keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Tontin täyttöä osa 1




Tänään tontille tuli toiselta tontilta louhetta. Huomenna homma jatkuu, niin että louhetta tulenee n. 450 tonnia tontille. Tämän päivän täyttöhomma oli meille täysi ylläri, eikä oltu todellakaan osattu varautua siihen millään tapaa. Näillä näkymin tonttia täytellään elokuun alussa lisää.

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Sampopankki

Olemme saaneet Sampopankilta siunauksen hankkeellemme, elikkä rahoitusasia pitäisi olla periaatteessa ookoo. Mieheni käy vielä Osuuspankissa juttelemassa asiasta myöhemmin tällä viikolla. Katsotaan vaihtuuko meillä vuosien asiakkuuden jälkeen pankki, vai pysytelläänkö edelleen hyväksi todetussa vanhassa systeemissämme, eli sampopankissa.

Herralatalo

Herralatalolta kuvittelimme saavamme ennen juhannusta jo jonkunlaista piirrustusta talostamme, mutta ei sitä sitten saatu. Olimme todella pettyneitä tähän. Olin jotenkin odottanut, että Herralalta voitaisiin saada hyvä tarjous ja kokonaisvaltainen palvelu sekä kaikinpuolin sopiva paketti meille..

Mittava koti

Tällä viikolla, torstaina, olisi ajatus tavata Mittava kodilta talomyyjää, joka on tähän asti vaikuttanut kaikkein asiakaslähtöisimmältä talomyyjältä, mitä näitä muutamaa nyt olen jututtanut. Toivotaan, että yhteinen sävel pysyy yhä vireessä ja saataisiin häneltä passeli tarjous. =) Iso PLUSSA tälle talomyyjälle siis edelleen.

Kannustalon myyjä

Soittelin tänään sitten Kannustalolle, sinne Kannukseen ihan, koska en kovin hyvää vastakaikua koko kevään ja kesän aikana saanut tämän alueen omaan talomyyjään. Sain sitten vinkin soittaa Mikkeliin Kannustalon myyjälle ja siellä olikin ihan asiallista palvelua. Huomenissa soittelen vielä hänelle uudelleen ja pohditaan yhdessä asiaa. =) (Hän sanoi piirtelevänsä meille sopivaa taloa huomiseksi)

Hyrylässä heilahdettu ja ympäri maailmaa soiteltu




Viikonloppuna olimme perheen kanssa rippijuhlissa Tuusulassa ja siellä sitten törmäsimme upeisiin Kannustalon Auroroihin, jotka olivat samalle tontille tehty, tai ainakin hyvin lähekkäin. Toinen oli kaksikerroksinen, isompi edessä oleva ja toinen vähän siinä taka-alalla sellainen 1,5 kerroksinen aurora. Ilmeisesti yhteinen neljälle autolle tehty autokatos ja kiva piha. Otin sieltä valokuviakin.. Kuvat on kännykällä pikaisesti näpsästyjä, koska oli todella kiusallista vieraiden ihmisten taloja kuvailla, mutta lienee kuitenkin ihan täysin sallittua (vrt. googlemaps).

Taloissa ihastuimme niiden väritykseen, tosin se ei juuri noissa kuvissa pääse oikeuksiinsa, mutta mieheni jopa sanoi, että on hyvän värisiä. Semmoisia lohen/persikan/aprikoosin värisiä, valkoista ja oranssiin taittavat punaiset katot. Aika naiselliset miun mielestä. =)

Tänään muuten ekaa kertaa mies kävi pankissakin asian tiimoilta keskustelemassa, eli asiat sielläkin kunnossa!

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Kuvatuksia tontilta kauniina kesäiltana ennen kun siellä ollaan mitään tehty


Tuolla hiekkaläjien ja roippeiden takana on tuollainen vihreä kumpare, siellä on seuraava tontti meidän tontista eteenpäin tällä puolen katua. Ja katu tosiaan jatkuu tuosta semmosena "silmukkana".


Viimeisinpänä laitettu kuva on otettu toukokuun helteiden aikaan..


Tontti rajautuu siis tuonne metsän ja sen edessä olevaan suurehkoon ojaan.


Tuo pumppaamo tai mikä lie koristaa vieressä olevaa "puistoaluetta". Jotain ne on taas siinäkin touhunneet, kun ovat hiekkaa tasotelleet tuohon noin.. Meidän rajanaapuri siis on kyseinen alue.


Ilta-aurinko tieltä päin.


Tontin raja menee hyvin pitkälti tuossa vihreän alueen tuntumassa.



Toyotan etuvalo

Otsikko kertonee kaiken. Toivon mukaan tilanne näyttää erilaiselle parin-kolmen viikon kuluttua. =)

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kun oikein kovasti jotain tahtoo..

Bingo!

Nyt tällä hetkellä näyttää hyvälle, nimittäin tontin täyttö ehkä, mahdollisesti ja ilmeisesti aloitetaan parin viikon kuluttua. Sitä ennen on miljoona muuta asiaa, mitä täytyy saada järjestykseen ja hoideltua. Toivotaan, että asiat menee parhain päin! =) Ihan mahtavaa. (Tottakai joudutaan varautumaan aina kaikkiin mahdollisiin muutoksiin..)

Aion huomenissa soitella maansiirtoliikkeiden numeroihin ja yrittää selvittää niille tilannettamme ja saada jotenkin kilpailutettua niitä.

Eilen käveltiin tontilta eteenpäin, meidän katua ollaan alettu rakentamaan eteenpäin, sinne kadun päähän tulee sellainen "silmukka". Yksi kaunis tontti siellä pisti erityisesti silmääni, se oli siellä ihan perällä ja mäennyppylän päällä. Joku saa sinne ihanan paikan kodille joskus. Mieheni tosin ei usko, että tuonne tulee koskaan ketään muita asumaan, koska tuo alue tuntuu olevan vähän ongelmallinen rakentaa. Jokaisessa tontissa jotain erityistä. (Meidän silmin). Vaan se mikä minusta on niin ihmeellistä; LUONNON KAUNEUS! Tuo alue on louhittuine kallioineen, sysimustine metsineen ja isoine aukeineen jotenkin vaan niin pelottavan kaunis. Ihmisen tekemä turmellus ja luonnon kauneus yhdistettynä.. Eilen kävelin kallion murskasta tehdyllä "tiellä" ja nuuhkin kesäillan tuomia tuulia haaveillen siitä, että ehkä joskus vielä meidän talo siellä alueella tököttää seistä. Niin joo, en tiedä varmaksi mutta kaupungin nettisivuilta kun on seurailtu niin ehkä noin viisi tonttia tuolta kadulta on mennyt.

Ainiin ja joo muuten, lupasin uusia valokuvia tänne. Lupaan ottaa niitä ja laittaa. Vaikka vain tontista.

maanantai 21. kesäkuuta 2010

Hautomo

Kyllä meillä asioita haudutellaan täällä ja valmistellaan, vaikka hiljaista onkin. Nyt ollaan kaksi vastaavamestarikanditaattia jututettu ja tarjousta vielä tarkennettuna odotellaan toiselta. Ehkäpä heistä jompi kumpi on tuleva mestarimme, katsellaan.

;)

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Meijän tontti

Kyllä se vaan on meijän tontti. Tontti, johon haluan kuvitella sen meidän pikkumökkimme kohoavan. Kyllä. Ei mitään muuta tonttia.

Joten. Kamala puhelinralli joka suuntaan ja kaikkialle, mihin suinkin mahdollista.
KYLLÄ SITÄ MAATA saadaan. Ja yritetään nyt tehdä kaikkemme, että tilanne raukeaisi parhainpäin. Se mistä sitä saadaan on mysteeri vielä, mutta saadaan. =)

Kaverillani on oma kuulemma iso kaivinkone. Yritämme saada sen jollain tapaa meidän käyttöömme vuokralle tai jotenkin muuten. Josko se helpottaisi elämäämme ja tätä hiivatinmoisen kuopan täyttöasiaa. =) Selvitellään.

Näillä mennään tänään.

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Ostetaan aimo annos pitkäjänteisyyttä ja järkevyyttä!

Ja taas. Taas mennään alas. Nimittäin meidän tontin täyttöasiaan tuli kaupungilta päätös; Ei täytetä.

Jaahah. Seuraava peliliike on miettiä, eikö millään mikään muu tontti miellyttäisi missään suunnalla..

Käytiin iltamme ratoksi kiertämässä muutama paikka ja pahalle näyttää.

Minähän melkein jo hanskat löin tiskiin, mieheni ei sentään. Enkä minäkään todellakaan ole valmis luovuttamaan, en en. Nyt tarvitaan SISUA! Katsotaan, mihin suuntaan tässä sitten mennään vai mennäänkö mihinkään.

Joka tapauksessa; Rakentamaan me aletaan. Ennemmin tai myöhemmin. Nyt ei enää voi perääntyä. =)

Ps. Ei se meidän tontti ole vieläkään aivan täysin poissuljettu juttu, eikä mahdoton rakentaa.. Joten; Katsellaan. Kuulostellaan.

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Maaurakoitsija

Käytin ammattilaismaaurakoitsijan (mikä lie oikea nimike?) tontilla viime perjantaina, kun aloi se kaupungin vatvominen ärsyttämään. Sain karkeaksi "arvioksi" hinnalle, mikäli kaupunki ei osallistu täyttöön millään tapaa niin n. 15 000e, joka tosiaan ei perustu kun arvioon. Tonttiahan on täytettävä miltei kaksi metriä kokonaisuudessaan ennen kun siihen voi alkaa anturoita väsäämään.

Toinen karkea arvio meidän vastaavamestari-ehdokkaaltamme (joka on henkeen ja vereen alan mies) n. 10 000e.

Ilman asemakaavaa, vastaavaa mestaria, talon perustustapaa jne ei tarkempia arvioita voida antaa.

Emme ole yksin.

Tuossa pähkäilin, että mitenkä minä tänne sen kirjoittaisin. Että se jäisi tänne muistiin ja luettavaksi myöhemminkin. Kirjoitan sen sitten niinkuin ajattelen, koska en muuta keksi. Elikäs ystäväni on perheineen rakentamassa myös. Se merkitsee minulle paljon. Minä saan soittaa miltei joka päivä ja hömpötellä rakennusasioita hänen kanssaan, saan kuulla hänen ajatuksiaan aiheeseen liittyen ja hän minun. Ihanaa jakamista. Voiko ollakaan parempaa tilannetta? Vielä kun tämä ystävyyssuhde on niin puhdas, ettei tähän liity typerää kateellisuutta puoleen tai toiseen tai muita outoja kuvoita, mitä valitettavasti viimeaikoina olen saanut tuntea. Kiitos ystäväni kun olet olemassa. Ja Luojalle kiitos, että saamme jakaa samansuuntaisen elämänkäänteen miltei samaan aikaan. =) Vielä kun ennätettäisiin tapaamaan vähän useammin..

Kun kyse on jostain näinkin suuresta ajatuksesta

Huomaan, että minulla heittelee tunne-elämä tämän projektin takia edelleenkin koko ajan suuntaan ja toiseen. Nautin siitä toisaalta todella paljon, mutta kuluttavaahan se on. Tulinkohan luvanneeksi, että opettelen aikuiseksi ja elämään sen asian kanssa, että tämä projekti keikkuu vielä jatkossakin, pitkään, suuntaan ja toiseen?

Onneksi meillä on turvallinen parisuhde ja perhe-elämä. Se kruunaa kyllä kaiken.
Toivon, että tämä projekti tulee entisestään sulattamaan meitä yhdeksi ja antaa meille mahdollisuuden kasvaa ihmisinä.

Pysynkö enää itsekään kärryillä vai en?

Kyllä. On pasmat sekaisin ja ei enää itsekään meinaa pysyä kärreillä. Pakkaa vähän sekoiteltiin tänään ja soiteltiin ristiin rastiin.

Kaikkihan alkoi siitä, kun viime perjantaina piti olla periaatteessa kaupungin herroilla palaveri, jossa päättäisivät tontin täyttö asiasta. Noh, minulle selvisikin keskiviikkona tai torstaina, että henkilö joka on keskeisessä asemassa tämän asian tiimoilta, niin hän ei olekaan töissä ennen tiistaita.

Noh, sovitusti soittelin työmaamestarille maanantaiaamuna ja lopputulos oli köyhä; Emme olleet yhtään sen viisaampia. Ainoa, että hän vähän puheli mahdollisuudesta, että kaupunki tulisi täyttöasiassa puolitiehen vastaan. Olisihan sekin tietysti jotain, mutta..

Ja kaiken tämän kruunaa se, että olin perjantaina keskustellut tuttavaperheen miehen kanssa rakentamisajatuksistamme taas vaihteeksi ja hän sitten keksi ehdottaa meille vastaavaksi mestariksi kehumaansa henkilöä jolle sitten hän soittikin ja sai kyseisen v.mestariehdokkaan kiinnostumaan asiasta. Noh, mitenkä kävi, soitin vastaavamestari-ehdokkaalle tänään ja hän onkin tuon kaupungin työmaamestarin lapsuudenystävä ja hyvä kaveri edelleen.. No hepä sitten vaihtoivat keskenään tietonsa asiaan liittyen ja kävivät tontillakin.

Noh, minulle selvisi myös, että kaupungin herrat ovat tontilla käyneet jo viime viikollakin kökkimässä ja että huomenna iltapäivällä olen EHKÄ hieman viisaampi täyttöasian suhteen.

Mitä tästä opimme: 70 000 asukkaan Lappeenranta on pieni kaupunki, piiri pieni pyörii vai miten se oli..

Enkä ehkä kehtaa kertoa kauheasti, mutta siis tämän illan vastaavamestari ehdokkaan tapaaminen sitten selvensi minullekin, että minähän tunnenkin tämän miehen jo ennestään. XD

Toivotaan, että tämä on enne. Ja hyvä sellainen. Enempää en todellakaan ala näitä kauniita ja rohkeita täällä sepostamaan. Ja tästäkin taisi jäädä jo useampi käännekohta kertomatta.

perjantai 4. kesäkuuta 2010

Helpotus

Tänään tapasin sitten maansiirtofirman äijän. Itseasiassa aika hyvä tuuri kävi, kun satuin ruokakaupassa näkemään tuttavaperheen miehen, niin sain hänet sinne mukaan sitten. Tämä tuttavaperheen mies meni "asiantuntijasta" ainakin osittain siellä mukana, kun on rakentanut muutaman talon.. Ihan näppärää. Kiitos vaan avusta. Niin, hinta-arviota tontin täytölle kyselin, eikä se sitten ihan maailman loppu ollutkaan se summa. Elikäs voipi olla, että asiat järjestyy, vaikkei kaupungin puolesta järjestyisikään. Jään jännityksellä maanantaita odottamaan ja sitä, kun voin taas soitella kaupungin työmaamestarille ja kysellä "tuomiota" täyttöasiaan.

torstai 3. kesäkuuta 2010

Maantäyttöasia askarruttaa

Soittelin kaupungille taas maantäyttoasiaa ja tällä kertaa eri ihmiseltä sain aikamoisen tyrmäyksen asiaan liittyen. Joten, siitä aiheutuneen adrenaliinipiikin takia soitin sitten ensimmäiseen ja ilmeisesti suurimpaan kaupunkimme maansiirtoyritykseen ja kysyin sieltä hintatietoja. Sovittiin tontille huomiselle, eli perjantaille puolilta päivin tärskyt. Katsotaan, mitä tästä sitten seuraa.. Jännityksellä odotan.

Kesälomaohjelmaa

Olemme tässä mieheni kanssa suunnitelleet asuntomessuille menoa tänä kesänä. Nehän ovat sopivasti Kuopiossa, kotiseutuni kulmilla, joten sinne on suht helppo mennä. Muutama vuosi tässä jäikin messuiluja väliin, olen muuten kyllä ollut innokas ja aktiivinen asuntomessuilija. Laitanpa tänne sitten ajatuksia, mitä siellä messuilla herää ja ehkäpä valokuvaankin siellä jotain ideoita.

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Etsintäkuulutus!!!

Etsitään luotettavaa, omistautuvaa, auttavaista, mukavaa, kilttiä, sukupuolisyrjintää harrastamatonta, kokenutta, alalleen omistautunutta ja innostunutta vastaavaa mestaria ja sopivaan hintaan tietenkin!

Onko tällaista olemassakaan? Kertokaa minulle.

Olen kovasti yrittänyt jututtaa ihmisiä, millaisia vastaavia mestareita heillä on ollut. Yhden nimen olen saanut paperiini, muita en vielä. Ehkäpä kertään kollaasin nimistä ja puhelinnumeroista ja alan soitella. Kyllä niitä useampi on jututettava ennen kun valitsee sopivan. Talotehtailta emme suoraan ota vastaavaa mestaria, mielestäni heillä on liiaksi oma lehmä ojassa valvoakseen oman firman miesten työtä. Kauhutarinoita olen näistäkin lukenut netistä..

Yhteydenpitoa talomyyjiin

Olen tässä viimeviikkojen aikana tilaillut kovasti netin kautta talokirjoja ja kaikenlaisia esitteitä rakentamiseen liittyen. Lähinnä pohjapiirroksia katsellakseni, mutta myös ideoita hakeakseni. Siinä sitten on tullut muutama yhteydenotto tehtyä talomyyjienkin kanssa. Ja ajattelinkin, että voinhan minä niistäkin tänne kertoa

Mittavakoti

Mittavalta on Anssi Rämä soitellut minullekin jo ainakin parin vuoden ajan, silloin tällöin. Ja sähköpostia häneltä olen aina välillä saanut. Mittavan talot ovat pre cut-taloja. Jonkin sortin tarjouksiakin olen Anssilta saanut sähköpostiini ja postilaatikkoonikin paketeista, mutta koska edelleenkin olemme yhtä pihalla kaikesta, en oikein ole niistä mitään irti vielä saanut. Toisekseen pohjapiirrokset kyseisissä taloissa eivät ole miellyttäneet, eikä ulkonäkökään. Koska juuri niitä tietyntyyppisiä, kannustalomaisia taloja haemme. Anssi Rämä on ollut todella miellyttävä ihminen, aito ja rehti. Todellakin ottaa minut (NAISEN) ihmisenä ja kertoo asiat selkeästi ja jaksaa juurta jaksaen aina uudelleen ja uudelleen tavata minulle rakentamiseen liittyviä perusteita, joista olen ihan ulkona. Hyvä niin, ISO PLUSSA Anssille tästä kärsivällisyydestä ja hienosta, asiakaslähtöisestä palvelusta. Meillä arvostetaan sitä, kuinka myyjä myy asiaansa ja kuinka hyvän luottamuksen hän saa asiakkaaseensa. Anssin kanssa olisi ajatus lähiaikoina tavata asian tiimoilta ja käydä tsekkaamassa tontti. Anssi on ollut se, joka lohduttaa minua, kun olen lyömässä hanskat tiskiin tai pahoittanut mieleni jonkun toisen talomyyjän vuoksi. Alkaa kuulostaa jo aika oudolle, vai mitä? Mutta totta se on. Innolla odotan Anssin tapaamista ja sitä, millaisen tarjouksen hän mahtaa meille tehdäkään sitten.

Herralatalo

Herralatalolla olemme pari kertaa täällä Lappeenrannassa käyneet Mari Forsellin luona juttelemassa. Ja kertomassa toiveitamme. Ensimmäinen kerta tuntui aika turhauttavalta minusta ja minulle jäi siitä todella paha mieli. Minulle vaan jäi olo, ettei minua edes oteta tosissaan, koska mieheni ei ollut mukana. Toiselle tapaamiskerralle lähdin ajatuksena, ettei odoteta liikoja. Mies oli tällä kertaa mukana ja saatiin "lupaus", että Mari piirtää meille talosta kuvat ennen juhannusta ja päästään niitä sitten ihmettelemään. Asiansa osaava, asiallinen, reipas, sopivaan tahtiin etenevä, mutta ehkä vähän kiireinen talomyyjä hän oli. Mutta todella paljon kehuttu ja arvostettu rakennusalalla, selvästi HUIPPU talomyyjä. Herralatalon palvelusta olen kuullut niin paljon hyvää muutenkin, että siksi ei luovutettu ihan ensitapaamisen perusteella. Mari lupasi myös käydä tsekkaamassa tonttimme kun pyörii siellä lähellä rakennustyömailla.

Kannustalo

Soittelin Kannustalon Kai Haimiko se nyt oli, kyllä taisi olla.. Soitin kysyäkseni, onko Lappeenrannassa missä suunnalla Rauhaloita ja muutenkin katsottavia Kannustaloja. Hän ei oikein kiireeltään ennättänyt kunnolla mitään kertoa (käsitin näin) ja ei oikein tiennytkään, koska Lappeenrannan talomyyjä Kannustaloilta on vaihtunut vähän aikaa sitten.. En oikein saanut kontaktia häneen. Ja hänestäkin tuli olo, että ollaankohan me edes tosissamme rakentamassa. Esitteet kuitenkin tilasin Kannustalolta, onhan heidän mallistomme meidän ykkössuosikki ja unelmatalommekin on sieltä. Ehkäpä palaamme myöhemmin asiaan Kannustalon kanssa, kunhan ensin saadaan muitten talotehtaiden tarjoukset käsiimme. Ja sen minä päätin: Tälle herralle saa mieheni soittaa, pelkään pahoin että hänkin on sukupuolirasisti.

Muihin talomyyjiin emme juurikaan ole olleet yhteyksissä.. Mikkelin Starkin myyjältä sain ystävällisen sähköpostin ja hän lupasi olla avuksi, mikäli sieltä jotain kaivataan.. Mutta muutapa ei sinänsä ole ollutkaan. Ehkä Jukkatalolle ja kenties (ehkä ei) Kastellillekin voidaan olla vielä yhteyksissä.

Se on muuten ollut yllättävää, että kuinka hurjan paljon noita talokirjoja ja keittiöesitteitä ihminen voi muutamassa viikossa haalia itslleen.. Ja yhtä ainoaa taloa ollaan tekemässä. Eikä noissa YKSIKÄÄN ole juuri sellainen unelmatalo! Mitä tästä opimme: Hae ideoita netistä ja talokirjoista, älä odota löytäväsi valmiina juuri sitä mitä sinä haluat.

Pessimisti ei pety

Kustannusarvion tekeminen tällaisessa projektissa on aika haasteellista. Varsinkin jos ei ole itsellä mitään hajua, eikä käsitystäkään yhtään mistään lähtötilanteessa. Olemme tässä alkuvaiheessa selvitelleet muiden, lähiaikoina, samantapaisia (ja erilaisiakin) taloja rakentaneitten tai rakennuttaneitten ihmisten budjetteja. Tuntuu, ettei oikein missään suoranaista budjettia tule vastaan netissä, talopelillä voi pelata ja selvitellä kyllä, mutta haasteellista se silti on. Mitä ilmeisemmin käytössämme on tuttavaperheen budjetti, joskin heidän talonsa on rakennettu hyvin pitkälti hartiapankki-systeemillä, joten kaikkea sekään ei meille kerro. Ja onhan se niinkin, että jokainen talo on yksilönsä, jokainen budjetti omaa luokkaansa.
Uskompa, että siinä vaiheessa kun löydämme projektillemme vastaavanmestarin, voimme ehkä olla aavistuksen verran viisaampia. Ainakin aika paljon lasken hänen varaansa.

Olemme kuitenkin yrittäneet selvitellä asioita, mitä mikäkin asia ihmisten rakentamisessa on maksanut ja suunnilleen kuinka paljon. Kaikki on minun pienessä vaaleanpunaisessa muistikirjassani ylhäällä, sitä hetkeä varten kun meillä rustataan omaa budjettia paperille ylös. Ja tämähän tapahtunee viimeistään kun olemme menossa käymään pankissa.

Pessimisti ei pety -oma asenteeni budjetoinnissa. Laittaisin mieluummin reippaasti yli todellisen budjetin, niin ei ainakaan rajuja ylityksiä tule. Niin paljon kuulee, miten budjetit ovat ylittyneet. Tarkkaa budjettia tuskin itsekään tänne aletaan laittamaan, mutta tarkka kirjanpito todellakin tulee olemaan. ¨

Eräs, ilmeisen toimiva laskentakaava budjetille tuntuu nettiin ja ihmisten puheisiin perustuen olevan 1500-1700e/neliö. Tiedä sitten hänestä, toimiiko meidän tapauksessa. Lupaan kyllä kertoa neliöhinnan sitten kun projekti on viimeistä piirtoa myöten valmis. =) Muistuttakaa, mikäli en muista. Hartiapankkirakentajatutut ovat rakentaneet itse n. 1200-1300e neliöhintaan, joka lienee aika minimissään jo. Itse lähtisin ehkä budjettia suunnittelemaan 1700e neliöhinnalla, ajatuksena juuri se edellisessä kappaleessani toteamani pessimisti ei pety.

Luulenpa, etten vaadi aivan kalleinta. En usko haluavani kivitasoja, en kalliimpia laminaatteja tai lattiamateriaaleja ja tiedän, että meillä ollaan tarkkoja ja tiukkoja hintojen tinkaajia. Ainakin minä olen, miehestä en ihan aina menisi takuisiin. Mies ei ihan aina kehtaa..

Tässä vaiheessa olemme kohdanneet talofirmojen kautta erilaisia karkeita arvioita kokonaishinnaksi talollemme ja ne ovat huidelleet 200 000 - 340 000e välimaastossa. Siis molemmat ääripäät on meille ammatti-ihmiset ääneen sanoneet. Miten ihmeessä voi ollakaan noin suuri tuo välissä oleva kuilu noissa hinnoissa.. No, ihmetellään sitä sitten kunhan ollaan oikeasti viisaampia.

Ideakuvia talon ulkokuorelle











Ajatuksenamme siis on suht symmetrinen talo, jossa sisäänkäynti keskellä. Melko suorakaiteen muotoinen pötkylä, jonka päädyissä kenties ulokkeet. Takapuolella ylhäällä ja alhaalla isot terassit, edessä vain se avonainen kuisti kattoineen, ei parveketta. Tässä ideakuvia jotka ovat lähinnä kannustalon (www.kannustalo.fi) taloista, mutta on siellä ehkä muitakin..

HUOM: Osa taloista noissa kuvissa on 1,5 kerroksisia, meille siis on tulossa kaksikerroksinen, ei 1,5!!!

Vierailut toisten kodeissa

Mielestäni ensisuunnittelun vaiheisiin kuuluu myös vierailut toisten rakennustyömailla ja kodeissa. Samalla voi aina kysellä vinkkejä ja asioita. Ja yksi tärkeä; Mikä meni pieleen. Onko jotain, mitä tekisitte toisin? Näitä kysymyksiä kyselen kaikilta. Samoin yritän saada edes pieniä tiedonrippeitä budjetoinneista, urakoitsijoista ja vastaavasta mestarista. Haluan oikeastaan tietää kaiken ja sitä kautta OPPIA. Kyllä se tuntuu välillä vähän tunkeilevalta, mutta todella ihanasti ihmiset ovat suhtautuneet uteliaisuuteeni. Toivon, etten käy ainakaan mahdottoman paljon toisten hermoille.

Sen lisäksi minulla on muutama yhteyshenkilö rakennusalalla, joille soittelen. Jos nyt en ihan joka viikko, niin joka toinen tai joka kolmas viikko ja kyselen. Yritän saada käsitystä ihmisten palkoista (tosin sivusto palkka.fi on aika hyvä), hyvistä työmiehistä, hyvistä materiaaleista, hyvistä kokemuksista jne.. Ainoa ongelma on se, että olen huomannut selvästi sukupuolen vaikuttavan siihen, miten minua kohdellaan. Jonkin verran sovinismia olen jo nyt kohdannut ja tiedän, että tulen projektin edetessä kohtaamaan sitä lisää. Jostain syystä MUNAT ovat kova sana tällä alalla. =)

Omantyön osuus


Oman työnosuutta ollaan pohdittu. Sen määritteleminen onkin aika vaativaa.
Meillä on periaatteessa ajatuksena, että

*Rakennussiivous
*Kalustekaappien kokoamiset
*Tavaroiden toimittaminen paikalle
*Maalaukset, ainakin osittain (paklaaminen on kyllä aika katastrofaalisen hermoja vievää hommaa..)
*Listoitukset
*Kaakeloinnit, laatoitukset (kaveriporukkaa auttamassa, ammattimiehiä)
*Lattialaminaatit
*Pihahommat

**Autokatos ???? Tämä on yksi suuri kysymysmerkki vielä ja voi olla, että jää erilliseksi projektiksi vielä.. Ehkä.. Katsotaan.

Meillä on ilmeisesti myös jonkin asteinen kirvesmies luvassa omasta takaa, mikäli asiat menee niinkuin ne menee ja sähkösuunnittelun on luvannut toteuttaa minun enoni, mikäli sellaista tarvitaan.

Rahallista summaa en osaa sanoa, kuinka paljon näissä säästämme tekemällä itse. Selvinnee viimeistään kun ja jos joskus saamme projektin loppuun.

TUTUILLE: Kaikenlainen talkooapu otetaan vastaan! MYÖS LASTENHOITOAPU lasketaan tähän. ;)

Jotain kotoista..




Minulla on unelma. Unelmana olisi omaan kotiin jotain omalta kotiseudulta. Viime talvena Tila-ohjelmassa oli joku joka oli tehnyt massiiviset takat ja käyttänyt muutenkin paljon Nilsiän ikikiveä (http://www.ikikivi.fi/)sisustuksessaan. Minä en mahdottoman paljon sitä kiveä ehkä kuitenkaan halua, mutta jotain. Jotain, mikä muistuttaa minua siitä kotiseuturakkaudesta ja kaipauksesta sinne. Kerään tänne kuvia ja ideoita siihen liittyen, jospa jossain vaiheessa loksahtaa palaset kohdalleen ja tiedetään, mitä me siitä kivestä kotiimme laitetaan.

Keittiöhaaveet

Keittiö on kuulemma se, mitä ensimmäisten asioiden joukossa aletaan talossa suunnittelemaan. Siksipä näppäränä tyttönä hankin itselleni vinon pinon keittiökaapistoesitteitä. Niitä selatessani sain lähinnä ajatuksen, että keittiömme tulee olemaan jotain yksinkertaista. Mustaa-valkoista ja ehkä harmaata. En ehkä halua keittiökaapiston ja tason välitilaan kaakeleita vaan lasilevyn, jonka alla on joku mahtavan näköinen tapetti. Jonka haluttaessa voi vaihtaa. Paljon kaappitilaa, maitolasisia vai miksi niitä sumeita lasiovia sanotaankaan kaappeja muumimukeille ja keräilyastioilleni ja aina vaan enemmän ja enemmän SÄILYTYSTILAA! Kunnon sähköhella nykyajan ominaisuuksilla ja kiertoilmauunilla sekä lapsilukolla ovat plussaa. Oikeastaan tässä vaiheessa en vielä osaa muuta sitten sanoakaan.

Sisustusideakuvia


Kaunis harmaa-valkoinen värimaailma. Tyyli ehkä aavistuksen liian romanttinen.


Lasten huoneeseen haluaisin jotain tällaista vihreää tehosteseinään. =)


Tämä on ihana! Tykkään.








Minulla on ollut tapana jo muutaman vuoden ajan keräillä internetistä koneelleni sisustusideakuvia. Todellakaan en voisi kuvitella "kopioivani" kotiani suoraan mistään tietystä, vaan uskon sen muotoutuvan ajatuksista ja pienistä pisaroista ideoita. Toivotaan, että kokonaisuus vielä joskus tulee olemaan edes jollain tapaa harmonisempi mitä nykyinen kotimme on. =) Laitan kuvia tänne

Rakennustapaohjeet

Lappeenrannan kaupungin kotisivuilla on rakennustapaohjeet. Näin maallikon silmin vaikuttaa kaikki ihan monimutkaiselle ja ihmeelliselle, liiankin järjestelmälliselle ja hurjalle. No, onneksi kaikkea ei tarvitse itse ehkä pähkäilläkään. Ja jonkun verran sitten voi hakea muutoksiakin noihin käsittääkseni. Meillä rakennustapaohjeissa sanotaan näin;

ALUE B, korttelit 128-129

ALUEKOHTAISET OHJEET
JULKISIVU: Puurakenteinen; hirsi- tai rankorakenne
PINTAMATERIAALI: Puuverhous tai hirsi
KERROSLUKU: II
KATTO: Harjakatto. 1/3 - 1/1,5.

Katon väriksi on käsittääkseni määritelty sellainen punainen, mutta näissä kuulemma on tosiaan ihmiset hakeneet ja saaneetkin muutoksia.

Niin siis ja siellä Lappeenrannan kotisivuilla on lisää säädöksiä, millaisia talojen kuuluu olla, millaiset istutukset pihalla, aidat jne jne..

Meillä ei ole mitään näkemystä vielä, minkä värinen talo meille tulee. Ehkä hyvä niin, jättää vähän pelivaraa sitten suunnittelullekin. Joillainhan on mielessä melkein ensimmäisenä se talon väri.