lauantai 29. lokakuuta 2011

Happy Halloween!

Poikien kanssa ollaan vietetty tänä viikonloppuna Halloweenia. Täällä uudella asuinalueella meillä ei ole käynyt ketään kiertämässä ja kysymässä karkkia vai kepposta,  mutta me kierreltiin tuttavaperheissä..

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Muumiemalitkin kotiutuneet meille ihan kivasti..


Toinen muumituote, jolle sanoin ei kiitos kaupassa..Vaikkakin ovat ihania ja kauniita, niin joskus on raja vedettäväm vai kuinka? -No kuinkas ollakaan, kuopuksen synttäreiden aikaan hänen kummitätinsä lähetti postissa tuollaisen mukin (ja muutakin) hänelle lahjaksi ja koska sellainen meille sitten kotiutui, oli sille pakko saada kavereita.. Eli nyt meillä on pikkumyy-aiheinen, harmaasävyinen rakkaus-aiheinen, vihreä ja pinkki muumi-emalimuki poikien hammasmukeina yläkerran kylppärissä. Kyllä he tykkäävät niistä kovasti ja tykkään minäkin. =)

Muumikattila kotiutui meillekin

Minut tunnetaan fanaattisena muumien keräilijänä. Ja koska muumituotteita alkaa olla jo aikalailla paljon, päätin jo näiden Hackmannin muumikattiloiden ilmestyttyä kauppoihin, että näitä minä en sitten hanki. Noo, kuinkas kävikään; Olen joutunut syksyn aikana hankkimaan kaikki uudet padat ja kattilat, koska entiset eivät käy induktiotasoon/leivinuuniin jne jne.. ja satuin sitten töissä mainitsemaan, että kattiloita on vieläkin liian vähän.. Työkaverit olivatkin pistäneet valitteluni korvan taakse ja hankkineet kattilan; MUUMIKATTILAN. Tai no tuo kasari se on, siis pienempi noista, mutta litrasen puuron siinä ihan hyvin keittelee. Eli kotiutui sittenkin meille tuo muumikattila. Puuttuu enää tuo isompi... ;)

Vähän jo jouluakin..


Elloksella oli viime kesästä asti kiinni rahaa, joten yritin ne saada tuhlattua (palautin sinne yhden tilauksen ja ne eivät taida nykyisin rahana palauttaa, niin oli pakko tilat).. Tilasin sieltä makkariimme valkoisen päiväpeitteen ja sitten alakerran olkkariin punaisia ja valkoisia tyynynpäällisiä sohvatyynyihin. En nyt ihan varma ole olivatko ne pellavaisia vaiko puolipanavaa, mutta punaisia kaksi ja valkoisia kaksi. =)  Lapset halusivat nuo tötteröiset koristeet sieltä Ellokselta, niin ne oli pakko tilata, vaikkapa joulukuuseen karkkikoreiksi. Maileg-tonttuja sen sijaan oli aivan pakko hankkia meille, kun Livinki-sisustuspuodissa niihin törmäsin ja ne olivat vaan niin suloisia. =) Veikkampa, että tässä meidän joulu "koristukset" ovatkin, jos ei jouluvaloja lasketa.

Suunnitteella poikien pelihuone

Ikean ektorp arvelluttaa miestäni, vaikka kuinka olen yrittänyt puhua tämän puolesta. Onhan tässä kangaspäällinen pestävä ihan kotipesukoneessa ja noita päällisiähän voi aina ostaa useammankin. Ja hinta ei päätä huimaisi.

Vanha telkkari saa luvan kelvata poikien pelihuoneeseen. Ei olla oikein tykätty tuosta LG:n tv:stä. (Oli aiemmin miun makkarin telkkari).

Jonkunmoinen arkkupöytä tai vastaava pitäisi hankkia myös pelihuoneeseen. Tuonne sisälle olisi tarkoitus laittaa pelikonsoleiden ohjaimet ja pelit sun muut vastaavat härpäkkeet

 Joulupukki taitaa tuoda pojille pleikkarin lahjaksi tänä vuonna, on sitä pari vuotta jo vinguttukin.. Näitä oli vähän aikaa sitten Gigantin avajaisissa 100e halvemmalla kuin normaalihinta on..
 Wii on palvellut jo aika monta vuotta meillä, alkaa olla jo vähän epäkunnossakin. Meillä on torstaina ja lauantaina pelipäivä ja rajattu peliaika, jota voi ansaita lisää esim.kotitöiden tekemisellä..
Toinen sohvavaihtoehto olisi pelkistetty, valkoinen nahkasohva. Tämä nyt on ikean nahkasohva, jota meille luultavimmin ei ole tulossa, mutta jotain tuon tyylistä voisi olla hakusessa mikäli ei tuo ektorp lyö itseään läpi miehelle. Nahkasohvan etuja lapsiperheessä ovat pölyämättömyys ja helposti siistinä pidettävyys.

Koska kyseessä on pelihuone, lautapelejäkään ei pidä unohtaa. =) Toivotaan, että pelihuoneesta tulee kiva poiken oleskelutila.

Kodinykkösen lahjakortit

Tänä viikonloppuna oli Kodinykkösessä jaossa aina alkavalta sataselta 20 e lahjakortti. Saatiin isännän kanssa niitä 7 kpl eli 140e edestä sieltä lauantaina. Niissä on ehdot, eli ostoksen hinta oltava aina kun niitä käyttää vähintään 20 euroa ja niitä ei voi yhdistää.. Eli olisi keksittävä 7 asiaa, jotka ostaisin sieltä noilla lahjakorteilla ja 7.11 mennessä, koska noissa lahjakorteissa oli tuo aikarajakin. Ehkäpä mä saan ne käytettyä jotenkin.. ;)

Lattia huutaa mattoa, mutta järki meinaa syrjäyttää tunteet

Meidän olkkari kaipaisi iiiiisoa valkoista nukka-/ryijymattoa. Onko tämä ollenkaan järkevä hankinta nelilapsiseen perheeseen? Onko kokemuksia näistä ryijymatoista, varsinkin valkoisista? Onko piloilla hetkessä?
Esikoispoika sai huoneensa lattialle aidon lampaan taljan, joka on vaalean harmaa. Askossa on meneillään tarjous noista taljoista ja kun pojat ovat kovia lattialla istumaan ja leikkimään, niin sen vuoksi tuon ostin. Pienten huoneisiin en ole vielä suunnitellut enkä ostanut mitään mattoja.. Vihreää nurmikon näköistä mattoa pienet ovat toivoneet, mutta se taitaa olla mahdoton ajatus -äidin mielestä. ;)

Innokas pieni apumies puuhommissa

Perheen kuopus 2v on innokas polttopuiden pinoaja ja laittelija. Hän tykkäisi laittaa puut aina itse takkaan, muutamia kertoja olen antanut avustaa.. Täytyy sanoa, että ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä tuohon meidän Kermansaven Noora -takkaleivinuuniin, ruokaakin siinä on tullut tehtyä, viimeisimmäksi karjalanpaistia. Ainoa "vika" on se, että näin lämpöisillä keleillä ei voi joka päivä, eikä edes joka toinenkaan lämmittää, muuten on liian kuuma.. Olisi ihana joka ilta katsella takkatulta. =) Meillä ei ole vieläkään päällä kaukolämpö, vaan tuon takan lämmöllä mennään.. Hyvin riittää, katsotaan mihin kääntyy sitten kun alkaa pakkaset.

Polttopuita olemme ostaneet pienen määrän paikalliselta puiden myyjältä, en kyllä ihan varma ole onko hän virallinen vai epävirallinen  myyntimies noissa hommissa, mutta ollaan kyllä oltu tyytyväisiä koska tuodessaan hän myös pinoaa puut nätisti. =)

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Naapurista käsin kuvattua

Piipersin tänään naapureille kylään ja kuvasin taloamme heidän toisen kerroksen ikkunasta käsin. Pikkasen tulee heidän autotallin katto eteen kuvaan, pitää yrittää joskus saada mies kiipeilemään vaikkapa naapurin katolle ottamaan kuvaa. =)

lauantai 15. lokakuuta 2011

Elämää uudessa kodissa..

Ollaan kyllä nautittu täysin siemauksin uuden talon tunnelmasta. On vaan niin ihanaa olla omassa, itse suunnittelemassaan kodissa. Se on niin eri juttu kun missään muussa talossa tai asunnossa, missä ollaan asuttu koskaan. Se on KOTI. <3 Pojatkin ovat kivasti täällä olleet ja suhtautuneet asioihin, vaikka kaikki on vieläkin niin kesken ja mikään tavara ei ole omalla paikallaan, silti he täällä elävät täyttä elämää ja nauttivat uudesta kodista.

Valaistuminen ulkopuolella

Meillä on tällä hetkellä talon ulkoseinässä neljä edessä ja kuusi takana tuollaisia lyhtyjä. Pitäisi keksiä pylväsvalot, niille on varaus ja putkitukset tehty, sekä ulko-oven päälle kattoon ylös tänne eteen ja kodinhoitohuoneen oven kohdalle jonkunmoiset valaisimet. Mies naputtelee tällä hetkellä kodarin oven päällä olevan katoksen paneeleita, niin siksi tämä on nyt "ajankohtainen" asia.. Nimittäin, että tahdonko sinne sellaisen upotettavan valaisimen vai voiko olla ulkoneva.

Noista muutes noista perus lyhtyvalaisimista olen tykännyt ihan todella paljon. Sopivat hyvin talon henkeen, olivat edulliset ja kauniitkin vielä. En oikein pidä tämän henkisessä talossa liian moderneista valoista.

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pylväät on koteloitu ja koristeosat näperrelty

...puuttuu enää muutamia (eli noin 6 kpl) ovien pellityksiä ja ovien smyygilautoja tai mitä ne nyt onkaan. Edelleenkään en hallitse ihan tätä rakennusslangia. Mies on tämän viikonlopun aikana siivoillut pihaamme, siirtänyt kestopuuosat takaterassille talvehtimaan ja muita puupinoja siirrellyt ja siivoillut myös. Yritetään sitä pihaa edelleen saada eteenpäin..

Ihan pieniä asioita olen ostellut, käsipyyhkeitä oikeanlaisia, lakanoita ja päiväpeitteitä/koristetyynyjä lähinnä. Yhden amanda b -merkkisen ison rottinkikorin ostin myös esikoisen huoneeseen, en ole tainnut siitä kuvaa ottaakaan. Otanpa joskus päiväsaikaan paremmalla valaistuksella. Huonekaluliikkeitä olen kierrellyt ja kauhistellut miten ison summan saisinkaan sinne uppoamaan. Meillä puuttuu kahden huoneen kalustukset kokonaan ja sitten sellaisia yksittäisiä asioita kuten tv-taso. Työhuoneeseen kaipaan työpöytää (sellaista romanttishenkistä valkeaa) ja tuolia (tämä voisi olla sellainen rottinkituoli vaikkapa Riviera maisonin)  ja silkkiverhot on sinne aivan pakko saada. =) Työhuoneeksi olemme alkaneet jossain määrin kutsua tuota alakerran makkaria.

Yläkertaan pitäisi saada poikien pelihuoneeseen sohva, tv-tasosysteemi johon saisi pelikoneet yms samaan ja johdot piiloon.. Ja sitten sellainen arkkupöytämäinen juttu joku valkea tai miks ei rottinkinenkin siihen sohvan eteen. Sinne meinasin piilotella poikien pelit sitten sisään.

Mutta koska olen vasta aloittanut työt ja rahapussi on melko tiukilla nyt, niin taidan säästää vähän aikaa ja keskittyä tärkeimpiin; Pyykkikone ja kuivausrumpu on hankintalistalla ensimmäisenä. Verhot, mahdollisesti matot sun muut sitten ja sen jälkeen muu roipe. Ikävä vaan kun ei meillä pysty oikein majoittamaan vielä ketään kun ei ole mitään mihin laittaa ihmisiä nukkumaan.. Oma väkikin vielä osittain nukkuu lattialla. =)

Ja vaikka asiat ovatkin vielä ihan mullin mallin (ja tulevat olemaan pitkään) iloitsen siitä, että lapset ovat saaneet olla terveinä, uusi koti tuntuu todellakin KODILTA ja olen saanut kesän aikana itselleni uuden ystävän <3 .