tiistai 30. marraskuuta 2010

paukkupakkasia

Se on pidellyt sitten ihan pakkasia kunnolla, tontilla oli eilen -22 celsiusta ja tänäänkin -17-15 celsiusasteen tietämissä. Mies on siellä ollut myyryämässä lumihommien kanssa, kaipa se jotain muutakin on siellä tehnyt. Ollaan viimein päästy sisätäyttövaiheeseen, tietysti ulkoakin täytellään samalla.

Meille tuli myös ma-ti uusi takapiha, eli viimein sinne ne täytöt. Olen pilkkopimeässä hiippaillut siellä katselemassa, ilman kameraa joten kuvia ei vielä ole. Ehkäpä viikonlopun aikana ennätän käydä kuvailemassa. Nyt on loppuviikko ympäripyöreää työpäivää täys niin ei ennätä sinne. Jos ei sitten mies ota kuvia minulle..

Meijän timpuri on tämän viikon ollut muualla hommissa, ihan sovitusti. Ei tarvi paukkupakkasilla ulkona kökkiä kun ei oikein ees voi nyt juur mitään tehdä.

perjantai 26. marraskuuta 2010

Valaisimet

Minuun on iskenyt valaisinbuumi. Siis joka paikassa missä ikinä liikunkin ja nään valaisimia, niin käy niitä katselemassa ja hipeltämässä. Ei vaan vielä voi eikä saa eikä ole järkevää ostaa yhtään valaisinta.. ihania kattokruunuja, kauniita keittiön valoja ja eteisenkin.. Ja kylppärin "lampetteja" ja vaikka mitä.. Mut ei mitään järkeä ole vielä ostella jemmaan. Koska käyttöä vasta sadantuhannen vuoden päästä noilla lampuilla..

Patolevyt asennettu ja Parmakeittiötä suunniteltu

Isännyys kävi aamusella patolevyt asentamassa paikoilleen ennen töihin menoa ja kai sillä tänään joku tapaaminen jonkun kanssa oli tontillakin tänään..En saa enää päähäni, että kenen ja missä asiassa..

Takapihan loppualueen täytöstä saatiin "tarjous" eli 3 euroa kuutioko se nyt oli paikoilleen laitettuna maa-aines..Ja se vaikutti ihan ok hinnalle. Josko sitä sitten ensiviikolla saataisiin duunailtua..

Parmakeittiömyyjä kävi meillä kotona suunnitelmaa vääntämässä ja se oli ihan näppärää, lapset saivat olla kotona täällä ja touhuta omiaan samalla kun suunniteltiin..=) Olisipa kaikilla keittiösuunnittelijoilla tuollainen palvelu. Ystäväpariskunta oli meillä täällä samaan aikaan kun suunnittelija ja sain heillekin näyttää suunnitelmat, ihan kiva sekin ja pääsivät hekin näkemään mitä tuleman pitää..

Keittiömaailmassa kävin lasten kanssa yksin tänään aamulla, ei siellä sen ihmeempiä. Pikkumuutoksia vain. Ja avotakka-lehtitilauksen sain sieltä puoleksi vuodeksi.

Tontilla riittää viikonlopuksi taas koko perheelle touhuiltavaa, eli ei vapaa-ajanvietto-ongelmia tänäkään viikonloppuna. Rapsakassa pakkassäässä on varmasti mukavaa puuhailla. (taitaa olla parikymmentä astetta tulossa)

torstai 25. marraskuuta 2010

Sähkösuunnitelmasta

Kirjoitanpa pätkän siitäkin. Siis sähkösuunnittelua ollaan harjoitettu tässä jo jokusen aikaa syksyn mittaan. Sähkösuunnittelijamme on ainoa projektiimme tähän asti sotketuneista sukulaisistamme, eli minun enoni. Hän oli tehnyt valmiin perussuunnitelman jonka pohjalta me sitten lisäilimme ja poistimme sieltä asioita ja muutimme mieleiseksemme.

Jokaiseen huoneeseen tulee vähintään kolmeen kohtaan pistorasiat ja teevee-piuhakkeiden paikat. Huoneista suoraan mentäviin vaatehuoneisiin (2kpl) tulee katkaisijalla toimivat valot, koska aina ei välttämättä halua valoa päälle kun ottaa jotain nopsaan vaatehuoneesta tai muuten vaan sinne kurkistaa. Toisekseen mietin, että jos lapsi sattuu vaikkapa nukkumaan siellä ja menen vaatehuoneesta pikasesti jotain ottamaan tai viemään sinne ja valot lävähtää päälle, että paras noin. Kahteen käytäviltä mentävään vaatehuoneeseen sen sijaan tulee pir-kytkimellä toimivat eli automaattisesti päälle menevät ja sammuvat valot ja sitten rappusten alle tulevaan sopukkaan myös normikatkaisijalla olevat valot.

Mitään sen ihmeellisempää sisätiloihin ei tule, rappusissa askelmille tulevat valaistukset, olkkarissa kolmessa kohtaa teeveepiuhakkeet siksi, että se on muunneltavissa sitten, lamppuja loogisiin paikkoihin ja mielestämme järkevästi ajateltuihin paikkoihin ne kytkimet. Ulos suunnitetiin erilaisia valaistusjúttuja, pylväsvalaistuksia kuisteille, valotolppia pihamaalle, ulkovaloja ulko-ovien yhteyteen jne.

Jotkut tykkäävät laittaa erilaisia kytkimiä ja härdellejä taloon, joilla saa katkaistua vaikkapa kaikista tiloista valot pois jne, meillä mietittiin ja todettiin tarpeettomiksi nuo.

Talotehdas tarvitsee sähkösuunnitelman nyt joulukuun alkupuolella että saavat oikeisiin paikkoihin väännettyä piuhakkeita/reikiä seinissä.

Kaukolämpöäijä, patolevyt ja kiinnitysnaulat ja ulkorakennuksen perustuksen muuraus

Kaukolämmöstä kävi äijä katsastamassa tilanteen ja ensikeväänä saadaan ne kaukolämpöputket sitten taloon, kunhan maa sulaa..

Talon perustuksia varten patolevyt hankittu ja huomenna asentaavat mieheni ja timpuri niitä sitten siellä. Oli muuten harvinaisen kalliita ne kiinnitysnaulat 200kpl/75euroa. Hui. Ei tosin ollut aikaa alkaa hintoja sen kummemmin selvitellä..ois voinut halvemmallakin saada. Ensi maanantaina käsittääkseni tulee maansiirtoliike tekemään meille takapihaa ja täyttämään perustukset (vai miten se sanotaan) ja ympärillä olevan maa-aineen laittelemaan kuntoon...

Ulkorakennuksen perustuksista tai sokkelista siis muurattu noin puolet. Kunhan sää sallii, ettei mene mössöt betonimyllyssä jäähän, niin homma jatkuu.

tiistai 23. marraskuuta 2010

Hahmottamisen ongelma

Nyt kun meillä on siis nuo harkot muurailtu eli sokkeliksikos sitä sanotaan, niin minulla on edelleenkin ongelmia A. Hahmottaa talossa "tilaa". Kaikki tuntuu edelleenkin tosi pieneltä ja B. ongelmia hahmottaa kuinka "korkealle" talo tulee. Siis sehän tulee korkealle, korot laitettiin tarkoituksella niin että talo nousee todella korkealle, mutta ei voi vielä silmä hahmottaa, että mihin korkeuteen se talon vieressä oleva maa nousee, kunhan sitä aluetta aletaan täyttelemään. Mutta selvinneepä tuo.

Aloituskokouksen antina olit änään se, että kaupungin tarkastajan mielestä routaeristyksiä meille ei edes tarvita. Mutta me itse haluamme ne siihen laittaa silti. (se on niin korkealla siinä se talo ja savimaahan pitkälti matkaa).. Ja että periaatteessa salaojitukset voi täysin jättää pois (tämän on jo useampi ammattimies sanonut meille), mutta kyllä me ne nyt sitten loppupelissä jollain tapaa aiomme järjestää. Meillähän tuo maa talon alla on kalliolohkaretäyttöä ja sitten sorapatja siinä päällä, eli kaikki vesi virtaa siitä "läpi" joka tapauksessa eikä jää tontille seisomaan.. Mutta mahdollista talon myyntiä ajatellen salaojitukset on hyvä olla, koska se on tänä päivänä yksi harvoista asioista jonka ostat osaavat kysyä ja ottaa huomioon.. Ei välttämättä hyvä asia, jos salaojitusta ei ole, kaikki eivät sitä ymmärtäne. Joten se meille sitten laitetaan, kaikesta huolimatta.

Karkea tilanne

Mitä laskujen maksuun tulee, niin on taas parikymmentä tuhatta hurahtanut. Yhteensä siis noin 35 000 euron edestä laskuja makseltu tämän asian tiimoilta.

Ja se on totta, että rakentamisen rahayksikkö on kymmenen tuhatta. ;)

Operaatio KHH:n avartaminen

Siis vaikka minkä tekisit, niin tuntuu että ei ikinä ole missään liikaa tilaa. Meidän kodinhoitohuoneessa tapahtuvat asiat ovat lähinnä:

1. Pyykin pesu ja kuivatus (rumpu, pesukone, käsinpesuun allas, kuivausteline tarvittaessa eli harvoin, pesuaineiden säilyttäminen yläkaapissa turvallisuussyistä ja vähintään kaksi suurta pyykkikoria kaapissa)
2. Pyykkien lajittelu, viikkaus ja silittäminen (ehkä mankelointikin joskus, mikäli sellaisen saan hankituksi, integroitu silityslauta)
3. "pukeutumistilana" toimiminen kylppäriin/saunaan mennessä (istuinpenkki, pöytätilaa)
4. Kuraisten lasten sisääntulona toimiminen (kurapiste, iso vesiallas, kuivauskaappi ja rättipatteri)
5. Ompelutilana toimiminen (olen päättänyt säilyttää ompelukonetta saatavilla aina, työpöytätila)

Eiköhän siinä niitä jo tullutkin. Aika näyttää toteutuuko asiat noin vai tuleeko muita systeemejä.

Viimeyönä piirtelimme itse omaa khh:ta ja saatiin melkolailla mieleinen ratkaisu tehtyä. Suunnittelijat olivat ympänneet tuon tilan jotenkin ihan tukkoon ja pesutorni oli todella pöllössä paikassa viemässä viimeisenkin tilantunnun sieltä pienestä tilaihmeestä. Asioita joissa jouduin joustamaan; Työpöydän koko. Toivotaan, että siitä tulee siitä huolimatta riittävän leveä työpöytä ompeluhommille.

Huom. Khh:n vieressä oleva vaatehuone toiminee liinavaatteiden, pyyhkeiden jne säilöntätilana. Ehkä.

Aloituskokous ja muuraukset

Valitettavasti niitä kuvia en edelleenkään saa, mutta eiköhän se talon perustusten muuraus ole suunnilleen siinä ja valmis. Täytöt puuttuu enää ja huomenna on erään maansiirtoliikkeen edustaja tulossa yhdentoista aikaan sinne käymään ja tsekkaamaan tilanteen.

Tänään oli myös aloituskokous tontilla, kaupunginedustaja (joku tarkastaja), vastaava työnjohtajamme, mieheni ja timpurimme olivat paikalla, allekirjoittanut ei valitettavasti päässyt paikalle. Nyt lienee sitten virallisesti rakentaminen alkanut. =)

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Pakkaset pukkaa päälle

Täällä kun ollaan menty vielä vesikeleillä tänne saakka, niin nyt näyttää pahasti sille, että pakkaset pukkaavat päälle. Ja meillä ongelman nimi on se, että ulkorakennuksen muuraukset on vielä tekemättä ja käsittääkseni niitä ei voi tehdäkään pakkasella.. Voi olla, että se jääpi sitten kevätpuolelle. Mutta, kyllä me nuo talopetustukset ollaan saatu hyvälle mallille, kiitos timpurimme! Onneksi tuo ei ole maailman loppu ja toisaalta helpottaa muussa stressissä jos se ulkorakennus jäisikin myöhemmäksi ajankohdaksi.. Vähemmän mietittävää nyt.

Valokuvatilanne on nyt vähän heikko, koska puhelimeni on rikki ja en saa kuvia otettua. =(

Sairaslomalla ollaan täällä ainakin tää viikko ja lasten kanssa touhutaan kaikenlaista.. Poikien kanssa käytiin tänään ostamassa uusi uppokuumennin veden "lämmitykseen" tontille ja uusia vesiastioita veden kuljetusta varten. Piparitalokin paistettiin tänään. Pojat olivat varsin innoissaan rakenteluprojektista.

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Viikonlopun tonttitohinat

 Pikkuapumiehet talkoovoimana!
 Pojat seisomassa kodinhoitohuoneessamme


Tänä viikonloppuna tonttitouhut olivat meillä noiden harkkojen kantelua lähemmäksi työmaata ja sitten irroteltiin "muottina" käytössä olleet harkot ulkorakennuksen anturan ympäriltä. Niin ja vesikuljetus tehtiin taas timpurille sinne huomista ajatellen.

torstai 11. marraskuuta 2010

Kastellimyyjä

Otti meihin yhteyttä eilen. Ei siitä sen enempää.

Timpurin kanssa jutustelua ja rautakaupan setien kovistelua

Kävin tänään hoitamassa osani tontilla, eli jututin timpuria. Tarvitseeko mitään, mitä voidaan itse tehdä viikonlopun aikana ja onko kaikki kunnossa. =) Mies kun on tänä syksynä ollut harvinaisen paljon kotoa poissa työhommien takia, niin siksi minulla nyt vähän enemmän olevinaan "vastuuta" työmaanhoidosta. ;).

Meillä on siellä rautakaupassa joku vastuumyyjä ja se olikin jäänyt lomalle. Ei kuitenkaan ollut laittanut sähköpostiin sitä "lomalla"-viestiä, joka yleensä tupataan laittamaan ja isäntä teki sitten toissapäivänäkö se nyt oli niin tilauksen sinne "vetämään".. Odoteltiin ja odoteltiin tilausvahvistusta, vaan ei kuulunut. Ja mies ei tänään saanut yhtään ketään luurin päähän sieltä rautakaupasta, joten miehän sitten rohkeana mimminä kävin paikan päällä pauhaamassa, että meillä on ongelma.. Huomiseksi lupailivat yrittää saada toimitettua tilaamamme tavarat. =) Homma hoidossa siis. Nyt jäi vähä jänskättämään, että noinkohan tulee tuplana tuo tilaus sitten kun se meidän oma myyjä palailee lomiltaan... Pitänee muistaa laittaa viestiä sinne perään vielä.

Valtakunnassa siis kaikki hyvin.

Uusia kuvia tontilta ei ole. Mitään radikaalia uutta siellä ei ole, vähän lisää muurailtu harkkoja. Ehkäpä viikonloppuna käyn räpsimässä lisää kuvatuksia.

Kevennys ja wc-suunnittelua


Facebookkaveri oli löytänyt ehkä kauheimman mainoskuvan ikinä.. Oletteko samaa mieltä? XD

Samalla sitten voin kirjoittaa meidän vessasuunnittelusta, että yläkerran vessassahan meillä oli bidee-"ongelma", koska lavuaarit ovat aivan toisella puolen vessaa ja bideen käyttö tyhmän tuntuista niin, että avaa hanan toisella puolen vessaa ja kuljettaa suihkun pöntölle toiselle puolen vessaa... Onneksi mieheni oli lvi-suunnittelijan kanssa keksinyt siihen ratkaisun. Ehkäpä tästä ratkaisusta kuullaan vielä. ;)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Lattiavalu

Meillä jätettiin nyt sitten lattiavalu sinne kevätpuolelle. Oikeastaan siihen on montakin eri syytä, tärkein ehkäpä se, että kun sinne pitäisi valaa ne lattialämmitysputket sisään, että miten ne mahtaa kestää talvipakkasia ja eipä tuo tosiaan ole ongelma, vaikka talopaketin tulon jälkeen vasta valetaankin. Molempi parempi. =) Ihan kaikkee ei näköjään kerkee eikä pysty silloin kun ois ajatellut.

RAKENNUSLUPA

Jeee. Siis nyt ilmeisesti voi jo vähän hengähtää. Tänään tuli postissa se rakennuslupapaperipinkka. Ja jopa meidän ulkorakennus hyväksyttiin, poikkeusluvat sai nimittäin.. Meillä kun se tehdään ihan tontin rajan tuntumaan, puistoalueen kupeeseen ja osittain tiestäkin matkaa on "liian vähän". Vai miten mie sen sanon. =) Helpotus.

Parmakeittiö

Kaverin suosituksesta päätettiin sitten kokeilla vielä Parman suunnittelutaitoja. Parmakeittiön mies tapasi minut tässä muutama päivä sitten Starkissa ja nyt hän on tulossa kotiin suunnittelemaan huomenna keittiöhommaa. Ihan näppärää palvelua, kun kerran kotiin asti tulevat. Ei tarvitse lasten kanssa pyöriä pitkin rautakauppoja.

Keittiömyyjä kertoi minulle, että Kannustalolla ja Parmalla on omat kytköksensä ja alennukset tulee sen mukaan. Lisäksi jotain muita etuja. Jännityksellä odotan, että noinkohan ne ovat tuntuvia. Kaikilla keittiömyyjillä kun tuntuu omat "etunsa" olevan ja siitä huolimatta hinnat melkolailla samalla viivalla loppujen lopuksi.

Eilen ennätin tontillekin

 Hurjaan lumimyräkkäänkin varauduttiin. Tosin, miehän en koskaan sen uskonut tänne lumena tulevan. Tammikuussa vasta tulee kunnon talvi, -jos minulta kysytään. ;)
 Lamppuviritelmiä, jotta timpuri saapi tehtyä hommia aamupimeässäkin
 Harkkohärdelli ja putkivirityslaitos
 Puuha-Pete-värityksellä oleva betonimylly
Pari kuvaakin sain eilen tontilta otettua, siellä siis muurataan. Nykyään on jo niin aikaisin pimeää, ettei oikein ennätä valoisan aikaan paikalle ikinä..

perjantai 5. marraskuuta 2010

Rallia rapussa vai rappuralli?

Juttelin taannoin ystävän kanssa, joka sanoi, että oliko se se joku rallia rappusissa vai mikä se blogin nimi.. Noh..Siis sehän oli se rappuralli. Ja se mistä nimi juontaa juurensa on armas mieheni. Miehelläni on ollut taipumusta ostaa salaa ihmisille rappuralleja ja toimittaa ne "huomaamatta" ovenpieleen. Vaihtaa vanha uuteen tai tuoda vaan uusi siihen. Aika hauska juttu minusta. Sitten ihmetellään, että mistä se on mahtanut ilmaantuakaan.. (nyt minä paljastin hänet..)

Toisaalta, onhan se varmasti melkoinen ralli tulossa rappusiinkin tulevassa kodissa, kun ottaa huomioon neljä poikaa perheessämme.. ;)

Heinäseipäät

Myönnän. Minulla on pakkomielle heinäseipäisiin. Isäni kanssa juttelin tänään seipäistä, joita siellä hänen kotitiluksillaan olisi tarjolla yli 100 kappeletta. Niistä on aivan pakko saada tehdä jotain. Ajatuksia pyörii päässä ja tekijäkin olisi ehkä tiedossa. Katsotaan nyt, mitä tästä sopasta syntyy vai syntyykö mitään. ;)

Isä ja setä

Isäni ja setäni kävivät tänään meidän tontilla katsomassa talon paikkaa ekaa kertaa. Kaukana kun asuvat, ovat harvinaisia vieraita meille muutenkin. Tärkeä hetki ja kiva, että isäni pääsi jututtamaan myös timpuriamme siellä.  Saatiin miehiltä tulijaisiksi isoja pressuja melko monta. Kiitos heille niistä. <3

Minulle on ollut tärkeitä hetkiä ne, kun olen saanut ystäviäni käyttää tontilla. <3 Kiitos heille kun ovat jaksaneet vaivautua. Ja kiitos muutenkin tuesta jota olen saanut projektin alkumetreillä jo.

Esimerkiksi kivitasoja kävimme katsomassa kivipaikassa ystäväni Tanjan kanssa ja siitä oli jo konkreettisesti paljon apua (lasten kanssa) mutta myös muuten. Tanja olet kullan arvoinen ja onneksi meillä on molemmilla rakentamisprojekti, jota voimme käydä yhdessä läpi ja saada toistemme näkemykset avuksemme erilaisissa tilanteissa!

YK vessa




Eli arkivessamme suunnitelmia

Kyökin puolelta






Kuvia keittiösuunnittelijoilta. Nämä kuvat ovat näpsitty paperiversioista, koska en edelleenkään osaa tehdä pdf tiedostoista oikeanlaisia, että saisin ne tänne suoraan..

Ulkorakennus

Mieheni on itse suunnitellut meille netistä löydettyjen kuvien perusteella tämän autokatos-varasto-rakennuksen.

Anturat valettu

Kaksi betoniautoa toi meille tänään betonia anturan valuihin. Määrällisesti mömmöä meni 15 kuutiota taloon plus ulkorakennukseen. Hauska tuo "käsi" joka autosta tulee..
 Spruuuuut, ihan kuin lehmän ripulikakka kun se sieltä lurahteli "muottiinsa"..
 Tässä ulkorakennuksen pohja



Viimein meillä on se kyltti siellä. ;) Matkahuoltohan sen eilen kuljetti Mikkelistä.
 Muotit täynnä mönjää. Huomenna käydään repimässä laudat ja lautojen/muovien apuna toimineet raudat pois..

tiistai 2. marraskuuta 2010

Miehen osa

Tänään oli miehen vuoro käydä LVI-suunnittelijamme luona ekaa kertaa. He saivat siellä mitä ilmeisemmin suunnitelmat lyötyä kasaan ja eiköhän se suunnitelma pian saada ihan täysin valmiiksikin. Muutamia muutoksia sinne tuli vielä.

Me kun päätimme yläkerran vessan kalustuksen siirtää peilikuvaksi ja oven paikkaa vähän viilata siitä, että saadaan vessan putket menemään keittiön ja eteisen seinän välissä, joka paksunnetaan käyttötarkoitukseen sopivaksi. (Me kun emme edelleenkään halua niitä kotelointeja jne kotiimme).

=)

Lisäksi mieheni, joka siis on piirtänyt alkujaan tuon meidän talon, tai suunnitelman siitä, niin keksi tänään ratkaisun meidän yläkerran horminpaikkaongelmaan, mehän melkein jo valittiin sivulta liitos hormi yhden seinän vuoksi, mutta reilun 30 sentin siirrolla kyseistä seinää, saadaan se hormi eri huoneen sisälle ja ihan järkevälle paikalle siellä. Elikäs voimme sittenkin ottaa sen päältäliitoksella sen uunin! Se on hieman edullisempikin niin ja on se mielestäni kauniimpikin! Ja vähän tilaa säästyy alakerrasta. Jos tarkkoja ollaan.  Yläkerran seinät eivät ole "kantavia" joten niiden paikkoja voi vielä rakennusvaiheeseen saakka siirrellä minne halutaan, joten tämä muutos ei todellakaan ole iso juttu.

Liito-oravat

Nyt blogin seuraajat varmaan ajattelevat, että kirjoittaja on alkanut tehdä tästä luontoaiheista blogia. Ajattelin, että täytyy saada tänne kirjoitetuksi viimein sellainen hauska pieni yksityiskohta meidän tulevasta elinympäristöstämme. Elikäs kaupungin geodeetti oli tiennyt miehelleni kertoa, että kotimme takana oleva metsä on luonnonsuojelu-puistoaluetta koska siellä asustelee liito-oravia! Siis aivan mahtavaa, en eläissäni ole törmännyt liito-oraviin ja vaikuttavat näin äkkisiltään varsin viattomilta ja suloisilta otuksilta, etten pahaksi pane heidän olemassaoloaan. =) Toivottavasti pääsen ruokkimaan noita pikkuotuksia ja saan heistä tulevaisuudessa "lemmikkejä" pihapiiriimme.

Kurapiste

Tuntuu olevan semmonen juttu, että kurapiste jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Elikäs siis meillähän kurapiste on suunnitelmissa pyörinyt koko ajan mukana ja sitten välillä se ajatuksissa jo oli jäämässä poiskin ja taas se on sinne tulossa. Lähinnä siitä syystä, että koska kyseiseen huoneeseen (khh) on joka tapauksessa tulossa lattiaviemäri, niin miksipä ei sitten siihen kurapisteen paikalle. Nimittäin onhan se varmasti näppärä jos sitä tulee vaan käytetyksi ja jos ja kun sitä oppii käyttämään. Siihen KHH:n tiloihinhan on tulossa myös suurikokoinen allas, jossa tietysti voi myös pestä kuraisia pikkuihmisiä tai kenkiä/ämpäreitä tms. Katsotaan nyt, että miten sitten loppupelissä käy; Tuleeko se kurapiste kurapisteen sellaisessa muodossa mitä se on vaiko ei. Vai tuleeko joku muu systeemi. =) Eikai sitä vielä tarvitse tietää. Koska se suunnitelmissa on mukana ja toisaalta kukapa estää sitä jättää tekemättäkään (paitsi se, että sitten täytyy muu lattiaviemäri tulla sinne).

Ps. "Tuntemattomammille" lukijoille tiedoksi; Perheeseen kuuluu neljä eläväistä pikkupoikaa ja haaveissa joskus vielä koirakin. (Nämä vaikuttavia tekijöitä kurapisteasiassa)

Ulkorakennus

Laitetaas ihan oman otsakkeen alle tämä projekti nimeltänsä ulkorakennus. Ensinäänkin ennen taloprojektin etenemistä, pohdimme jotta tehdäänkös autokatos-varastosysteemit sitten vasta "joskus", tai että onnistuisikohan se tehdä ihan itse. Noh.. Ei tarvinnut kauaakaan miettiä ja elämäntilanteemme ja lapsiluku huomioiden tulimme siihen tulokseen, että jos ei sitä tehdä nyt niin se jää tekemättä.

Siitä se ajatus sitten lähti ja sitten se kyti sen, että ohan siitä sitten rakennusaikana "varastointitilaa" asioille ja katto päänpäällä puutavaralle jne jne.. Niinpä meille sitten päädyttiin teettämään autokatosvarastosysteemi ensin.

Ok, olen kuullut että monet tekevät sen niin, että ensin rakennetaan talo ja sitten vasta autotalli, mikäli jää yhtään rahaa. Noh, minä sanoisin, että meillä tehdään niin jotta ensin rakennetaan autotalli ja sitten katotaan jääkö taloon yhtään rahaa. ;) Toivotaan, että jää. Ainakin edulliseen hintaan timpurimme sitä on lupaillut tehdä, pitkästä tavarasta ja mukaellen talon tyyliä.

Mieheni piirsi itse rakennuslupakuvat autokatos-varastolle, netistä löytyvien mallien pohjalta. Ihan perusjuttu se on, ei mitään ihmeempää. Voisinpa ehkä yrittää saada tännekin kuvaa siitä jossain vaiheessa.

Anturan valu muotit harkoilla

En tiedä sattuuko tuo otsakkeen teksti olemaan virallista rakentamisslangia, mutta siis tällaista meille;





maanantai 1. marraskuuta 2010

Tunne-elämää rakennuttajaosapuolena

Elikäs mietin tuossa, että apua meillä on enää noin kuukausi aikaa ilmoittaa tarkalleen mitkä asiat otamme ja mitkä jätämme pois valitsemastamme talopaketista! Ja mikäli aika juoksee näin lujaa mitä se tällä hetkellä menee, niin IIIIIIIK ja KÄÄÄK, että miten sitä osaa noin isoihin asioihin saada nopeaan vastauksia ja päätöksiä. Se vaan on pakko, sillä talotoimitusta 8 viikkoa ennen on osattava ilmoittaa mitä me otetaan. Lisäksi LVI ja S suunnitelmat tulisi olla valmiina, varsinkin siis nuo Sähkö, LVI suunnitelmat onkin.. Ja sähköpuolen juttuja emme ole kyllä vielä ennättäneet kauheammin ajattelemaan..

Tuntuu hurjalle ajatella puolisen vuotta taaksepäin, niin nopsaan kun aika on mennytkin. Mikäli jatkossa aika kulkee eteenkinpäin samaa vauhtia, niin wow. Mikä hulluinta, nyt on marraskuu ja helmikuussa tulee talopaketti. Jonka jälkeen "näkyvää" muutosta tulee kerralla ja paljon. Mihin soppaan sitä ollaankaan lusikkamme laitettu, kysyn vaan?!

Luojalle kiitos, aikataulupaineita sinänsä ei ole. Vaikka elämä on hektistä ja suunnittelupuolen kiireitä on todellakin, kaikki vapaa-aika menee siihen, eikä muuta elämää ole, niin silti: KUKAAN EI HIILLOSTA NISKAAN. Se jos mikä olisikin rankkaa. Aika usein kuulee, että ihmisillä on niin tarkat näkemykset ja tiukat aikataulutukset. Voihan se olla vielä, että sekin aika koittaa, mutta toivotaan että pärjäämme senkin paineen alla hyvin.

Kyllä. Silmät loistaen innosta puhun edelleen rakennuttamisestamme. Ja todellakin haluan olla mahdollisimman monessa mukana, osallistua ja vaikuttaa. Ja tärkeää minulle on se, että SAAN olla mukana. Minä haluan toteuttaa unelmaa tavalla tai toisella. Sen minkä kykenen.

=)

Pari lopullista tarjousta

Elikäs Keittiömaailman tarjous on 26 000e ja johon esittelyetu on 1000e, mustilla tammiviiluovilla (muistaakseni), festivolla, AEG koneilla (esim höyryuuni jos mä nyt edes haluan sitä loppupelissää. Tästäkin voisin kirjoittaa vielä oman avauksensa), "omilla" kivitasoilla, sisältäen siis KHH, keittiö, kaikki kodin kaapit ja wc:n kiintokalusteet, sekä hanat, altaat ja bideen. Topikeittiöltä saatu tarjous on mustilla ja valkeilla kalvo-ovilla, muuten sama sisältö ja hinta n. 22000e muistaakseni. Puustelli piirtää vielä kerran mieluisamman keittiön, keittilkulmasta ei ole kuulunut mitään, Parmalle menen vierailemaan ensi viikolla ja HTH:n taisin keittiön osalta jättää samaten kun Scavalinokeittiön. =) Näillä mennään.

Harkkoja siirrelty

Kävin aamupäivällä tontilla poikien kanssa tsekkaamassa vähän tilannetta. Lupasin hankkia tontille käyttövettä  koska mehän emme laita vesimittaria vielä sinne talveksi rikkoutumaan, vaan aiomme pärjätä ilman.. Ja sovittiin, että timpurimme käypi itse hakemassa lisää tarvikkeita Starkista. Hyvä niin. =) Harkot olivatkin jo kovasti siellä vaihtaneet paikkaa ja talon ääriviivat hahmottumassa. Ja samaan hengenvetoon sanon, että minusta AINA kaikilla nuo perustukset näyttävät ihan lilliputtipienille ja olemattomille, että kuinka siihen voi mahtua oikeesti talo ja ne huoneet, vaan ehkä se on vaan näköharhaa..Sama kävi nytkin.
Laitanpa kuvia sitten kun minulla niitä on, tällä käynnillä en ennättänyt kuvailemaan kun mukana oli kolme pientä piiperöistä sekoittamassa pakkaa ja sähläämässä.

Niin joo, mie voin kertoa sen verran perustuksista, että noilla harkoilla tehdään se "muotti", eli niiden päälle tulee muovit ja ne muovit pysyvät paikoillaan lautojen (jotka harkkojen päällä) avulla ja siihen muovin päälle tulee anturan valu, vai mikä se on. Ja noita kyseisiä harkkoja käytetään sittemmin sokkelin vai mikä se nyt on muurauksessa. Jos olen oikein käsittänyt. Eli tämä meillä perustustentekotapa. Ja betoniauto tulenee loppuviikosta. Kenties. ;)