sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kuvien kanssa ongelmia

Hei ja ensinäänkin, nyt olisi paljon bloggailtavaa vaan bloggerin kanssa on ongelmia, onko kellään muulla ollut? Miksi en saa kuvia lisättyä?



Laitoin tori.fi-palveluun ilmoituksen torstai-iltana, ostetaan puolelle. Etsin sitä kautta vanhaa ovea ja ompelukoneen jalkoja. -No arvatkaas, sain toistakymmentä vastausta alle vuorokaudessa! Todella paljon siis. Ja vastauksia on tullut edelleenkin, ei onneksi enää niin kovaa vauhtia. Alle vuorokausi ilmoituksen laitosta minä olin jo hakenut kotiin ihanan, vanhan oven ja ne ompelukoneen jalat! Aivan mahtavaa. Meillä on tulossa projekti noihin liittyen ja kuviakin haluaisin laittaa.

Meillä on myös kasvihuoneprojekti kovassa vauhdissa, no, niin kovassa kun se vaan olla ja voi, kun miehellä on harmillisen vähän aina tuota aikaa touhuta sen parissa. Uskonpa kuitenkin, että se valmistuu joskus lähiaikoina ja pääsen sinne kasvejani laittelemaan.

Toivotaan, että saan bloggerin taas toimimaan ja kuvia tänne laiteltua. Vinkkejä kuvien laittongelman ratkaisuun otetaan vastaan tänne kommentteihin ja taijamaija@pp.inet osoitteeseen myös. =)

(Uudella selaimella näköjään sain kuvan lisättyä, kolmea muuta eri selainta kokeilin pitkin iltaa...)

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Luja usko siihen, että elämä vie sinne minne kuuluukin

Olen kertonut täällä, että olen talvella joutunut luopumaan työpaikasta, joka on ollut minulle omalla tavallaan hyvinkin rakas ja tärkeä. Työpaikkani toiminnan loppuminen ja tuosta asiasta "toipuminen" on ollut ihan oma prosessinsa. Ja voin kertoa, että yhä näen välillä unia aiheeseen liittyen. Kertonee siitä, että kyllä tuo asia on ollut todella iso minulle. Sinänsä en ole pelännyt tulevaisuutta tai kokenut mitään uhkakuvia itseni kohdalla, vaan tuon paikan kohtalo on surettanut. Ja sekin, että ihmiset joiden kanssa vuosikymmenen ja vähän ylikin olen käyttänyt, ollaan erkaannuttu. Lisäksi huoli entisistä asiakkaista ja upean miljöön kohtalosta ovat mietityttäneet minua ja edelleen mietityttää aika-ajoin.

Kerroinhan myös kevään pääsykokeisiin valmistautumisestani ja prosessista, kun mietin mistä minä oman paikkani seuraavaksi löytäisin. Nyt "vanhemmiten" eli 33-vuotiaana alkaa jo aika hyvin tietää, mitä elämältään haluaa ja miten elämänsä haluaa käyttää. Millaista työtä haluaa tehdä ja mikä on tärkeintä ja omaa. Oma ala minulla on ollut selvillä kyllä jo sen yli vuosikymmenen, mutta tosiaan hinku kehittää itseä ja viedä asioita vähän eteenpäin on aina ollut olemassa, nyt vaan mielestäni tarjoutui viimeinkin tilaisuus ja mahdollisuus toteuttaa tuota haavetta. Voisin sanoa, että joskus täytyy sulkea se ovi, avatakseen uusia.

En edelleenkään ole varma, minne tässä syksyllä mennään. Mutta minulla on vahva usko. Usko siihen, että elämä kantaa minua juuri sinne päin, minne on tarkoituskin mennä. Olen saanut opiskelupaikan ja tällä hetkellä harkitsen vielä, lähtisinkö työelämään myös mukaan. Kyllähän opiskella voi työssä ollessakin.

Oikeastaan nyt juuri kaikki tuntuu todella hyvältä. Kaikki on hyvin, elämä on hyvin ja on vain paljon erilaisia mahdollisuuksia. Ehkäpä kuukauden tai vähän reilun kuukauden päästä voin kertoa teillekin, mitä minä syksyllä teen. =)

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Säkkikasvatusta

 Kasvattelin keväästä, maaliskuulta alkaen vähän yhtä ja toista siemenistä. Useamman kuukauden projekti on nyt kokonaisuudessaan ollut kuukauden päivät pihalla ja kasvit ovat nauttineet ulkoilmasta, joskin aurinko ei tekisi niille yhtään pahaa!
 Takapihan perällä minulla on pitkä rivistö Biolanin kasvusäkkejä. Säkeissä kasvaa kesäkurpitsaa, avomaan kurkkua ja paprikaa, sekä salaattia. Nämä säkit olivat aluksi harson alla, nyt olen aika uskaliaasti pitänyt kylmätkin yöt ihan ilman mitään. Kaikissa kasveissa on nuppuja ja odottelen aurinkoisempia aikoja, että nuo pääsisivät aukaisemaan kukintojaan.
 Herneet ovat versonneet tällaisiksi, ollaan rakenneltu niille jämälaudoista kasvulaatikko. Jonkunlainen tukisysteemi noille pitäisi kohta viritellä.
 Lasten kanssa ollaan yhdessä istuteltu ja hoideltu näitä kaikkia. Jokaisella on omat nimikkokasvinsa. Kauhean ihanaa, kun pienet ihmiset ovat niin innoissaan.
 Salaattia meillä kasvaa vähän siellä ja täällä, jopa sisällä yksi laatikko salaattia kasvamassa. Onpahan helppo nappasta voikkuleivälle tai ruoka-annokseen salaattia. Ulkona olevia salaatteja ollaan syöty jo muutama viikko.
 Lidlin minikasvihuoneessa on vielä taimia muutamia kymmeniä. Ne odottelevat valmistuvaksi tuota meidän yhtä meneillään olevaa projektia, eli pientä kasvihuonetta!
 Minun mies on maailman ihanin ja lutuisin ja on halunnut minulle kasvihuoneen tehdä. Olin itse ajatelut, että saan sen ehkä ensi vuonna. Nyt näyttää, että se valmistuu kesäkuussa ehkä jo.
 Myös muita rakennusprojekteja on käynnissä, joka paikka on edelleen hujan hajan ja projektia toisen perään vähän joka nurkalla..
Terassimme valmistuu huomenna. Tai siis terassi on valmistunut jo, portaaseen tulee pieni loppusilaus ja mies tekee ilmeisesti heinäkuussa kesälomallaan sitten kaiteet vielä valmiiksi.

Tällaista tällä kertaa. HAUSKAA VIIKONLOPPUA!

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Pikkuisten kanssa alessa

Pari kertaa vuodessa Reimalla on oikein hyvät, tuntuvat alennusmyynnit. Siellä tulee kyllä käytyä ja hyödynnettyä mahdollisuutta ostaa edullisella hinnalla, vaikkapa vähän jemmaankin vaatteita. Tämän vuoden kesäalesta mukaan lähti perheen pienimmälle takki ja housut, lisäksi ostin kuvissa näkyvät takin ja ulkohousut perheen tulevalle tokaluokkalaiselle. Pikkukumpparit on myös perheen pienimmälle, syksyä ajatellen ostetut.

Olen huomannut, että on suhteellisen helppo ostaa jo seuraavaksi kevääksi vaatteet lapselle, jos yhtään on seurannut lapsen kasvua. Koon valinta on melkoisen helppoa ja Reiman osaavat myyjät ovat myös melkoinen apu tuossa hommassa! Kannattaa siis kysäistä jos ei ole itse ihan varma, mikä koko kannattaa ostaa.

Meillä täällä Lappeenrannassa Reiman ale alkoi juhannuksen tietämillä, mutta muissa lastenvaatekaupoissa oli jo ennen juhannusta huikeita aleprosentteja. Mielestäni -50% alennukset on jo oikein mukavia, itseasiassa eräästä lastenvaatekaupasta syksyksi pitkähihaisia, huppareita ja farkkuja lapsille hainkin, puoleen hintaan. Paikallinen merkkivaatteisiin erikoistunut kauppakeskus möi myös Molo Kidsin vaatteita hyvällä alella ja sielläkin tuli käytyä vähän shoppailemassa. Alet on kyllä shoppailun kulta-aikaa, varsinkin jos sattuu ajoissa ennättämään paikalle! -Tänä vuonna todellakin niin kävi, vai johtuisiko huonosta ruplan kurssista ja vähentyneistä itä-shoppailijoista tämä onni.

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Karvakuonoja meillä

 Meidän perheeseen liittyi pari vuotta sitten tällainen karvainen otus. Bobbie, Bobi on tuo taempana oleva, tummemman värinen tapaus. Meillä on ollut ilo saada Bobille kaveri viime viikolla jo vähän harjoittelemaan ja tällä viikolla Bella tulee meille hoitoon myös.
 Nämä karvaturret ovat rodultaan serra de airesin paimenkoiria, rotu on melko harvinainen Suomessa. Rotu tulee Portugalista ja nämä ovat lammaskoiria, lauman vartijoita siellä alkujaan olleet.
Meidän Bobi on ollut ihan täydellinen tapaus, mutta on tuo Bellakin. Molemmat ihan erilaisia, mutta sitten toisaalta samanlaisia. Samaa pentuetta kun ovat molemmat.

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Sanna sinä olet voittaja!

"Juurikon oikea koko ja äidin silmää miellyttävät kuosit. Saattaa olla, että meilläkin tehdään hankintoja tytön huoneeseen noista kodin tekstiili jutuista."


Yllä olevalla kommentilla Sanna voitti tänä iltana arvotun Sirkus-lastenvaatesetin Ciraf-merkiltä! Onnea Sanna!

taijamaija@pp.inet.fi osoitteeseen jos voisit postittaa yhteystietosi, niin pääsen postittamaan paketin sinulle!

(Ps. Blogger ei anna taas laittaa valokuvia tänne.)

Maalla

 Moikka ja anteeksi, eilen lupaamani arvonta on siirtynyt tämän päivän iltaan! Lähdimme melko lyhyellä varoitusajalla viettämään Juhannusta maalle ja saavuttiin sieltä viimeyönä. Päästiin nukkumaankin vasta 02 aikaan, joten arvonta luonnollisesti jäi tähän seuraavaan päivään! Saatte siis yhden päivän lisäaikaa osallistua. Arvonta löytyy muutama postaus taaksepäin!
Meillä vietettiin siis pitkää viikonloppua rakkaiden ja tärkeiden ihmisten parissa ja saatiin nauttia maaseudun elämyksiä, kokko poltettiin ja makkaraa paistettiin. Itikoiden puremilta ei voitu välttyä, mutta ihanaa oli meillä kaikilla. Tulomatkalla kotiin kohdattiin peräti NELJÄ hirveä. Uskomatonta, onneksi ei onnettomuuksia kuitenkaan sattunut.

Blogielämä tästä taas vilkastuu kun kevään pääsykoerumba on minulla ohi. Kerroinhan hakeneeni kouluihin ja olenpa yliopistotasoisen opintopaikan jo saanutkin, tosin en sitä ole vielä uskaltanut vastaanottaa sillä odottelen yhä muiden koulujen pääsykoetuloksia. Heinäkuussa näkee, millaisiin saappaisiin sitä syksyllä sitten astutaan ja minkä urakan vastaanotan. Noiden pääsykokeiden ohessa minulla on ollut kuukauden ajan korvatulehdus ja olen käytännössä ollut puolikuuro. Nyt alkaa se onneksi helpottaa..

Isoja päätöksiä ja valintoja ja mietintöjä lasten hoitamisvaihtoehdoista, haluaisin niin kovin vielä pienet ihmiset kotona pitää ja hoitaa heidät itse, opintojen lisäksi. =)

MUKAVAA VIIKON ALKUA! PALATAAN ILLALLA!

torstai 12. kesäkuuta 2014

Kesäpöpöt kuriin

 En tunnetusti ole kovin innokas siivooja, mutta tietyt perusjutut on oltava kunnossa. Kesällä meillä ollaan paljon pihalla ja lapset sisään tullessaan pesevät aina ensin kädet: Ja vessasta sen kyllä huomaa! Vessa on hetkessä aivan törkyinen ja epäsiisti, pyyhkeet pitkin lattioita ja pahimmillaan kuravesi valuu pitkin ovea..
 ..Olen päässyt taas mukaan Buzzadorin kampanjaan, jossa minulla on ilo esitellä tuotteita. Nämä tuotteet joita nyt esittelen on Cillit bangin vaahto ja suihke. Sinänsä helppo buzzaus, kun nämä tuotteet ovat kuuluneet siivouskaappiini jo pidemmän aikaa. ;)
Vaahdolla puhdistan lavuaarit helposti ja hankaamatta, tuo vaahto sopii myös teräsaltaaseen ja suihkun seinien pesuun. Suihke on kätevämpi tasoille ja vessanpöntön ulkoreunojen pesuun. Siis minun mielestäni. Näillä tuotteilla taltutan lasten  kotiin tuomat liat ja pöpöt ja voin suositella, koska kokemusta on pidemmältä ajalta.

Hauskaa siivouspäivää!

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Sirkus tuli myös nukkariin!

 Reippaan keltainen on oikeastaan ainoa väri, minkä olen lasten toivomana sisustukseen hyväksynyt. Samainen sävy, tai ainakin sinne suuntaan menevä, on Prisman ja Sokoksen omassa Ciraf-merkin Sirkus-sarjassa. Tuo sävy yhdistettynä pastellisiin sävyihin ja reippaisiin sirkuksen hahmoihin tekee kuosista houkuttelevan ja mielestäni tuo sopii niin tyttöjen kuin poikienkin huoneisiin!
 Meillä lastenhuoneetkin ovat pääosin melko rauhallisen sävyisiä, kuitenkin tumma keltainen on pienten toiveesta heidän huoneensa teemavärinä. Koululaisten huoneet ovat vielä neutraalimpia sävyiltään ja tuon niihin välillä tekstiilein vähän lisää eloa esim. punaisella.
Tässä huoneessa asustelevat siis Irvin 6v ja Iivan 4v. Huoneeseen kuuluu oma leluvarastonsa, jonne saa kivasti lukittua lelut ja sieltä saa niitä leluja leikin mukaan myös vaihdeltua. Näin kesällä pyrimme pitämään mahdollisimman vähän leluja esillä, koska ulkoileminen on se juttu nyt!

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Vaaleanpunaisia juhlatunnelmia

Laitanpa vielä kuvakollaasin reilu viikko sitten olleisiin juhliin menosta. Oli aika vaaleanpunaiset, ihanaiset juhlat! Kiitos vielä Ellinooralle juhlista!

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Sirkus tuli kaupunkiin ja kesäasun arvonta!

 Nalleja, norsuja, palloja, pilviä ja tähtiä. Kaikkea ihanaa ja hauskat värit!Kuosisuunnittelutoimisto Pattern Bakeryn Salla Kangasniemi on suunnitellut S-ryhmän omalle merkille Cirafille kuosimalliston nimeltä Sirkus. Mallistoon kuuluu kodin tuotteita sekä vauvanvaatteita. Minulla on ilo ja kunnia saada olla mukana esittelemässä uutta mallistoa blogiyhteistyön merkeissä!
 En malttanut pitää näppejäni erossa herkkuvärisistä kuoseista ja nappasin ne iltapäivällä ulos mukaan kuvattavakseni. Ciraf merkin tuotteet ovat edullisia ja mielestäni näissä on ainesta vaikkapa kesäviemisiksi kaverikylään!
 Vauvan kesäinen body, t-paita ja shortsit ovat tämän arvonnan palkintona! Kesäsetti on kokoa 68 ja arvonta-aika alkaa heti tämän postauksen ilmestyttyä. Aikaa osallistua arvontaan on 22.6.2014 asti. Osallistumaan pääset kommentoimalla tätä postausta.
Postauksessa olevia tuotteita voit ostaa Sokoksista ja Prismoista.
 
Ps. Jatkoa seuraa, sillä tämä kuosi on kuin tehty meidän poikien nukkariin.

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Vilautan teille aarteitani

 Alppiruusut alkavat kukkia. Ensimmäisenä minulla kukkii tämä pinkki alppiruusu ja se on aika ihana. Seuraavaksi kukkii vaaleanpunainen, joka on oikein herkän näköinen ja viimeinen alppiruusu joka kukkii on valkoinen.
 Rhodo-alueeni on vielä pieni, mutta ajan myötä, kunhan saan muutaman muun asian valmiiksi alueen ympäristöstä, se tulee laajenemaan melko suureksikin. Alppiruusut on ihania, atsaleojakin ehkä joskus laittelen.

 Meillä tuo pihaprojekti on IIISO juttu vielä. Suunnitteella on tuonne takapihalle pihatalo, jolle pohja on jo valmiina. Toinen rakennelma, johon alla olevat ikkunat liittyvät, on myös suuri unelmani:

Maalaisromanttiseen tyyliin toteutettu pieni kasvihuone pikkuisine ikkunaruutuineen. Vieläpä alkaa näyttää sille, että saadaan se kierrätysmateriaaleista tehtyä, mikäs sen mukavempaa!  Saatiin nuo ikkunat eräästä rivitalon remontista, roskalavalta pelastettua. Onhan siinä vielä duunailtavaa, ennen kun kasvihuone on pystyssä. Olisi suoranainen ihme, jos se olisi ensi kesänä, realistisempi ajatus on, että 2016 vuonna tuo kasvihuone voisi olla tekeillä.

torstai 5. kesäkuuta 2014

Kesäkuva pihalta

 Viimeaikoina kuvani ovat olleet kännykällä räppästyjä, lupaan että tilanne tulee vielä paranemaan! Nyt vaan on koko ajan tukka putkella menoa ja ei ole kauheasti ollu aikaa sen ihmeemmin valokuvailla oikein mitään. Tämän talokuvan nappasin eräänä kauniina päivänä etupihalta.
Tunnustan vielä senkin, että Alvin on alkanut olla sen verran toimelias, että osasyynä valokuvausharrastuksen hiipumiseen on tässä. Kuvaamaan ehtisi vain hänen nukkuessaan ja juuri silloin on niin paljon muutakin kodin askaretta, mikä täytyy tehdä pois alta!  Onneksi Alvin on oppinut kulkempaan portaikon tosi hyvin ja ei ole enää ongelmia sen suhteen, ettenkö pääsisi keskellä päivää liikkumaan yläkerran ja alakerran välillä. (Selän takia en ole voinut häntä kannella ees taas rappusissa).

Mukavaa loppuviikkoa!

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Laiskan miehen/naisen mansikkamaa

 Minullahan on nyt ollut kolmena kesänä Biolanin mansikan kasvatussäkkejä. Olen joka kevät laittanut vähän uusia lisää. Noh, kerrottakoot että viime talvi ei ollut hyvä minun ruusuilleni, eikä myöskään mansikoille, joten muutamia uusia jouduin laittelemaan
Käytin kuitenkin viime vuotisia säkkejä, ja iskin hyvin varhain huhtikuulla jo mansikan taimia niihin, samalla lannoitin. Hyvin näkyvät lähteneen "käyntiin" harson alla, kun on alkanut raakileitakin tulla.

Nuo Biolanin mansikkasäkit on niin näppäriä. Ja mielestäni Biolanin peukun paksuiset ravinnepuikkopötkylät on helpoin ja paras tapa lannoitella noita! Ei mene marjojen päälle kakat ja toisaalta ei haise jne. Myös ravinneaineen määrä on helppo annostella noiden valmispuikkojen avulla, suosittelen lämpimästi.

Se mikä näistä mansikkasäkeistä tekee laiskan ihmisen säkkejä, niin ei ole koskaan tarvetta sen enempää vaihtaa mansikkamaan paikkaa, siivota rikkakasveja, ja jos kyllästyy mansikan viljelyyn, on helppo lopettaa koko homma ja vieläpä saa pussillisen hyvää multaa pihalle, vaikkapa pensaiden juurille. ;) Kantsii kokeilla!

Ps. Mansikat on siinä mielessä hauska "sijoitus", koska ne tekee rönsyjä, joiden avulla ne lisääntyvät. Kaverilta saan mansikan rönsyjä noihin säkkeihin ja halutessani voin niitä kesän mittaan sitten lisäillä, oman mielen mukaan.

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Lomalla viimeinkin

 Nyt on eka lomavikko alkanut lapsila. Isoimmat taisivat tietää, että 10 viikkoa on lomaa edessä, itse en ole edes laskenut. Tällä hetkellä kun nuo tulevaisuuden kuviot on vielä niin auki. Kerhot, osa harrastuksista ja koulut ovat nyt poissa kuvioista ja aikataulut elämässä vähän erilaiset kuin arkena.
On se oma hommansa keksiä isoimmillekin järkevää tekemistä ja iloa lomailuun. Ja toisaalta yrittää pysyä pienten päiväunitarpeiden kanssa järjestyksessä. Ollaan varsin menevää sakkia, mutta toisaalta haluan kunnioittaa sitä, että pieninkin saisi nukuttua kunnon unet päivällä.

Kuvissa muuten on meidän yläkerran parveke, jossa lapset tuntuu viihtyvän oikein hyvin. Se on ikäänkuin yksi touhupaikka lisää. Toisaalta siellä voi omassa rauhassa puuhastella ja samalla olla kuulolla muiden lasten touhuista ulkona.

 Iso askel esikoispojan elämässä lienee yläkouluun siirtyminen syksyllä. Äitiähän tuo muutos tietenkin hirvittää, turvallisesta, pienestä tutusta koulusta siirtyminen isompiin ympyröihin, onhan se aika hurjaa! Ja samalla ihmettelen, miten minun vauva onkaan kasvanut noin suureksi!

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Alppiruusut ei näköjään koskaan petä

 Kaivelin viimevuotisia kasvien kuvia esille, silloin oli 3.6 kun kuvailin kyseisen alppiruusun kukkia. Nyt 1.6 kuvasin nämä kuvat ja luulenpa, että 3.6 tuo kasvi on kauneimmillaan tänäkin vuonna!
 Ihan mielettömän ihania
 Melkeinpä toivoisin, että talomme pihassa olisi enemmän varjopaikkoja. Kyllä niitä vielä tulee, kunhan saadaan loppukin tontista täytettyä ja käytettyä ja rakennukset rakenneltua paikoilleen. Ihan taatusti lisään alppiruusuja!
 Nuppu seuraavaksi kukkivasta alppiruusustani
Tekstit saattavat olla hieman epäloogisia, innostuin järkkärillä nappaamaan illan hämärtyessä näitä kuvia vielä, joten älkää ihmetelkö jos tällä viikolla näissä postauksissa ei ole mitään "tolkkua". ;)

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Pieni palvelijani

 Mihin joutuisinkaan ilman näitä ihania, mahtavia poikasia, jotka jokainen oman panoksensa kodin askareihinkin tuo. Meillä on tiettyjä kotitöitä, jotka lapset suorittavat ikään katsomatta, kaikille on omat juttunsa..
Ekaluokkansa juuri lopettanut rakastaa kylppärin pesua, kun taas eskariin lähtijä tyhjentää tunnollisesti vähintään kerran päivässä tiskikoneen. Monenmoisia pikkutehtäviä, pöydän kattamisesta, tuolien pyyhkimiseen, kauppakassin purkamista ja muuta pientä helppoa. Olen niin ylpeä pikku apulaisistani.

Alvin, vaikka ehkä kuvista voisikin päätellä, ei tee vielä muita kodin askareita kun auttaa minua askareiden tekemisissä. Kyllä hän osaa kastella "puppaa" (=kukka) ja painaa lampun nappulasta auki tai kiinni kun pyydän. Hyvä alku sekin. ;)

Ihana sunnuntai takana. Toimelias ja paljon saatu kaikenlaista aikaankin. Ehkäpä postailen touhuistamme vielä lisää ja ajoitan niitä tulevaan viikkoon. Minulla on kiireiset viikot menossa ja nämä pääsykoerumbat päällä.