tiistai 29. marraskuuta 2011

Ostin kun halvalla sain

Kyselin tarjouksia pihakivi-asioissa ja sain parhaan tarjouksen HB-betonin kautta. Meille tilattiin sitten parisataa neliötä patinoitunutta patiokiveä, muurikivet havu-istutusmuureja varten, nelisenkymmentä porraskiveä takapihalle ja reunuskivet pihakivetykselle. Yhteensä 25 lavallista kivitavaraa. Tavara kotiutunee torstaina Jyväskylästä ja totta puhui useampi taho, että HB on hyvä, edullinen toimittaja. =)

perjantai 25. marraskuuta 2011

Ajan patinaa..

Sain juuri tilattua meille patinoituneita patiokiviä pihakivetyksiksi, niiden pitäisi tulla ensiviikon lopulla. Kivi on suunnilleen tämän näköistä, mutta vaaleamman harmaata. Samalla tässä vielä pähkäilen, tilaanko samasta paikasta muurikivet istutusaltaita varten. Takapihan tukimuuriasia on vielä auki.

tiistai 22. marraskuuta 2011

Meijän mukulat, tässä ne ovat!

Tällainen reilu 18 tonnia tulla tupsahti sitten tänään tätä mukulakiveä. Koon piti olla nyrkinkokoista-15cm kokoista, mutta täytyy sanoa, että lienee jättiläisen nyrkeillä osa kivistä mittailtu..On näemmä aika runsaan "nyrkin" kokoisia, pikemminkin pienen koiran kokoisia. Mies vähän kauhisteli kivien kokoeroja, minusta ne on hauskat ja tykkään. Tuleepahan luonnollisemman näköinen, eikä niin prikulleen samaan muottiin ja malliin valettu.. =) Hyvä siitä tulee, uskokaa pois! Niin siis sokkelin viereen tehdään näistä semmonen melko leveä kaistale ja luulenpa, ettei tuo yksi kuorma tule riittämään vaan lisää on tilattava.

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Joulua alkaa olla jo ilmassa

Lasten kanssa ollaan viikonlopun aikana jo vähän joulujuttuja touhuttu, pukki tavattiinkin jo perjantaina (ja muumipeikko ja pikkumyy), pipareita syötiin tänään. Vielä ei kuitenkaan olla alettu leipomaan tai laittamaan joulua sen ihmeemmin, mitä nyt nuo jouluvalot piti ulos muutama viikko sitten jo viritellä.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Maa tiiviimpänä

Tänään oli illalla käynyt maansiirtoliikkeen äijä ajelemassa jyrällä meijän pihalla vähän tasottelemassa ja tiivistelemässä maata. Oottelen innolla, että saanko tällä viikolla täyttöjä tuonne takapihalle ja ne mukulakivet pitäisi kanssa tulla tämän viikon aikana..

maanantai 14. marraskuuta 2011

Soraa vaan

Tänään oli meijän pihaan ilmaantunut soraa pari kuormaa, ei ihan vielä riittänyt noihin kävelyväyliin, mutta eiköhän tuota ilmaantune huomenna lisää. =)

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Elämää kynnyspellolla..




Lapselliset varmasti osaatte kuvitella, kuinka "hauskaa" ulkoilu meillä tätä nykyä on kun piha näyttää tältä. "Innolla" odotan sitä vaihetta kun saadaan (kuulemma ensi viikolla) mullat ja nurmikon siemen sinne paikoilleen.... Kuinkahan monta kertaa ennätän sanoa "älä, ei, ei saa"-ennen kun menetän järkeni neljän pojan äitinä suojellessani pihaa.......

Pihahommista vielä vähän

 Kestopuu-jutut on kasattu takaterassille odottamaan tulevaa kesää. Jospa sitten saataisiin, tai siis mies saisi, aikaiseksi ne kuistit ja portaat, joita nyt eurolavoilla paikkaillaan. =) Ihan kaikkea ei aina ehdi hetkessä..
Toinen juttu on tämä talon ja autokatos-varastorakennuksen välinen alue. Mielestäni tämä täytyy laatoittaa tuohon autokatoksen kulmalle saakka, että siitä sitten autolla voi tarvittaessa ajaa tuohon lähemmäs ovea ja lisäksi tarvittaessa siinä voi autoa jopa pitää, tai mopoja..Niitä pihassamme vielä joskus tulee olemaan ehkä ja paljon. Pojat ovat niin peräjälkeen syntyneitä ja onhan heillä varmasti kavereitakin. Ja jos ei mopoja niin pyöriä sitten.. Kuinkahan ylipuhuisin mieheni tässä asiassa, hän haluaisi tehdä pelkän polun tuohon väliin...

Pentikiltä hivuttautui meille tällaiset..


En voinut vastustaa näitä Pentikin karpalo-sarjan tarjottimia. Näillehän on käyttöä aina... Ja olivat ihan meidän ruokailutilaan passelin näköisiäkin vielä. Muutamia muitakin pieniä juttuja sieltä viikolla lähti mukaani, en ehkä uskalla kertoa enempää.. Mie kun olin ajatellut, että alan säästämään joululahjoihin..

Piharevohka lähti käyntiin tänään

Kyllä sitä jo odotettiinkin. Elokuun puolivälissä piti jo alkaa pihahomma ja tänään, marraskuun puolivälissä se sitten alkoi..



Takapihaa naapurin pihasta käsin kuvattuna tuossa ylemmässä kuvassa ja alemmassa sitten omalta nurkalta kuvattuna.. Kuvassa kaivuri muokkailee pintaa tontista ja siirtää hiekat ja multaisemmat maat oikeille paikoilleen. Tämän päivän ahaa-ilmiö olikin se, että päätettiin tehdä pieni porrastus takapihan puolelle, tuon kuvassa olevan vaalean hiekan ja sen reunassa näkyvien keppien kohdalle. Jonkunlainen muuri, tukimuuri tai mikä lie siihen olisi ajatus rakennella pitämään porrastus ojennuksessa..

Voisin yrittää ottaa kuvia pihalta valoisan aikaan oikein ajatuksella. Ja pihasuunnitelmatkin voisin yrittää tänne kyhäillä jotenkin.. =)

Ensiviikolla pihatyöt jatkuvat, vielä on täytettäviä alueita tontilla ja lisäksi ensi viikolla pitäisi saapua tilaamamme kuorma-autolastillinen mukulakiveä, jota tulee koko talon ympärille paikasta riippuen 1-1,5m kaistale. Ajateltiin myös yrittää saada tilattua pihakivetkin vielä nyt talvea vasten jos vaikkapa saataisiin alennuksia siksi, ettei ole sesonkiaika. =) Ja kyllä ollaan niin pöllöjä, että ajatuksissamme itse laitetaan kaikki pihakivetykset, muurit, laatat..ihan kaikki.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Ihania villamattoja Kodinykkösessä

Kävimme perheen kanssa "kodin kakkosessa", joksi pojat Kodinykköstä kutsuvat. Siellä oli aivan ihania villamattoja, kahta eri sävyä ja tällainen näin lähti meidän mukaamme. Katsotaan nyt, että mihin se asettuu.. Tuossa alempana on noita ovenedusmattoja home-teksillä, meille on kotiutunut myös tällaisia, harmaana ja mustalla tekstillä (toiseksi alimmaisena kuvassa). Tykkään. =)

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Olohuoneen valaisimet hakusessa..


Prismassa katselin tämmöisiä vaihtoehtoja, on todella hankalaa keksiä, millaiset valaisimet olohuoneeseen haluaisin. Suosittelen kaikille lämpimästi miettimään jo sähkösuunnitteluvaiheessa hyvin tarkasti KAIKKI valaisin asiat loppuun asti.... Meillä nuo olkkarin valaisinten paikat eivät ole maailman parhaimmissa paikoissa, joten se aiheuttaa päänvaivaa. Onneksi muihin valaisinten paikkoihin ollaan oltu hyvin tyytyväisiä.. Ja uskompa, että olkkariinkin jotain keksitään vielä..