sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Juhlakranssi oveen


Eilen illalla näpäertelin meille joulupalloista kranssin. Tähän kranssiin ohje tuli "Riviera maison -kirpputori"-aiheiselta facebookryhmäläiseltä. Eli pohjalle pahvinen rinkula ja siihen vaan kuumaliimalla liimailemaan palloja kiinni ja koristeita oman mielen mukaan. Värinkin kanssa voi leikitellä, ja tehdä vaikkapa kirjavan ovikranssin. Riviera Maisonin valikoimissahan on oma, iloisen kirjava pallokranssinsa, mutta itse pidän rauhallisemmista sävyistä.

Tämän toteuttaminen ei ole haastavaa, joten voin suositella ihan kelle tahansa inspiroituneelle tämän askartelemista!

tiistai 25. marraskuuta 2014

Kädentaitoja kartuttamassa

 Osa teistä muistaakin varmasti, että olen Buzzador. Buzzadorina oleminen tarkoittaa sitä, että aika-ajoin saan tuotteita testattavakseni ja esiteltäväksi. Tällä kertaa Stabilolta tuli erilaisia kyniä, sekä vasenkätisille, että oikeakätisille henkilöille. Perheessämme on kaksi vasenkätistä ja 5 oikeakätistä henkilöä, joten pääsimme testailemaan kummankinlaisia kyniä.
 Meillä on ennestään Stabilon tuotteista pelkkiä positiivisia kokemuksia, lähes kaikki kynämme ovat Stabilon. Yksinkertainen syy siihen on laatu. Stabilon kynät eivät ole koskaan pettäneet minua, kaikki muut melkeinpä ovatkin olleet aika huonoja; katkeilevine lyijyineen ja huonosti piirtävine terineen. Mielestäni lasten piirtäminen on niin tärkeä juttu, että siihen pitää olla kunnon välineet.
 Näissä kokeiltavaksi saaduissa kynissä on uritukset, joiden avulla kynäote on helpompi saavuttaa. Kehittyvälle lapselle tämä on tärkeää, meillä eskarilainen ja koululaiset kyllä osaavat sen jo loistavasti, mutta perheemme 5-vuotiaalla ja 1v8kk on kynäotteen kanssa vielä vähän harjoiteltavaa. Kynissä on selkeästi merkitty kummanko kätisille ne on tarkoitettu, sekä pakkauksessa, että kynän varressa on L tai R merkintä.
Meillä piirretään päivittäin. Ja askarrellaan vähintään kerran viikossa. Olen aikoinaan kuvataidekoulua käynyt ja erilaisia kädentaitoja arvostan todella paljon. Tässä Iivan 5v. piirtää tankin kuvaa uusilla Stabilon kynillään ja kuten ehkä huomaatte, hän on toinen meistä vasenkätisistä.

perjantai 21. marraskuuta 2014

Mehut pois -viikko

Kirjoittelen toisinaan postauksia muutamankin ennakkoon. Niin, että ajoitan näitä putkahtelemaan tasaisin väliajoin. Viime viikolla meillä kävi vieraita, se on nykyään aika harvinaista, ei vaan ole ollut kamalasti jaksuja pyytää ihmisiä kylään saati välillä edes ajatellakaan pyytävänsä. Nyt kaverini kävi, toipa kukkasiakin minulle, ihania! Minä leivoin vähän ja laitoin pöydän "koreaksi".

Tällä viikolla on taas opiskelua, joten en ole kirjoittelemassa postauksia. Ja yleensä kouluviikkoon liitty vielä niitä tehtäviä ja niitä pyrin tekemään heti kouluviikon päätteeksi. Tehtäviä kyllä riittää pidemmällekin.. Ihan niin paljon niitä on kun jaksaa ja ennättää tehdä.

Reilu kuukausi vielä ja sitten päästään joululomalle koko sakki. =) Sitä odotellessa.

torstai 20. marraskuuta 2014

Personoitu ratkaisu

Ihania talvikukka-astelmia ja lyhtyjä olen bongaillut naapurustolta ja ihan täältä blogimaailmastakin. Niistä innoittuneena mietin pääni puhki, mitä ihmettä Halloween-juttujen jälkeen kuistille laittaisin.
Hetken mietittyäni tajusin, että haluan vähän erilaisen, maalaisromanttishenkisen jutun


Tämä singer on menossa tulevaan pihamökkiin, kunhan se joskus saadaan pystyyn.




tiistai 18. marraskuuta 2014

Odd Mollyjä ja hempsukoita juttuja

 Hempsukat roosan väriset jutut tuntuu olevan aina vaan "in" minun sydämessäni..
 Nyt kun olen aika paljon neulonut, olen uskaltautunut vihdoin kokeilla palmikoita ja pitsineuleita. Tässä elämäni ensimmäiset palmikkoiset villasukat, lanka jolla olen ne neulonut on merinovillaa.
Tuo toppi kuvissa on Odd Mollyn pitkä yöpaita-tyyppinen juttu. Minä ainakin olen sitä kotivaatteena tykännyt käyttää. Ostinpa niitä peräti kaksin kappalein, toinen on vaaleanharmaa.

Vaatekaapistani löytyy aika paljon mustaa, mutta myös pieni ripaus roosaa. Seuraavaksi olen haastanut itseni neulomaan itselleni pitkävartiset palmikkoneulossukat.

maanantai 17. marraskuuta 2014

Värishokki iski

 Jouluihmisenä alkaa todellakin jo joulu olla vähän mielessä, mutta täytyy sanoa, että muutama viikko sitten mentyäni kaupungilla yhteen kauppaan (jonka nimeä en halua mainita) iski sellainen joulushokki päälle. Siellä oli jo joululaulat, piparin tuoksu ja sisustus aivan punaisena. Aivan hyökkäävän punaisena suorastaan. Olen lueskellut, että tänä vuonna kulta ja punainen ovat joulunväreistä "in", nyt täytyy sanoa, että minulle tuo shokki viestitti nyt sen, että meillä yritetään pitää joulu simppelinä ja rauhallisen värisenä tänä vuonna..
 Ehkä meillä sitten tänä vuonna on valkoinen ja luonnonläheisten värien joulu. 
Lahjojenkin suhteen pyritään täsmäiskuihin ja suunnitelmallisuuteen.
Kahden pienimmän lahjat olenkin jo hankkinut,
kolmelle lapselle ja miehelle vielä jotain.
Ehkä parhaalle ystävälle pieni paketti.

Ehtiihän tässä,
vaikkapa saada joulustressinkin kehitettyä.
;)

perjantai 14. marraskuuta 2014

Lempivärejä lankakorissa

Vilautanpa lankakoriani. Muutama työ on kesken, siellä on vähän mustavalkoista, anilliinin punaista ja harmaata menossa, muuten lankakorin sisältö on aika roosaisen harmaa.

Langat on vaan niin ihania. Nyt en osta yhtään lankaa taas ennen kun entiset on neulottu pois.

torstai 13. marraskuuta 2014

Äidin liian suuret unelmat

 Flunssapäiviä, työmatkoja, opiskelun deadlineja.. Niistä on meidän arki viimeaikoina tehty. Jonkun verran meinaa väsymys painaa, varsinkin kun tämä pimein aika vuodesta menossa. Tuo hetkellinen lumi, mistä lapset varsinkin nauttivat toi vähän virkistystä elämään. Nyt taas mennään lähes lumetonna. Onneksi maanantaina paistoi aurinko ja saatiin kauniisti luonnonvaloa kuviin ikuistettua..
 Ajatukseni oli, noh kuvata blogiin kauniita ja lämminhenkisiä kuvia, saadakseni muutaman uuden postauksen tehtyä valmiiksi päiväuniaikaan.
 ..mutta ajatukseksi se sitten jäikin. Minun pikkustailaaja pisti vähän asetelmia uusiksi ja rassasi puukepillä pistorasioita..
Tässä kuitenkin söpöt Kodin1:stä ostamani lasten koristetyynyt. Meillä on kovasti vaiheessa lastenhuoneen muutos ja siihen liittyy nämä ihanat tyynytkin.

Pikkulapsiperheen arjessa on vain elettävä hetkessä, ei voi suunnitella suuria. Sen opin taas tänään.

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Teknosin tuunaushaaste

 Esittelin teille jokunen aika sitten Teknosin jakkaran tuunaus -haasteen, johon lähdimme mukaan.
Kerroin, että esikoiseni kasasi jakkaran näppäränä poikana ja sitten itse pohjamaalasin sen öisiin aikoihin lasten nukkuessa...
Idea Jakkaraan lähti siitä, että halusimme Edvinin huoneeseen sopivan värisen jakkaran. Huoneen värisävynä on kaunis harmaa, ehkä vähän viileäkin sävy tänne meidän kotiin. Jakkaraan valitsin värikartalta silmää miellyttävän sävyn ja puhtaan valkoisen.

Pojat saivat olla mukana ideoimassa jakkaran tuunauksen tekemisessä. Mietin itse isoa pilvikuviota jakkaran istuinosaan, myös tähtikuviot ja raidoitus oli mielessä. Lumisateen inspiroimana lapset kuitenkin ehdottivat pikkuriikksia "lumipalloja" tuoliin..

Nyt se on ainakin oman näköinen ja lapsille mieluinen. Värisävyt miellyttävät myös äidin silmää.
Tämä jakkara tulee olemaan osa uudistusta, jota lastenhuoneessa touhuamme tällä hetkellä. ;)

Sellainen tekninen pieni yksityiskohta vielä, että tykkäsin teknosin maaleista. Olen vähän aikaa sitten maalannut erään toisen firman maaleilla ja voin sanoa, että jatkossa taidan valita noita teknosin tuotteita. Varsinkin pohjamaalin koostumus miellytti minua enemmän.

Tämä on blogiyhteistyö Teknosin kanssa

maanantai 10. marraskuuta 2014

Neuloosioireet jatkuvat

Elokuussa alkanut neulomishimo jatkuu yhtä, toistaiseksi kädetkin ovat pysyneet tahdissa mukana ja mitään vaivoja ei ole tullut. =) Neuloin noin 155 senttisen harmaan tuubihuivin, jota voi sitten käyttää kaulaan kahteen kertaan kiedottuna, nyt puikoilla tuo vaaleanpunainen samanmoinen tuubihuivi. On minulla myös parit villasukat puikoilla, mutta niitähän nyt on aina.. ;)

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Makeaa sunnuntaita

Oikein hyvää sunnuntaipäivää kaikille miehille, sekä lapsettomille, että isäksi päässeille!

Meillä herkuteltiin kinuskikakkua tänään heti aamusta, lapset olivat askarrelleet kaikenlaisia ihanuuksia kerhossa, eskarissa ja koulussa. Sellainen perinteinen rauhallinen pyhäpäivä meillä.

Mitä puikoilla?

 Viikolla tein tällaisen palmikkoneulehuivin, sellaisen tuubisysteemin..
Huivi on vielä ompelematta "kiinni", joten valmiina siitä ei kuvaa ainakaan vielä ole. Tuli kiire jo aloittaa samanmoinen, mutta erilaisesta langasta. Mikä lie palmikkobuumi iskenyt. ;)

perjantai 7. marraskuuta 2014

Aina ei ole oleellista se, mitä laittaa päälle..


..vaan se, mitä siellä alla on. Meillä tuli eilisen illan ja yön aikana talvi tänne Etelä-Karjalaan ja nyt jos koskaan on ajankohtaista miettiä mitä lapselle pukea, että pysyy kuivana ja lämpimänä.
 Meidän pojilla oleellisimpia talvivarusteita on aina olleet kunnolliset, vedenpitävät käsineet. Kuvan talvihansikkaat ovat Polarn O.Pyretiltä, pitkävartiset ja todella hyvin istuvat. Hanskojen pitkä heijastin on mielestäni todella näppärä.
 Perheemme isommat pikkukoululaiset valitsivat lyhytvartisemman mallin, tämä taitaa olla jo vähän imagojuttuja. Onneksi laadukkaissa Polarn O.Pyretin hanskoissa on vara valita.




Vauvojen topparukkaset on hyvän malliset ja puettavuus on loistava. Samoin kun koin tuon pitkävartisemman hansikkaan mallin olevan.

Sitten vielä sinne alla olevaan vaatekerrokseen: Kuvassa Iivan 5v on saanut päällensä Polarn O.Pyretin kerraston koko on 110/116, Ja neuleena on tämän talven mallistosta tuo ihana neuletakki.
Mummon neulomat villasukat ja lämpimät kengät. Siinä se on,
näillä pärjää jo aika pitkälle. Vasta sitten pakkasten paukkuessa
oikein kunnolla, meillä mietitään villapukujen käyttöä


Kiitokset blogiyhteistyöstä jälleen kerran Polarn O.Pyretille!

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!

lauantai 1. marraskuuta 2014

Kurkkaus mamin vaatekaappiin

 En ole kovin usein omia vaatehankintojani täällä kertoillut. Lasten vaatteet ovat kovin sydäntä lähellä, aina olleet, mutta oma pukeutuminen meinaa vähän olla niin ja näin.. Olen sellainen hompsuinen ja nuhjuinen, ylipainoinen kotiäidin tekele. Eikai siinä mitä, joskus vaan tulee aina se hetki kun on pakko vähän uudistaa vaatevarastoa ja se päivä oli tänään. =)
Mexx:iltä löytyi tällainen Casual-takki, musta (yllättäin ;) )
 KappAhlista ostin parit neulesormikkaat, joissa on ihana ruusuke-koristeena. Vaaleanharmaa väri on nyt pari talvea jo kiehtonut minua, joskaan se ei oikein sävynä sovi minulle kasvojen lähettyville. Mutta kiva sävy pieninä yksityiskohtina.
 Moda Loftista löytyi juuri oikeanlainen huivi piristämään asua, se on vähän tummempaa graffitin harmaata, paremmin punertavaan tukkaan sopivaa kuin tuo vaalea.
 Kenkiä minulla on aika monet ja olenkin päättänyt olla ostamatta enää talven aikana yhtiäkään. Nämä Andiamon lyhyehköt saappaat ovat nousseet suosikiksini, yllättävää kyllä näissä ei ole juurikaan korkoa kuten yleensä käyttämissäni kengissä. Ihanat kävellä, aidosti nahkaiset ja lämpövuorelliset saapikkaat ovat. Ei ehkä glamourkengiksi, niiksi sopii sitten paremmin klassiset mustat nahkasaappaat.
 Hilfigerin untsikka menee vähän jokalähtöön, on muuten lämmin. Jos tällaisen omistaa, on pakko toivoa edes jonkunmoisia talvipakkasia. Vai onko? ;) En ole talvi-ihminen, voin sanoa, että en pätkän vertaa..
 KappAhlin ihanuuksia on pakko olla vähän joka väriä. Jos vaikka sattuu olemaan nuo toiset hanskat hukassa. Se on hyvin tavanomaista minulle.
 Ja yllättäin ostin myös pipon itselleni. Jokunen aika sitten kävin bestiksen kanssa shoppailemassa ja sovittelin pipoja. Olisin kovasti halunnut tämänkaltaisen pipon, mutta vaaleana. Eihän sellainen istunut ollenkaan minun värimaailmaani ja jäi pipo ostamatta. Kaveri vinkkasi siinä hetkessä jo, että osta musta.. No en ostanut. Nyt oli pakko sitten ostaa. =) Hyvä on, jopa mies kehui tätä pipoa. Miksiköhän pyöreänaamaisille ei pipot yleensä sovi?
Shoppailureissullani ostin myös vanhimmalle pojalle vähän vaatteita, vielä jäi farkut puuttumaan. Itselleni tein Odd Molly-löytöjä, ihanuuksia. Ja tämä neuletakki jäi vähän niinkun kaivertamaan, että haluaisinko tällaisen vaiko en. Yleensä pidän neuleet auki edestä ja sellainen "vinksittäin" melkein kietaisusysteemillä oleva neule olisi ehkä enemmän minulle sopiva. Tämä vaan on todella suloinen noiden rusettien kera.


Hunkydorylla näkyi olevan aivan ihana vaaleanroosa paita, tässä kuvassa se ei mielestäni pääse oikeuksiin. Minulle tuo paita ei ollut hyvä, mutta tuolle edellä mainitsemalleni ystävälle siitä vinkkasin. Mielestäni oli ihan hänen näköisensä, ihanine vaaleanpunasine helminappeineen ja liehukkeineen.

Pidän aika perus-vaatteista. Joku pieni juju on kiva, jos vaatteesta löytyy. Värimaailma on mustan, tummanharmaan, hitusen konjakkisen, pinkin-vaaleanpunaisen ja valkoisenkin tietämillä. Harvemmin pukeudun kovin värikkäästi. Ja luulen sen "oman tyylin" vuosien varrella löytäneeni,

Tällainen shoppailupäivä tänään. Oli oikein reuntouttavaa olla sovittelemassa ja katselemassa monta monituista kauppaa läpi, ilman kiirettä ja lapsukaisia. Melkein voisin sanoa, että täydellistä. =)