tiistai 30. syyskuuta 2014

Meillä "tyttöillään"

 Alvin on saanut Reiman uuden pipon, oli aivan pakko hankkia kun oli niin lämmin ja söpö. Lisäksi vieläpä monikäyttöinen.
 Kuvissa Alvinilla on PDL:n tyttöjen malliston samettihousut, jotka on ihanan lämpimät kun niissä on hyvä vuori. Lisäksi neuletakki, joka on HM:n tyttöjen puolelta. Alla näkyvä valkea paita on PDL:n vaarinpaita.
Mielestäni ihan miehekäs setti, vaikka tyttöjen mallistosta vaatteita ollaan ostettukin. ;)

maanantai 29. syyskuuta 2014

Viimeisiä hetkiä nauttia kukkasista

 Takapihalla mulla kasvaa noita ihania kärhöjä, kolmenlaisia, on siis tänä kesänä vasta laitettuja niin eivät vielä ole kovin suuria..
 Kärhöjen lisäksi ruusut kukkivat vielä ihan täysillä, mutta eiköhän pakkaset pikkuhiljaa vie viimeisetkin kukkaset..
 Joten näistä on nautittava nyt ja otettava kuvia talteen, talven varalle..
Kevättä odotellessa! ;)

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Viimeisiä oman maan antimia

 Tomaatteja on raakileina vielä satamäärin. Uskompa, että jonkun verran ehtivät tästä vielä kypsyä, loput kypsyttelen sitten sisällä, tyhjissä munakennoissa. Meillä on ollut minitomaatteja ja kirsikkatomaatteja, itse siemenestä kasvatettuja ja ovat olleet hevosen kakalla lannoitettuina laastipaljuissa ja ihan avomaalla Biolanin helpoissa kasvusäkeissä, hyvin satoisia siis ovat olleet. (tulipas haastava lause)
 Halloween-kurpitsoista osa piti ottaa jo pois kasvusäkeistä, itseasiassa mies oli vahingossa katkonut nuo yhden toisen projektin tieltä. On nämäkin jo isompia kuin jalkapallot, että ihan mukavan kokoisia. Kaksi keltaista, isompaa on vielä kasvamassa!
Takapihalla on käynyt kuhina ja ollaan tuollainen "lapsi-eläin-aitaus" jouduttu sinne väliaikaisesti rakentelemaan. ;)

Moikka moi!

perjantai 26. syyskuuta 2014

Metsäretkellä

Syksyllä on tosi ihana käydä metsässä retkellä. Itseasiassa meillä isäntä käyttää lapsia aika paljonkin erilaisilla metsäretkillä eväiden kanssa, ympäri vuoden. Mielestäni nuo luonnon läheiset hetket ovat todella tärkeitä, ettei lapset vieraantuisi ihan täysin luonnosta. Ja antaahan metsä erilaisia nautintoja, jokaiselle aistille. Tosi ihana rentoutumistapa ja paikka uuden oppimiselle.

Hauskaa viikonloppua!


torstai 25. syyskuuta 2014

Lakritsijäätelösukat

 Minun mielleyhtymäni näitä sukkia neuloessa oli lakritsijäätelö. En päässyt siitä yli, vaikkakin sukkien saaja nimesi ne hetkessä seepra-sukiksi.
 Lankavyötteen mukaan nämä kuitenkin olivat väriä "viidakko"..
Kylläpä joku taisi mainita koivun rungotkin näitä ihastellessaan. Mutta, eikö se niin menekin, rakkaalla lapsella on monta nimeä?

tiistai 23. syyskuuta 2014

Suloisimmat sipulit

 Kevättä odotellessa..
Kukkasipuleita maahan piilotellen..

 Kaipa se on toive heitetty ilmaan, että tule jo seuraava kevät ja uusi kasvukausi!

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Vuoden upein lyhty -arvonta!

 Olen ihan heikkona erilaisiin lyhtyihin. Minulta löytyy jos monenmoista ulkolyhtyä ja sisällä pitämiäni lyhtyjä myös. Olen itseasiassa keräillyt valkoisia talolyhtyjä (terveisiä joulupukille!!!) ja sitten toisaalta olen sitä mieltä, että lyhtyjä ei voi koskaan olla liikaa..
 Nyt syksyn kunniaksi olen saanut mahdollisuuden valita teille Etolan runsaasta lyhtyvalikoimasta ihanimman ja upeimman lyhdyn arvottavaksi!
Minun valintani on tämä: Mielestäni tämä lyhty istuu niin moderniin kuin romanttiseenkin kotiin, se sopii sisälle ja ulos. Värikin on sellainen, että useamman makuun sopii.

Blogiyhteistyössä Etolan kanssa arvomme siis tämän upean lyhdyn. Arvonta aika alkaa heti ja päättyy  12.10.2014, jolloin suoritan perinteisen lappuarvonnan.

Arvontaan osallistutaan kommentoimalla tätä kuvaa blogissani tai Rappuralli -facebookin kuvaa kommentoimalla! Jokainen on tasapuolisesti yhdellä arvalla mukana arvonnassa. ONNEA KAIKILLE!

lauantai 20. syyskuuta 2014

Viimeisiä sadonkorjuun hehkutuksia

 Minulla on enää kesäkurpitsaa ja minitomaatteja tuolla pihalla kasvamassa, onhan syyskuu jo pitkällä. Viimeinen avomaankurkku-sato oli noin 3 kiloa (kuvassa ei kaikki mahtuneet vaakaan)
Nämä siivutettiin ja säilöttiin valmiiseen maustekurkku-säilöntäaineeseen. Ja noin kuukauden kuluttua ne ovat valmiita syöväväksi. Kurkkusato oli tänä kesänä kohtuullisen hyvä.

perjantai 19. syyskuuta 2014

Oletteko koskaan muuten miettineet?

-Oletteko miettineet, mitä suuhun tuleekaan laitettua? Itselläni on tämän syksyn nimissä tullut ajatuksia puhtaan ruoan puolesta ja muutenkin, on perheessämme ennenkin ollut keskustelua terveellisempään ruokaan siirtymisestä. Nyt kun on pitkin kesää syöty oman maan antimia ja meillä koira on jopa syönyt aina terveellisemmin kuin me itse, on ajatus puhtaaseen ruokaan siirtymisestä vahvasti mielessä.

Mitään radikaalia elämänmuutosta ei olla tekemässä, vain sellainen pieni ojennus ja tarkistus nykyiseen. Eineksiähän meillä ei järin paljon ole ennenkään syöty, mutta kaikenlaiset marinaadit, lisäaineet, väriaineet jne mietityttää kovasti. Paluu yksinkertaisetumpaan ruokaan.

Hauskaa viikonloppua!

tiistai 16. syyskuuta 2014

Pese hampaat yltä alta, pusu maistuu paremmalta..

 Meillä oli pojilla hammaslääkäri. Ollaan käyty aina vähän suuremmalla porukalla kerralla, se on niin kätevintä
 Lapsista vanhin pesee itsenäisesti (13v) hampaansa, muiden kanssa autellaan joka kerta. Meillä on Braunin loistava sähköhammasharja ja ihan perusharjojakin käytössä, tilanteen mukaan..
 ..Mutta tämä pieni mies.. -Tämä se on kova pesemään hampaitaan! Hän pyytää hampaiden pesua jopa useita kertoja päivässä ja tuntuu nauttivan siitä. Liekkö syynä puhkeamassa olevat poskihampaat vai mikä..

Muistakaahan tekin pestä aamuin illoin hampaat!

Ps. Otsikkoon viitaten pakko laittaa vielä, meillä ei _koskaan_ suukotella lapsia suulle, käytetä yhteisiä lusikoita tms. Sensijaan pienimmän hammasharjat tuntuvat välillä saavan kosketusta lattialla vähän kaikkeen, liekkö se syynä siihen, että meillä onkin oltu niin terveinä. ;)

maanantai 15. syyskuuta 2014

Täydennöksiä arkivaatteisiin

 Joskus on täydenneltävä arjen kulutusvaatteitakin, nyt oli sitten sen vuoro. Collegepaita ja huppari koululaiselle..
 Ja sukkia vähän jokaiselle..
 Meillä kun noita sukkia menee ihan lahjakkaasti..
Pienin sai vielä jarrullisia sukkia, voi olla, että seuraavat on jo sitten ilman jarrua olevia.

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kolme viikkoa takana

Nyt on neljäs viikko alkamassa opiskelijaelämää. Aika jännä homma, kyllähän se mehut vie ihan täysin ja on rankkaa. Koko arki pyörii ihan eri tavalla ja tosiaan, kun lapsetkaan eivät ole hoidossa, on tuo eri asioiden aikatauluttaminen ja tehtävien tekeminen ihan oma taiteenlajinsa.

Ensimmäisen opiskeluviikon jälkeen fiilikset olivat: Ihanaa, olen tullut kotiin! Toisaalta, jostain syövereistä tuli mieleen edellisen elämän tapahtumat ja vähän ehkä suruakin, Minulle tuo opiskelupaikka ja ympäristö on sinänsä niin kovin tuttu ja ollaan joskus asuttu ihan tuolla Kampus-alueen ytimessä. Mutta siis, pääpiirteittäin NAUTIN. Jokaisesta hetkestä, jopa niistä hetkistä, kun suurin osa ryhmästä on vaipua epätoivoon kun tehtävänanto on ollut todella kinkkinen ja vieraskielinen tai kun alkaa luennolla tulla jo uupumus. Äkkisistään tuollaisen tiedon määrän sisäistäminen vie todellakin uupumukseen saakka!

-Olen kuitenkin saanut sen verran tarmoa, että koulupäivien jälkeen olen lenkkeillyt. Olen kävellyt myös koulumatkoja, mutta yleensä ottaen koiran kanssa on tullut enemmän ulkoiltua ja olen nauttinut siitäkin. Pitkien sisälläolo-päivien jälkeen on ihana nauttia kauniista ja lämpimästä syksystä.
Opiskelujen myötä olen myös päässyt eroon pepsimax-addiktiostani sekä sokerikoukusta, pelkästään päättämällä, että nyt riitti. ;) Aika hieno juttu!

Pursuan intoa, ideoita ja innovaatiota! Toivon, että pääsen pian käytännössä tutkimaan, kehittämään ja innovoimaan ja opintoni etenisivät hyvää tahtia!




lauantai 13. syyskuuta 2014

Neuloosin tuotoksia

 Minulla on tämän syksyn saldona neljäs pari villasukkia menossa. Nyt lankana on Novita 7 veljestä "viidakko" väri. Lasten mielestä tämä on seepran raidallinen lanka.
Itselläni, herkkujen vähentäjänä ja melkein lakkoilijana, tämä muistuttaa minua lakritsijäätelöstä. =P

Mukavaa viikonloppua! Muistakaa ottaa rennosti.

perjantai 12. syyskuuta 2014

Puolitoista vuotta

 Tänään meillä ollaan 1,5 vuotiaita! Aika on mennyt niin nopeaan..
 Alvinilla on melko "klassinen" pukeutumissuuntaus ulkovaatteissa tänä syksynä. Ja merkkihän meillä on melko lailla Reimaa yleensä ollut..
Tänä syksynä Reima ilmoitti, ettei tee enää pienempien blogien kanssa blogiyhteistyötä, sinänsä harmihan se meille on. Itse taas en juurikaan lue "kaupallisempia" blogeja  vaan juurikin yleensä näitä pienempiä. Reiman kanssa on ollut kiva kulkea ja todellakin Reimaa meillä on hyvin paljon käytössä. Mutta on myös muita lasten vaatemerkkejä, jotka ovat aina olleet suosikkejamme, ulkovaatteissakin tiettyjä juttuja. ;)

Aion kuitenkin edelleenkin bloggailla myös lastenvaatteista, ovathan ne lähellä sydäntäni ja osana elämäntapaa.  Uskon, että samanhenkiset ihmiset ovat kiinnostuneita myös näistä lastenvaatejutuista ja toivonkin jatkossa uusia tuulia lastenvaateblogauksen nimissä!

torstai 11. syyskuuta 2014

Eikä muuten kutita!

 Voi ei! Käytiin viime viikolla Polarn O.Pyretin liikkeessä, vieläpä lapsen ehto oli, että et sitten osta mitään.. No.. Arvatkaas, miten siinä sitten kävi? -Meinasin seota liikkeessä kun huomasin, ensinäänkin juuri oikean sävyisiä ruskeita pehmoisia housuja oli tullut pojille ja IHANAN värisiä talvitakkeja!!! IIIk. Kyllä siinä vähän aikaa keskusteltiin pojan kanssa, että ostaako äiti mitään vaiko ei.. ;)
 -Päädyin siihen tulokseen, että äiti päättää ja ostin kaksi aivan IHANAA neuletta eskarilaiselle ja kerholaiselle talven pakkasia ajatellen.
Toinen on ihan neuletakki kauniilla napeilla ja toinen tuollainen neulepusero kivalla pääntiellä. Ihanan näköisiä, nämä kuvatkaan eivät tee oikeitta näille, ovat kuin omilta kutimilta syntyneitä. Ja on muuten pehmosen tuntuisia, eikä kutita! Pitää yrittää tällä viikolla päästä shoppailemaan vielä ne housut ja kurkata, olisiko yhdelle talvitakille vielä tarvetta.. ;)

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Inspiroidu syksystä

 Eikö olekin syksy ihanaa aikaa! Luonnon materiaaleista saa jo aika paljon kivaa aikaan, on sammalpalloja, puolukanvarpuja, syksyn värilläitä lehtiä ja tietysti syksyn kasvimaan satoakin, mitä voi hyödyntää erilaisissa asetelmissa. Minulla tässä on metsän sammalta ihan sellaisenaan, muutama oma kasvattamani pikkuinen kurpitsa ja Etolan ihanaiset pitsilyhdyt! Nämä lyhdyt ja paljon muita ihanuuksia löytyy Etolasta, suosittelen selaamaan heidän verkkokaupan sivuilta ja tietysti piipahtamaan myös paikan päällä, mikäli Etola löytyy lähikulmilta.
 Syksyn runsaat värit ja tuoksut, kynttilöiden polttaminen ja ihanan kirpsakat aamut! -Inspiroituminen syksystä tulee hetkessä!
 Laitoin tämän asetelman ulkopöydälle kesäkukkien tilalle.
 Näytän vielä teille kesällä Etolasta myöskin blogiyhteistyönä saamani "lintuhäkin", jossa minulla oli kesällä murattia ja nyt muratit saivat kaverikseen sammalta ja muutamia omppuja!
 Tämä syksyn asetelma ei pelkästään ole näyttävä vaan myös tuoksuu ihanasti ompuilta.
Mukavaa päivän jatkoa kaikille! Muistakaa nauttia syksyn kauneudesta.

Ps. Luvassa tässä kuussa vielä Etolan kanssa yhteistyössä tehty blogiarvonta.

tiistai 9. syyskuuta 2014

Refluksimörökölli

 Meillähän on lasten allergioihin ja sairasteluihin liittyen se toinen blogi, jota päivittelen aina tilanteen mukaan. Lapsista kolmella oli pienenä ihan järjettömät allergialistat ja refluksia ja muita allergiaoireiluja..
 Pienin on selvinnyt vähemmällä, meillä on vain maito, kananmuna ja peruna poissa listoilta, tai no oli..
Alvin sai vähän aikaa sitten aika pahat refluksit (jo toistamiseen) viinirypäleistä. Näyttäisi siis, että ehkä viinirypäle jää meiltä pois ruokalistoilta kokonaan. Onneksi ei sen enempää. Refluksilääke toi nopeasti hänelle avun ja saatiin yökin hyvin nukuttua. Alvinhan on meillä ainoa vauva/lapsi joka on yönsä hyvin nukkunut aina.

Mukavaa viikkoa!

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kenkiä myöden ihana!

 Syksyn kenkiä ollaan pojille katsottu, tai no oikeastaan kaikille hankittukin.
 Kuopukselle piti ostaa myös vähän enemmän vartta omaavat siistimmät kengät ja Bisgaardilta sellaiset löysinkin. Pitkään mietin, pitäisikö uusienkin kenkien olla konjakin väriset, olen kovasti ihastunut siihen sävyyn, mutta musta olikin lopullinen valintani. Kenkien koon määritin mittaamalla jalan pohjallista apuna käyttäen ja lisäsin siihen Pikkujalat verkkokaupan ohjeiden mukaan kasvuvaraa.
 Alvinin edelliset kengät olivat myös Pikkujalat -kaupan kautta tilattu ja oikein ihanat ja tykätyt, kuvassa olevat konjakin väriset Bisgaardit kokoa 21. (uudet on 22 kokoiset). Meillä aiammat pojat ovat olleet paljon suurempia ja jalatkin isommat kuin Alvinilla, joten ei entisiä kenkiä juuri ole hänelle ollut tarjota.
Uusiin syyskenkiin olen neulonut junasukkia vähän joka sävyssä. Tässä ruskeat sellaiset. Alvin nukkuu vaunuissa pitkiä päiväunia vielä, joten villasukat ovat jo päivittäin käytössä muutenkin.
Meidän Alvin on ihana, ihan kenkiään myöden!