tiistai 31. elokuuta 2010

Huhupuheita

Huhupuheet kertovat, että meidän katua aletaankin jo nyt rakentamaan lisää. Toinen katu siinä lähellä piti tulla ensin valmiiksi, mutta nyt jostain syystä tämä "meidän katumme" onkin ensimmäinen. Toiseen katuun oli ajatus jossain, että lokakuussa tai marraskuussa pääsisi sinne rakentamaan ja meidän kadulla, että maaliskuussa 2011. En tiedä mikä lie homman nimi. Ja nämähän ovat vain huhuja.. =)

Valoa tunnelin päässä

Tämä meidän maansiirtoasia kun meni melkoiseksi farssiksi, vai mikä se nyt olisikaan paras termi. Mutta siis; Valoa tunnelin päässä on näkyvissä. Ehkäpä me saadaan se asia edistymään nyt. Toivossa on hyvä elää. Vaihdettiin firmaa nimittäin. Edelleenkin epäluottavainen olo, haluaa nähdä että asiat tapahtuu, eikä usko enää pelkkiin sanoihin.. =) Mutta hyvillä mielin. Peli ei ole pelattu vielä, alussahan tämä vasta on. Nimittäin rakentaminen.

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Rakas, armas kivikasa



Siellä se lepää ja odottaa vaan toimintaa. Meinaa hieman tulla malttamaton olotila allekirjoittaneelle.

Ps. Kuvia otettu pyynnöstä, vaikkei siellä mitään tosiaan nyt olekaan taas tapahtunut.

perjantai 27. elokuuta 2010

Kaukolämpö

Meille itsestään selvä asia tällä hetkellä on se, että me otamme taloomme vesikiertoisen lattialämmityksen ja siihen sen kaukolämmön. Sähkölämmitystä ei tuon koko luokan pytinkiin kannata edes miettiä ja tuo maalämpöasia, no se tuntuu niin kalliille alkusijoitukselle ja lisäksi siitä on ollut hankala saada täällä tietoa. Kaukolämpö on meille nykyisestä kodistamme ennestään tuttu asia ja toimii. Ainakin toistaiseksi. Tädillänihän on tähän oma mielipiteensä. Mutta ei siitä sen enempää. =)

Kaukolämmön kaverina sitten se meidän takka-leivinuuni. Polttopuut joudumme joka tapauksessa ostamaan, niin se ei tule olemaan mitenkään ensisijainen eikä toissijainenkaan lämmitysmuoto, vaan lisälämmön lähde.

Aiemmin tässä blogissa esittelin (ehkä sisustuskuvia) unelmieni takkaleivinuunin ja se on se Tulikiven Noora. Sellainen graffitin harmaa kaakelitakka, melko selkeälinjainen.

Pönttöuuni


Laitanpa aivan oman otsakkeen aiheelle pönttöuuni. Olenhan pönttöuunifani henkeen ja vereen. Itseasiassa työpaikallani, omassa pikkuriikkisessä työhuoneessani on aito, vanhanajan pönttöuuni. Rakastan pönttöuuneja jopa niin paljon, että mietin millä saisin miehenpuolikkaani pään pyörrettyä ajatukseen, että meille tulisi myös yläkertaan uuni. Hetken tätä asiaa pohdiskeltuani tulin siihen tulokseen, että ei. Meille ei tule pönttöuunia. Jatkossakin siis ihailen kyseistä kapistusta vain työpaikallani. Laitetaanpa vielä valokuvaa tuolta miun omista suosikkikuvistani pönttöuunista, mikäli jollain jäi epäselväksi, mistä tässä on kyse.

Ps. Jos joku törmää yhdistelmään pönttöuuni-leivinuuni, niin hihkaiskoon minulle heti! Sellaisen ottaisin meille alakertaan HETI. Jos sellainen olisi keksitty.

Lisäys: Ainiin. Tämän projektimme suunnittelun aikana olen löytänyt uuden mielenkiinnon kohteen elämääni. Nimittäin uunien hormit. Minusta metallisen näköiset mielenkiintoiset putkilomaiset hormit ovat kauniita. Asioista voidaan tietenkin olla montaa eri mieltä, mutta minä tykkään. =)

Taktiikka numero kaksi

Okei, mitä pienestä jos homma vähän k*seekin. Nyt kokeillaan uutta taktiikkaa. Tapasimme tänään vastaavan työnjohtajamme tontilla ja keskustelimme asioista. Kyllä tämä tästä, eiköhän tässä kaupungissa vielä maansiirtoliike meille löydy. Vaikka vastustaakin. Toivossa ainakin on hyvä elää!

torstai 26. elokuuta 2010

Suunnitelmia





Hahmottaaksemme tilaa nämä suunnittelukuvat ovat aika metkoja. =) Tähän tapaan meinattiin myös pihasuunnitelmaa sitten joskus tehdä. Tässä lähinnä talon paikkaa hahmoteltu, ehkä autokatoskaan ei noin päin tuohon tule, katsellaan. =)

Päivän saldo


Sain vinkin soittaa eri myyjälle Teritalolle. Noh, hommahan alkoi heti pelittää ja saamme tarjouksen sieltä talotehtaalta tulevan viikon alkupuolella. Ainakin toivossa on hyvä elää. Huonekorkeus teritalollakaan ei ole kun sen 2,8m / yk 2,4m, mutta se on jo ihan ok verrattuna vaikkapa tuohon aiemmin mainitsemaani Kastelliin. Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan, mitä sanoo teritalo.

Samaan syssyyn sain tiedon meidän maansiirtokuvioista, jotka täytynee miettiä uusiksi. Nyt aiomme hyväksi havaittua vastaavaa työnjohtajaamme jututtaa asian tiimoilta, olisiko hänellä parempaa ratkaisua. En ala tässä sen enempää kertoilla maansiirtohommista, koska se on sen verran "rumaa" tekstiä ja ..no, ei sen väliä. Kaivinkoneenkuljettaja on saanut kenkää. Se lienee ihan tarpeeksi selkeä selvitys. =) Mut näitä sattuu ja tapahtuu.

Sisustusasioita on alkanut päässä pöristä. Ihanan kattokruunun eräästä nettikaupasta bongasin, tosin on niitä ihania Prismassakin ja monessa monessa muussa paikassa. Laitanpa tuon nettikaupan kattokruunun kuvan tänne. Se on pieni, esim. vessaan sopiva. ;)

Tarjous numero yksi

Ensimmäinen tarjous talopaketista tuli ja se oli Kastellilta. Aivan täysin vertailukelpoinenhan se ei ole esim. Kannustalon kanssa mm. samaan huonekorkeuteen se ei pysty. Mutta tarjous mikä tarjous. Katellaan.

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Näin se vaan muotoutuu


Tällä pohjalla lähti sit tarjouspyyntö. =) Julkkarit eivät ole muuttuneet entisestään, ne täältä blogista löytyykin.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Kannustalossa vierailulla

Laitetaas tänne nyt tämäkin. Siis tänään kävin erään paikallisen koripalloilijan kotona Kannustalossa vierailulla. Heillä on Rauhala pienin muutoksin. Hyvin valkeaksi sisustettu, ihana ja kaunis. Paljon lasipariovia ja ihania yksityiskohtia. Tykkään. Erityisesti nautin taas tässäkin kodissa siitä tilantunnusta ja korkeudesta. Vaude! Tuskin maltan odottaa, että joskus päästään omaan kotiin.. =)

lauantai 21. elokuuta 2010

Tässä tällainen "jymy-ylläri" kaikille blogin seuraajille..


..tiedän, että muutama ainaskin seuraa silmä kovana tätä kirjoitteluani, vaikkei kommenttien määrä täällä päätä huimaakaan. (Saan niitä sitten muuta kautta). Tänään esikoispoikani pääsi maanantaina olleen 9v syntymäpäivänsä kunniaksi elämänsä ensimmäiselle lentokonelennolle (on aina sitä toivonut kovasti) ja siinä samalla sitten saimme valokuvia ilmasta käsin tontistakin. Laitanpa tänne vaikka tällaisen. Tuossa siis suht keskellä tuo katu on meijän katu ja eipä siitä muuta oikein selvän saakkaan, jos ei tiedä. =)

Ihania lehtiä!

Sain monta kiloa ihania sisustusaiheisia aikakausilehtiä ystävältäni Terhiltä. Kiitti niistä ihan hirmuisesti. Nyt minun silmäni ja aivoni janoavat kauniita sisustuskuvia ja -ratkaisuja ihmeteltäväksi. Yritän säästellä lehtiä katselemalla niitä pienen määrän kerrallaan, samalla siinä jää alitajunnallekin aikaa toipua informaatioshokista.

Lupaan olla ekologinen, jättää täyttämättä naapureiden lehtikeräyslaatikkoa, ja antaa nuo kyseiset lehdet kiertoon niitä kaipaaville sitten kun olen ne lukaissut ja hyväksi käyttänyt. =)

perjantai 20. elokuuta 2010

Kastellitalo

Käytiin eilen Kastellitalo-esittelyssä.

En aio tähän kaikkia ajatuksiani kyseisestä talosta laittaa, etten vahingossakaan pahoita kenenkään mieltä. Mutta pahin "virhe" oli ehkä se, että keittiön välitilassa oli laminaattia. Semmoista pahvisen näköistä ohuehkoa levyä, jossa oli päällysteenä lahjapaperin näköistä kuviollista "pinnoitetta". Mietinpä vaan, miten käy jos veitsen kärki vaikkapa lävistää ton pinnan tai muuten vaan vesi sattuu pääsemään kyseisen levyn sisuksiin....

Joka tapauksessa hahmottelimme siellä tilavuuksia. Tapasimme innokkaan talomyyjän ja keittiöesittelijän, jonka kanssa sovin tapaamisenkin. Ihan hyvä juttu.

Ja olihan siinä talossa hyvääkin, värimaailma oli ihan kiva. =)

Sisustamisajatelmia











Tuossa illalla mietittiin rakkainpani kanssa, että mites se sisustaminen. Että kun ei kauheesti olla vielä mietitty, pitäisi varmaan jotain ideariiheä laittaa pörräämään, niin ei tule sitten niin äkkiä päälle se vaihe.

Noh, minulla on mietteitä tietystä pelkistetystä, suht modernista mustavalkoisesta linjasta, toisaalta sisälläni asuu pikkuprinsessa ja kolmaalta rakastan myös värejä. Joten, jonkunasteinen sillisalaatti lienee luvassa. Kauhulla odotan.

Laitanpa tänään löytämiäni sisustuskuvatuksia tänne.

Ainiin, ihanaa ystäväni Terhi lupasi minulle vinon pinon sisustuslehtiä! Pitäisi saada aikaiseksi hakea ne vaan häneltä. =)

Ps. Olisikos siinä ideaa, että yleiset tilat simppeliä ja pelkistettyä. Harmaa-musta-valkeaa.. Ja sit ripaus väriä sinne tänne. Ja makkarit hieman romanttisempaan suuntaan? Tai sit koko yläkerta vähän runsaampi ja alakerta minimalistisempi? Vai miten se ois.. Noh, aika näyttää. Ja onhan meillä sitten se sisustussuunnittelijakin käytettävissä. =)

Ja huom: MINÄ EDELLEEN RAKASTAN VALOKUVIA: <3

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Antipatiat tai mitä ne oli

Voisin tänne purkaa taas ajatuksiani.

1. Keljuttaa vähän kun maansiirtoliike tai joku siellä kupeksii. Soitinpa taas vaihteeksi sinne ja kyselin, mikä mättää, missä aikataulussa mennään. Koska tontilla ei ole heinäkuun alkupuolen jälkeen tapahtunut mitään. Jännityksellä odotan, että tapahtuuko nyt.

2. Ärsyttää pari "kaveria" jotka tuntuvat saaneen mielenterveysongelmia tai _jotain_ meidän rakentamisen vuoksi. Muunmuassa eräs puhuu selän takana uskomatonta soopaa ja kuulemma "säälii meitä kun emme tiedä rakentamisessa mistään mitään", eikä meidän rakentamisesta hänen mukaansa tunnu tulevan yhtikäs mitään. Aikataulutkin pielessä ja ihan kaikki: Takkavalinnoista lähtien. ;) Noh, hyvähän se jos joku muu tietää paremmin kuin me itse. -> Rakentamisaikana kannattanee olla mahdollisimman hiljaa ja kertomatta mistään mitään kellekään ulkopuoliselle ihmiselle, niin mystisesti kun vain ikinä mahdollista. Tosin ei me kyllä kamalasti olla asioista puhuttukaan "kaikille".

3. Hymyilyttää Kannustalon hyvä palvelu ja kaikki siellä. Nyt olen tyytyväinen. Toivottavasti saamme myös muilta talotoimittajilta tarjouksia tulevaisuudessa, heikolle näyttää.. Herralatalolta kyselee vaan budjettia (mitä se muuten sinne edes kuuluu), Teritalot eivät ota yhteyttä lupauksistaan huolimatta ja Mittavakotikín hiljeni saatuaan talon pohjapiirrokset.. Mutta, eiköhän me jonkunlainen tönö aikaiseksi saada joka tapauksessa! =)

4. Vastaavamestarimme on huippu. Ja seuraavaksi pyydämmekin hänen neuvojaan tarjouskyselyissä ja maansiirtoliikkeen kanssa toimimisessa. =)

Teri-talot

Teritalojen myyjän soittoja olen odotellut useaan kertaan. Jopa pohjapiirroksen hänelle lähetin ja puhelinnumeroni, muutamaan otteeseen (ainakin neljästi) olen hänelle soitellut viimeisten viikkojen aikana; Turhan kanssa. Puhelimessa vaikuttaa kiinnostuneelta ja innokkaalta, mutta käytännössä ei eväänsä heilauta meidän asian eteen. Tällaisia nämä nyt on, olen kuullut muiltakin vastaavaa.. =/ Pyydäppä sitten sieltä tarjous (jota ei ehkä koskaan kuulu).

tiistai 17. elokuuta 2010

Kurkkaus kyökin puolelle

Otin yhteyttä muutamaan paikalliseen keittiöfirmaan ja aion tässä lähiaikoina (syyskuun alkupuolella) käydä suunnittelemassa niissä vähän meidän tulevaa keittiötä. Katsotaan mitä siitäkin seuraa. Hyvin tyhjä pää vielä tällä hetkellä, ehkä se on hyväkin asia.. =)

Julkkaria


Julkkarisuunnitelmat ovat tällaisella mallilla tällä erää..

Talotehdas

Saatiin Kannustalolta piirrustukset ja ihan pientä hienosäätöä niihin teemme. En oikein ole varma, ovatko nuo piirrustukset miten sallittuja laittaa "yleiseen jakeluun" eli tänne blogiin, joten en uskalla ainakaan tässä vaiheessa niitä julkaista.

perjantai 6. elokuuta 2010

Ensiaskel talotehtaaseen

Ollaanhan tässä oltu yhteyksissä Herralatalolle, Mittavakodille ja Kannustaloon, viimeisin oli Teritalot, josta olen kuullut paljon hyvää. Toimitin sinne kehittelemämme pohjapiirroksen ja toimitan vielä julkkaritkin, katsotaan tuleeko sieltä minkäänmoista tarjousta sitten. Muilta ei olla vielä tarjouksia pyydelty, koska tilanne on vielä niin "auki"..

tiistai 3. elokuuta 2010

Maalämpö

Mikä on tämä mystinen maalämpö, kun siitä ei oikeastaan tiedä mitään. Meitä kiinnostaa, mietityttää ja arvelluttaa. Pitänee lähipäivinä ja kiireenvilkkaa selvitellä maalämpöasiaa. Lähinnä kiinnostaa 1. Käyttökustannukset 2. Riittääkö lämminvesi näin suurelle porukalle ja miten riittää 3. Kuinka suuria pömpeleitä ja varaajia tuo vaatii näin suurelle perheelle (teknisen tilan riittävyys?). Kyllä tämä nyt on meillä kaukolämmön lisäksi se toinen varteenotettava vaihtoehto lämmitysmuodoksi. Mutta pelkällä paperiesitteellä, jonka sain asuntomessuilta, emme voi päätöstä asian suhteen tehdä.

Ja kyllä tiedetään. Kalliit perustamiskustannukset tässä on. Ja senkin tiedän että n. 180 neliöisen ok-talon lämmityskustannukset verrattuna sähköön tulevat n. viidessä vuodessa kattamaan nämä perustuskustannukset mitä tästä aiheutuu. Vai miten se nyt oli. (Asuntomessujen myyjän kertomia)
Kertokaa jos sanon jotain väärin?

Tähän kappaleeseen voisin myös todeta, että olemme kiinnostuneita myös systeemistä, jossa takan hormista tuleva lämpö otetaan talteen ja käytetään hyväksi vesikiertoisessa lattialämmityksessä (ja en tiedä tämän homman nimitystä). Tällaisesta olemme myös lukeneet jostain.

Ihan itse



Omin pikkukätösin, ihan itse minä ja rakkaani olemme suunnitelleet tällaisen version mahdollisesta talon pohjapiirroksesta. Pahoitteluni valokuvan laadusta, en saanut tähän hätään tätä suoraan miehen koneelta omalleni mitenkään joten näppäsin epämääräisen valokuvan. =)

Ajatuksena aamuaurinko aamupalapöytään, tielle päin keittiön-ruokasalin näkymät (mielenkiintoista katsella ketä siellä milloinkin menee), ruokasaliin lasinen ikkunaovi, josta pääsee "patiolle" pihalle jossa taas olisi kesäpöytäryhmä ja grillaushässäkät.

Kylpytilat, kodinhoitohuone toisella puolen taloa, iso vaatehuone kodinhoitohuoneen yhteydessä. Tilava eteisaula (onkohan liioiteltukin jo?)..

Rappusten alla komerotilaa

maanantai 2. elokuuta 2010

Pää pilvissä

Vaikka miehen kesäloma loppuikin juuri, niin minulla on hymy ties missä ja pää pilvissä. =)

Soittelin maansiirtoliikkeeseen, asiat järjestyy ja täyttöhomma osa II alkaa ensi viikolla! =)