maanantai 30. tammikuuta 2012

Haarukka-lusikka-veitsi-lokerikot

Onko muilla muuten keittiökauppaan kuuluneet nuo lokerikot, vai onko ne olleet jotain spesiaalimpaa tilaustavaraa? -En nimittäin Puustellin kanssa asioidessani muista törmänneeni moisiin lokerikkoihin, ehkä he pitivät niitä turhakkeina, mutta minulle ne on ehdottomat! Onneksi sain paikallisen Topi-keittiön kautta hankittua lokerikot laatikoihin ja saadaan ruokailuvälineillekin oma paikka. Puolen vuoden asumisen jälkeen. ;)  Luxusta.

Meandi-kutsut pidetty, ei mennyt kaikki ihan suunnitelmien mukaan..

Annoinkin poikien itse valita paitansa, pienimmäinen tykkäsi traktoreita-paidasta. Ihan jees, menee samaan "sarjaan" isompien veljesten valitsemien kanssa..
Kaksi keskimmäistä poikaa halusivat tällaiset, en voinut vastustellakaan, vaikken itse keltaisesta tykkää, mutta kun he rakastavat! Traktori-teemakin on ihan passeli, kesällä taas sitten ukin luona voidaan pärrätä traktorikyydillä..
Minulle on tulossa tällainen emännän lahjana..Ihku, näyttäisi että menee tällaiselle uhkeammallekin emännälle.. Tämä siis täysin maksutta, kun pidin ne meandi-kutsut...
Kuva tulikin napattua pienempänä tuolta www.meandi.fi sivustolta, no näkee suunnilleen. Näittä froteehousuja meillä on jo MONET, ja aina vaan ruskeina.. No, meidän Edvin tykkää näistä ja kun hän on alkanut kasvamaan ohi, niin on jääneet huippukuntoisina vielä pienillekin. Tuo ruskea on siitä kiva väri, että sattuu meidän muiden vaatteidenkin kanssa hyvin..Mustaa kyllä hieman kaipaisin myös..
Lasten ruskeat Yogahousut, näitä oli myös vihreitä ja arvoinkin värivalinnan kanssa jonniin verran. Kahdet ruskeat tällaiset kotiutunee meille. Viimesyksyiset punaiset jäävät sitten pienimmän käyttöön. Ja itsellänihän on myös ne syksyn ihanaiset plyysijoogahousut. Ehdotin muuten myyjälle, että ne olisivat täydelliset housut mikäli niissä olisi tasku/taskut edessä. Saisi kännykän, avaimet, nenäliinan jne laitettua aina taskuun. Ne on kyllä ihan kivat noinkin.
Nää housut oli aivan pakko saada myös. Luulenpa, että ensikesänä minulla ei paljon muita päällä näykään..
Tämä mekkopaita-paitamekko, mikälie on ollut ihana, mustana viime syksystä minulla tämä on ollut päällä jo niin paljon että on alkanut tulemaan viha-rakkaus-suhde tähän vaatteeseen.. Ai mitä se meinaa, no sitä että se on aivan liian usein päälläni.. Vieläköhän tilaisin ruskean tällaisen..
Nämä pöksyt jäivät myös kaivelemaan mieltä..ehkä nämä on saatava. Niin ja jos rahat vielä riittää joku päivä, niin voisin tulevalle eskarilaiselle tilata sen ihanan sweet jacketin ruskeana..Se olisi niin kiva ja pitkäikäinen vaate..
Jäi sinne muutama muukin vähän mietityttämään..Mutta, ihan kaikkea ei näköjään raaski hommata.
Ainiin, tilauksen arvo ylitti jonkun kriittisen summan, olisiko se kolme vai neljä sataa??? Sain ilmaiset leggingsitkin vielä itselleni. Ne perunanväriset, joissa on sudenkorento lahkeessa. =)

Niin mikäkö ei mennyt suunnitelmien mukaan? -Kaikki kutsuvieraat peruivat viimetingassa, ainoastaan yksi, viimetipassa ilmoittautunut saapui paikalle.
Sain pari muuta tilausta vielä puhelimella/suoraan myyjälle. Onneksi edes jotain.

Niin ja sekään ei mennyt suunnitelmien mukaan, mitä minun piti ostaa. ;)



lauantai 28. tammikuuta 2012

Viimeinkin!

Kannustalolta tuli nyt viesti, nyt on reklamaatioasia viimeinkin kunnossa. =)

torstai 26. tammikuuta 2012

Sähköpostia tuli reklasta

Tänään tuli Kannustalolta sähköpostia siitä reklamaatioasiasta ja vastasinkin siihen. Nyt jännityksellä odotamma, joko asia ratkeaa ihan kokonaan vai vieläkö odotellaan seuraava puoli vuotta tai enemmän. ;)

Laitanpa tänne nämä

Emmaljunga twin cerox 360 rattaat, ostettu meille 2009 Lappeenrannan Lastentarvikkeesta. Hp. 350 euroa /Saa tarjota (Alle puolet hankintahinnasta). Molemmat istuimet saa makuuasentoon, jalkapeite mukana, työntöaisa kääntyy molempiin suuntiin.. Netistä varmasti löytyy enemmän tietoa näistä.


Myytävänä myös 2008 Teutonian rattaat, kovalla- ja pehmeällä kopalla ja sisaruslaudalla, jalkapeite tietysti kuuluu mukaan. . Kärrit on mustat, kopat vihreä ja toinen puna-musta.

Ja sitten vielä vauvojen turvakaukalo Britax baby safe plus 2 myydään.

Saa tarjota!

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kutsuja kutsujen perään..







Olen tykännyt pitää noita lastenvaatekutsuja kotonani ja nyt on on uudessa kodissa erilailla tilaa, niin pari kertaa olen niitä täällä jo pitänytkin syksyn aikana. Nyt on maanantaina tulossa Meandi-lastenvaatekutsut ja täytyy sanoa, että kyllä on ihania vaatteita tässä mallistossa tarjolla. ;) Toivottavasti saan näin lyhyellä varoitusajalla ihmisiä kutsuilleni tulemaankin.
Ylläolevissa kuvissa Meandi-mallistosta juttuja, jotka taitavat kotiutua meille, vieläpä monin kappalein (kolmelle pienelle miehelle pitää aina ostaa samanlaisia...)

Seuraavat kutsut lienevät sitten meidän neljä vuotta täyttävän Irvinin syntymäpäiväjuhlat. Ajateltiin pitää kunnon kemut piiiiiitkästä aikaa. Rakennusprojekti on hillinnyt juhlien järjestämisiä meidän perheessä, mutta nyt ei pitäisi minkään asian olla sen esteenä. Ihanaa, keväiset synttärijuhlat maaliskuussa on kiva juttu jota odotella!
Hyvä synttäriteema-idea olisi kiva vielä bongata jostain..Angry birdsit lienevät lasten suosikkeja ainakin, jos ei muuta keksi.. ;)

tiistai 24. tammikuuta 2012

Jäälyhtyprojekti


Olen yleensä jouluksi, tai viimeistään uudeksi vuodeksi väsännyt jäälyhtyjä pihalle. Tänä talvena jäälyhdyt ovat olleet pelkkä unelma, mutta nyt nekin onnistuu kun on reilu 10 astetta pakkasta! Kolme jäälyhtyä olen jäädytellyt (yksi sankko), joista yksi jumahti tuonne terassiin kiinni ja hajosi kun yritin sitä irrottaa. Jos saisin vaikkapa kuusi lyhtyä tehtyä viikonlopuksi, niin olisi kiva. =)  Lapset ovat innoissaan tällaisista projekteista. Viime vuonna meillä oli punajuurella värjättyjä pinkkejä lyhtyjä.

(kuva on internetistä, ei meiltä kotoa)

Reklamaatioasiaa odotellessa..

Meidän tapauksessa mikään ei Kannustalon reklamaatio-tilanteissa ole toiminut mutkitta. Nimittäin muutamia asioita, joista olen täälläkin aiemmin kirjoitellut on tullut rakennusprojektin aikana vastaan ja täytyy sanoa, että valitettavan huonoa palvelua olemme saaneet reklamaatioasioissa. Huhtikuussa alunperin tekemäni reklamaatioasia on antanut odottaa itseään jo tänne saakka, heinäkuussa tein reklamaation uudelleen, sähköpostilla liitteineen ja nyt tammikuussa soittelin sen perään. Kyseessä ei ole mikään suuri asia, eikä rahallisesti varmasti Kannustalollekaan mahdoton (kyse alle 200euron asiasta), siitä huolimatta asiakas täällä on saanut odotella. Alkuviikosta kun soitin Kannustalolle, siellä muuten on muuttunut reklamaatiosysteemi jo kahteen kertaan meidän projektin aikana, niin sain kuulla, että siellä Kannustalolla odotellaan talomyyjältämme viestiä aiheeseen liittyen. Sanoin kyllä, että aivan varmasti saatte sitä odotella. Meidän talomyyjämme ei ole mielestämme ollut asiallinen eikä todellakaan sanojensa veroinen mies, mutta kaipa se sitten kaupantekoon jossain määrin tuollainen luihuilu kuuluukin.. Toivon, että tämä tämän alueen uusi Kannustalomyyjä olisi selkärankaisempi ja uskonkin niin.  Niin ja se mihin viittaan tuolla, että kai se luihuilu kuuliikin myyjän tehtävään, niin viittaan sillä edelleen Puustellin kanssa tekemiimme keittiökauppoihin. Meillä on yhä asennukset kesken, virheellisten asioiden läpi käynti tekemättä (esimerkiksi laminaattitaso jossa jäkyttävät viirut jo uutena, ennen asennusta)..

No, onneksi on tullut hyviäkin juttuja ja tyyppejä vastaan rakennusrintamalla, toivotaan että niitä tulee vieläkin lisää ja seuraavaa taloa rakentaessa menee asiat paremmin putkeen kaikessa. =)

Päässäkö viiraa vai onko se jo kevättä?

Piiiitkästä aikaa minulla on käsityöprojekti. Valjut lastenhuoneiden seinät (koska emme ole raaskineet vielä tauluja laitella uusiin seiniin) innoittivat minua viiri-projektiin, enkä kyllä osaa sanoa mitä tästä seuraa, mutta viirejä olisi ajatus rakennella. ;)

Jatketaan nyt lapsiaiheisella postauksella..

Vanhin pojista (10v) on kova lukemaan sarjakuvalehtiä. Hänen huoneessa niitä onkin melkoisen paljon. Aku Ankat on selkeästi yritetty laittaa aina kansioihin (projekti on vähän vaiheessa aina), Bamse-lehdet on omissa kansioissaan, mutta muut Nalle Puhit, Sarjisekstrat jne jne.. sekkailevat yhä villinä ja vapaana. Ehkäpä kirjakaupasta löytyisi niillekin vastaavanlaiset kansiot kuin Akkareilla ja Bamseilla on. Helposti nuo sarjakuvalehdet menevät piloille ja rikki pienempien veljesten käsittelyssä.  Ja ajattelin kyllä säästää sarjakuvalehdet pienempien lukemistoon vielä. ;)

maanantai 23. tammikuuta 2012

Epäilen, että alan tulla vanhaksi.. vai kaipaanko rauhaa ympärilleni vain?



Ellokselta tuli taas alennuskoodit, noo..pitihän sitä hyödyntää nimittäin kun olen tässä etsiskellyt yksivärisiä pussilakanasettejä makkariin. Mies ei tykkää, jos ostan täysin valkeat pussilakanasetit, tästä nimittäin on keskusteltu, joten löysin "kompromissilakanat" meille, eli beiget. Toivottavasti eivät ole ihan hurjan tummasävyiset beiget, niinkun jotkut Elloksen beiget jutut ovat olleet (kuvassa ovat melko tummat!). Lisäksi tilasin pari numero-painatus-tyynyliinaa.. Vaikka printeistä en sinänsä pidä, niin numerot, syystä tai toisesta menee. ;)
Minusta on alkanut vissiin tulla vanha, sillä värimaailma on näin köyhää.. Toisaalta voihan se olla, että sitä kaipaa "rauhaa" ympärilleen kun elämä muuten on jo niin hektistä vilinää..

Inspiraatiokuvia lastenhuoneisiin liittyen..

Seikkailin yön hiljaisina tunteina googlettamalla ihania lastenhuoneita ja tietyntyylisiä sisustus-sivustoja ja etsin samalla hyllyjä poikien huoneisiin. Tällaiset valkoiset, suhteellisen selkeälinjaiset maalaisromanttiset hyllyt sitten löysinkin ja pistin tilaukseen. Ajatuksena olisi, että ne lempparilelut tai keskenjääneet leikit, kauneimmat asiat tms. laitettaisiin päivänpäätteeksi hyllyyn. En haluaisi, että noista tulisi vain sisustukselliset esineet, koska olen äärimmäisen laiska pölyjenpyyhkijä ja mielestäni lastenhuoneen tavarat ovat tehty leikkeihin ja käytettäväksi, ei niinkään koristeiksi..

Pikkujakkarakin on hakusessa alakerran vessaan. Meillä on siellä tällä hetkellä elämänsä nähnyt vaaleanvihreä muovinen koroketuoli, joka ei lähde puhtaannäköiseksi pesemälläkään ja joka on ihan naarumuinen ja kamala.. Pikkujakkaraa olen tässä puolisen vuotta odotellut vastaantulevan..Ehkäpä se vielä tuleekin jostain.. (ja tieysti valkoisen haluan!) Niin joo ja käyttötarkoitus on tosiaan pienten ihmisten korokkeeksi käsienpesutilanteessa..
Ehkä turhankin romanttishenkinen kaappi, mutta hauska tunnelma kuvassa, sopivan kotoisa lastenhuone.

 Ihastuttava pikkutyttö leikkii värien keskellä, näin värikyllästetty huone ahdistaa vähän minua, mutta tuo taustalla näkyvä nukkekoti on aika herkku, siinähän on miltei meidän kodin väritkin..?!
 Tämä kuva on mielestäni harmoninen ja kaunis, rauhallinen lastenhuonekuva. Hylly tosin on minun makuun hieman liian saavuttamattomissa tuolla ylhäällä.. Ehkäpä se onkin sen tarkoitus? (Aina ihan kaikki lastentavarat eivät tarvitse olla saatavillakaan?) Kuvassa pulpetti, joka kiehtoo tietysti minua myös, meillähän on pulpetti Edvinin huoneessa odottamassa kunnostajaansa..(kovassa käytössä siitä huolimatta!)
 Romanttisempaan suuntaan kallellaan oleva huone, ei edes taida olla lasten huone.. Mutta tykkään. Rautasängyt ovat minun heikkouteni miltei muodossa missä tahansa. Ihanat värit tässä kuvassa ja tykkään yksivärisistä, pelkistetyistä vuodevaatteista.

 Retrohenkinen seinä ja pikkukerrossängyt. Tämä olisi varmasti poikien mieleen!
 Vanhat matkalaukut ovat kauniita. Mietinkin, että noita voisi vinteiltä ja kirppareilta haalia muutamia, ihan vaan lasten leikkeihin ja osittain "sisustusesineeksi" sinne huoneeseen. Mistähän löytyisi oikeanlaisia..?
 Ihana, ihana, ihana! Tässä kuvassa on monta ihanaa yksityiskohtaa. Pulpetti on kauniin valkoinenn vaalean sinisen seinän vieressä, nyt kun ajattelen, niin tämä kuvahan on samasta huoneesta kuin tuo aiempikin, tässä vaan näkyy enemmän. Tuo Hang it all-naulakko (vai jäljitelmä?) on aina yhtä kaunis minun silmääni, samoin kuin nuo ihanat pienet retrohenkiset kassit, joita muuten itsekin joskus pojille tarharepuiksi mietin..On niiin syötävän suloisia! Sienilamppuhan meillä jo onkin, pienten retrompihenkisemmässä nukkarissa yövalona. Tykkään siitä kovin.
 Sitten palaan vielä noihin nukkekoteihin. Kyllä se on edelleen minun pitkäaikainen unelma, että joskus vielä hankin ihanan, ikioman nukkekodin.. Lapsuudessa minulla oli Lundbyn nukkekoti, jossa sinänsä ei mitään vikaa olekaan, mutta nämä kartanomaiset....Ne kyllä ovat niiiiiiiiin kauniita..
 ..ehkäpä jonkun tuollaisen voisi hankkia pojille ensin leikkeihin ja sitten kun he kasvavat ja ehkä minullakin oma aika joskus vähän lisääntyy, niin pääsisin sitten harrastelemaan nukkekodin laittamista...
Täällähän joku paikallinen tekee näitä ihanuuksia, olikohan se finnaimo Oy vai mikä..

Että tällainen viikon aloitus tällä erää! Katsellaan, mitä loppuviikko tuo tullessaan ja minä nautin vielä näistä vapaapäivistäni pienten ihmeideni seurassa! <3 Hauskaa alkuviikkoa kaikille!

Greengaten ihanuuksia



Viime kesänä löysin Greengate-merkin ja ihastuin täysin! Greengatella on kauniita astioita ja keittiöpyyhkeitä sekä muita keittiöön liittyviä asioita, kippoja ja kuppeja. Meille kotiutui heti alkuun tuo suuri uunivuoka beigen värisenä, pilkkuineen.. Ihastelin myös punaista samanmoista, mutta se oli vähän liian rohkea väri meidän uuteen kotiimme. Keittiöpyyhkeitä sensijaan ostin tuossa yllä näkyvät mallit, ihan kaikkia en edes googlettamalla täältä löytänyt, mutta niissä uskalsin hieman irrotellakin. Meillähän keittiöpyyhkeen paikka on koko ajan näkyvissä, eli keittiön roskiskaapin vetimessä taiteltuna, siksipä pyyhkeet olisi hyvä olla edustavia ja kauniita. Ja vieläpä vuodenaikaan istuvia. ;) Greengaten pyyhkeissä on jotain perinteistä ja aitoa ja kuosit ovat hurmaavia.

Tuollainen pienempi pilkullinen uunivuoka kotiutui meille tänä viikonloppuna, kun kävin shoppailemassa Livinki-puodin loppuunmyynnissä. Harmi juttu, että niin kiva kauppa lopettaa, toisaalta kiva että nettipuoti ainakin toistaiseksi jää vielä. Toivotan paljon onnea uusille tuulille Livingin väelle! <3

Palaanpa vielä aiheeseen eli sen ihmeemmin en ole suunnitellut Greengaten astioita hankkivani, muutamia beigepilkullisia kippoja luultavasti meille vielä kotiutuu, mutta olen ajatellut väri-ilotteluista vielä ainakin näillä näkymin pidättäytyä. ;) Mutta koskaan ei pidä sanoa, ei koskaan...

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

lauantai 21. tammikuuta 2012

Satatuhatta paukkui rikki!

Olipa hauska ylläri sekin, että sataset täällä paukkuivat juuri rikki. Sen kunniaksi voisin yrittää lupailla lähitulevaisuudessa saada tänne hieman edustavamman etusivun aikaiseksi. =) Ihan tarkkaan ajankohtaa en uskalla luvata, sillä tietokone joka on syönyt kuvankäsittelyohjelmat, on vielä vähän vaiheessa..Mutta tämän sadan tuhannen kävijän innoittamana voin yrittää sitä kiirehtiä.

Sadantuhannen sivun avauksen lisäksi täällä paukkuu pakkanenkin. Lapset rakastavat lunta, potkurointia ja luistelua. Ja minä rakastan sitä, että saan heti aamusta laittaa petivaatteet ulos pakkaseen ja illalla juuri ennen nukkumaan menoa tajuan unohtaneeni ne sinne ulos... ;) Mutta vihdoin olen tosiaan saanut ulkoiluttaa petivaatteet ja pehmot.

Positiivinen ylläri!

Sähköpostini on ollut muutaman päivän hiljaisena, johtuen siitä että pöytäkoneeni on edelleen "muuttotilassa" ja siihenhän se sähköposti tietenkin on ollut asennettuna ja salasanat hukassa. Vaan tänään sitten sainkin läppäriini sähköpostin toimimaan ja siellähän olikin mielenkiintoisia posteja. ;) Ehkäpä jätän blogin seuraajat vielä miettimään, mutta tuli siellä sellainen arjen ilahduttaja-sähköpostiviesti-juttu kyllä. Katostaan tuottaako tämä asia hedelmää tai vaikuttaako elämään. ;) Lupaan esitellä tämän aiheen täällä myöhemmin tarkemmin, mikäli asiat menevät putkeen.

(...Kuinka pidetään hulluja jännityksessä...?)

torstai 19. tammikuuta 2012

Nyt ne on meilläkin, kevään ensimmäiset...

..tulppaanit nimittäin. Olikin kiven alla saada valkoisia tulppaaneja, liekkö ne ihmisten suosiossa vai mikä lie. Ostin sitten kaksi valkoista nippua ja yhden vadelmanpunaisen.
Normaalisti olen jo mummoni synttäripäiväksi hankkinut tulppaanit pöytään (koska mummoni kertoi minulle lapsena niiden olevan hänen lempikukkiaan (+kielot).), nyt muistan mummoa rakkaudella vähän "jälkijunassa" eli viikko synttäreistä. Terveisiä mummolle pilvenreunalle. <3

tiistai 17. tammikuuta 2012

Smurffit tulivat taloon..


Epäilemättä poikani ovat harvinaisen luovia ja edelleen rakastavat roolileikkejä ja pukeutumisjuttuja. Kolmaskin smurffi meillä oli, tosin hän ei nyt tähän kuvaan ehtinytkään. Olen ollut nyt pidemmällä vapaalla ja vapaa jatkuu vielä, täytyy sanoa että on ollut luxusta LEVÄTÄ ja olla vaan lasten kanssa. Ollaan tehty asioita, joita ei arkena saa tehtyä yhdessä kiireen ja jaksamattomuuden vuoksi. Perheessä on ollut kaikenlaista harmia tämän syksyn aikana ja se on vienyt kyllä voimavaroja paljon.
Minä niiiiin rakastan näitä pieniä Smurffeja, ihanaa tosiaan olla vaan. <3
(Ja nähdä ystäviä ja viettää aikaa heidän kanssaan, sekin on ihanaa)

Ikeaa, ikeaa...

Ikean valikoimassa oli myös tällainen senkki, joka on harkinnassa meille tänne kotiin.. Pitäisi vähän päästä näkemään livenä ja hypistelemään, että onko tämä vaiko eikö ole sopiva..

Makkari huutaa yöpöytiä...


Kaksi Ikean Hemnes-sarjan yöpöytää, mustanruskeina ovat tervetulleita meille.. Kunhan selviytyisin sinne Ikeaan... 


 Meilläjän on jo tämä Hemnes-sarjan lipasto, joka aikoinaan ostettiin jo vanhaan kotiin.. Joten nuo yöpöydät olisivat mielestäni aika luontevat kumppanukset hänen seurakseen..

 Vastapainoksi selkeille huonekaluille, ja omaksi ilokseni olen hankkinut tämän kauniin AmandaB:n peilin makkariin, koska jossain vaiheessa makkarissa oleva vaatehuone tulee käyttöön, voi tämä toimia pukeutumispeilinä..

 (Tämä kuva ehkä on joskus ollutkin täällä jo) Hyvin myllätty sänky, jonka runko ja patjat myös ovat Askosta. Olen tykästynyt tähän sänkyyn jo noin 8 vuotta sitten ja sehän oli saatava sitten. Uudet patjat tähän hankittiin viime talvena, Askosta nekin, koska ne entisetkin tuntuivat taivaallisen hyvältä.. Makkarin lattialla muuten on musta lampaan talja, joka on aika kiva ja lapset tykkäävät loikoilla siinä..
 Yöpöydille suunnittelin valaisimiksi jotain hopeista, koska peilikin on hopeinen ja valokuvien kehykset, joita huoneeseen olen suunnitellut, ovat hopeisia.. Tämä "köyhänmiehenhopeaisen" näköinen valaisimen jalka kiehtoo minua, tosin tuo varjostin ei ole se millaisen itse laittaisin tuohon valaisimeen..
Pentikin pallo-jalka on myös aika hauska, mutta ehkä vähän liian moderni minun makuuni tähän huoneeseen..

Makkariimme on ilmestynyt jostain pinkki tietokonepöytä, joka on siellä vain käymässä... ;) Siitä en todellakaan halua laittaa kuvaa tänne blogiini. =)