maanantai 29. elokuuta 2011

Ihan vaikeimmat paikat lienevät tehty nyt..

Elikäs noita koristejuttuja, ikkunanpieliä ja perinnelankkua/peltiä seinään laiteltu viime viikolla. Mies oli timpurin kaverina ja talvilomaansa viettämässä työmaalla. Yläkerran ikkunat ja nuo elementtisaumojen pellit saivat tehtyä valmiiksi. Vielä ne pitäisi könytä ja maalata jollain opilla. Alakerran ikkunoiden koristelaudat mies laittanee itse pikkuhiljalleen, voin piirtää ison ruksin seinään jos ne sattuisivat ennen ensi kesää olemaan valmiit..... Tänään timpuri näpersi pääovella noita pylväiden paksunnuksia ja panelia kattoon, mies jatkanee illemmalla niiden tekoa. Ja mie yritän saada jossain välissä maalailtua niitä.

Sisällä ei ole tapahtunut mitään muuton jälkeen. Eikun on. Siis ne kristallit saatiin sinne kylppärin kattoon laitettua, mut muutapa ei ole ehtinytkään tehdä. Viime viikonloppukin meni vanhan asunnon laitossa kun kävi asunnon katsojia paikalla... Vei ihan kaiken ajan.

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kunnon kuvapläjäys tähän väliin piiiitkästä aikaa.. vaikka kaikki onkin aivan kesken ja sekaisin vielä..

 Punapilkulliset pikkupojat leikkivät majaa epämääräisen telkkarin alla olevan "pömpelin" alla. Ajatuksena olisi hankkia tv-tasoksi joko muuramen korkeakiiltoinen systeemi tai jotain "vanhahtavaa", ehkä se muurame kuitenkin.. =) Kyseinen pömpeli on aikoinaan palvellut varastossa työkalujen yms säilytyksessä, joten ei tule jäämään tähän olkkariin toivottavasti pitkäksi aikaa..
 Ekoja takkatulia uudessa kodissa. Aloitimme parin viikon "pikkuhiljaa" uunin lämmittämisen, jonka seurauksena meinattiin läkähtyä kuumuuteen sisällä.. Ihanaa kuitenkin oli takkatulta katsella. Meillähän ei näy täällä telkkari, eikä tule piiiitkään aikaan näkymäänkään.. (olikohan se joskus syyskuussa 7.9 tai jotain kun asentajat tulevat laittamaan)...
 Kahden kerroksen väkeä keittiön kaapissa. Täytyy sanoa, että olen ihmetellyt Puustellin touhuja, enää en aio soitella perään.. Meillähän on osa asioista vielä asentamatta ja vetimiä yhdessä vessassa laittamatta jne.. Ja sitten ihmettelen sitäkin, että eikö Puustellin keittiöihin kuulu ne haarukka-lusikka-lokerikot ollenkaan? Sellaisia pitäisi alkaa metsästämään pariin laatikkoon, on aika v-mäistä kun ei niitä ole ja kaikki kihvelit ja kahvelit seikkailevat ympäri laatikkoa. Myöskään "jarrumattoja" ei miun mielestä noissa laatikoissa ole, joka kanssa ihmetyttää. Miten muilla Puustelli-keittiöläisillä?
 Oman maan satoa. Entisen kotimme pihassa on syksy tuonut ihanaa satoa, luumuja on tullut satoja kappaleita kuten myös omenia. Karviaiset olivat myös tosi herkullisia. Olemme vihdoin saaneet entisen asuntomme MYYNTIIN! Jiihaa. Jos vielä joku innostuisi katsomaankin sitä joskus..

 Väsymyksen seurauksena pienimmäisemme tuli kolme alinta porrasta alas ja sai suuhunsa kuusi tikkiä. Muuten on portaissa kuljettu tosi nätisti, eikä ihan hirveätä hulabaloota portaiden olemassaolo ole vielä ainakaan aiheuttanut. Mutta melkoisen kovat kolisemaan ja natiseman ne portaat kyllä ovat, siis ymmärtäisin narinat sun muut, mutta kun se oudon kovaa kolahtaa ja paukkuu kun ylös kävelee... Vaikka yrittäisi kuinka hiljaa mennä, niin helposti saa lapset heräämään portaissa kävellessään... =( Onko muilla uusien portaiden omistajilla ollut moisia ääniongelmia?
 Listoja puuttuu alhaalta edelleeen tosi paljon. Niitä ei olla yhtään askarreltu, tosin mies sai viimein oman sirkkelin hankittua, että josko vaikka sitten talvemmalla noita ehtisi... Keittiömme sai myös uuden IKEA-ruokapöydän väliaikaiseksi pöytäratkaisuksi. Tämä ei todellakaan tule meille jäämään, mutta oli aivan pakko hankkia perheelle pöytä. Söimme alkuun pahvilaatikkojen päällä ja sittemmin ulkopöydällä joka oli muovinen ja joka kerta kun joku vähän tyrkkäsi pöydän laitaa, kaikkien maitolasit kippasivat tai vastaavaa... Niinpä suuntasin viime viikolla Ikeaan ja ostin tämän. Tuolit ovat oikeastaan aika kamalan rumat, mutta ovat jämäkät ja hyvät istua.

 Cariitin kristalliled-valot saapuivat vihdoin.. Ja vielä jälkitoimituksella johdotkin niihin. Yritetään miehen kanssa askarrella ne illan aikana itse paikoilleen. Sähkömiestä ei ole ainakaan kolmeen viikkoon näkynyt eikä kuulunut, vaikka aika monta asiaa siellä kesken vielä onkin. Enkä aio soitella perään, soitelkoon... Minullahan alkaa työt ensi viikolla ja sitten meillä ei ole kukaan päivystämässä koko ajan asentajia paikanpäällä, niin saavatpahan itse sitten meidän aikatauluihimme sopeutua. (Minullakin työpaikka on kaukana, ei pääse ovia aukomaan jne milloin tahansa..)
 Taidettakin syntyi tässä eilen meillä seinälle ja vaatekaappiin. Timpurin merkkaustussi sattui olemaan rakennustarvikelaatikossa saatavilla ja meidän kaksivuotiashan käytti tilanteen hyväkseen.. Meillä on vielä vähän joka puolella erinäisiä rakentamistarvikkeita ja työkaluja, sekä koneita, muuttolaatikoita ja pakastimia sun muuta, mikään ei vielä oikeastaan ole omalla paikallaan..  Vaatehuoneet täytyisi saada kuntoon, hyllyt siis puuttuu, että saisi edes vaatteita laitettua lapsille saataville.. Mahtaa olla mukava arki tulossa kun ensi viikolla lähden töihin ja en löydä mistään mitään.. (Meillä muuten ei ole edes pyykinpesukonettakaan vielä! Sekin vähän hankaloittaa elämää..)
Mutta, etten vain valittaisi asioista, niin täytyy sanoa että lapset ovat ihmeen hyvin sopeutuneet uuteen kotiinsa ja tuntuvat siitä tykkäävänkin. Naapurit ovat ainaskin tähän asti olleet ihan ihania, talossa on jo nyt ihana tunnelma ja tuntuu omalta, oman näköiseltä ja kotoisalta. <3 Vielä kun joskus saisi nuo biljoona keskeneräistä asiaa tehdyksi.....

maanantai 22. elokuuta 2011

Hulabaloo jatkuu

Mies kävi välillä viikon töissäkin (vai oliko se kaksi?) ja jatkaa nyt talvilomailun merkissä rakennusjutuissa tänään kesälomalta palanneen timpurimme kanssa. Tämän päivän saldona taisi olla takapuolen koko talon mittaisen terassimme räystäslaudoitus, sekä terassiin tulevien vuorilaudoitusosioiden laittaminen, lisäksi illan hämärtyessä mies sai maalattua erään rakennusfirman mokaamat valkoiset laudat (siis väärällä maalilla maalasivat) sieltä puolen taloa ja maalaamattomana olleen alueen talon yläkulmalta.

Sain tänään Laatu Sähkön kautta tilaamani Gariitin kristalliledivalot, joskin niistä puuttui edelleen johdot joista olin jo aiemminkin puhunut Laatu Sähkön kanssa ja kaipaillut.. Toivotaan, että saadaan ne pian..Että päästäisiin viimein valot asentelemaan paikoilleen poreammeen yläpuolelle. Kyseiset led-valot ovat himmentimen takana ja ajatuksena on, että niillä luodaan tunnelmaa pore/vaahtokylpyiltoihin.

Huomenna timpurimme jatkaa parvekkeen katon paneloinnilla, urakkaahan riittää vielä vaikka millä mitalla. Harmittaa kovin, kun ei meillä miehen kanssa ole jaksuja eikä aikaa ihan niin paljon tehdä mitä pitäisi...taitaa vielä jäädä aika paljon projektia ensi kesällekin...Ainaskin minusta haiskahtaa sille.

Ainiin. Meillä oli ajatus aloittaa kolmisen viikkoa sitten pihatyöt. Maansiirtoliikkeen mies lupasi kerran tulla meillä käymään, vaan ei näkynyt, kun sitten toisen kerran lupaili viime viikolla ja ei ole alkanut näkyä eikä kuulua, niin en ole jaksanut vaivautua kyselemään. Eipä sillä sitten liene niin kiire? Ja onkai noita tekijöitä muitakin..?

=) Kuvia tms en nyt laittelekaan, oma tietsikkani on vielä vanhassa asunnossamme kunnes saamme sen myydyksi. Eli miniläppärin turvin kirjoittelen nyt..

tiistai 9. elokuuta 2011

Muuttorumba

Meidän perheellä on meneillään muuttorumba täällä. Onneksi ei ole pitkä matka (vain reilu kilometri) siirrellä tavaroita paikasta toiseen, mutta työn määrä on huima.. Saatiin tänä aamuna naapurin isännän kanssa kasattua meijän sohvakin paikoilleen ja tosiaan viime yönä eka yö vietettiin uudessa talossa. Menee vielä iäisyys ennen kun kaikki on valmista ja asiat paikoillaan...

perjantai 5. elokuuta 2011

Ulko- ja sisävalaistuminen


Tänään on tapahtunut ulkovalaistumista ja sisävalaistumista. Eli mies sai tänään laiteltua ulkovaloja talon seiniin, kymmenen kappaletta tuollaisia valkoisia "roikkuvia" lyhtyvalaisimia tuli taloon. Sisällekin on saatu laiteltua lisää valaisimia eri paikkoihin..

Ja ikäväksemme huomasimme tänään, ettei keraaminen taso/liesi toimi ollenkaan. =(

torstai 4. elokuuta 2011

Köyhän naisen hiekkalaatikko ja vessanpytyn koeponnistus


 Viikon teemana on ollut kaikenlaista pientä tehtävää ja paljon. Ja vähän isompaakin olisi vielä.. Jos olisi vaan aikaa, resursseja ja voimia tehdä.. Nimittäin operaatio pihan järjesteleminen/tyhjennys maansiirtoliikettä varten.
 Isäntä on laittanut väliovia paikoilleen ja niihin heloja. Myös ikkunoiden kahvat ovat löytäneet paikkansa, samoin moni muu pikku nippelijuttu joita nyt en ala tässä erittelemään..
 Etuovelta ulos päin kuvattu..
 Pienimmäisemme täytti perjantaina 2v ja koeponnisteli yläkerran vessanpyttyä kovasti. =)
 Valoa kansalle! Saatiin nimittäin asenneltua lamppujakin aika paljon..

 Ja meidän discopallo. ;) Ehkäpä joskus saan otettua kokonaiskuvan tästä "glamour-vessastani"..
 Muuttokuormia tuodaan pikkuhiljalleen paikalle..
Kodarin ja suihkutilan välinen ovi hämmästyttää minua vieläkin. Milloinkahan totun tuohon ulkonäköön?

Tässäpä nämä taas olivatkin. Ja meillä on suunnitteella muutto. Vaan enpäs kerrokaan kaikille, että milloinka. ;) Jääköön yllätykseksi vielä.  Maanantain käyttöönottokatselmusta odotellessa...

tiistai 2. elokuuta 2011

Pipellystä, mukulata vaiko soraa

Tänään ajelimme isännän kanssa ympyrää lähimaastossa asuinalueilla ja mietittiin, että mitäs siihen talon sokkelin viereen maahan halutaankaan. Se pitäisi alkaa olla tiedossa pihahommien takia. Vaihtoehdot aluksi olivat;

-Mustavalkea sora / tumma sora
-Mukulakivi
-Pieni pyöreä kivi
-Laatta
-joidenkin noiden yhdistelmä

Noista vaihtoehdoista aika nopeasti karisivat pois mustavalkea sora, koska se näyttää psykedeeliseltä ja sekavalta, tumma on rauhallisempi, ja laatta, koska en uskalla sitoa vielä taloa tiettyyn laattaan, nuo laatoitusasiat kun ovat vielä hiukan auki. Tosin noppakiveä (harmaana) olin ajatellut autokatoksen edustalle, talon ja autokatoksen väliselle alueelle ja "poluille" sekä taakse, ison terassin eteen.. Mutta koska se ei ole satavarma, niin se laatta/kivetysjuttu jätettiin pois. Mukulakivi kiehtoo ja sora olisi tavallaan helppo ratkaisu. Toisaalta mukulakivillä ympäröity sorakin on ihan mielenkiintoinen vaihtoehto. Pieni pyöreä, mielenkiintoisen ja kauniin näköinen kivi jätettiin pois käytännön syistä -luultavasti pojat heittelisivät ne ojaan jo ensimmäisen syksyn aikana..

Eli meille jäi vaihtoehdot

-Mukulakiveä 40-50cm kaistale sivustoille ja eteen enemmän
-Mukulakiveä reunoiksi ja sisälle tummaa soraa
(-Mukulakiveä ja kaunista pientä pyöreää kiveä, mutta kun se pieni pyöreä jätettiin pois laskuista jo)
-Tummaa soraa, joka on reunattu laudalla nurmikkoalueesta/kivetyksistä jotenkin

Ehkäpä vielä hetki mietitään, että mitä.. Muutenkin pihasuunnittelussa kaikenlaista tulee mieleen koko ajan, toisaalta ei haluaisi hätiköityjä päätöksiä tehdä.

*Haluaisimme joskus tehdä takapihalle pieneen "alempana olevaan" alueeseen, "kuoppaan" jonne menee pienet porrasaskelmat, sellainen huvimaja, joka on "pyöreä" tai siis kuusikulmainen/kahdeksankulmainen ja ikkunoita joka puolella.. Ja tämä "monttu" täytyisi nyt tietää suunnilleen mihin se tulee ja minkä kokoinen. On tästä jonkunmoinen ajatelma..

*Lapsille tarpeeksi leikkitilaa, tilaa keinuille, trampoliinille ja jalkapalloilulle

*Marjapensaat, omenapuut, kirsikkapuu, luumupuut..

*Koristekuuset rivissä etuovelta suoraan tulevan käytävän reunuksille

*Selkeitä alueita, selkeät isot istutukset, ei kukkapenkkipipellysräpellyksiä jotka ovat joskus sekavia..

*Ihan koko tontti tulee aidatuksi ja portit, lasten takia

*Roskakatos (kuulemma valmistuu vuonna 2013), joka tehdään Kannutalon mallin mukaisesti ja se tulee autokatoksen seinämän viereen

* Miljoonabiljoonaa muuta ajatelmaa. Mutta tuossa osa niistä...  Ehkäpä pihamme valmistuu vuonna 2048. Jos sittenkään.

Tonttimme peräosan täyttö alkanee ensiviikolla. Joten hillitön määrä tavaraa täytyy siirrellä pois edestä..

Eteiseen avonaulakko sittenkin..

Meillä eteiseen tuli istumapaikaksi kuvassa, naulakon alla oleva 80cm leveä penkki (65 x 80) ja sen takana oleva seinä tuntui ahdistavan tyhjältä, joten päätimme hankkia seinään kuitenkin yhden avonaulakon, vaikkapa käsilaukun/avainten säilyttämistä varten.

Tällä viikolla ollaan viimeistelty asioita, siivoiltu, järjestelty, muuttokuormaa kuljeteltu vanhasta uuteen.. Olemme tavanneet pari maansiirtoliikkeen miestäkin, piha-asioissa ja piha on ollut kovasti tapetilla.  Timpurimme jäi parin viikon kesälomalle, joten ei oikein ole työkalujakaan kaikkeen tekemiseen. Mutta onhan tuota kaikenlaista muuta pientä "hifistelyä", mikä pitää saada laiteltua. Maanantaina meillä vasta on se käyttöönottokatselmus tai mikä se nyt viralliselta nimeltään onkaan.

Pyykkikoneen joudun ostamaan uuden uuteen kotiin, joten sen hankkiminen on huomisen heiniä. Meillä nimittäin pitää olla torstaina pyykkikone paikalla putkimiehen takia... 

Melkoinen alavire päällä nyt, joten bloggailut ovat olleet vähissä..