sunnuntai 31. elokuuta 2014

Arvonta suoritettu, onnea Tiina!


Perinteisellä lippuarvonnalla arvottiin illalla lasten kanssa voittaja Finlaysonin arvontaan. Tuotepalkinnossahan oli voittona laudeliina ja kaksi kappaletta pyyhkeitä.
 
Tiina // Käy peremmälle la elokuuta 16, 08:37:00 ip.
Oi, olispa niin tervetullut setti meidän mökille :)
Kahdella arvalla mukana.
 
Teksti löytyi voittajan arpalipukkeesta, joten TIINA, oletko ystävällinen ja otat minuun yhteyttä sähköpostilla! taija.myyra at pp.inet.fi
 
Onnea voittajalle!
 

lauantai 30. elokuuta 2014

Luumusadon alla

 Meidän luumusato näin toisena kesänä on noin 5 luumua. No, on se parempi kuin ei mitään. Vielä kun nuo luumut tajuaisivat alkaa kypsymään. Hohoi Sinikka! Annas kypsytellä nyt niitä hedelmiäsi.. ;)
 Kesäkukat alkaa näyttää surullisilta. Jotenkin yksinäisiltä ja ankeilta. Eikä niitä enää jaksa samallalailla paapoakaan kuin aurinkopäivinä. Meinasin yrittää talvelttaa nämä kellarissa tämän talven.
 The Fairy ruusut ovat kiitollisia kukkimaan. Ainakin jos niitä jaksaa nyppiä ja nyppiä. Aina tulee lisää ja lisää uusia kukkasia.
Siksipä nämä ovat edelleenkin suosikkejani ja silmäteräni etupihalla. =)

perjantai 29. elokuuta 2014

Mikä ihmeen grillimaisteri?!

-Tuumasi 8-vuotias poikani kun kuuli, että äidillä on alkanut opiskelut. Perheemme murkkuikäinen sensijaan on _melkein_sopimuksemme mukaan kulkenut kanssani koulumatkoja.

Kaksi ensimmäistä opiskelupäivää takana ja toivottavasti paljon edessäkin! -Toivon, että opiskeluni menisivät hienosti ja mahdollinen taidon puute korjautuisi sitten tällä pursuvalla INNOKKUUDELLA.
Tavoitteet on kovat.

Maisteritasoisen koulutuksen hankkiminen on ollut aina elämässäni sellainen kaukainen unelma ja haave. Jo opiskeluaikoinani 2000-luvun alkupuolella puhuin, että tämä ei jää tähän. Ja nyt minulle on suotu mahdollisuus ja kunnia aloittaa opiskelemaan.

Lapset meillä on edelleen kotihoidossa ja kotona pääosin aikani vietän. Meillä ei ole osallistusmispakkoa opinnoissa, mutta tietyt paineet edetä ryhmän mukana on. Lisäksi minulla on omat kovat tavoitteet ja kunnianhimo, joka pistää menemään kyllä varmasti eteenpäin.

HYMYÄ viikonloppuun ;) Moikkamoi.


torstai 28. elokuuta 2014

Muistakaa osallistua arvontaan!!!

                                                                 Suoraan arvontaan tästä!

Vinkki tomaattikasvatukseen

 Lueskelen aktiivisesti puutarhapalstoja ja olen sieltä saanut hyviä vinkkejä. Viimeisin oli se, että laittaa kypsä banaani tai omena kasvihuoneeseen, niin tomaatit kypsyvät nopeammin. Ne saavat vissiin vihjeen kypsän hedelmän erittämistä (etyleeneistäkö ne oli?) aineista ja alkavat itsekin kypsymään..
 Ihan huippuvinkki, kaksi päivää banaani ehti olla paikalla ja alkoi heti tulla tulosta!
 Raakileita minulla on tuolla vielä kymmenittäin. Onneksi tomaatin voi pitää ulkona vielä lokakuulle saakka.
Kypsempää satoa odotellessa.. ;) Mukavaa päivää teille!

tiistai 26. elokuuta 2014

Ihan parasta

 Tässä syksyssä on ihan parasta taas se omanlainen kauneutensa, jonka syys tuo tullessaan. Heinäkuun vaihtuessa elokuuhun alkaa pieni haikeus iskeä, kun kesä loppuu.. Mutta kyllä tästä selvitään taas!
 Minä ripustelin jo takaterassin täydeltä lyhtyjä ja olen niitä poltellutkin. Nautiskelija kun olen.
Hortensiat ovat pihalla antaneet kauneuttaan tänä syksynä ja loppukesän ajan. Tykkään! Ostin melkoisen määrän hortensioita meille lisääkin ja istuttelin heinäkuussa.

maanantai 25. elokuuta 2014

Täydellinen syntymäpäivä

 Minulla oli vähän aikaa sitten syntymäpäivä. Yleensäottaen, en juhli todellakaan enää aikuisiällä synttäreitäni. No, pyöreitä tottahan niitä, mutta nämä välivuodet on, no ne vaan on. Mieheni järjesti minulle täydellisen syntymäpäivän; Sain aamulla nukkua peräti yhdeksään saakka, vuoteeseeni tuotiin shamppanjaa ja vaahtokarkkeja ja minua hemmoteltiin. Sain määräyksen poistua kotoa shoppailemaan kolmeksi tunniksi. Ja niinhänn minä shoppailin, ostoksiin lähti mukaan tuo kuvassa näkyvä keittiövaaka, talouspaperirullateline ja pari miesten paitaa.
 Kaupunkireissuni aikana mies oli siivonnut poikien kanssa. Ja saavuttuani kotiin menimme syömään lemppariravintolaani koko perheen voimin.
 Illan suussa kaverini vielä muisti syntymäpäivääni kauniilla, jättikokoisella orkidealla, joka oli ihanasti puhtaan valkoinen. Ja suklaalevyllä. Ja tuota orkideaa laitellessani sain vielä yhden lahjan: Entiset orkideat olivat salassa tehneet tuollaiset pienet orkideavauvakaksoset vanhaan kukkavanaan. IHANAT!
Synttäreiden jälkeisenä päivänä juhlimme vanhimman poikani 13-vuotissynttäreitä ja hänen kummitätinsä, pitkäaikainen ystäväni toi minulle vielä UPEAN pinkit ruusut (ylempi kuva). Ihanat.

Voisin sanoa, että täydellinen syntymäpäivä. Voiko ihminen enempää toivoa, kun tuossakin oli jo ihan liikaa! =) Kiitos kaikille.

Ps. Vaikka lapset kysyivätkin, olenko jo 100 vuotta, niin ei kyllä onneksi vielä kovin vanhalle tunnu. Ikää mittariin tuli 34 vuotta. ;)

sunnuntai 24. elokuuta 2014

On ollu aika rankka

Arjen alittaminen nimittäin on ollut yllättävän uuvuttava. Kyllä kaipaisi aina hetki omaa aikaa tai pyrähdys johonkin muualle täältä kauhean aikataulutuksen ja kiireen keskeltä. Toisaalta, kyllä minä aikatauluista j arjesta tykkäänkin, on siinä oat puolensa. Mutta kesästä irtautuminen tuntuu nyt; rankalta!

Kyllä tämä taas tästä. Kunhan arjen palettiin rutinoituu ja alkaa oppia kuka on haettava, vietävä, saatelava jne mistä ja milloinkin ja minnekin ja missä itse pitää olla minäkin päivänä. . Aamulla taas viikko alkaa..

lauantai 23. elokuuta 2014

Lempifarkut ja toivekuosi

Kuvassa oleva Polarn O Pyretin pilvi-aurinko-paita on ollut meillä jo pitkään. Siis sehän on ehkä jostain vuodelta 2009, villi veikkaukseni. Kyseisen paidan olen ostanut jo Edvinille pienenä ja tykkään siitä PALJON edelleen. Paitaa on kaverini jopa yrittänyt ostaa, mutta se ei ole ollut myynnissä. Sama paita vuodesta toiseen, poika paidan sisällä vaan vaihtuu. Minun toiveeni olisi, että Polarn O Pyretiltä tulisi jotain yhtä ihanaa taas, selkeää, rauhallista, ei liian mutkikasta: Vaikkapa pilvikuosi uudelleen tuotantoon. Pitkähihaisena. Nythän siellä oli kesällä vauvojen pukuja pilvikuosilla, mutta ei mahtunut enää meidän pienimmällekään se puku. =/

Iivanilla on LEMPIFARKUT jalassa. Ostettiin noita sitten vino pino, on vähän jokaista väriä. Ovat siis myös Polarn O Pyretin housut. Iivan kutsuu tätä väriä armeijaväriksi.

Ps. Tuo t-paita on ollut pesussa ja kuivurissa lukemattomia kertoja ja se on edelleen ihan priimakunnossa!

perjantai 22. elokuuta 2014

Sadon korjuu

 Meillä ollaan suht kovia säilöjiä. Erilaiset marjat, sienet, raparperit, maustekurkut jne laitellaan talveksi talteen. Tai no, siiheks asti kun ne tulee syödyksi.
 Nykyisin (tai kai niitä on vuosikymmeniä ollut) on niin helppoja systeemejä säilöä asioita ja kun on hyvät, tilavat pakastimetkin. Kellarin puutos on kyllä aika iso miinus, sellaisen elämääni huolisin jos saisin. Itsekasvattamien juttujen, kuten näiden avomaankurkkujen säilömisessä on "sitä jotain".
Maustekurkkuja laiteltiin viime viikolla. Nyt odotellaan kuukausi, että päästään niitä maistelemaan. Lapsetkin ovat ihan malttamattomia! ;)

Ihanaa viikonvaihdetta kaikille!

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Vastustamaton farkkukuosi

 Ei-koskaan-sinistä on ollut aina minun "mottoni" sisustamisessa, lastenvaatteissa, vähän kaikessa. Nyt minä tunnustan: Meillä alkaa pikkuhiljaa olla sinistä vähän joka puolella ja olen jo Alvinin synnyttyä tummansiniseen laajentanut lastenvaatteiden saralla. Finlaysonin farkkukuosin nähtyäni olin myyty.
 -Joten sisustus sai uudet tuulet farkun sinisen myötä. En vaan voinut vastustaa sitä!
Ihana. Kaunis, rauhallisen sininen. -Joko tästä opimme? Älä sano koskaan: ei koskaan.. ;)

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kouluvaatteet

 Oletteko miten pitkälle jo suunnitelleet syksyn/talven koulu/eskari/kerho tms vaattteita?
 Meillä on ihan alussa vielä shoppailut, tulevana vklna pidän taas Meandi -lastenvaatekutsut, jotka minulla on joka kaudella vuosia jo ollutkin. Lisäksi kuun loppupuolella pidän PDL-kutsut, sitä ennen kuitenkin ihan taviskaupoista shoppailuja ja entisten vaatteiden kartoittamista, että tietää mitä meillä on ja mitä puuttuu..
 Kesäreissustamme Kuopion Matkuksesta ostin kaikille pojille toppaliivit, joita olin jo HM:n kuvastosta ihastellut, lisäksi ruutupaitoja lähti vähän persoonan mukaan kullekin oman värisensä.
Ja nuo keltaiset farkut ovat kesällä ostetut LEMPIFARKUT Polarn O Pyretistä! Ihanan pehmeä kokonaisuus tuossa.  Konjakin väriset nahkalenkkarit tai keltaiset on tämän asun käyttäjällä syksyllä jaloissaan.  Kenkäpostauksia tulossa myös kunhan ehdin Pikkujaloista niitä tilailemaan!

lauantai 16. elokuuta 2014

Paluu arkeen -arvonta

 Nyt kun useimmat meistä on palannut sinne arjen pyörteisiin, koulut ovat melkein kaikilla jo alkaneet ja elämä jatkuu kesän jälkeen vähän syksyisimmissä merkeissä, on minulla ilo järjestää Finlaysonin kanssa yhteistyössä blogiarvonta!
Arvonnassa palkintona on Hetki-sarjan pitkä laudeliina ja kaksi pyyhettä! Väreiltään nämä ovat hyvin rauhallisen harmaita ja mielestäni klassikkotuotteita.

Arvontaan pääsee osallistumaan kommentoimalla tätä postausta ja

1 arpa kommentista
2 arpaa kommentista jos olet kirjautunut blogiini
3 arpaa kommentista ja jos jaat tätä arvontaa eteenpäin (kerro kuinka sen teit)

Arvonta päättyy 31.8 ja voittaja ilmoitetaan täällä blogissa! Yhteystietosi helpottavat voittajan löytämistä!

ONNEA ARVONTAAN!

perjantai 15. elokuuta 2014

Muumifaneille herkkuja ja muita lapsenmielisyyksiä

 Käydessäni viime viikolla Finlaysonilla Lappeenrannassa, jouduin huokailemaan uusien muumi-kuosien vuoksi: Niin ihania värejä ja kuvia niissä tällä kertaa oli. Muumien lisäksi uusi Otso-kuosi oli aika hauska, tuossa kuosissa on selvästi ihan oma tarinsa ja sen voisi kertoa lapselle vaikkapa iltasaduksi.
 Muumipöydältä vielä tämä toinen kuosi. Eikös olekin ihana kuosi, selvästi Toven vanhan ajan "kunnon muumit" ovat näitä olleet innoittamassa.
 Samoja kuoseja on tietysti myös keittiötekstiileissä.
Ja nuo nallen masussa olevat marjat jatkuvat myös omana kuosinaan keittiön tekstiileihin.

Hauskaa viikonloppua! Huomenna luvassa arvonta.

torstai 14. elokuuta 2014

Me&I kutsut

 Meillä on sunnuntaina 17.8 tulossa lastenvaatekutsut, jonne on melkoisen "avoimet ovet" kuten aina minun emännöimilleni kutsuille. Tänä syksynä minua kiinnostaa nämä pikkuisten ihmisten vaatteet erityisesti ja kaunis keltainen sävy on aika ihastuttava!
Helposti yhdisteltäviä vaatteita, kun ostan jotain aiemmasta mallistosta, ihan taatusti pystyn yhdistelmään näihin uusimpiin malliston vaatteisiin. Esim. pojalta toiselle kierrätys on todellakin näppärää. ;)

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Syksyn uutuuskuoseja!

 Pääsin kurkistelemaan Finlaysonille heidän syksyn uutuuksia. Ihania tuttuja kuoseja uusissa väreissä (Esim. Coronna, josta olen täällä postaillut aiemminkin) ja sitten ihan upouusia kuoseja kuten tämä Pesue, jossa pesukarhujen naamanassuja oikein vilisee. Pisteet minulta tuo kuosi saa siksi, että se on hyvin ajaton, mustavalkoinen ja sopii todellakin monenlaiseen tilaan.
 Frankin suunnittelemat astiat lienevät ihan jokaiselle meistä tuttuja! Teema-sarja vähintäänkin tuolta Iittalan puolelta. Nyt Finlayson on julkistanut Frankin suunnitelmiin pohjautuvan kuosin, joka on todella kaunis, ikään kuin "hahmotelma" noista teema-sarjan astioista. -Uskompa, että tämän sarjan patakintaat on vähintäänkin hankittava meillekin.
 Tässä vielä hyllyssä Lappeenrannan Myllymäen Finlaysonilla tuo uusi Pesue-kuosi ja Coronnaa eri sävyissä. Tämän syksyn "Beige" on harmahtavanruskea, ei lainkaan liian tumma sävyiltään.
 Syysuutuuksia myymälässä tuntui olevan pöytä toisensa jälkeen, jokaista en ala erikseen tässä postauksessa esittelemään, suosittelen käymään paikan päällä! Myymälässä oli myös hyviä klubitarjouksia.
Viikonloppuna starttaa Finlayson-aiheinen arvonta täällä blogissa, pysykäähän kuulolla!

tiistai 12. elokuuta 2014

Kesä meni jo!

 Arki humpsahti tulla ihan yllättäin! Eilen illalla vielä viimeisiä arkivaateshoppailuja kaverin kanssa käytiin tekemässä ja yön pimeinä tunteina sitten poikien vaatetuksia mietin. Koko kesä on menty kesävaatteilla ja nyt yön aikana totaalisesti muuttunut sääkin vähän vaikutti vaatevalintoihin aamulla.
 Pienin mies sai alesta ostetut keltaiset tennarit ja Lindexin tähtipaidan päällensä, perusfarkkujen kanssa
Vähän jo syksympää ajatellen ostin osan vaatteista jo 92 senttisinä, vaikka vielä 80/86 koko on oikein passeli meidän pikkuiselle 1v 5kk ikäiselle nuorelle miehelle.

Meillä on erilaisia alkuja nyt tämä syksy täynnä: Kerhon alku, eskarin alku, tokaluokan alku, yläkoulun alku ja minä aloitan myöhemmin syksyllä myös omat opiskeluni. Jännää ja toisaalta tosi kivaakin.

Mukavaa ensimmäistä syysviikon jatkoa teille! Minusta ainakin tuntuu, että nyt se syksy todellakin tulee.

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Takaterassin sohvaryhmä

 
Olen jumahtanut kännykällä otettuihin kuviin, selvästikin. Pahoitteluni siitä: Lupaan, että syksymmällä otan taas parempilaatuisia järkkärikuvia tänne. Nämä on vaan niin helppoja räpsyjä tällaiset. Takaterassimme valmistui tänä kesänä ja sisustus siellä on vielä vähän kesken. Minulla on syysiltoihin ihania ideoita ja yritän ennättää niit toteutellakin. Tietynhenkiset lyhdyt odottelevat minua vielä kaupan hyllyllä ja  terassin  lattia on yhä käsittelemättä. Ja maalaushommat kesken (katossa, kaiteissa jne.)

 Kuvissa näkyvä sohvan edessä oleva kahvipöytä on trendikäs eurolavapöytä. Renkaat vaan alle ja se on siinä! Helppoa ja yksinkertaista. Eikä harmita, jos pöytään tulee vähän kolhuja tai elämisen merkkejä. -niitähän lapsiperheessä aina tulee!
 Takapiha näyttää nyt tältä sohvalta katsottuna. Meillä on suunnitteella aika isojakin projekteja takapihalle. katsotaan, millä aikataululla päästään niitä toteuttelemaan!
 Meillä on kaikki matalalla olevat sisustusjutut nyt karsittu minimiin; Alvin menee tutkiskelemaan kaikkea hyvin hanakasti ja on rikkonutkin muutamia asioita kodissamme. Olen mm. teippaillut kaappien lasiovia kiinni ja yrittänyt pitää kaiken mielenkiintoisen tarpeeksi korkealla. Esim. liinaa en tällä pöydällä tunnu pystyvän pitää: Se löytyy joka kerta  jostain pihalta likaisena..
elokuun lämpimät ja pimeät illat ovat ihan parasta loppukesässä! Toivotaan, että saadaan koko elokuu nauttia tällaisista.