keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Olenpa minäkin bloggaaja!

Nimittäin tajusin juuri tuolta asetusten kauttahan näkee kaikenlaista blogini lukijoista, käyttöjärjestelmistä, jopa maista joista lukijat ovat.

Suomi 1 679


Kanada 31


Yhdysvallat 24


Ruotsi 13


Sveitsi 5


Itävalta 4


Tanska 4


Britannia 2


Intia 2


Turkki 1

Siellä olikin oikein hienot diagrammit siitä, miten kävijämäärä on kasvanut räjähdyksellisesti ja milloin, mihinkin kellon aikaan kukakin tätä blogia lukee. Ja minä olen todella, todella hurjan äimistynyt ja yllättynyt tuosta määrästä, kuinka usein tämä sivusto on avattu! Hurjaa. Kiitos kuitenkin seuraajille, sähköpostia ja viestejä muutenkin saa edelleenkin laitella. Ja toivon, että kunhan tässä asioita alkaa taas tapahtua enemmän niin laittelen kuviakin. Nyt mennään lähinnä suunnittelupuolen jutuissa ja valitettavasti en vielä ole osannut pdf tiedostoja tänne laittaa. Ehkäpä senkin vielä opin. =)

Koitan laittaa tänne tuolta jotain mielenkiintoisia tietoja, mikäli joku muukin on kiinnostunut näkemään.


Sivun katselut tänään
25

Sivun katselut eilen
46

Sivun katselut viime kuussa
935

Siellä tosiaan on kellon tarkkaan milloin mistäkin ja millä selaimella on avannut tämän sivuston. Ihan hurjan hauska tietää. Ulkomaanystävätkin ovat oikeasti käyneet täällä! (Olen sivua heillekin jakanut katseltavaksi).

Siksi minä itseasiassa kävin noita asetuksia tsekkaamaan, kun mietin salasanasuojausta tälle sivustolle. Harkitsen sitä pari päivää tässä ja ilmoittelen ihmisille sitten salasanaa sen mukaan ketkä ovat kiinnostuneita lukemaan jatkossakin juttujani. ;) (Jos sen nyt päädyn laittamaan tänne)

tiistai 28. syyskuuta 2010

Keittiöajatelmia

Kylläpä kyllä. Ei pitäisi googlettaa mitään, eikä lueskella keskustelupalstoja. Ne sekoittavat vaan päätä. Katselin nimittäin vielä muitakin keittiövalmistajia, sillä mikään noista meidän tarjouksen tehneistä ei toistaiseksi nouse meillä ylivertaiseksi. Niissäkin on kaikissa omat puolensa.

Meillä tarjoukset on pyydetty keittiöstä, khh:sta, vessoista, säilytyskaapeista eli kaikista kodin kiintokalusteista tasoineen ja vetimineen ja altaista sekä hanoista.

HTH:lla ihastuin vaatekaappeihin. En niinkään keittiöihin. itseasiassa en erityisesti pitänyt siitä suunnittelijasta, olihan se ihan ookoo, mutta.. Keittiöt jotenkin jääneet siitä firmasta jonnekin ajatusmyllerryksen takapuolelle. En tiedä miksi? Hinta edullinen. Joka muuten oli yllätys. (Hinta n.22 000e ei sisällä hanoja ja altaita)

Puustellissa on kiva myyjä, itseasiassa voisin kuvitella vaikkapa saunovani hänen kanssaan viikonloppuna perheen parissa ja rupatella ummet lammet aina pitkälle aamuyöhön saakka. Ihan mistä tahansa. No, se nyt ei liene tärkeintä, keittiösuunnitelma sinänsä ihan järkevä. Hinta: Kalleimmasta päästä. (Hinta n. 27750e)

Topikeittiön myyjä/suunnittelija on ihan huippu. Suunnitelma myös. Hintakin on huippuluokkaa, joskin tässä suunnitelmassa on kaikki "kalleimman mukaan" (hinta n. 32 000e)

Sen lisäksi vielä vähän keskeneräisiä säätöjä muiden suunnittelijoiden kanssa, joten hintaa emme vielä oikein tiedä tarkalleen(Hinnat 15 000-18 800e).. muutoksia tuli ja hintoja ei olla saatu niiden kanssa. Nuo hinnat siis ovat täysin neuvottelemattomia ja tinkaamattomia. Tuntuu näissä hommissa tuo tinkaaminen olevan päivän sana. =D Ainiin ja Scavalinolta ei olla tarjousta vielä saatu, vaikka suunnitelma kyllä tulikin jo sähköpostilla näppärästi.

Jossain vaiheessa aletaan oikein urakalla sitten vertailemaan näitä ja miettimään, että mitä me oikeasti haluamme ja keneltä ostaa. Onneksi aikaa on vielä hyvin suunnitella! Nyt kun suurinpiirtein hahmottaa jo missä paikassa mikin asia keittiössä sijaitsee.

Hormin paikka on mysteeri

Pikkuhiljalleen pitäisi alkaa päättämään uunin hormin paikkaa. Eli sivultaliitos vai päältä liitos. Molemmissa puolensa.

Sivultaliitos on edullisempi ja sitten siihen jäisi automaattisesti sellainen puiden säilytyslokonen. Toisaalta ruma ulkonäkö (mielipidekysymys) arvelluttaa. Uuni voisi olla matalempi ja esim uunin päälle voisi halutessa nostaa vaikkapa jotain rukkasia helpommin kuivumaan..

Päältä liitoksessa kalliimpi hinta (n. 700-900e riippuen uunin valmistajasta), ja hintaa nostaa myös uunin korotus. Päältäliitoksissa uunin korkeus on 2100 ja se on liian korkea tällaiselle pygmille nostaa sinne uunin päälle mitään helpohkosti. Päältäliitos on huomaamattomampi ja jää enemmän tilaa uunin ympärille kun se hormi ei siinä ole.

Siispä molemmissa puolensa. Mitähän tässä nyt sitten päättäisi.. Tai enhän minä tätä yksin päätä vaan miehen kanssa pähkäillään. Alkaa olla viime hetket miettiä. Uunin hormiliitos määrää muutamia muita asioita mm. kattotuolin paikkaa vähän ja tietty sitä, mistä läpiviennit menee sillä hormilla.. (Ja emmie tiiä vaikka vaikuttais vielä muihinkin asioihin, mistä mie voisin tietää...) =)

maanantai 27. syyskuuta 2010

Keittiötä

Oooh, laskinpa että kuukauden sisällä 26 tuntia tullut istuttua keittiösuunnittelijoiden puheilla. Nyt alkaa hahmottua todellakin se, että millaisen keittiön minä haluan.

Lisäksi aika selvät visiot on KHH:sta ja vesssoista sekä kaappivalinnoista. =) Milteipä voin väittää, että kaappiasiaan vielä palataan, sillä olen keksinyt niin hauskan idean sen tiimoilta. ;)

Tänään saimme HTH keittiöltä tarjouksen, nyt ollaan saatu Topikeittiöltä, Puustellista, Keittiömaailmasta (suuntaa antava), Keittiö-mikä se oli toi toi.. oli mikä oli, keittiökulma ehkä (?) ja scavalinolta jotain. =) Ja minkähän unohdin. Seitsemän tarjouksen poikasta ollaan siis saatu.

perjantai 24. syyskuuta 2010

Noora ja Aallotar



Meille siis on tulossa takka-leivinuuni. Niin, että takka puoli osoittaa olohuoneen puolelle ja leivinuuni jököttää keittiön puolella. Hormiliitospaikkaa emme ole tarkalleen ottaen vielä valinneet, onko se sivusta vai päältä. Melkoiset hintaerot noilla liitospaikoilla kyllä on. Saatiin ensin Kermansaven Noora uunista tarjous ja sitten vielä Uuniseppien Aallottaresta. Tässäpä molempien kuvat. Yllätyksekseni Uuniseppien tarjous on kolmatta tuhatta euroa kalliimpi, mitä tuo Kermansaven uuni on.

Kuvassa ylempi on Noora ja alempi Aallotar

Sain viimeyönä vision


Mitäs tykkäätte ajatuksesta, että kodinhoitohuonetila olisikin pilkullinen? Sellainen polka dots -tyyppinen pallokuvioinen systeemi. Minä kun niin kovin tykkään pilkuista ja minusta kodinhoitohuone ei tarvitse olla _TYLSÄ_ niinkun ne aina ovat. Asuntomessuilla jossain talon lastenhuoneessa oli pilkullinen tapetti ja muistelen sen olleen harmaa-vaalea sävyinen. Jotain vastaavaa voisi meidänkin KHH:n tapetti olla.Muutoinkinhan KHH:mme tulee olemaan harmaavoittoinen värimaailmaltaan.

Löysin sittenkin syövereistä huonon kuvan kyseisestä tapetista. Valitan erittäin heikkoa kuvan laatua..

Katselmuskuvat

Soittelin Kannustalon edustajalle tänään, meille pitäisi alkuviikosta pätkähtää katselmuskuvat nähtäviksi. Niihin vielä pyysin muutokseksi yk:n vaatehuoneen ja vessan paikkojen muuttamista viemäröintiasioitten vuoksi. Katselmuskuvat olisi ajatus rakennustarkastajalle (älkää kivittökö jos käytän vääriä nimityksiä) vilauttamassa ja laittaa sitten talotehtaalle piirrätykseen ne oikeat, rakennuslupakuvat. Siinä sitten niiden perusteella tulee perustussuunnitelmaa varten omat kuvansa ja ne on ne kriittiset kuvat joita aika KUUMEISESTI jo kaivataan! Anturathan voi aina pläjäyttää tontille ilman niitäkin, mutta perustussuunnittelua varten on oltava talotehtaan kuvat ja perustuksia ei voi tehdä ilman niitä suunnitelmia. Että niitä sitten odotellessa.

Muu suunnittelupuoli jyllää hurjaa tahtia edelleen. Tänään mies kävi tapaamassa vastaavaakin, allekirjoittanut ei valitettavasti tällä erää päässyt paikalle. Vastaava kun on vastaava työnjohtaja ja vastaava suunnittelija projektissa, niin pitää pyrkiä hänetkin pitämään ajantasalla.

torstai 23. syyskuuta 2010

Väliaikatietoja tontilta





Kävin nappaamassa lasten päiväuniaikaan parit valokuvat tontilta, kun niitä niin on kyselty minulta. Tilanne siis on tämä nyt, piakkoin siihen tuleepi sit niitä salaojituksia ja erilaisia maalajeja tai mitä hiekkoja ne oikein on. Mistä minä tiiän mitä siihen tulee, jotain kuitenkin niin, jotta päästään ne perustukset laittelemaan. Kuvissa minä siis olen autolla siinä hillittömässä montussa, mikä siinä alunperin oli.

Oli muuten kadun varteen tullut jo katolamppujen paikoituksetkin. Ihan kiva tietää mihin´niitäkin sitten tulee.

Vesiliittymäkin meillä vihdoin ja viimein on.

Tontin täytöstä täytyy kyllä sanoa, että on ollut iso homma. Iso projekti, aiheuttanut paljon päänvaivaa ja stressiä, vienyt aikaa toooodella paljon saada asiat niinkuin ne tällä hetkellä on. Mutta edelleen olen sitä mieltä, että päivääkään en vaihtaisi pois, enkä tuota kyseistä tonttia. =) Toivotaan, että se palkitsee myös sitten joskus, kunhan katu ja ympärillä olevat talot jne ovat valmiina.

VINKKI: Klikkaa sivulla olevia "vihjesanoja" vai mitä noi nyt on vaikkapa "tontin täyttö" kohdasta, niin voit samalla silmäyksellä katsella kuinka tontti on "kasvanut" ylöspäin alkuperäisestä.

tiistai 21. syyskuuta 2010

Sisäovet ja ulko-ovi






Ensinäänkään, en oikein tiennyt miten otsikoisin tämän aiheen. Niin talopakettiin kuuluu tietenkin ovet. Meille tulee Matti-Ovelta massiivipuuovet. Voisin yrittää laittaa kuvaa tähän, mikäli joku on kiinnostunut näkemään..

Kodinhoitohuoneen ja kylppärin välinen ovi tuo lasillinen ja sisäoviksi nuo kolmipeiliset ja ulko-ovi on Kannustalon oma. Mie mietin sitä punaisena tai valkeana. "Kannustalon kaikki ulko-ovet ovat erikoispaksuja thermo-ovia, jotka ovat tutkitusti maailman lämpimimpiä ovia. Umpioven U-arvo on 0,53 ja ikkunallisen terassinoven U-arvo on alle 0,7 ikkunan koosta riippuen."

Ps. Saadaankohan kaupan päälle tuo kultainen noutajakin? ;)

Jätettiin sauna sitten pois

Meillä oli talopaketissa sauna vielä eiliseen asti mukana, mutta jätettiin se nyt kokonaan pois. Emme näe järkevänä n. 4000e maksaa pelkistä saunan lauteista ja seinistä, kun olemme saaneet muualta jo paljon huokeampia tarjouksia saunan lasiseinästä, ovesta, paneeleista ja lauteista yhteensä kun mitä tuo 4000e on. Ja timpurimmekin oli sitä mieltä, että hän voi yrittää meille jonkinlaisen saunan näprätä. Melkoinen monitoimimies. =) On luvannut opetella talossamme laatoittamistakin. XD

Minulla itselläni on saunavisio mielessäni. Sun saunaltahan saatiin hauska saunakuva, mutta itse haluan kulmikkaampaa ja ehkäpä perinteikkäämpääkin linjaa. En pidä yhtään muotolauteista ja "pyöristetyistä" muodoista lauteissa. Särmää pitää jollain tapaa löytyä, vaikka U:n mallinen sauna meille tuleekin. Ja jättiläistuija tuntui miellyttävän sekä minun, että mieheni silmää. Mutta katellaan.

Laattapisteellä

Kävin keskustelemassa laattavalinnoista ja perehdyin vähän siihen, mitä siellä on tarjolla. Kyllähän siellä oli jotain ihan varteenotettaviakin vaihtoehtoja. Musta-valkea-harmaa sävyt edelleen minulla mielessä, ei hairahduksia. Luonnokiveähän olen kanssa alusta pitäen miettinyt koristeeksi pelkistettyyn lookkiin, edelleen olen samoilla linjoilla ja haluan sen luonnonkivi-ideani toteuttaakin.

Kunhan saan työvuorolistaani eteenpäin, niin sovin sitten sinne suunnitteluajan ja valitaan kaakelit eri tiloihin. Melkoista minuuttiaikataulutusta kun tämä arki nyt juuri sattuu olemaan, keittiösuunnitteluaikoja kalenterissa vielä pilvin pimein ja jokaisella tapaamisella tuntuu aikaa aina menevän se pari tuntia kerrallaan.

Keittiöstä minulla itselläni alkaa olla visio päässä. Se on ihan hyvä juttu. =)
Kivitasoasia vielä mietityttää, siis minähän ne ottaisin vaikka heti, mutta miestä mietityttää se, että kuinkahan nopsaan allekirjoittaneen mieli mahtaakaan muuttua ja maku, että onko oikeasti kannattava sijoitus. XD

Katto


Kattofirmoja olemme myös kilpailuttaneet. Meillä tällä hetkellä talopakettiin on sisällytetty haluamamme Classic-kattomateriaalit, mutta vielä mietitään että otetaanko se vaiko ei. Aikaa miettiä on vielä tuonne joululle saakka. Sinne asti voidaan poistaa talopaketista asioita.

Yksi vaihtoehto olisi tietysti paikanpäällä tehty konesaumattu peltikatto (Onkohan tuo oikea termi) ja sitäkin olemme puntaroineet. En tiedä miten se hinta suhtautuu tuohon Classiciin nähden. Mutta ilmeisesti koska meillä ei ole katossa kuitenkaan mitään ihmeellisyyksiä, paitsi yksi ainoa aumakatto, niin classic on kuitenkin se kumpi kannattaa noista kahdesta vaihtoehdosta valita. Classichan sinällään on yksi kalleimpia kattomateriaaleja, mutta toivotaan että se on hintansa veroinen.

Niin, tiilikattohan olisi ollut edukas vaihtoehto, mutta loppupelissä koska Kannustalossa tulee se tuplaladonta esim. kuistille ja sinne alle se bitumikatto, niin se ei laskelmien mukaan kovin edulliseksi meille olisi tullutkaan. Lisäksi meidän mielipiteemme tiilikatosta verrattuna peltikattoon on aika järkkymätön. Ei siis meille tiilikattoa. Vaikka ne kuin väittää, että ovat helppohoitoisempia nykyisin kuin ennen jne jne.. Meille asiantuntija kertoi muunmuassa siitä, miten tiilin alle pääsee talvella lumi tuiskuttelemaan ja ei ole aivan niin luotettavakaan kuin pelti.

Timpurimme muuten kertoi minulle viimeksi kun tapasimme, että on asentanut noin 900 neliötä sitä classicia, ettei se pitäisi olla ongelma. Itseasiassa timpurimme asentamana se varmasti tulisi halvemmaksi kuin kattofirmasta. Tosin on vielä katon osia, jotka täytyisi joka tapauksessa teettää ulkopuolisella. Joten, edelleen kilpailutetaan pari kattofirmaa ja mietitään sitten lopullinen ratkaisu. =)

Ainiin. Sen verran ollaan kattovärejä katseltu, että mitä ilmeisemmin katon värimme on ihan se punainen, olikohan peräti RED se väri siinä vai mikä se nyt olikaan.

Josta voin poiketa vielä siihen, että valitsimme talotehtaalta ikkunat ja ovet, heloineen taloon ja tulipa mieleen, että pitäisi kokeilla tikkurilan sivullako se oli se talonmaalaus-ohjelma, että mille näyttäisikään se ulko-ovi samanlaisena punaisena mitä talon katto... (Nyt poiketaan jo liikaa aiheesta)

Lvi suunnittelija

Kirjoiteltiin taas LVI suunnittelijan kanssa sähköpostia tänään. Kyllä sen pitäisi onnistua ilman isompia kotelointeja sen meidän viemäröinnin, mutta se vaatii pientä muutosta yläkerrassa. Elikäs vaatehuoneen ja vessan paikka luultavimmin vaihdettava vielä.

Lattialämmityssuunnitelmaa meillä ei vielä ole, ehkä pian on, koska LVI suunnittelija sitä kaipaileepi. Ollaan kyllä kilpailutettu nyt viimeviikon aikana noita lattialämmitysjuttujakin. Meitä vielä mietityttää se, että halutaanko lämmönjakelulevyillä toteuttaa se (kallis, helppo ratkaisu), vaikko kipsivalulla vaiko välimallin ratkaisulla, joka on erittäin työläs, eli leikkelemällä kipsilevysuiroja lämmitysjohtojen väliin ja valamalla sitten siihen päälle kipsivalut. Mut katellaan, et keksitäänkö meille sopivin vaihtoehto! Tuossa viimeisimmässä arvelluttaa pölyisyys ja sotkuisuus ja se työn määrä mikä meille siitä aiheutuu.. Useamman päivän juttu näet se kuulemma on.

maanantai 20. syyskuuta 2010

Me -henki

Se on kyllä ollut kiva juttu, kun olen muiden rakentamassa olevien ihmisten kanssa tutustunut tässä ja tuntenut joitain ennestäänkin, niin se on jotenkin niiiiin tärkeetä se vertaistuki. Varsinkin jos joku on pykälän pari edellä siinä omassa projektissaan tai lähes samassa kun itse, niin on niiiiiiin kiva vaihtaa ajatuksia ja suunnitteluvaiheita käydä yhdessä läpi. Olenpa yhden ystävänkin tainnut saada vertaistuen voimalla, ainakin osittain. =)

Uskallettiin kysyä

Tänään sitten viimein uskallettiin vähän tiedustella, että mitenhän nopeaan tuollainen talo sitten mahtaa yleensä valmistua. Siis yksilöllistähän se aina tietysti on, mutta noin suunnilleen.

Saatiin kuulla, että viime kesänä 3 kk:ssa oli asumiskuntoon saatu talotoimituksesta tuon kokoluokan kaksikerroksinen Kannustalo. Ja että puolikin vuotta voi mennä. Siis ei minusta kuulosta mitenkään kohtuuttomalle ajalle. Talotoimitusviikko meillä on tällä hetkellä viikko 6 helmikuussa. Eli jos laskee sen 6kk mukaan, niin ehkäpä me jo ensi kesän lopulla voisimme mahdollisesti asua uudessa kodissamme. EHKÄ.

Tuntuu kyllä epärealistiselta vielä tässä vaiheessa.

Jyrätty on

Tontti näyttää jo aivan erilaiselta. En nyt ole viimeaikoina saanut sieltä kuvia nappailtua, mutta toivotaan että jossain vaiheessa taas saan uutta kuvaa kehiin. Tonttihan näyttää jo ihan erilaiselta kun alunperin. Siellä on selvästi talolle ja autokatoshässäkälle omat paikkansa. Tiivistyshommiakin siellä on kovasti tehty. En henk.koht oikein tiedä mitä seuraavaksi, mies tällä hetkellä on paremmin perillä tontin asioista. =)

Haasteita LVI-suunnittelijalle

Talossamme on haasteita LVI suunnittelijalle. Olemme kuitenkin valmiita vielä muokkaamaan yläkerran vessaa ja vaatehuonetta, jopa vaihtamaan niiden paikkoja keskenään, mikäli tarve vaatii. Meillähän tuo yk-vessa sattuu suunnilleen eteisen kohdalle, mutta viemärikohdat eivät todellakaan ole hyvillä paikoilla eteisessä, joten ehkäpä jotain kotelointeja jouduttaisiin tekemään, mikäli tuon piirrustuksen mukaan mennään. Haluaisimme kuitenkin selvitä ilman suurempia kotelointeja ja ylimääärisiä pömpeleitä ja ulokkeita, niin että viemärit kulkisivat seinien sisällä. Jännityksellä jään odottamaan, mitä LVI suunnittelija tuumaa. Laitoin hänelle juuri sähköpostia aiheeseen liittyen.

Pakettikaupat

Talopakettikaupat on viimein saatu päätökseen. Nyt alkaa sitten hurrrja suunnitteluvaihe, heti kun saadaan ne oikeat kuvat talosta.

torstai 16. syyskuuta 2010

Uuni

Pyysin Tulikiveltä/Kermansavelta uunitarjouksen ja tänään sen jo sainkin. Pyysin vastaavasta takka-leivinuunista myös Uunisepiltä tarjouksen, se tulenee ensiviikolla tai sen jälkeen. Katsellaan, millainen uunipömpeli meille sitten loppupelissä tulee.

Timpuri

Timpuri tai mikä se oli. Siis mies joka rakentaa meidän talon. Meillähän on kyseinen henkilö "valittu" jo tässä loppukesän aikana ja muutamaan otteeseen ollaan juteltu. Kävimme tänään hänen kanssaan läpi vähän tilannetta ja annoin hänelle talon piirrustukset ihmeteltäviksi. Vaikuttaa monitaiturilta ja huippuosaajalta ja on saanut tosi hyvät suositukset. Hieno homma. =) Luottamuksen on tämä mies ansainnut.
Kyseinen henkilö tekee meillä perustukset ja ulkorakennuksen. Mahdollisimman pian. =) Talopakettihan meille tulee ensi vuoden alussa viikolla 6.

Helpotuksen huokaus -talopakettivalinta tehty

Melkoista säätöä, vääntöä ja kääntöä. Nyt se on miltei ohi. Tai no, onhan tässä vielä kaikenlaista, mutta talopakettitoimittajamme on nyt saatu valittua: Tadaa: KANNUSTALO veti pisimmän korren.

Sanoisinko, että viimemetreille talotehtaista pääsivät Kannustalo, Herrala talot ja Teritalot. Periaatteessa teritalot ehkä olisi voinut olla jopa "voittaja" tiettyjen ominaisuuksiensa ja hinnan vuoksi, mutta asiakaspalvelu siellä oli suoraan suolesta, jos totta puhutaan. Emme oikeastaan saaneet mitään henkilökohtaista palvelua enää piiiitkään aikaan, paitsi tänään. Kun oli jo myöhäistä. Valinta kun oli jo tehty. Herralataloltakin saatiin ihan hyvä tarjous, omat puolensa siinäkin, hieman erilaisiahan nämä eri talotehtaiden paketit tietysti on, tosin meillä ne karsittiin hyvin pitkälti vastaamaan toisiaan sisällöltään vertailua helpottaaksemme. Paljon hyvää herralassakin, mutta se mikä meikäläiseen myös vaikuttaa on se ettei asiakaspalvelukyky kohdannut asiakkaan tarpeita oikeastaan kun ihan loppumetreillä. Mikäli maksava asiakas lähtee hyvin hämillään tai itkukurkussa useampaan otteeseen pois myyjän luota, ei mielestäni asiakas ja myyjä ole kohdanneet samalla tasolla. Tämä lienee akkojen kotkotuksia, mutta olkoon. Lisäksi suuri pointti talopaketin valinnassa oli tämä:

Minä (tai me) halusin Kannustalon näköisen talon. Muut talotoimittajat eivät täysin tähän pysty, vaikka komioita taloja tekevätkin. Uskon, että Kannustalon talon arvo kasvaa vuosien mittaan lisää ja lisää ja esim. myyntitilanteessa on helpompi myydä kannustalon kannustalonnäköinen talo kuin jonkun muun talotehtaan kannustalonnäköinen talo. Joskaan: EMME OLE MYYNTIIN kotiamme todellakaan tekemässä. Mutta kunhan jorisen.

Kannustalolta saimme aivan mahtavaa, asiantuntevaa, laadukasta, tyylikästä, asiakaslähtöistä ja toimivaa palvelua ihan koko ajan. Okei, siis sen jälkeen kun löysin oikeanlaisen myyjän Kannustalolta (Kouvolan myyjän kanssa en päässyt samoille taajuuksille, joten myyjämme on Mikkelistä, Lappeenrannassa myyjää ei tällä hetkellä ole.). Lisäksi myyjä on ollut aidosti reilu, ei vaan myyntimielessä reilu. Ja kaikin puolin hän on herättänyt luottamuksen meissä. Toivotaan, että jatkossa myös menee yhtä hyvin asiat.

Mitäs vielä, niin Mittavakoti ja Kastellitalo putosivat kyydistä useasta eri syystä. Mikäli joku haluaa niitä syitä vielä eriteltävän, niin voin kyllä henk koht kertoa. Täällä en ala kenenkään talotehtaan paketteja "mollaamaan", koska ei ole omakohtaisia kokemuksia sen enemmälti. Mitä Mittavakotiin tulee niin siellä myöskin talomyyjä on ollut huippulaatua ja tänään viimeksi keskusteltiin hänen kanssaan puhelimessa. Sain edelleenkin hyviä vinkkejä ja mahdollisuuden jatkossakin kysellä asioita häneltä. Eli reilu tyyppi sielläkin myyjänä ja aidosti mukana talohommissa ja asiakkaalle läsnä. Myös ostamattomalle asiakkaalle. =)

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Keittiösuunnitelma nro 1

Laitanpa keittiösuunnitelmat numeroilla siinä järjestyksessä kun ne minulle saapuvat. Elikäs tässäpä numero yksi

tiistai 14. syyskuuta 2010

Hektistä on

Kylläpä on hektistä. Keittiösuunnittelu, talotehtaat, maansiirtoliike ja byrokratia. Kaikki asiat yhtäaikaa ja samaan syssyyn. Allekirjoittaneen syysflunssa ei yhtään helpota ajatuksen juoksua. Mutta näillä mennään. =)

Ehkäpä viikonloppuna laitan jotain meheviä keittiösuunnitelmakuvia tänne tai tontilta, mikäli siellä saadaan nuo kiviläjät taas ojennukseen. Melkoinen hommahan se vielä on noilla edessä..Jos eivät ookkin tontilla koko ajan möyryämässä.

maanantai 13. syyskuuta 2010

Hillitön määrä kivee



Dodii, meillä senkun täytellään monttua. Tais maansiirtoliikkeen äijä laskea tänään, että 17 kuormaa ajettu lisää tavarata tuonne. Laitellaas sit kuvia, jos ne kertoisivat vaikkapa enemmän kuin tuhat sanaa. (Kuvien laiton kanssa vähän ongelmaa, kokeilen myöhemmin lisäillä vielä..)

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Suuri talopakettivertailu

No niin, nyt on meidän perheen ikioma suuri talopakettivertailu tehty. Siitä tuli sellainen taulukko, jossa eritellään kohdat mitkä eroavat toisistaan ja miten. Vertailutaulukosta heräsi vielä parille talomyyjälle kysymyksiä, jotka laitellaan tänä iltana sähköpostilla ja jäämme odottelemaan vastauksia. Vielä tässä vaiheessa en ala täällä sen tarkemmin puimaan talopakettien eroavuuksia, mutta ehkä myöhemmin.

torstai 9. syyskuuta 2010

Hörsyilevän rönsyilevä käspäivä

Noh, minä sitten iltani ratoksi (vaihteeksi) ajelin tontin kautta. No eikun ihan pakko oli nähdä, mitä on tapahtunut päivän aikana. Siinä sitten törmäsin tulevaan naapurin mieheenkin. Lyötiin siinä sitten käsipäivää. Ja minä tohkeissani selitin ja pulisin ummet lammet siinä. =) Terve vaan tulevat naapurit, mikäli satutte jotain kautta joskus tänne blogiin eksymään!

Riipa-täti tullee meille auttamaan

Ystäväni Sirpa tullee lauantaina hoitamaan lapsia siksi aikaa, että pääsemme isännän kanssa arpomaan keittiösuunnittelua. Tähän astihan olen yksin käynyt miljuunassa eri paikassa ja suunnitelmia hiottu, nyt vihdoin saan toisen osapuolenkin mukaan. =) Ihanaa!

Ps. Oishan se liian helppoo jo, jos ois mummolat ja ukkilat jotka auttais niin tässä lähellä.. No, onneksi Sirpa pelastaa. =)

NYT TAPAHTUUUUUUU!!!!






Tänään on se päivä kun tontillamme todellakin tapahtuu. Se on ollut töistä käsin melkoinen jännitysnäytelmä seurailla tekstiviestien ja kuvaviestien avulla, että missä mennään. Onneksi mies sentäs pääsi olemaan paikalla. JIPPII! Laittelen kuvia tänne myöhemmin kunhan ennätän ja kunhan vielä itekin pääsen käymään töiden jälkeen paikanpäällä. MAHTAVAAA!!

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Sunsauna

Tuossa kattelin yhtenä iltana noita saunavaihtoehtoja. Hain jopa rautakaupasta ohjelehtisiä ja lipukkeita. Törmäsin tuohon Sunsaunan sivustoon ystävän suosittelemana ja laitoinkin sinne tarjouspyynnön tulemaan. Heti seuraavaksi päiväksi sain tarjouksen saunasta, lauteineen, seinäpaneeleineen, lasiseinineen ja lasioven kanssa. Se tarjous oli jo sinänsä ihan varteenotettava. Katsellaan kuitenkin vielä, koska aikaa saunahommiin on vielä ainakin puolisen vuotta. =)

Ompa kiirettä pitänyt

Allekirjoittanut on aloittanut taas pitkästä aikaa työrupeaman ihan leipätyön parissa ja arjen opettelu on ihan oma juttunsa, varsinkin kun meitä on tässä perheessä näinkin monta ja kolme pienintä menee aina päiväksi tarhaan. Joten, kaiken tämän muun hässäkän keskellä me olemme saaneet talopakettitarjoukset;

Kannustalolta
Teritaloilta
Herralatalolta (huomenna lienee se päivä kun se fyysisestikin saadaan)
Kastellilta
Mittavakodilta

Ja näitä mietitään. Vertaillaan ja väännetään ja käännetään. Ja ohan tuossa ihan riittävästi tuota miettimistä. ;)

En todellakaan aio alkaa täällä aivan kaikkea puimaan, sillä minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa. Melko haasteellistahan tuo on ollut, onneksi ihania talomyyjiä pääpiirteittäin on nämä kaikki olleet. Ehkäpä sitten kun päätämme valintamme, mie julkaisen asioita noihin liittyen. Ja niitä todellakin on ja paljon.

Meillähän vaihtui jo toistamiseen "lennosta" maansiirtoliike ja huomenna pitäisi olla se päivä kun tontilla tapahtuu. Mieheni on menossa paikalle, itse en valitettavasti tällä kertaa pääsekään. =)

Mitäs vielä? Niin se Festivo-kylmiö jota pähkäilin täällä. Se on sitten lyöty lukkoon ja sellainen meille tulee. Itseasiassa mun töissäkin on sellainen, eikä mitään pahaa sanottavaa..Työpaikan vempele on ties miten vanhakin vielä.

Kyllä tämä tästä. Toiveikkain mielin, eipähän pääse sammal kiven päälle kasvamaan kun pysyy liikkeessä. ;)

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Jotain konkreettista

Okei. Meillä ei vielä(kään) ole tilattuna talopakettia. Tosin aika pian kyllä varmasti sekin asia on hoidettu..Mutta meillä nyt sitten on se Glamour-vessan peili. Kävin eri sisustusalan liikkeitä, nettikauppoja, kodinykköset, kehystysliikkeitä jne läpi ja en voinut enää vastustaa, kun Anttilasta jostain hyllyjen siimeksestä tuli yksittäiskappale ihanuuksia vastaan. Se on juuri sitä mitä olen hakenutkin. Yritän saada kuvankin siitä tänne. Peilin hankinta oli tietty riskiostos, mutta tuo helpottanee vessan suunnittelua, mittasuhteet jne saadaan sit oikeammiksi kun on jo tuo peilin koko tiedossa. Et oikeankokoinen kaappi saahaan sinne ja lamput jne. =)

Tarjouspyyntöjä odotellessa..

Pikkasen meinaa taas tää Rouvan malttamattomuus näkyä, kun odotellaan tarjouspyyntöjä. Itseasiassa alkaa olla jo "kiire" saada niitä. Laittelin tuossa talotehtaille vähän sähköpostia perään, etenkin Teri-Talojen tarjous olisi pitänyt myyjän mukaan tulla jo viime viikon alkupuolella meille. Soittelen vielä maanantaina sinne, mikäli mitään ei ala kuulua.

perjantai 3. syyskuuta 2010

Lattiavaihtoehtoja



Laittelenpa tänne lattiakuvia sitä mukaa kun niitä sattuu koneelle tulemaan..

Luxfloorin Urban Legend -laminaatti ekana.

Saatiin ensimäinen varteenotettava tarjous

Tänäpäivänä mietin, missäköhän mahtaakaan viipyä se Teritalojen lupaama tarjous meille. Ei näy, eikä kuulu. Piti tulla alkuviikosta, nyt on kuitenkin jo perjantai. Ehkäpä maanantaina soittelen sinne talotehtaalle ja kyselen perään. Edustaja lienee lomailemassa vielä alkuviikon ajan.

Mittavakodiltahan meitä pyydettiin Kouvolassa käymään ja hakemaan tarjous sieltä, ilman lapsia. Noh, kuinkas ollakaan meille se jo ajatuksena on mahdottomuus ja toisaalta. Nyt on kyllä valitettavasti jäänyt huono käsitys kyseisestä firmasta. Vähän sellaista markkinameininkiä ja mitä olen eräältä mittavakotia tällä hetkellä rakentavalta naiselta kuullut, sama meininki heillä. Lisäksi heillä hurjasti laatuvirheitä saamassaan rakennusmateriaalissa. Luulenpa, valitettavasti että Mittavakodin tarjous jää meiltä tällä erää väliin. Silti plussaa myyjälle, asiantuntija on ja kivakin vielä. Ja malttoi aina uudelleen ja uudelleen samoja asioita minulle neuvoa.

Kastellilta saimme tarjouksen. Tarjous ei valitettavasti ole oikein vertailukelpoinen monestakaan syystä. Mainittakoon huonekorkeus yhdeksi oleelliseksi tekijäksi, muiden juttujen ohessa.

Tänään kävi sitten Kannustalolta myyjä meillä. Ihan huippu tyyppi. Kunnollinen, rehellinen ja rehti. Asiakaslähtöinen, ei tyrkyttävä, osaava ja auttavainen. Sen lisäksi perinpohjainen. Taisipa meillä viettää viitisen tuntia aikaa tänään. Aika tiukka setti. =) Tarjous oli varteenotettava, joskin aavistuksen verran (no summa 10000-16000e) enemmän hintaa sillä oli kun odotimme. Mutta, ei maailma siihen kaadu ei. Katsellaan. ;) Kannustalo edelleen ykkösenä meillä. Usean eri syyn takia, ei vain laadun, mutta myös asiakaspalvelun, toimivuuden jne..

Mietin, onko järkevää noita tarjoussummia täällä alkaa puimaan sen tarkemmin, koska kaikilla talofirmoilla tarjoukset ovat aivan erilaisia ja eri luokkaa, eivät kyllä suoranaisesti voi kilpailla keskenään. Ehkäpä, mikäli saan sen Teritalojen tarjouksen vielä joskus käsiini, voin pohtia hintojen ja sisältöjen eroja tarkemmin.

Keittiösuunnitelma-ajatuksia

Nyt olen aika monta tuntia jo ennättänyt istua useamman uuden kasvon vastapäätä pohtimassa keittiösuunnitelmaa, ja sit niitä kodinhoitohuonetta, eteiskaappeja, makkareidenkaappeja, vaatehuoneita ja niin päin pois, niin minulle on hahmottunut selkeämpiä ajatuksia.

Keittiö

Keittiössä voisi yläkaapit olla korkeakiiltoista maalattua puuta (ehkä se kalvohomma vähän mietitttää kertonsa vuoksi..). Vaaleaa, ehkä valkeaa tai vaalean harmaata. Alakaapit taas tummemman harmaata, hopeista, jopa mustaa. Ehkä alakaapit olisivat mattaa. Vaikka mieheni edelleenkin puhuu täysin korkeakiiltoisista kaapeista, minä en vaan lämpene sille ajatukselle, että yhteensä 40 pikkunäppiä plus 20 isoa rähmii niitä sieltä alhaalta. Yläkaappien siistinä pysyminen on ehkä asteen verran helpompaa. Selkeää, uratonta, ehkäpä alumiinilistalla reunustettua materiaalia ne voisivat olla ne kaappien ovet. Selkeät, helppohoitoiset vetimet. Ja harmaa taso, tai mikäli kiveä niin jotain mustaa. (Kiviajatus vielä mietinnässä).

Eteinen

Kaksi isoa liukuovikaappia, jonkinmoinen kenkienpukemispenkki tai laatikkopenkki.
Toinen kaapeista peiliovella, toinen jollain muulla. Tosi korkeat ja isot kaapit. Takkejakin kahdessa tasossa.

KHH

Selkeät, peruskaapit. Pesutorni. Ompelupaikka. Silityslautakaappi. Harmaa laatta lattia. Ehkäpä harmaat tasot. Kurapiste ja sen lavuaari plus suihku kengille yms.

Vaatehuoneet

Komerot

Peruskaappeja, koreja ja systeemejä järjen mukaan.

wc:t

Alakerrassa "glamour"-vessa. Ylhäällä käytännöllisyysvessa, symmetrisesti altaat, peilit, lamput ja kaapit.

torstai 2. syyskuuta 2010

Ajatelmia keittiösuunnittelijoiden luona käymisestä

Nyt olen viisaampi kuin aiemmin. Olen vieraillut kolmen eri keittiösuunnittelijan luona tällä viikolla ja vielä kahden luona aion vierailla.

Sanoisinko, että keittiösuunnittelu on kyllä ihanaa. Siinä on oma viehätyksensä, varsinkin jos keittiösuunnittelija edes jollain tasolla kohtaa asiakkaansa. Siis tarkoitan semmosta ihmistuntemukseen ja lähelle pääsemiseen liittyvää. Näistä kolmesta kaksi pääsi suhteellisen hyvin kiinni ajatusmaailmastani, ja epäilen tämän kolmannen epäilleen minun mielenterveyttäni (tai omaansa) ehkä pari kertaa kaiken sen keskustelumme jälkeen. Mitä nyt parissa tunnissa ennättää. Siis siinähän ennättää ihan kaiken.

En tiedä onko kaikilla ajatuksena se, että haluatte tuoda jotain itsestänne omaan keittiöönne. Minun ajatuksenani on suhteellisen "persoonaton" keittiö, ajaton, iätön, harmaa-valko-musta sävyissä oleva klassisen modernin risteytys ja sitten se minun henkilökohtainen räväytykseni (jota jo minut tuntevat ihmiset osaavat ehkä odottaakin), niin se etten todellakaan edelleenkään halua A. Laminaatteja B. Laatotuksia tai C. Rosterilevyä sinne välitilaan tason ja kaappien alle. Vaan; Tadaa; Edellleenkin haluan joko muovipleksin tai lasin, jonka alla on persoonallinen, minun näköiseni iloisen värinen ja kaunis tapetti. Ja sitä tapettia sitten näkyy keittiön seinillä siellä missä sitä seinää on sekä ruokailutilassa. Se on se idea ja juju. Keittiöön sinänsä en suurempia jujuja ole ajatellut.

Tai no. Heikin haave, korkeakiiltoisuus. Sen olen huomioinut jokseenkin. Ja kulmahellan. joka sekin on rakkaimpani haave. Minullehan on aivan sama missä kohtaa se hella sijaitsee tai jääkaappi sinällään, että onko valkoista vaiko rosteria, pääasia että toimii ja että istuu just siihen kokonaisuuteen. =)

Ja sitten se ajatelma. Siis ajatelma siitä, että keittiösuunnittelu on rankkaa tavallaan. Niin paljon uutta asiaa ja nähtävää, opittavaa ja päätettävää kerralla. Onneksi kyse oli vain suunnittelusta, ja suunnitelmiahan aina voi hioa ja vaihtaa. Jännityksellä odotan valmiita ratkaisuja, mille meidän tulevan kodin keittiö, kodinhoitohuone, neljä vaatehuonetta (yksi laitetaan itse) ja kaikki muut kaapit mahtaakaan valmiina näyttää. Ihana, että nykyään saa hienot kuvat katseltaviksi, eikä tarvitse sitä jännitystä tuplata niin, että tulisi vaan "summassa" ne kaapit kotiovelle näkemättä ennakkoon.

Vielä lohkaisen


Vielä sen verran ruokapöytäryhmistä, että ollakseen ihana, jonkun on vaan oltava aivan kamalan hirveä ja yli-imelä. Tässä on sitä jotain, vaikka en sano että olisi ollut ensisilmäyksellä ihana. Mut kun aloin miettimään, niin joo-o, ihan hauska.

Ennätin tänään piipahtaa katselemassa..



Harvemmin tulee hetkiä, että ajan kanssa ennättäisin yhtään minnekään. Tänään sitten "eksyin" huonekaluliikkeeseen (ja Hirvoxillekin) tsekkaamaan, miltä maailma näyttää sisustajan silmin.

Ollaan muruseni kanssa mietitty, että täytyykö meidän teettää puusepällä ruokapöytäkin vai mahtaneeko löytyä jostain mieleistä. Ajatuksissa pari eri tyyliä, elikäs joko ihan pelkistetyn selkeälinjainen ja suorakulmainen tapaus, 250 pitkä vähintään taikka joku tyyliin ladon ovesta tehty "rouheampi" versio. Noh, minäpä otin ja menin ja kohtasin yhden vaihtoehdon tälle ladonovi-ajatukselle. Ja tässä tulee myös minun maalaisuuteni sekä heinäseipäät esiin. Katsokaapas vaan.

Kyseisen pöydän saa myös harmaana, joka olisi ehdoton värivaihtoehto meille. Siis pöydän laitaa kiertää "heinäseiväs". Laitanpa vielä kännykällä ottamani kuvan tänne..

Nämähän ovat täysin uniikkeja, suomalaista käsityötä ja pohojan maalla tehtyjä tuotteita, täyttä koivua. Luotan, että laatua näistä löytyy ja kestävyyttä. Linkki vielä valmistajan sivustolle, koska tähän sarjaan kuuluu siis muutakin kivaa

Festivo





http://www.suomen-kotikylmio.fi/

Mistäs aloittaisin. Noh, siis meillä kun on näitä poikia.. Ja pojat tunnetusti ovat kovia syömään. Mitä ne sitten ovat kun ne oikeasti alkavat kuluttamaan? Nythän nämä 1,2,4 ja 9 vuotiaat ovat vielä aika pieniruokaisia loppupelissä.. Minne ihmeeseen me kaikki se ruokamäärä saadaan? Noh, eräs topikeittiön keittiösuunnittelija tutustutti minut tänään tällaiseen Festivoon. Ihan mielenkiintoinen tuttavuus, varsinkin kun livenä kävin sitä Hirvoxilla kurkkaamassa. Hintaa kolmisen tonnia (rosterisena, valkeana ja mustana sitä saa). Ihan jees!

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Huhhahhei..

Ihan kaikkea ja koko ajan ei näköjään pysty millään kirjoittamaan ja pitämään ajantasalla täällä.

Koko ajan tapahtuu. Vaikkei tapahdukaan, mutta siis suunnittelupuolella tapahtuu.

Nyt on LVI-suunnittelijan kanssa keskusteltu puhelimessa ja sovittu alustavasti asioista. Sinne täytyy toimittaa tarvittavat paperit ja soitella uudelleen ja tavatakin hänet.

Samaten timpurillemme on soitettu. Hieno homma, että hän on edelleen "messissä" projektissa. Se on iso plussa.

Maansiirtoliike (uusi) on luvannut tulevana tiistaina tulla toteuttamaan proejtiimme liittyviä asioita tontille. Josko vaikka ne perustukset saataisiin aikuisten oikeasti joskus valmiiksikin sinne tontille..

Asemakaava on jossain muodossa piirrusteltu ja suunniteltu. Ja sen pohjalta tontin täyttösuunnitelma laadinnassa.

Kahdessa eri keittiöfirmassa olen käynyt. Yllätyksekseni molemmissa hyvin samantapaisia kaapinovia, ei mitään radikaaleja eroja noiden kahden välillä, näin maallikon silmin. Jännityksellä odotan suunnittelijoiden tekemiä ehdotelmia. Ja niillekin molemmille täytyy toimittaa tarkemmat kuvat talosta. (Muistutuksena itselleni)

Sisäporrasasiaa olllaan pohdittu ja selvitelty. Me ehkä haluamme kuitenkin, että puuseppä käy nakuttelemassa portaat sitten paikan päällä. Eli ei valmisportaita talotehtaalta.

Ja talotehtaan (Kannustalo) edustaja tulossa kylään perjantaina.

Ja tässä ois vielä tällä viikolla pari tuollaista keittiösuunnittelutuokiota tulossa. Yllättävän aikaa vievää puuhaahan se on, toisaalta tärkeistä asioista kyse niin miksipä ei sitä aikaa siihen käyttäisi. =)

Mitäköhän unohdan mainita?

-Ehkäpä sokerina pohjalla: Olen palailemassa pikkuhiljaa työmaailmaan. Iso stressi koko perheelle ja ennen kaikkea minulle itselleni. Tässä testataan taas omaa stressinsietokykyä ja sopeutumistaitoja. Toivotaan, että asiat menisivät mallikkaasti. Ja jos Luoja suo, niin meneehän ne. =)

Ps. unohtuihan se vesilaitos, kaupungin äijät jne.. Mut ehkä niistä enemmän sitten ensikerralla.. ;)