maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ne ekat!

 Ihanasti pikkuisen on alkanut elon merkkejä pihalta taas löytyä. Krookuksia on joka päivä muutama lisää ja narsissit, tulppaanit ja muut sipulikasvit nostavat itseään ylöspäin koko ajan.
Minua on kutsuttu blogiyhteistyökumppanin tahosta Kevätmessuille ja sinne meinaan suunnata perjantaina.
Varmasti tulee olemaan antoisa reissu ja ihania pihaidiksiä sinne lähdenkin hakemaan!


perjantai 28. maaliskuuta 2014

Nearly black

 Musta on oikein hyvä väri. Se vaan sopii tilanteeseen kun tilanteeseen. Itse olen aina ollut hyvin paljolti mustan ystävä ja pääosin pukeudun mustaan. Nyt meidän perheen yksi pojista on ilmaissut haluavansa mustia ulkovaatteita, niin mietin että miksipäs ei. Molokidsin mustat tähtihousut on kivat ja nuo tähdet antavat vähän pirteyttä mustiin housuihin. Tätipipo, raitapipo ja pari mustaa Reima-pipoa sekä melkein kuin musta-harmaa-vaalearaidalliset sormikkaat on aika kivoja mustan kavereita.
 Ennestään meillä oli jo musta Reiman perus fleece, se on ihan kiva vielä illalla ja kylminä päivinä takin alla. Pehmeäkin se on päällä. Melko lähellä mustaa ja lapsen silmin mustaa ovat nuo hyvin tummanruskeanharmaat Reiman ulkohousut tämän vuoden mallistosta, samoin kuin tuo Reiman maihinnousutakkimainen ulkoilutakki. Meillä ainakin nuo olivat lapselle itselleen riittävän "mustat". ;)
 Astetta kevyempi Reiman takki on myös samaa ruskehtavan harmaan väristä, kurakeliystävällistä sävyä. Ja tuo kuvassa alempana oleva takki on viime keväänä ostettu Reiman Softshell-takki jota on tosi paljon pidetty. Mukavan tyköistyva ja vedenpitävä ja pehmeä takki.
 Mustaa tai mustanharmaanruskeaa ei mielestäni kannata pelätä lasten vaatteissa, sillä niiden kanssa on kiva sitten joskus aina repäistä ja laittaa värikkäämpää taminetta päälle. Molokidsin turkoosinsiniset tähtirukkaset käyvät mielestäni hyvin tuohon Meandi:n pikkubussi-pipoon, joka pohjaväriltään on ruskea. Ja tuo taas menee ihan hyvin ruskeanakin niiden ruskeaan menevien Reiman ulkoiluasujen kanssa. Pikkujaloista aiemmin tilaamani Arautorapin reippaan keltaiset kengät pääsevät loistavasti oikeuksiin mustan asun kanssa.
Pari viikkoa sitten ostetut DC-kengät (pakolliset vissiin tietyssä iässä..) ovat hiekan ja kuran vallassa jo, samoin kuin meidän eteinen, jota imuroin monta kertaa päivässä tällä hetkellä.. Näistäkin mukavasti saa väriä ja ilmettä sen mustan seuraksi.

Ja vielä puolustelen hetken mustia lastenvaatteita: Niihin ei ajan hammas puraise niin kovin kuin "muotiväreihin". Olen huomannut, että jotkut vaatteet alkavat vuodessa-parissa tökkiä aika kovin kun joku vahva väri on jo poistunut omista suosikeista. Musta on aina musta, niin se vaan on. ;) Ja se sopii kaiken kanssa.

torstai 27. maaliskuuta 2014

Let`s mennään juhlimaan!

Meillä juhlitaan tänään 6-vuotissynttäreitä! Onnea IRVIN!
Irvin lähtee syksyllä sitten eskariin. Iso askel isolle pojalle. 
Irvin on perheen lapsista ehkä se helpoin, ollut aina. Rauhallisen tasainen, joskin kovapäinen. Ja fyysisin pojista. Irvin ei yleensä neuvottele vaan ottaa mieluummin painimatsin. ;)

Irvin on ollut aina ihanan hymyileväinen, iloinen ja perustyytyväinen, rakkauden janoinen, halittava ja syliteltävä lapsi.
ONNEA VIELÄ IIPPO!

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Päivä ammattilaisen linssin edessä

 Saimme mahdollisuuden tehdä upean blogiyhteistyön Valokuvaamo StudioTaikalyhdyn kanssa. Tämä kyseinen valokuvaamo sijaitsee Karkkolassa Lappeenrannassa, aivan kaupunkin liepeillä mutta maaseudulla. Upeassa maalaismiljöössä. Maalaismiljöötä ja sen ympäristöä ja siihen liittyviä asioita on hyödynnetty kauniissa potreteissa, joita kuvaamossa oli nähtävillä.
 -Perheemme halusi luontevan ja rennon perhekuvan ja kuvan veljessarjastamme. Perheemme on suurehko, koska siihen  kuuluu meidän aikuisten lisäksi viisi eläväistä poikalasta ja koira. Koirahan oli tietysti mukana kuvauksissa. Ajattelin, että siinäpä onkin kuvaajalle haaste. Mutta meitä kuvannut Pia kertoi, että on kuvannut isompiakin porukoita!
 Vaatteet valokuvaan valittiin suoraan käyttövaatteista, jotka värimaailmaltaan sointuisivat toisiinsa. Muuta "pukukoodia" emme kuvaan halunneet. Valkoinen tausta oli oma ehdoton toivomukseni, onneksi ammattilaisvalokuvaaja Pia Alatalo pystyi heti hahmottamaan mistä on kyse ja millaisia kuvia haluaisin meistä otettavan.
Salamavalojen räiskeessä ja vieraassa ympäristössä lapset rentoutuvat yllättävän nopeasti. Alkuun on pientä kankeutta ja koska poikamme ovat joskus hieman hitaasti lämpeneviä, hymyjen metsästys on ..no se on joskus mahdoton tehtävä. Ja onko aina edes pakko hymyilläkään?
Pienimmäisen pojan metsästäminen valokuvaan oli ihan oma haasteensa, sillä hän on kova konttailemaan ja kiipeilemään. Alvinin 1v syntymäpäivä on ihan lähihetkinä joten halusimme 1v valokuvatkin nappasta siinä samalla. Yllättävän reippaasti lapset jaksoivat pitkän ajan olla tuolla studiolla ja lopuksi päästettiin heidät ulos vähän jäähdyttelemään ja jalottelemaan maaseudun rauhaan.
Voin suositella muillekin kyseistä Valokuvaamoa. Kuvaaja oli ihanan kärsivällinen ja rauhallinen, vaikka meidän porukka on, no se on mikä on. Ei nyt ihan apinalauma, mutta joskus jotain sinne päin.. ;)
Kiitos Pialle!

Myöhemmin näytän teille vielä nämä perhekuvauksen helmet tai ainakin joitain niistä! 

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Onnelliset pikkujalat

 Ihan vielä meillä ei oteta ensiaskeleita. Pieniä hetkiä kyllä seistään jo ilman tukea. Kenkiä ollaan nyt muutama päivä kokeiltu ja hyvin mieluusti pieni ihminen niitä tuntuu pitävän jaloissaan. Välillä kenkiä maistellaan ja niillä leikitään.. 
 Hyvähän se on alkuun totutella pikkuhiljalleen. Ja tutustua uusiin kenkiin..
Nämä(kin) poikamme kengät on tilattu Pikkujalat-verkkokaupasta ja nämä ovat Bisgaardin kengät.

Postaus on blogiyhteistyö

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Spontaani akkojen reissu

 Perjantaina ajaa päräytettiin täältä Lappeenrannasta melko spontaanisti kaverin seurassa Kotkaan ja Haminaan (kuva Haminasta) naisten reissulle. Ihan parhaat reissut syntyy juuri noin, liika harkinta ja suunnittelu ei aina ole hyvästä, vaan edellisenä iltana tehty lähtöpäätös ja aamulla istuttiin jo autossa. =)
 Molemmat ollaan kotiäitejä ja ihan kyllä OMAN AJAN TARPEESSA! Kuinkas ollakaan hyvän ruoan ääreltä meidät tavoitti tuolla reissulla ja shoppailemasta. Kotkassa sijaitsee yksi lemppari sisustuskauppani PP`s Decore, josta syksyllä täälläkin postailin. Mitään maata järisyttäviä ostoksia en tehnyt, jotain pientä kuitenkin.. Kauppakeskus Pasaatissa Kotkassa piipahdettiin ja Haminassa käytiin Sisustuslaventelissa ja Pepitassa.
Sitten vielä hassu herkkukaupan nimi. =P  Tulipahan taas naisten kesken rupateltua ja reissuttua. Ja kaakonkulman kaupunkeihin tutustuttua.  Hyvää tekee irtiotto arkeen. Ja kiitos molempien miehille, kun hehän tämän reissun meille mahdollistikin. Ja kiitos vielä tätäkin kautta Tertulle hauskasta seurasta!

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Petroolia ja pakokaasuja!

Tumma turkoosi elikkäs petroolin sävy on tänä keväänä aika monissa lastenvaatteissa tullut vastaan. Ja sisustuksessakin. Ja onhan se ihana sävy! Meillä kolme pienintä poikaa sai nuo Polarn O.Pyretin autopaidat, joissa on selvästi menoa ja meinikiä rallihenkeen. Samaan sarjaan Popilla oli myös sukkia.
 Samaan postaukseen laitan kiitoksen sanan vielä vaatteista, jotka Alvin sai 1v synttärilahjaksi. Popin hammasmonsteri on melkein kuin Alvin, jolla on tällä hetkellä vain kaksi hammasta. ;)
Ja nyt meillä on se ripaus keltaista, mikä tämän kevään muotihitti ja must-juttu taisi ollakin. Sydänhousut ja raitasukat on ihanat ja tykkään kun ovat koko setti "sukupuolineutraaleja" ja iloisen reippaita. Nämä on Seppälän mallistoa. Meiltä muuten löytyy aika paljon näitä Seppälän vauvojen vaatteita, ne on olleet niin kauniita, joskaan ei laadullisesti pääse ihan sinne tasolle mistä pidän.

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pelimiehen kesävehkeitä

 Meidän ekaluokkalainen on ihan urheiluhullu. Välillä se on jalkapallo, välillä jääkiekko. Nyt säbä. Poika käy koululla sählykerhossa ja viilettää koulupäivisin välitunneilla tukka putkella pitkin pihoja pallon perässä.
Olen huomannut, että numerolliset paidat on kova sana- joten Hampton malliston paitoja ostin kaksi samanlaista eri väreissä. Samaa Hampton Republicia on nuo collarit ja collegepaita amerikan lipulla.
Sukat meillä ei meinaa pysyä menossa mukana ja ehjänä. Joten sukkaostoksia on tehtävä ja usein. Tässä Popin raitasukkia vähän eri väreissä. =) Popin ja PDL:n sukissa on hienosti koot näkyvillä, lapset itsekin osaavat katsoa mikä sukka on heille sopiva ja ne on helppo laittaa sukkalaatikkoon pareiksi, vaikka kaikilla lapsilla olisikin samanlaisia sukkia.

VÄRIKÄSTÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

torstai 20. maaliskuuta 2014

Infoa lapsen kenkien hankintaan!

Jokin aika sitten sain mahdollisuuden tehdä blogiyhteistyötä lemppari kenkäkauppani kanssa. Tämä kenkäkauppa on verkkokauppa josta olen viimevuosina tilaillut pojille ihan parhaita jalkineita. Tämä postaus on tehty blogiyhteistyönä Pikkujalat -verkkokaupan kanssa ja tekstit on suoraan heidän vinkkejä kenkien hankintaan.
 

Ensiaskelkengät on hyvä hankkia kun lapsi alkaa ottamaan askelia itsekseen.

Kenkien valinnassa on hyvä huomioida seuraavia seikkoja:
Materiaaleista nahka on mainio luonnonmateriaali kengissä; hengittää ja antaa periksi sopivasti käytössä. Myös kangaskengät, tai ainakin osin kankaiset kengät käyvät, mutta silloin kannattaa varmistua siitä että kangaskengät ovat tukevat ja vuoratut myös.

 Muuten kengistä: Kantapään kohta alhaalta kengässä  pitää olla napakka, eli nk.hyvä kantakappi.  Nahkakengissä yleensä onkin, mutta huomioi tuo seikka erityisesti kangaskenkien kohdalla.
Ensiaskelille tarkoitetut kengät nousevat yleensä vähän ylemmäs nilkkaan, ja nauhakiinnitys on hyvä, mutta nykyään käytetään paljon myös tarrakiinnitteisiä ensiaskelkenkiä.
Kannattaa vähän tuilla lapsen jalkaa;onko pullea/hoikka, matala jalkapöydän päältä, vai korkea.
PikkuJalat.fi-verkkokaupassa on mainittu kunkin jalkinemallin kohdalla lesti; onko normaali/kapea/leveä. Suurimmalle osalle käy normaali lesti, mutta kannattaa huomioida tuo seikka sen mukaan miltä ne oman lapsen jalat näyttää.
Jalkaterän mittaaminen on tärkeää kun valitaan oikean kokoisia kenkiä lapselle, oli ne sitten ensiaskelkengät tai isomman lapsen kengät.
Eri kenkämallien mitta senteissä vaihtelee, ja siksi kokonumeroa ei olekaan syytä tuijottaa niin tarkasti.




Jalan mittausohje: Jos  lapsi seisoo, tuettuna vaikka, niin aseta lapsi seisomaan selkä seinää vasten, kanta jalkalistaa vasten. Jalkaterä kohtisuoraan aikuista kohden seinästä; varmista ettei ole varpaat kippurassa,ja paina vähän jalkaterää lattiaan ja piirrä viiva pisimmän varpaan päähän. Kun lapsi on asettunut pois, on helppo mitata jalkalistasta viivaan tuo jalkaterän mitta.
Voi vaikka teipata valkoisen paperin lattiaan juuri alkamaan jalkalistasta, niin piirretty viiva näkyy hyvin paperilla. Voit käyttä myös PikkuJalat-verkkokaupan tulostettavissa olevaa jalkamallia.
Jos tuntuu haasteellisesta, niin lapselle jotain mielenkiintoista tai herkkua käteen ;) niin onnistuu parhaiten.




Jalan mittaan lisätään kasvuvara, joka on yleensä 1-1,5 cm. Jos on korkea/pullea jalka, kannattaa varaa huomioida n. 1,5 cm kenkiin jotka tulee heti käyttöön.
Hoikalle jalalle vähän vähemmän.
Jos ostat kenkiä etukäteen, huomioi että pikkuisen jalat voi kasvaa n.2mm (eli 0,2cm )kuukaudessa. Lisää tuo vara edellisiin mittoihin sen mukaan milloin ajattelet kenkien tulevan käyttöön.
PikkuJalat.fi-verkkokaupassa on mitattu kaikkien kenkien sisämitta erityisellä kenkämitalla kannasta kärkeen, jolloin on helppo valita oikea koko.

Mikäli kaipaat apua kenkä/kokovalinnassa, autamme mielellään!

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Pojat on taas sarjoitettu kesäksi ihanilla vaatteilla!

 Tämä paita on jo vähän astetta isomman pojan näköinen, Edvin kun tuntuu jo haluavan pukeutua vähän eri tavalla kun pikkuiset veljet. Sävy on sama, joten hyvin sopii samaan veljessarjaan.
 Tässä vielä kimppakuva Edvinin, Irvinin, Iivanin ja Alvinin paidoista. Antonilla on yksivärinen turkoosi ja valkoinenkin t-paita. Menee hyvin samaan porukkaan. ;)
 Tässä vielä nuo Polarn O.Pyretin paidat PDL shortsien ja tummansinisten collareiden kanssa. Hyvin sointuu värit yhteen. Myös perusfarkkujen kanssa nuo on ihanan raikkaat paidat.
 Pienimmän miehen setti. Vähän jänskättää, miten poika tässä ehtii kasvaa, toivon mukaan niin että noita voi jo käyttää kesällä (housut 80 ja paita 86)..
 Iivanin, toiseksi pienimmän setti. Nyt ku nään kuvissa nuo paidat, tykkään hurjan paljon.
 Irvinin oma setti. Samat paidat eri väreissä
Alvin setti, samat paidat taas ja vähän erilaisin värein.

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Projekti talousvarasto etenee

 Malttamattomuuteni on paheeni. Niin myös nyt tai kai se on miten sen ottaa. En malttanut olla ottamatta blogiin kuvia, kun tuo "talousvarastohuone" valmistuu. Nyt saatiin viime viikolla ostettua ja ruuvailtua pari patinoitunutta puulaatikkoa seinään kiinni tuomaan maalaisromanttista ilmettä ja sielua huoneeseen.
 Finlaysonin poistopäivillä oli ihan järjettömän edullisella näitä polku-pyyhkeitä niin muutama oli ostettava uuteen hyllyyn.
Näiden hyllyjen lisäksi sain haettua työskentelytason tuonne huoneeseen Puukeskukselta ja sekin on jo paikoillaan. Kuvaa en tietenkään tajunnut nappasta, mutta kunhan tämä "kompleksi" on taas askeleen valmiimpi, niin enköhän taas kuvia räpsi lisää.

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Välikausitakki

 Alvin on jo jonkun aikaa käyttänyt automatkoilla ja kauppareissuilla Reiman välikausiasua ja erityisesti tämä takki ja housut yhdistelmä on 1-vuotiaalle osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi. Takin saa helposti riisuttua pois ja koko poikaa ei tarvitse alkaa pukea ja riisua jos sikseen tulee.
 Alvin on pikkiriikkinen kooltaan ja ensin mietin 74 senttistä takkia hänelle. Kevät on kuitenkin vasta ihan aluillaan ja poika kasvun vaiheessa, Reiman ystävälliset myyjät neuvoivat ottamaan 80 senttisen ja varmasti oli ihan järkihomma ottaakin. Takin säätöominasuuksien avulla mm. helmaa voi kiristää ja hihojen suut saa pienennettyä tarroilla. Takki sopinee syksylläkin vielä.

Joskus ajattelin, ettei vauvaikäinen kaipaisi takkia, mutta niin ne vaan ajat muuttuu ja käytännön kokemuksen kautta ajatuksetkin. ;)


Postaus tehty blogiyhteistyönä

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Olet tärkeä ja erityinen meille, pieni ihminen!

Hienosti sujuneet 1v juhlat takanapäin ja alkaa olla juhlajututkin saatu siivottua pois. Kiitos synttäreillä olleille, teitte päivästä ikimuistoisen ja pikkusankarista merkityksellisen! -Seuraavaksi juhlitaan sitten kuvassa olevan isoveljen synttäreitä, heti kuun loppupuolella.

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Ihanampi arki


Pikkuset asiat voi joskus olla vaan niin tärkeitä. Minulle on "aina" ollut tärkeää, että keittiöluuttukin on kiva. Missään nimessä se ei saa olla sininen cifonett tai vaikkapa keltainen sieniliina. Ei ei ei. Jotain kivaa, vaaleanpunaista, punaista, kivoja kuvioita tai joku ajatelma, jotain sellaista se on oltava. Viimeisimpien keittiöluuttujen joukossa minulla on ollut pestäviä pilkullisia ihanuuksia. Mutta nämä neulotut. Ne on ihan oma lajinsa: Voiko olla kauniimpaa arjen pelastajaa kuin nämä?

perjantai 14. maaliskuuta 2014

DIY- Pupun poppihousut

 Joskus rakkaat farkut voivat olla niin rakkaat, että mitkään muut housut eivät kelpaa. Jopa niinkin rakkaat, että niiden käyttö on joka päiväistä ja kyllähän me tiedämme miten kovia lapset ovat touhuamaan ja menemään. Parhaatkaan farkut eivät aina tahdo pysyä menossa mukana ehjänä..
 Irvin 5v kulutti aivan loppuun Polarn O.Pyret farkkunsa ja kun molemmat polvet olivat puhki ja HM:n silityspaikkojenkaan avulla niitä ei saatu pidettyä enää siistinä ja hyvän näköisinä, tehtiin farkuista shortsihousut tulevaksi kesäksi pätkäsemällä lahkeet. No nämä kaksi lahjepätkää tuntuivat olevan alkuunsa hauskat leikkivälineet ja vuoroin ne olivat pojilla käsissä ja vuoroin jaloissa..
 Mutta minäpä aloinkin miettiä, että mitäkös niistä voisi tehdä ompelemalla. Ja aika nopsaan tajusin, että pupulta puuttuu farkut! Toisen lahkeen säästin vielä, josko tekisin siitä farkkushortsit pupulle kesäksi.. Ja tämän toisen lahkeen halkasin ja ompelin leikatut kankaan reunat yhteen lahkeisi.
Onhan ne aika upeat ja hyvä vyötärökuminauhakin löytyy. Pojat tuumasivat, että tais tulla vähän niinkun slimmit. Ja onhan ne, slimmit. ;)

Mukavaa viikonloppua kaikille!