maanantai 28. helmikuuta 2011

Vinkkejä polyuretaanivaahdon poistamiseen vaatteista

Elikäs meijän pienet rakennusapulaiset ovat touhuilleet viikonloppuna talolla ja yhdellä heistä on upouusi Reimatecin haalari polyuretaanivaahdon rippeissä. Ne on tiukemmassa kuin purukumi siinä puvussa.. Millähän lähtisivät parhaiten ja ilman että puku vaurioituu kovin.. Vai onko peli jo menetetty?

Lvi äijä tulossa ja sen sellaista

Ensi viikolla tullee se LVI-asentajaäijä meille käymään ja laittelemmaan paikkoja kuntoon. Josko vaikka jossain vaiheessa sais sitä lattiavalua haaveiltua..

Ensi viikolla alkanee myös ilmastointiasioitten vääntäminen paikoilleen, mikäli oikein ymmärsin mieheni puheista.

Lisäksi liesituuletinasia mietityttää, kun me halutaa Lapetekin semmonen pelkkä "putken näköinen" malli ja huipparilla, ei omalla moottorilla. Mieheni pelkää omalla moottorilla olevassa sitä melua minkä semmonen aiheuttaa, et kivempi olisi se huippuimurimalli..Mut sitä ei ehkä ole olemassakaan moisella systeemillä. Soittelen huomenissa Lapetekille ja kysyn sieltä. Joku muu valmistaja tekee vähän sen tyylistä, mutta en kuitenkaan siitä innostunut.. Ja kun mie haluun sen simppelin, "ilmastointiputken" näköisen vempeleen.

lauantai 26. helmikuuta 2011

Maalattua vaiko tapettia

Sisustukselliset asiat ovat vielä hyvin kaukaisia, mutta silti niitä aina välillä yritän pohdiskella. Nimittäin kun minähän olen kovasti haaveillut, että lähestulkoon kaikki seinät olisivat maalattuja. Keittiöön-ruokailusaliin, vaatehuoneisiin sekä vaatekaappien taustoihin ja ehkä mahdollisesti kodinhoitohuoneeseen tulisi tapettia, kaikki kuusi makkaria maalattua, olohuone, eteinen jne kaikki sitten maalipintaa vaan.. Mies epäilee sitä, jaksanko paklata jokaikisen naulan kannan tarpeeksi hyvin.. Ja itsekin välillä sitä pohdin. Yritinpä jopa kysellä ruiskutussysteemiä maalausfirmalta, mutta sekin maksaisi pelkkä ruiskutus 15e/m2, eli aika hunajaisen hintaista, että siihen se sitten jäikin se ajatus.. Niin että mitäs sitten.

Nuo tapettihommat arvelluttaa, koska niissä on helposti saumakohdat näkyvillä vaikka miten hyvin laittaa ja en vaan koskaan ole tapeteille lämmennyt.. Tiedä häntä miksi.

Ehkäpä tämä asia vielä jää mietintään.. Ja selvittelen vielä sitä ruiskutusjuttua tulevan viikon aikana, kun sain kaverilta vinkin hyvästä ja edullisemmasta (?) vaihtoehdosta tähän..

Löpönhakureissu

Huomenna sitten löpönhakureissu. Neljäkymmentä litraa mennyt nyt menneen viikon aikana. Lisänä siis yksi pieni ja vaivainen sähkölämppäri tuolla talolla.

Haahuilua ja möyhintää

Kaiken tämän hulabaloon, sairastelun, töissäkäymisen (ne muutamat päivät mitä välillä ennättää saikkupäivien seasta), arjen pyörittämisen ja elämisen keskellä joskus pysähdyn. Ja haahuilen. Ajatukset juoksevat niin lujaa, etten meinaa itsekään pysyä aina perässä.. Tuolla talolla olen haahuillut niin, että katselen ikkunasta ulos, tutustun samalla uuteen maisemaan, mitä siellä näkyykään ja ajatukset juoksevat ties minne saakka.. On ihanan rauhallisen, tasapainoisen onnellinen olotila ja unohtuu hetkeksi se kiire ja tekemättömät työt. En vielä uskalla edes suunnitella, mitä sitten kun / jos  joskus tämä projekti alkaa olla valmis pihoineen kaikkineen, että entä sitten.. Mikä on se seuraava "projekti" vai onko sitä. Ei ei vielä, ei pitkään aikaan. Nyt tehdään tämä ensin ja katsotaan sitten, mitä elämä tuo tullessaan. (Opiskelut, työhommat, harrastukset jne mielessä siis)

Ihan parasta tänään talolla oli se hetki, kun mies kaappasi minut muovikasan sekaan ja möyhittiin ja pyörittiin siellä kaiken roskan joukossa ja nauroin vedet silmissä. Voiko paremmin asiat ollakaan? =)

Kiitos Luojalle, kun annoit minulle tämän mahdollisuuden.

Lattialämmitys

Viimeinkin tämän viikon aikana saimme hierottua lattialämmityskaupat, elikäs meille tulee Lappeenrannan lämpötalolta lattialämmitys laitteineen. Se tuli loppujen lopuksi meille edullisimmaksi ja ehkäpä parhaaksikin ratkaisuksi. Myös LVI-firma sekä sähkäri on tämän viikon aikana päätetty.. Viimein. =)  Ilmastointiasiat tosin hoidetaan "muulla tavoin" eli eri firman kautta.

Tulevalla viikolla käsittääkseni timpurimme alkaa vääntämään yläkerran lattiaan levytyksiä ja väliseiniäkin saa jo alkaa pystyttelemään sinne pikkuhiljaa. Kauhulla odotan, että iskeekö ahtaanpaikan tuntuma sitten kun ne seinät sinne tulee, niin monilta olen kuullut että tässä vaiheessa niin käy..

Siivoushommia


Tänään ollaan useampi tunti siivoiltu työmaalla. Nyt näyttää taas hyvälle, kaikenmaailman muovihärpäkkeet sun muut saatu pois silmistä. =) Tätä hommaa varmasti riittää jatkossakin..

torstai 24. helmikuuta 2011

Poikien reaktioita

Aika hauska on ollut seurata, nyt kun viiimein tontilla on jotain näkyvämpääkin katseltavaa kuin vain ne harkot tai perustukset, niin noiden lasten reaktioita asioihin. Meillä on ollut tapana ennen tarhaan menoa käydä "tontilla" ja sitten sieltä tultua ajaa kotiin "tontin" kautta.

Tänään olin vähän kiireinen ja yritin pujahtaa suorilla kotiin.. En onnistunut; KAKSI tenavaa alkoi ITKEÄ autossa koska eivät päässeet tontille katsomaan taloa. Noh, ei auttanut muuta kuin sieltä kautta sitten ajaa päräyttää. =)

Vanhin lapsista on vähiten hehkuttanut asiaa, häntä mietityttää kodin sijainti sitten, reilu kilometri kauempana nykyisestä ja nykyisistä kavereista kun sitten asutaan.. Noh, toivotaan että huoli on turha, uskoisin niin! Koulu ei vaihtu, tuskinpa kaveritkaan. Vanhin on siis jo 9 vuotias.

Saas nähä missä vaiheessa iskee jarru päälle ja lapsia ei saa kirveelläkään enää tontille. Nyt alussa kun jaksetaan vielä kotona piirrellä talon kuvia ja suunnitella omia huoneita. Ja kuinka kauan nämä neljä "naulapoikaa" ja "lumiapumiestä" jaksaa siellä mukana pörrätä.. =) Villi veikkaus; Kesään mennessä kyllästyttää jo.

Ruoteet yläkerran katossa


Seuraavaksi voi alkaa tekemään yläkerran lattiaa. Ja kattoonkin saisi jo pikkuhiljaa pyytää sähkömiehen laittelemaan piuhojaan. Periaatteessa ulkoseiniä saa alkaa kittailemaan.. Kaikenlaista pientä näperreltävää siis on. =) Ps. Olen ehkä maailman paras ottamaan "vinoja" valokuvia kännykälläni.. ;)

Oklima

Nyt alkaa tarkenemaan! Nimittäin t-paitakelit meijän talossa sisällä tällä hetkellä.. =) Kiitokset siitä kuuluu tälle tehokkaalle polttoöljylämmittimelle. Huom: Sitten kun jää tarpeettomaksi niin tämä on myytävänä!!!

tiistai 22. helmikuuta 2011

Katselmus

Talossa tulee ekaa kertaa käymään rakennustarkastaja huomenna. Yhestihän se oli jo mukana aloituskokouksessa alkutalvesta. Jännittävää, mitäköhän hän mahtaa tuumailla. Vastaavamestarimme oli tänään myös piipahtanut talolla, siellä suunnalla kun on muitakin valvottavia paikkoja niin kiertelee siellä. Meillä vastaavamestari asuu näppärästi nykyisen kodin naapurissa, niin helppoa yhteydenpitoa. Ja muutenkin... Esikoispoikamme on jo muutama vuosi sitten tutustunut häneen ja hänen vaimoonsa ja vierailee siellä heidän kotona joskus leikkimässäkin. =)

Viimeisetkin villat katossa

Ruokailutilan katto oli viimeinen villoituksen kohde. Sinne tulikin oikein paksulti villaa (koska tässähän ei ole yläkertaa, vaan on sellainen "uloke" talossa.

Toin tänään työpaikaltani valkoisia muovikanistereja 10 ja 20 litran kokoisia, niillä sitten jatkossa sitä polttoöljyä olisi ajatus roudailla kylmäasemalta kotiin. =)

Pappa oli muutaman päivän järjestelemässä rakennusjätteitä ja teki puulaarinkin poltettaville puujätteille. Kiitos hänelle siitä!

maanantai 21. helmikuuta 2011

Lämmitys alkakoot!

 Talossa on väliaikainen ovi, muut oviaukot suljettu styroxlevyillä..
Joka tytön unelmakeittiö.. Ruokailutilan ikkunoita takana
 
 Alakerran makkari
 
Meijän olkkari

torstai 17. helmikuuta 2011

Hurrrrr...

Aamulla pakkasmittari näytti paikoin jopa -34 astetta pakkasta. Mietin, että noinkohan se meidän timpuri tuleekaan tällaisella kelillä töihin. Vaan tulihan hän! Aivan mahtavaa. Iltapäivällä oltiin vastaanottamassa tavaraa tontilla, sinne tuntuu nyt koko ajan tupsahtelevan jos jonkinmoista tavaraa (villaa, styrokseja, kattotarvikkeita jne jne). Huomenna perjantaina timpurimme sanoi saavansa talon siihen kuntoon, että jos maanantaina saisimme lämmityshommat alkuun. =) Viikonloppuna meillä isännän kanssa vielä tekemistä (mikäli sairaslomaltani kykenen ja pääsen), rakennustelineet pitäisi purkaa  poies ja lattiaan liittyen on kaikenmoista. Ja ehkä sen tavararöykkiön sijoitteluunkin voisimme käyttää aikaa.. Mikäli tosiaan kykenemme. Meillä on lauantaina "harjakaisetkin" suunnitteella. =)

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Luovutettu on ja koko ajan tapahtuu

Nyt on talo sitten virallisesti meidän kun se on meille talotehtaalta luovutettu, tai siis tehtaan asentajilta. Siinä olivat korjanneet pari "pintavirhettä" jotka olivat ilmeisesti nosturilla nostettaessa ja seiniä paikoilleen asennettaessa tullut, tuossa aiemmassa kuvajutussa näkyikin toisesta niistä kuva. Muutapa huomautettavaa talopaketista ei löytynyt näin äkkisistään, toivottavasti ei löydy jatkossakaan. Kiitos ihanille asentajille, olitte tosi kivoja!

Tänäaamuna tontille tulla tupsahti hillitön määrä styrokseja ja villoja. Ja siellähän se -24 asteen pakkasessa meijän talossa timpuri on touhunnu koko ajan.. Yläkerran lattian koolaukset se on tehnyt ja siellä nyt miun käsittääkseni tilkihtee reikiä talosta siihen malliin, että saadaan kohta alkaa lämmittämishommiin.

Eilen kiipesin talon yläkertaan ja kävelin sen halki. Katselin joka puolella olevista ikkunoista ja ihmettelin maisemia. Ihan mahtava tunne! Vihdoin minä pääsin kurkkaamaan, mille ympäristössä oikeasti näyttää talosta katsottuna. =)

Sähköurakoitsija, lvi urakoitsija ja ilmastointihommat saatu viimein päätettyä. =) Niistä ehkä myöhemmin lisää ja lisäilen ne tuonne kunhan ennätän... (joitain ehkä kiinnostaa)

maanantai 14. helmikuuta 2011

Hyvää ystävänpäivää vielä blogin lukijoille ja ystäville!

Melkein unohdin sanoakin tuon! Elikäs, vaikka olenkin yhden ystävän tässä rakennusprojektin aikana menettänyt, niin toivon kovasti muiden pysyvän menossa mukana ja ystävinä. Jos ei muuta niin edes kavereina. =) Olette minulle tärkeitä ja te autatte jaksamaan tässä arjessa ja elämäntilanteessa!

Oklima polttoöljylämppäri

Tänään kävin sitten hankkimassa meille lämppärin talolle. Polttoöljy on minulle ollut tänän asti ventovieras asia, mutta sainpa siihenkin perehdytyksen Agrimarketin myyjämieleltä. Vielä kun keksisin, millaisilla säiliöillä sitä löpöä sitten tuonne tontille roudailtaisiin.. Menekki tuollaisella lämmittimellä on 1,69l/tunti eli vuorokaudessa hörppäsee jo melkoisen satsin. Ei ihan pienissä purnukoissa sitä määrää kuljetellakaan.

Sain myös ensimmäisen tarjouksen portaista, joita olen katsellut. Minulla on epämääräinen visio portaisiin liittyen ja sitä olen yrittänyt saada selvitettyä, että mitäköhän ne sellaiset portaat maksaa ja kukakohan sellaiset osaisi tehdä. Tähtiportaat lähetti tuo kyseisen tarjouksen tänään. Olen kysellyt myös muista paikoista.

Ainiin ja meillä on lauantaina H A R J A K A I S E T, aivan pakko hehkuttaa. Sen verran vähän aikuisten kesken mitään kivaa meillä on tätä nykyä, mut nyt ois ajatus lähteä isommalla porukalla ulos syömään. Jipiii! =) Lastenhoitokin saatiin mitä ilmeisemmin järjestettyä.

Huomenna luovutustilaisuus, kun asentajat luovuttavat talon meille ja lähtevät pystyttelemään seuraavaa kohdetta. Napakat pakkasethan nuo on nyt ollutkin tänään ja huomenna pystytellä. Ja allekirjoittaneella on korvatutkimuksia huomenaamuna luvassa samaan aikaan, jotenka en ole silloin paikalla itse..

Kuvia




Kuvia vielä viime viikolta ja ekoilta pystytyspäiviltä

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Kaksi päivää asennusta ja se on siinä!

Ensi viikolla maanantaina ja tiistaina tulee vielä talotehtaan asennusmiehet (2kpl) hommiin ja sitten sen pitäisi olla siinä. Enpäs tullut ottaneeksi kuvia, nimittäin talon etuovella on jo "katoksen" aihiot, näyttää hieman erilaiselle kuin nuo aiemmat kuvat..En vaan tajunnut ottaa, kamerassa ehkä olisi kuvia..(Mies ei ole vieläkään niitä koneelle siirrellyt).

Lämmityslaitteeksi meille lienee tulossa semmonen polttoöljylämmitin, joka siis ostetaan itselle ja myöhemmin myydään eteenpäin. Hintaa vajaa 700 euroa uutena. Yritän saada tämän hankittua huomenissa meille.

Tänään ollaan poistettu talon sisäpuolen lumia, siinäkin on ihan tekemistä.. Noh, kyllä ne sieltä lähtee vielä. =) Että päästään niitä lattiavaluja harrastamaan. (Kunhan nyt eka saadaan katto pään päälle).

lauantai 12. helmikuuta 2011

Tellinkitalakoot

Meillä oli tänään rakennustelineiden kasaus talakoot. Kiitos paikalla olleille Villelle ja Mikolle!

torstai 10. helmikuuta 2011

Kattotuolit on jo paikoillaan!


Valitettavasti pääsin käymään työmaalla vasta niin myöhään, että oli pilkkopimeää. Pyrin huomenna saamaan otettua kuvia taas ihmeteltäväksi! Ei meinaisi malttaa olla pois tuolta talolta enää hetkeäkään! <3

Kuvia toka asennuspäivältä

Niks naks, siinä menee viimenen palanen "palapelissä" paikoilleen.

Pikkuapumiehet touhuamassa.
Takaseinää
Tulossa myöhemmin. Tänään nousi toinen kerros taloon ja saatiin kattotuolit. Myös takaterassien rungot pystytettiin.

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Ekan asennuspäivän kuvia lisää

Eka asennuspäivän ajatelmia: Tuonne "talon" sisään astuminen oli minulle se iso juttu. Aika huikea kokemus, vaikka kattona päänpäällä oli vain taivas, silti isoja tunteita herätti. =) Ihanaa, yksi suurimmista unelmistani on toteutumassa.
Sitten siellä työmaan reunustalla pakkasta pidellessäni mietin, että tästäkö tämä rakentaminen nyt sitten alkaa. Kaikkein rankin aika edessä, muutama kuukausi puserrusta tavalla tai toisella. Isoja valintoja ja päätöksiä vielä tulossa. Uskon sen olevan sen arvoista.
Mikä parasta, kaksi rakasta ystävääni kävivät tätä talon syntymää todistamassa paikan päällä. <3 Me saadaan kohta koti.
Luojalle kiitos.
Ja kiitos kaikille kanssaeläjillekin. <3






Siellä se nousee!





Tänä aamuna meidän tontilla on käynyt kuhina. Nimittäin talo alkaa siellä kovaa vauhtia olla pystyssä, alakerta jo miltei valmiina kun mie sieltä tänne kotiin lämmittelemään läksin. =)

Aamu alkoi puhelulla, kun rekkamies soitti olevansa puolisen tuntia myöhässä. Sittemmin mies lähti tontille touhuamaan jo ennen seitsemää ja minä hoitelin lapset tarhaan ja kouluun. Kävin aamulla kauhistelemassa itsekin huonosti aurattuja teitä ja siellähän ne oli jo jumissa molemmat rekat, toinen tontin kohdalla ja toinen vähän matkan päässä. Soittelinpa sitten kaupungin herrat läpi ja sain kuin sainkin tunnin sisällä järjestettyä lumiaurat paikalle.

Pystytysporukka on ainakin tähän asti vaikuttanut mukavalle, vaikka Kouvolasta ovatkin. (Lievä pettymys kun ei saatu pohojanmaalta pystytysporukkaa..) Ja kaikki on kohteliaasti tervehtinyt kun tontille on mennyt (kolme kertaa jo tänä aamupäivänä). =)

Laittelenpa lisää juttua ja kuviakin kunhan ennätän. Olen ihan oikealla kameralla tällä kertaa kuvia räpsinyt, tänne asti kun kuvat tässä blogissa ovat olleet lähinnä kamerakännykkäkuvia. (Ps. Kuvat edelleen kännykkäkuvia, nimittäin en saanut vielä kamerasta koneelle kuvia..)

tiistai 8. helmikuuta 2011

Huopia ja aluspuut

Eilen meille ilmoitettiin Kannustalolta, että asennusporukka onkin vaihtunut ja että meille tulee aluspuiden laittajat jo tänään! Itseasiassa en ihan varma ole mitä meille tarkalleen ottaen ilmoitettiin, koska mieheni oli puhelimessa ja enpä juuri sen jälkeen ole ennättänyt häntä nähdä niin, että saisin kunnolla juteltua. No, pääasia että hän tietää missä mennään.

Tuli tässä pikkasen "kiire" loppuvalmistelut laitella tuolla tontilla kuntoon, kun yksi päivä vähemmän aikaa laitella, mutta eiköhän se siitä. Kävin tänä aamuna katsomassa, niin mieheni oli laittamassa siellä huopia perustusten päälle ja lunta satoi aikalailla. Illalla siis lumihommia taas tiedossa.

Kirjoittelin itse uuden kannustalokyltin ja toimitan sen tontille tänään.

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Lumityötalkooväki





Ollaan poikien kanssa lumihommissa oltu viikonloppuna. Mitä nyt molemmat vanhemmista ollaan angiinassa ja minulla edelleenkin lämpöä meinaa pitää, pakko vaan yrittää saada perustukset sen verran puhtaaksi, että saapi keskiviikona sen talon siihen pystyyn. =) Kuulemma ensikerralla rakennetaan kesällä. ;)

torstai 3. helmikuuta 2011

Unia

Pikkasen meinaa jännittää. Olen aina ollut hyvä uninen ja nukkunut missä vaan, milloin vaan ja miten vaan.. Koskaan mikään asia ei ole sotkenut yöuniani, ei edes aviomieheni kuolema saanut aikaan mitään muutosta unen saantiini ja nukkumiseen. Noh, nyt sitten meinaa mennä yöunet. En tiedä johtuuko tästä olotilasta kun kuume huitelee koko ajan 38 tuntumassa vai onko todella niin, että mie JÄNNITÄN näin paljon, mut mie heräilin yöllä noin puolen tunnin välein katsomaan kelloa ja päässä pyöri ajatukset; Lvi-sähkö, Lvi-Sähkö...Lumityöt, Lvi-Sähkö..Lumityöt.. Ei mitään järjellistä siis. Huoh. Jospa tämä tästä... Työkaverin mielestä tämä voi olla merkki ikääntymisestäni. (Tuli viime kesän lopulla se kriittinen kolmekymmentä täyteen..)

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Viikko vielä ja kylttikin saapui

Talopaketin toimituspäivään on viikko aikaa.. Iiiiik! Tänään meille tulee kiinteistönvälittäjä käymään nykyistä kotia arvioimaan, että mitä tästä mahtaisi saada rahaa pyydettyä. Meikäläinen on täällä kotosalla sairaslomaa vietellyt ja yrittänyt järjestellä paikkoja ja pyyhkiä vähän pölyjä; tunnustan että vaatehuoneen äärimmäinen kaaostila on mahdoton tässä tilanteessa saada siivottua, joten vaatehuone jääköön vähempään valoon tässä kiinteistönvälittäjän syynissä..toivottavasti..

Talotehdaskin muisti, tuli oikein ovelle saakka sisään kannettuna; Kannustalo kyltti. Viimeksihän se haettiin matkahuollosta..Mikä lie viiraus nyt tullut. ;)

Rakennustelineitä ollaan varailtu tänään meille sinne, talotehdas kun vaati aluskateruodeasennusta varten ne telineet. Onneksi eivät ihan hillittömän kalliita olleetkaan ennakkoluuloista huolimatta. Ja saatiin aika hyvin kilpailutettua ja tingattua hintaa.