torstai 30. kesäkuuta 2011

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Alkaa melkein olla jo huoneen näköistä..

Mies nakutteli meijän makkariin illan päätteksi vielä lattiat. Ei puutu kun listoitukset. Niin ja se, että meijän opiskelijat saisivat putsailtua ikkunoiden pielet niin, että ne voi listotella...

Jaguzzi tuli kotiin, samoin kuivauskaappi.. Arvatkaa kumpaako odotan enemmän päästä kokeilemaan?


Ja vähän listaakin saatiin jo porraskuilun yläpuolelle, koska huomenna meille tulee P O R T A A T! Jiihaa. Innolla odotan ne näkeväni. Perjantaina kai ne asentaavat ne.. Että sitten lienee käytettävissäkin jo. Ei oo kiva kivuta tikkailta yläkertaan, varsinkaan muksujen kanssa..

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Yhden huoneen lattia valmis!

Jes, tämän illan touhuissa isäntä sai yhden lattian laminaatit laitettua. =) Oli helppo ja nopea laittaa varsinkin kun on tuo hyvä leikkuri vielä lainassa meillä.

Päivän kuvasarja

 Isoin lasten makkari saapi kovasti laminaattia pintaansa..

 Yläaulassa on katto, joka on reijitetty 7 spottia ja yhtä palovaroitinta varten hurjasti..

 Aikuisten makkarin kattokin valmistunut tässä lähiaikoina..

 Aulaa vähän eri vinkkelistä
 Alakerran vessaan tuli pönttö. Maananataina tullee muiden vesikalusteiden asennukset.

Laminaattihommia.. Myönnän tyhmyyteni, mutta en valitessani tajunnut ettei viiste ole kuin vain reunoissa, ei päädyissä.. No, meneehän se tämänkin näköinen laminaatti.. (mie odotin saavani semmosen neljältä reunalta viistetyn...)

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Missähän meijän Festivo on?

Pitäskin muistaa soitella Puustellille, että mites se nyt menikään sen Festivon kanssa, kun sehän ei tule samalla kyydillä kotia kun muut keittiövempeleet.. Että millonkas ja mitenkäs se nyt tuleekaan..

Juhannuskuvia talolta

Meidän juhannus meni hyvin pitkälti näissä merkeissä..

 Kaiken muun sählingin välissä pääsin käyttämään isoimmat muksut tivolissa. Reissumme tivoliin kesti noin tunnin verran ja satoi. Tosi mahtava tivolikeli.

 Kärrättiin laattaroippeita paikasta A paikkaan B kulkematta lähtöruudun kautta.. Yritin muutenkin hieman siistiä pihaa ja taloa sisältä..
 Aulan porraskuilu valmistumaisillaan..
 Vohvelia ja eriparikengät.. Juhannusaattoilta vietettiin talolla touhuillen koko perhe..

 Ajettiin meijän neljävuotiaan kanssa pyörillä talolle nykyisestä kodistamme..

 Kiipeiltiin alumiinitikkailla korkeuksiin..
 Tämän ilmeen aion itsekin ottaa, jos joku asia menee vielä pieleen rakennuksella. Toivottavasti ei mene.

 Plaston astiasto, sorkkarauta ja imuri, mikä ei kuulu joukkoon? -Meidän tapauksessa kaikki noista kuuluvat.
Onko kuvan vasemman jalan kantapää jotenkin irrallinen?

Mie niiiin rakastan aitaa joka on tehty heinäseipäistä..

Käytiin muksujen kanssa kaveriperheen talolla Rutolassa ja siellä on iiiihana harmaantunut heinäseiväsaita-pätkä yhden talon edustalla. Se on iiiiihaanaa, miten mie en ole aiemmin sitä huomannutkaan? Siellä oli muutaman talon piha toooosi kauniisti laitettu ja tuli ihan kamala pakottava tarve miettiä jo hieman pihasuunnittelua. Ja sen heinäseiväasidan miekin haluan, jos semmosen kerran taajama-alueella saapi toteuttaa oikeesti. Miten kummassa vaan saan reilun 300km:n päästä kotipuolesta ne heinäseipäät tänne Lappeenrantaan?

Keittiöpaketti

Kroooh-pyyyyh, alkaa olla hieman yliväsynyt olotila koko ajan. No, ehkä tämän kestää..Miehen kanssa molemmat ollaan ihmetelty tätä uupumusta, voisi nukkua vaikkapa kolme vuorokautta putkeen. Oiskohan sittenkään vielä levännyt olo?

Tänään saapui meille keittiö. Nyt ymmärrän mikä on "keittiöpaketti". Se on miljoona pientä pakettia ruokailutilan nurkassa odottamassa asentajaansa. Niitä todellakin oli paljon. Yllätyin ihan, jotenkin ajattelin että ne menisivät ihan heittämällä sinne nurkkaan. Mut ei ne ihan niin kompaktisti menneetkään. No siinä se joka tapauksessa on ja vieläpä tuli KUUSI TUNTIA ETUAJASSA SOVITUSTA! Toivotaan, että asentaja on näpsäkkä ja saapi hyvin ne laiteltua.

Porraskuilua vielä "hifistellään" niinkun timpurimme tuppaa sanomaan. Eli viimeistellään ja maalaillaan, torstaina pitäisi tulla portaat näemmä. Valaisinjuttuja touhuilllaan ja semmosta normaalia.. Joko kerroin, ettei saatukaan aloitettua vielä lattiasennusta juhannuksena, vaikka vähän ajatus oli.. Se on monen asian summa, en nyt jaksa sitä enempää vatvoa tässä..

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Seinäpinnoilla valon ja varjon leikkiä juhannusaattona

 Valaisimia sun muuta roipetta alkaa kertyä talolle..

 Tähän tilaan pitäisi maanantaina olla tulossa keittiö.. Eli aika valkoista pintaa keittiön seinät..

 Astianpesukoneen paikka ja lavuaari tulee noille paikkeille missä sinisiä ja punasia johtoja. Ja kulmaan tulleepi uuni..

 Kauhian näköinen tuo viemäriputki tuolla katon rajassa, toivottavasti saahaan se nätisti piilotettua..



 Ruokailutilan ulko-ovi ja olohuonetta näkkyy kanssa..

 Ruokailutilaa..
 Giljotiini.. Eli laminaattileikkuri..

 Olkkarin uloskäynti..

 Pimeän näköisenä olkkari näyttää melko tummalle..
..Ja auringon paistaessa paljon vaaleammalle..

torstai 23. kesäkuuta 2011

Sydämellisesti Katjalle ja Jannelle

Kiitoksia koivuhaloista joita hain tässä muutama ilta takaperin meijän seinässä olevaa reikää varten, ettei se olisi ihan tyhjillään sitten kun talon esittelytilaisuus on! Kiitos kaunis vielä noista ihanaisista, tuoksuvista puista!

Turhaan, aivan turhaan..

Ollaan nimittäin odoteltu sitä Ferm and livingin tapettia. Mulle kyllä kerrottiin toimitusajan olevan pitkähkö, mut reilu kuukausi tässä ooteltiin ja nyt kun tänään soitin, niin sain kuulla, että onkin käynyt niin, että tämä kyseinen henkilö jolta tapetin tilasin on saanut tietää, ettei tilaus olekaan mennyt perille ja että nyt mitä ilmeisemmin tapetti on tulevalla viikolla tulossa suoraan kotiin toimituksella. Toivottavasti tulee. Nimittäin niiiiin paljon tykkään siitä tapetista ja kaikki muu on jo hankittu ja suunniteltu sen mukaan, että se siihen pienten nukkariin tulee..

Ensiviikolla muuten tapahtuu;

Maanantaina tulee Puustellin keittiökaapit ja asentaja
Keskiviikkona tulee Laattapisteen kautta tilattu poreamme
Torstaina meijän opiskelijat lopettaa meillä hääräämisensä

Jonain päivänä tullee sähkäri tekemään kalusteasennuksia
Jonain päivänä tulleepi putkimies asentammaan rättipatterit ja vessanpytyt ja mahdollisesti sit pikkuhiljaa hanojakin miten ne kalusteet nyt sitten asettuu paikoilleen..
Jonain päivänä tullee yllä mainitsemani tapetti

Ja torstaina pitäisi tulla myös portaat ja niiden asennus on perjantaina käsittääkseni

=)

Juhannus menee, missäs muualla kun....


Talolla. Tässä kun mietin, niin yli kuuteen kuukauteen emme ole vierailleet yhtään missään. Eikä isovanhemmatkaan (siis miun puolen) ole nähneet lapsia saati lapset isovanhempiaan... Tämä rakentaminen on aika täydellisesti vienyt kaiken mahdollisen vapaa-ajan ja voimat lähteä yhtään minnekään. Yritin tuossa pistää tulevien naapureiden kyydillä yhten muksuista menemään mummolaan, muttei se sitten onnistunutkaan, niin jääpi tänä kesänä mummola näkemättä. Normaalistihan me ollaan käyty aika tiuhaankin siellä..

Pikkasen meinaa muut elämän paineet ja murheet painaa mieltä matalaksi, mutta onneksi rakentamisjutuissa kaikki on ihan mallillansa! Kunpa olisi vielä ylimääräiset silmäparit ja kädet olemassa itsellä, ettei tarvitsisi kokoajan olla pyytelemässä lastenhoitoapuja sukulaisilta (kiitos siitä avusta kovasti!). Ja kumpa olisi vuorokaudessa muutama tunti lisää ja saisi nukkua ne tunnit ilman lasten herätyksiä, niin ois ihan luksusta.

Kävin vielä juhannusaaton aaton kunniaksi hätäpäissäni hakemassa laminaattileikkurin toisesta rautakaupasta ja ne laminaattien alle tulevat tuplexit vai mitä ne nyt olikaan Starkista. Lisäksi sain sieltä hyvän tarjouksen hanoista. Meillä on nyt Onniselta, meijän putkimieheltä, K-Raudasta ja yhestä nettikaupasta tarjoukset haluamillemme tuotteille ja tuo Starkin on pääosin paras tarjous näistä kaikista.

Josko tässä juhannuspyhinä pääsisi aloittelemaan sitä lattian laittoa, ohan tuolla muutamia muitakin juttuja mitä pitää hoidella.. Aika hurjasti nimittäin. Kello käy, päivät menee ja viikot! Kääääääk.. No, jospa tässä ehdittäisiin kaikki saada kuntoon. Ja yks mikä hirvittää; SE SIIVOAMISEN MÄÄRÄ sitten kun talo joskus on valmis. Siis se rakennuspöly jota on ihan joka paikka täynnä ja se siivo siellä..Ja normi imurikaan ei siihen pölyyn edes pysty..Huh. Otetaan vastaan rakennusajanjälkeis-siivous-tai mikälie, jos vaan joku palvelun tarjoaja semmoisia tekee ja jos se on kohtuu hintainen. ;) (Lahjaksikin ois aika näppärä.)

Ainiin joo, keittiöön pitäisi keksiä hauskat valaisimet. Tai oikeastaan ei-hauskat. Sellaiset, hajuttomat, mauttomat, valkoiset ja pyöreät, laadukkaat ja hyvät plafondit tai vastaavat. Sellaset jotka "katoavat" sinne kattoon jonnekin.  Olkkarin valaistusta en ole vielä jaksanut ajatellakaan, mutta sinne en halunnut niitä "upoteltavia spotteja", mitä tulleepi eteisaulaan, yläkerran aulaan, kylppäreihin jne..  Olis tullu liikaa "ammuttuja reikiä" kattoon. Ainiin, mie googletan vielä miun poreammeen päälle tulevat unelmavalaisimet, ne on semmosia pikkutimantteja..hetkonen..

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Laminaatit sisällä ja kottikärryt hankittunna

Allekirjoittanut pääsi tänään shoppailemaan rautakauppaan vaihteeksi. Ensinäänkin siellä kesti taas ihan syntisen kauan.. Otin sieltä kokeiluun yhtä valkolakkaa (palkkikokeiluja) ja lujamaalia yhteen seinään sisälle. Meinasin tässä pyhinä yrittää saada maalattua yhden huoneen (joka olisi ollut yhden meidän opiskelijan näyttötutkintohuone, mutta kun on saikulla..) ja kodinhoitohuoneen yhden seinistä vielä. Siihen se lujamaali tulee. Niin lakan ja maalin lisäksi hain meille KOTTIKÄRRIT. Rakentajan kottikärrit. =) Niissä onkin sitten meikäläiselle huomiseksi puuhaa kun ne täytyy kasata. ;)

Laminaatit haettiin tänä iltana isännän kanssa K-Raudasta, niitä oli jotain kuutisenkymmentä pakettia. Osa niistä vietiin suoraan yläkertaan ja osa jäi alakerran vaatehuoneeseen jemmaan. Josko vaikka pyhänseutuna saataisiin aloiteltua laminaattirojekti. Meillä _ei ole_ lastenhoitoapuja nyt viikonvaihteeksi, joten valmiiksi jo kiristää vanne päätä, kun tietää että kaikenlaista pitäisi saada tehtyä ja ei kuitenkaan saa tehtyä juuri mitään. Silloin kun on apuja, niin huomattavasti helpompaa touhuta yhtikäsmitään talolla.

Timpurimme näperteli keittiöön kattopaneeleja, porraskuilun tasoittelujuttuja ja yläkerran katot taisi saada tänään valmiiksi (en tosin käynyt katsomassa niitä tuossa illalla tai en tajunnut katsoa.).

Ihan hyvällä mallilla. Niin joo sähkäri toi minulle vinon pinon valaisimien esitteitä ja katalogeja, joita ajattelin alkaa katsella tänä iltana. Huomenna pitäisi osata vähän sanoa millaista laitetaan, ensiviikolla alkaapi sähkäri laitella kalusteitaan ja ilmeisesti valaisimiakin. Niin ja putkari laittaa ensi viikolla vessanpytyt ja rättipatterit. Hanat meillä on vielä hankkimatta, pitäisi yrittää ensi viikolla ne saada hankittua myös. =)

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Laatottajaa tulee ikävä, vettäkin satoi aivan kaatamalla tänään..

Nyt on kaikki laatoitusjutut tehty paria viimeistä silikonisauman tekoa vaille (ja ne laittaa meijän timpuri). Meillä oli ihana, persoonallinen, hauska ja hyvin tarkka laatoittaja Janne Huuhilo ja voin häntä suositella lämpimästi ihmisille! Yhteystiedot saapi suoraan minulta, hänellä ei ole omaa firmaa eikä varmasti löydy vielä netistäkään. Hyvää henkeä rakennustyömaalle hän on tuonut muun osaamisensa lisäksi. (Ja voi olla, että Janne tulee vielä meille tekemään muitakin hommia talolle, katsellaan miten hänen aikataulut menee). KIITTI JANNELLE työstä!

 Eteisaulasta katsottuna..

 Porraskuilua, joka valmistuupi pikkuhiljalleen. Huomenna kai pohjamaalaillaan..


Törkyä täys oleva kodinhoitohuone.. Lupaan siivota tämän juhannuskuntoon! =)


 Olkkaria..

 Saunasta päin pesuhuoneeseen katottuna..

 Ja toinen saunan "patti"..

Saunan lasiseinän aukko..


 Olkkaria toisesta suuntaa..

Olkkarin törkyläjä, sisältää kattopaneelit. Ja huomenna sisältää laminaattiakin hurjan määrän..