perjantai 30. tammikuuta 2015

Terveyden edistämistä omassa elämässä

Ehkä joku saattaa muistaa, että olen puhunut täällä kerran puhtaasta ruoasta ja terveellisemmistä elämäntavoista? 
Omat ajatukset ovat kypsyneet pikkuhiljaa, ja teot oikeastaan lähtivät mukaan viime kesänä kun minun addiktio Pepsimaxiin loppui kuin seinään. Tuli viimein se viimeinen kulaus, joka ei edes maistunut hyvältä. Eihän se paha sinällään ollut, mutta mikä määrä epämääräisiä lisäaineita jne.kroppaan sitä kautta tulikin. Minä kun en ole koskaan ollut kahvinjuoja, niin tuo oli ehkä tapa "korvata" kahvittelu. Mukamas virkistävä sellainen.

 Marraskuussa aloitin herkuttoman kauden. Se pupellus ja herkkunälkä oli aivan pakko pistää poikki. Ihan järjetön suklaan/makean nälkä aina kolkutteli, joten olin jouluun saakka ihan täysin ilman mitään herkkuja. Ja jouluna annoin luvan itselleni, sallin herkuttelun. Mikään järjetön herkuttelukausi siitä ei seurannut, aika nopeasti iski ihan totaalinen ällötys ja stoppi. Nyt riittää tällainen -ajatus iskostui päähän. Tämän prosessin aikana koko ajan on päässä myllännyt ajatus koko perheen ruokavalion muutoksesta, todellakaan ei mitään radikaalia viherpiiperryselämää olla aloittamassa, mutta esim. lihattomia viikkoja ollaan kyllä mietitty ja pyritty välillä erilaisia teemaviikkoja pitääkin.
Koko ajan on pikkuhiljalleen terveellisyyttä lisätty ruokavaliossa ja siitä on tullut tapa.
Tammikuussa löysin itseni, vuosikausien tauon jälkeen liikuntakeskuksesta spinningistä! -Sovin naapurustossa asuvan ystävän kanssa diilistä, että hänen kanssaan siellä käymme. Ja edelleen käymme jatkossakin. Kolmannen kerran jälkeen aloin jo nauttia liikkumisesta, kaikkine ylipainoinenikin. Se oli aika yllättävää. -Viimeiset shoppailuni ovat olleet viimeaikoina lähinnä ihania sporttivaatteita ja -kenkiä erilaisiin jumppiin ja sinne spinningiinkin jouduin uudet tossut hankkimaan. 

Jotenkin toivon, että nyt kymmenen vuoden tauon jälkeen pääsisin nauttimaan liikunnan ilosta, ja saisin tästä taas kaiken irti. Ja, että tämä pikkulapsikauden aiheuttama tauko olisi viimeinen näin pitkä liikkumattomuuskausi elämässäni. En todellakaan ole tehnyt uudenvuoden lupauksia, vaan olen tätä asiaa kypsytellyt. Piiiiitkään. 

Nyt meillä eletään viimeisiä päiviä tätä normaalia elämää. Sillä ensiviikosta alkaen meidän perheen elämä tulee muuttumaan. Ja siinä muutoksessa on mukana koko porukka. 
Kerron siitä myöhemmin sitten lisää. 
MUKAVAA VIIKONLOPPUA!

Ps. Kuvan kengät hankin tänään alennusmyynneistä jumppakengiksini. Aikalailla on sisäkengät muuttuneet kevyemmiksi ja ihanan tuntuisiksi jaloissa siitä, mitä ne vielä reilu 10 vuotta sitten olivat. Tykkään. 


keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Lemon drop

Siinä se seisoo, yksi meidän pikkutaimistamme. Itseasiassa kuva on otettu jo viikonloppuna, joten taimi on jo paaaljon suurempi nyt. Meillä on pari lisävaloa Airamin kasvilampulla varustettuna noiden taimien alkujen seurana ja selvästi valo tekee ihmeitä niille!
Pikkuset sormet eivät vaan meinaa malttaa pysyä poissa taimista, muutamia onkin tuhoutunut hieman ennenaikaisesti. Se hyvä puoli on, että taimia on kyllä taas ihan reilusti! Ei niin tunnu missään muutaman menettäminen.

Olettekos jo miettineet, mitä meinaatte kasvatella tänä keväänä?
Minulla on hurjan paljon uusia chilituttavuuksia, opiskelukaverin antamista siemenistä, tuloillaan. Lisäksi meinaan kasvatella erilaisia tomaatteja, salaatteja, kurpitsaa, vähän vaikka sun mitä hyödyllistä. Tänä vuonna tosin meinaan kokeilla myös kukkien kasvattamista pitkästä aikaa! =)

maanantai 26. tammikuuta 2015

Reput täynnä opiskeltavaa, meillä kaikilla!

 Viikonloppuna laitoin menemään meidän eskarilaiselle sähköiset hakemukset kouluun. APUA! Miun vauva lähtee kouluun?! Miten sekin on jo mahdollista? Samalla sitten kirjoitin myös esikouluhakemuksen hänen pikkuveljelleen, joka myös ihmetyttää minua. Minne katosivat ne taaperovuodet ja näinkö nopeasti ne sitten kasvavat?
 Kyllä meillä on syksyllä reppujen määrä aikamoinen. Kotiin kun jää enää 1/5 lapsista. Eli Alvin.
Kaikki muut ovat kouluttautumassa sitten omalla tahollaan. Ja muistan vielä, kun noin viisi vuotta sitten mietin, että menee ihan tooosi kauan ennen kuin tilanne on tämä. Ja nyt se jo on!!!
Mitä ihmettä me Alvinin kanssa kotona oikein touhuamme syksyllä? -Ihmettelemme varmaan kodin hiljaisuutta. ;) Jo ei, ehkä tässä on hieman sarkasmia mukana. Eiköhän tekemistä riitä!
Toisaalta myös omat opintoni etenevät oikein mallikkaasti ja olen täksi kevääksi ottanut aika ison repullisen opittavaa! -Päätin vähän nopeuttaa opiskelujani ja suorittelen ennakkoon jonkunmoisen määrän opintopisteitä kevään mittaan. Aloitin päättötyön tekemisen; Lapsiperheiden ennaltaehkäisevään moniammatilliseen psykososiaaliseen tukeen liittyen.  Ja tuo päättötyö olisi ajatus saada vuoden loppuun mennessä valmiiksi! Aika näyttää toteutuuko suunnitelmat ja haaveet. Olemme vähän kaipailleet lastenhoitoapulaista ja etsineetkin sitä, hieman huonolla menestyksellä. Tämä rumba pyörisi ehkä vähän paremmin jos sopiva ihminen löytyisi satunnaiseen tarpeeseen.

Mukavaa alkanutta viikkoa teille!

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pimpulapampuloita

 Pimpulapampulapaita pomppasi miun ostoskoriin kun kävin kaupungilla. Harvemmin löytää mitään ihanaa alle 8 eurolla, nyt kyllä täytyy myöntää, että olen tyytyväinen tähän löytööni.
 Lindexin myymä Holly White -merkki on aika hauska, vaatteista löytyy aina pieni juju. Harmillisen usein eivät vaan ole ihan minun tyyliä tai väriä. Mutta tällä kertaa sattuikin aivan täydellisen ihana harmaa neule! Näitä oli muuten myös kirkuvanpunaisena, valkoisena ja sinisenä myynnissä.
Alennusmyyntien loppuvaiheessa tekee kivoja löytöjä, tämäkin oli sen -70%. Samalla reissulla piipahdin myös Pop:issa jossa oli tosi paljon sisävaatteita -50% alessa. =)

perjantai 23. tammikuuta 2015

Kerran multapeukku, aina multapeukku

 Kaikki jotka ovat tämän pistoksen kerran elämässään saaneet, tietävät että kevät ei ole kevät ilman multaa + siemeniä. ;) Minun ensimmäiset chilit alkaa olla pienellä taimella ja ehkäpä viikonloppuna pääsen jo koulintahommiin.
 Viimevuonna vielä kasvattelin kasveja turveruukuissa ja osa oli turvenapeissakin, kunnes tajusin, että vanha konsti on parempi kuin tuhat uutta ja tänä vuonna olen päättänyt pelkällä Biolanin taimimullalla ja kierrätysastioilla mennä! Ei enää yllättävästi kuivahtaneita tai vastaavasti homehtuneita turveruukkuja! Vaan sopivasti kosteutta pitävät kierrätetyt muovipurnukat ja purkit!
(olen keräillyt ostamistani kesäkukista jne ja jemmannut kaikki ruukut, meillä jemmaillaan myös esim. jugurttipurnukat miun kasveilleni)
Niin on kaunista ja herkkää tämä kasvien alkuvaihe. Saa nähdä, että saanko kehiteltyä jonkun sivupöydän taimille tai taimikeinun ikkunaan, meinaa nimittäin tila loppua pöydiltä aina näin keväällä..

Tällä viikolla olen taas koko viikonvaihteen kouluhommeleiden parissa.

Hyvää viikonloppua!

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Olohuoneen sisustusjuttuja

 Meillä on koti aikamoinen mukkelismakkelis-talo. Kun selkänsä kääntää, vaikka on juuri siivonnut yhden kohteen, on seuraava jo levällään. Kuvan ottohetki oli vähän samanmoinen. Lisäksi joku ehti pomppaamaan sohvan kautta ja... No voitte ehkä kuvitella, millainen meininki on kun lapsia on tupa täys. ;)
Meinasin kuitenkin esitellä teille olkkariin laitetut uudet Riviera Maisonin kehykset. Valokuvat niistä vielä puuttuu, mutta eiköhän ne tässä kevään mittaan ilmaannu niihin. ;) Eikä saa kysyä, mitä meinasin laittaa niihin, sillä minulla ei ole mitään hajua!

Hyvin väritöntä kautta elellään täällä. Talvinen maanläheisten sävyjen kausi menossa.

maanantai 19. tammikuuta 2015

Kevättä rinnassa ja siemenetkin jo mullassa!

Nyt ei sitä kameraa olekaan käytössä, mutta onneksi kännykällä saa jonkunmoisia kuvia napsittua. Kevään toiset tulppaanit on kimpussaan jo pöydällä ja todellakin KEVÄT on tervetullut tänne meille. Kodin sisustamiinen keväisemmäksi on kovasti jo mielessä. (huomaatteko miten paljon tykkään talvesta?)

Viime vuonna pääsimme Biolanin kutsumana kevätmessuille  Helsinkiin käymään,, se oli ihan huippua. Jotenkin tuntui, että kesä oli heti lähempänä! - Josta tulikin mieleeni, että ostin jo jokin aika sitten säkillisen Biolanin taimimultaa ja olen jo idätellyt  siemeniäkin. Ihan pieniä ensimmäisiä opiskelukaverilta saamieni chilien sirkkalehtiä siellä näkyy jo! -Minulla on lamput joiden avulla kasvatuksen on voinut hieman aiemmin aloitella.

Ihanaa viikon alkua kaikille! 

lauantai 17. tammikuuta 2015

Arvonta suoritettu!

Ja Finlaysonin Tom of Finlad -kauppakassin saa nimimerkki Rombo! Rombolle on sähköpostia laitettu ja vielä toivottelen hänelle ONNEA!!!
Ps. Normaalisti otan arvontatilanteesta kuvan, nyt se kamera on edelleen ostamatta niin en valitettavasti saa otettua. =)

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Voihan jysäys!

Nyt kun olen saanut muutaman päivän aikaa sulatella asiaa, niin voin kertoa: Meillä kävi pieni äksidentti eli haaveri ja vieressäni touhuileva perheen kuopus ennätti nyhtäistä minun digitaalisen järkkärin alas pöydältä. (siis ei ole kuvan kamera, mutta saman merkkinen) -Siinä hetkessä en voinut enää tehdä yhtikäs mitään kun näin aikoinaan 800e maksaneen kameran paiskautuvan lattialle. =( Aikamoinen suru tuli kyllä, mutta sattuuhan noita. Onneksi ei tullut ihmisvahinkoja. Sensijaan kamerani tarkennus ei enää toimi. On irroiteltu objektiivia ja rassattu kameraa. Myös sen sain selviteltyä, ettei kameraa kannata viedä korjaamoon (lähen Hkissa). Joten; Uuden kameran osto edessä. Katsotaan nyt millä aikataululla uuden, KUNNOLLISEN laitteen raaskin hankkia. Juuri nyt on kännykän ja läppärinkin hankinta ajankohtainen.

tiistai 13. tammikuuta 2015

Must have lemmikkijuttuja!

 Törmäsin eräässä facebook-ryhmässä aivan ihaniin lemmikkieläintuotteisiin. Merkiltään nämä ovat Desingned by lotte ja googlettamalla löysin aika vaivattomasti Suomalaisenkin verkkokaupan mistä näitä saa. Ovat vieläpä kohtuu edullisen hintaisia.Voiko olla tämän ihanampia juttuja, tässä tällainen viltti koiralle tai miksipä ei kisullekin..?!

 Erikokoisia rottinkisia koirien ja kissojen nukkumapaikkoja, myös kankaisia kauniita oli tarjolla..
Koira-tekstillä koiran tavaroiden säilytyslaatikko ja kissalle tietysti "Cat"-tekstillä oleva, pienempi versio..

 Sitten vielä ulkoiluttamiseen tyyliin istuvia kaulapantoja ja hihnoja. Aika kivoja kyllä.
Ruokakuppeja unohtamatta tietenkin. Itselläni oli kauniit Amanda B:n kipot ja kas kummaa, parheen pienin lapsi ennätti ne hajottaa pudottamalla kivilattiaan. Nämä melamiiniset ja toinen malli on teräskupilla olevat luulisi olevan myös kestäviä, kauniin ulkonäön lisäksi.

Tilauslistalle, vaikkapa myöhästyneenä synttärilahjana perheemme Bobi-koiralle, joka täytti 5.1. 3-vuotta.

maanantai 12. tammikuuta 2015

Lähtemättömän vaikutuksen jättänyt persoona

Tänään minun päässäni on pyörinyt "Enkelten kaupunki"-kappale, joka sinänsä ei ihan suoranaisesti kirjoittamaan teemaani liity, mutta voin tästä aasinsillan tehdä kuitenkin. Tänään on minun rakkaan mummoni syntymäpäivä. Ja olen jo vuosia tehnyt niin, että ensimmäiset keväiset tulppaanit ostan mummon syntymäpäiväksi kotiin, muistuttamaan siitä miten upean ja monipuolisen, lähtemättömän vaikutuksen jättäneen persoonan olen joskus mummokseni saanut. Vaikka mummo ei täällä enää olekaan, vaan jossain enkelten kaupungissa, niin kyllä mummo elää sydämessäni. Hyvää syntymäpäivää mummolle!

lauantai 10. tammikuuta 2015

Kevät meinaa rönsytä tänne..

 Ihan kamala vimma olisi jo kevättä vastaanottaa meidän kotona. Nousevan kuun aikaan olisi hyvä laittaa siemenet jo taimille itämään ja keväisemmät, pastellisemmat sävyt meinaavat punkea ihan väkisillä kodin sisutukseen ja tekstiileihin. Kaivelin Greengatelta tilaamani kuppihyllyn keittiön tasolle seisomaan ja laitoin siihen jo vähän hempsukoita lattemukeja ja jäätelökippoja. Siitä se taas lähtee. Siemenet jätin vielä pussukoihinsa ja odottelen kuukauden, ennen kun alan idättelemään. =)
Pinterestistä olen taas tallennellut kauneimpia kuvia. Juuri nyt tällainen sekalainen romanttisuus, kaikkine konkreettisine yksityiskohtineen (esim. hellapuut, epämääräiset mitoitukset hellassa ja omalla tavallaan rujo arkisuus) ihastuttaa. Tuo pieni puuhella on ihan huippuihana. Rakastuin heti! Tuollaisen jos pihamökkiin löytäisin niin olisin niin onnekas!

Alempi kuva on siis otettu pinterestistä, eikä ole itse kuvaamani

perjantai 9. tammikuuta 2015

Koira-asu on pop!

 Jossain määrin tuntuu aina, että tyyli muuttuu ja vaatemaku siinä samalla. Sinänsä en ole kovin kova muodin seuraaja, sillä mukavuus ja miellyttävyys ovat aina olleet tärkeintä. Todellakin myös laatu ratkaisee vaatteita ja monia muita asioita valitessani. Polarn O.Pyretin alesta on aina tarttunut mukaan lapsille vaatteita, tänäkin vuonna kävin itseasiassa Matkuksen Pop:issa ja täällä Lappeenrannan omassa liikkeessä.  Siitä tyylin ja vaatemaun muuttumisesta, klassisempaan pukeutumiseen päin ollaan koko ajan kuljettu lasten vaatteissa ja hyvin paljon rauhallisempia sävyjä tulee valittua kuin jokunen vuosi sitten.
 Meidän pienimmän herran valokuvaaminen tuntuu olevan melkoinen haaste, sillä menoa riittää. Suurin osa ottamistani kuvista on tällaisia suttuisia ja niissä on ainakin vähän liikettä mukana. Sain onnekseni pari ihan hyvääkin kuvaa, tai no sanotaanko julkaisukelpoista nappastua tästä ilopilleristä.
Alvinin suosikkivaate on tämä alesta Polarn O.Pyritistä ostettu koirapuku. Puku on kokoa 92 ja siinä on hieman vielä kasvunvaraakin. Asuun kuuluu tietysti myös koirasukkia, jotka syystä tai toisesta eivät nyt ole herran jaloissa pysyneet. ;)

Muita alelöytöjä Pop:in liikkeistä olivat vinopino erilaisia ja erivärisiä farkkuja, monta pakettia sukkia, lapaset ja normaalihintaisena ostin muutaman käyttövaatteen tälle pienelle ihmiselle.

Mukavaa viikonloppua teille!


torstai 8. tammikuuta 2015

Isoimman ja pienimmän miehen parhaat joululahjat

 Omalle miehelleni ostin joululahjaksi, tosi romanttisesti, leikkuulaudan ja uusia veitsiä. Hänen oma toiveensa oli (jostain kumman syystä) kunnollinen, mahdollisimman pitkällä terällä oleva leipäveitsi. Meillä kun mies leikkaa leivän, minun kädet ei anna myöden leikellä. Paitsi nyt kun on tuo uusi veitsi, leikkaaminenkin on niin helppoa ja ei käy edes ranteen päälle! Leikkuulauta on RM:n täyspuinen lauta ja sillä ei todellakaan leikata muuta kuin leipää. (Meillä on muoviset laudat lihalle, kalalle ja kasviksille).
Perheen pienin herra taas toivoi pukilta omaa Brion hellaa ja astioita, sekä ruokajuttuja. Ja niitä myös sai, ihan roppakaupalla. En ole hänen ruoanlaittojuttuihinsa puuttunut, joten kuvan asetelmakin on hänen omia laitteluitaan. Kuten huomaatte, uuni on aivan täynnä tavaraa: Salaatit, kattilat ja pannut kaikki samassa uunissa kypsentymässä. ;) Kiitos kummeille, jotka muistitte tämän lahjatoiveen! Ihania juttuja sieltä tulikin ja tuo hellakin siis ihanalta kummilta. Myöhemmin tuo hella tulee olemaan osa lastenhuonetta, nyt kun siinä on vielä kovasti uutuuden viehätystä, pidetään se olohuoneessa. (Alvin ei vielä viihdy yksin leikkimässä lastenhuoneessa)

Tänä vuonna alkoi tuntua vähän sille, että on lapset jo sen verran isoja, että joululahjojen ostaminen on haastavaa. Perheen pienin sai ihania juttuja ja toiseksi pienin sai todella paljon  legoja (ja olikin niistä todellakin innoissaan!). Sen sijaan eskarilainen ja koululaiset, heidän lahjojen kanssa todellakin mietimme päämme puhki. Ensimmäistä kertaa itselle tuli sellainen tunne, että ei tässä mene kauaakaan kun joulu ei olekaan lahjojen täyteinen, vaan voidaan kenties lähteä jouluksi reissuun tai tehdä jotain ihan muuta, kuin odotella sitä pukkia. ;)


maanantai 5. tammikuuta 2015

Tunnelmallista valoa vielä joulun jälkeenkin

 
 
 Meidän vuosi on alkanut lomaillessa ja minun onnekseni, omatkin koulujutut ovat olleet vähän nekin lomalla. Tänään kuitenkin aloitin opinnäytetyöasioita hoitelemaan ja vähän jo motivoitumaan loppuviikon koulupäiviin. Talousjohtamisen ja liiketoiminnan kurssi alkaa perjantaina ja viikonloppunakin olen koulunpenkillä.  Joulusysteemit siivottiin pois jo aikoja sitten,  kuusi oli varsin kova varisemaan ja alkoi koristeiden paljous ahdistaa. Muutamia jouluvaloja jätin vielä tänne, mutta muuten on joulu ja siihen liittyvät asiat poissa silmistä ja visusti kaapissa. Pimeän vuodenaikaan kaipasin kuitenkin vähän lisävaloa ja meille  muuttikin asumaan Riviera Maisonin Pacific-varjostin.
Varjostimelle piti hankkia tietysti myös jalka ja se lähti mukaan Ikeasta. Mielestäni sopivat oikein hyvin yhteen. Lampun paikka ei kyllä ole tuossa missä sen kuvasin, mutta yritän myöhemmin kuvata sen ihan omassa ympäristössään.
Ihana arki, kohta se taas alkaa! Muistakaahan osallistua arvontaan.

torstai 1. tammikuuta 2015

Rakkautta kassin täydeltä -arvonta

Touko Laaksosen piirtämät "sankarihahmot" ovat päässeet Finlaysonin Fellows kauppakassiin kuosiin poseeraamaan. Touko Laaksonen on kansainvälisesti yksi Suomen tunnetuimmista kuvataiteilijoista.

Aika veikeitä velikultia nuo Tom of Finlandin pojat ovat ja tällä kertaa blogiyhteistyönä Finlaysonin kanssa saan arpoa kyseisen Fellows kauppakassin teidän lukijoideni kesken!
Arvontaan mukaan pääsee kommentoimalla tätä postausta. Jakamalla postauksen facebookissa kavereille tai omassa blogissaan saa vielä toisen arvan itselleen. Jakaminen kannattaa mainita kommentissa!

Arvontaan voit siis osallistua vaikka heti ja arvonta-aika on kaksi viikkoa! 16.1.2015 Suoritan arvonnan perinteisesti lappuarvonnalla ja ilmoitan voittajan täällä blogissa tekemässäni postauksessa!

Kommenttiin voit lisätä sähköpostiosoitteesi mikäli haluat, se helpottaa toisinaan arvonnan voittajan tavoittamista.  ONNEA ARVONTAAN!

Vuoden ensimmäinen postaus tulee tässä!

Hyvän uuden vuoden toivotukset kaikille teille blogini seuraajille!

 Vuoden 2014 tulemme muistamaan monellakin tapaa muutosten vuotena. Täytyy sanoa, että hyvin ajanhermolla on Finlaysonin Tom of Finland -tuotesarja jonka Finlayson julkaisi viimevuoden puolella.

 Tom of Finland -sarjan tuotteita on tulossa lisää, tällä hetkellä myymälöissä on muunmuassa ihastuttavia pyyhkeitä, pussilakanasettejä ja kauppakasseja. Sävyiltään tuotesarja on mustavalkoinen (tällä hetkellä ainakin) ja kauniisti piirretyt hahmot on saatu laadukkaasti painettua tekstiileiksi.  "Tompat" on helppo yhdistellä kodissa jo olevien tekstiilien seuraksi ja esim Coronna-kuosi mielestäni on hauskasti yhteen sopiva tuon kanssa.
 "Tompat" löydät helposti Finlaysonin verkkokaupasta ja sieltäpä niitä voi tilata myös näppärästi suoraan kotiin. Tekstiilien kuvien tyyli on mielestäni niin kaunis ja mukavan "fiftari"-henkinen.
Meidän kotiin tämä pyyhe asettui lasten kylppäriin "supersankarit"-pyyhkeenä.

 Tom of Finland -sarjan tuotteita myydään myös ulkomaille ja esim. pussilakanaseteissä on erikoisempiakin kokoja näiden suomalaisten standardikokojen lisäksi saatavilla.
Perinteikäs ja pitkän linjan tekstiilivalmistaja Finlayson tuntuu olevan valmis nykypäivään! -Suvaitsevaisuuden, rohkeuden ja ajankohtaisten tekstiilien kuosien kautta. 

TERVETULOA VUOSI 2015 

myös blogini puolesta!  Myöhemmin tänään laitetaan Tom of Finland -aiheinen arvonta täällä blogissa käyntiin, jääkäähän kuulolle. 


Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Finlaysonin kanssa