lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kokemuksia robottiruohonleikkurista

Minulla on nyt muutamalta päivältä kokemuksia tuosta Boschin indego -robottiruohonleikkurista ja alkaa vähän on olla ajatuksia siihen liittyen.
Alkuun on mennyt pari päivää ihmetellessä ja tutustuessa tämän robotin sielun elämään. Oikeastaan nyt kolmantena käyttöpäivänä alkaa hieman valjeta ajatukset ja en ehkä pidäkään "häntä" niin kovin omapäisenä ja pitkävihaisena tapauksena kuin aluksi. ;) Muutamia seikkoja jotka ovat nousseet mieleeni ovat olleet

1. Jos olisin pihanrakentaja ja suinkin olisi mahdollista; Hankkisin robottileikkurin ihan heti alkuunsa, ennen kun pihaa edes on suunniteltu. Suunnittelisin pihan täysin robottiystävälliseksi ja asentaisin pihan multien laittamisen aikaan jo nuo rajalangat robottia varten. Se olisi todella kätevää!

2. Olen käyttänyt aikaa enemmän "ruohonleikkaamiseen" näiden kolmen päivän aikana kuin koko kesänä. En nimittäin malta pitää katsettani irti tuosta laitteesta. =D Seurailen, että minnehän se seuraavaksi suuntaa ja mikä on lopputulos nurmikolla.

3. Kolmantena ajatuksena voisin todeta, että kyllä tähän taitaa innostua oikein kunnolla. Vielä täytyy vähän "makustella" ja totutella robotin olemassa oloon. Ehdottomana kumppanina tälle robotille pidän hyvää akkutrimmeriä, jolla pääsee sitten niihin paikkoihin mihin robotti ei.  

Ruohonleikkuripostauksia tulee, kunhan taas käyttökokemusta ja -näkemystä kertyy.

Ps. Tuo Boschin malli on erittäin helppo ottaa käyttöön. Siitä kertoivat muutkin käyttäjäkokemukset, mitä googlettelin. Ja androideilla/applen puhelimella ja tabletilla tuota leikkuria voi ohjeistaa ihan kotisohvalta käsin. 

Aurinkoista viikonloppua!

 Juhannus vietettiin maaseudulla ja saatiin samalla tavata isovanhempia ja muita sukulaisia ja ystäviä. Minua ilahdutti vuosia, vuosia sitten viimeksi tapaamani "vanha"ystävä, jonka kanssa meillä oli yhteensä 11 lapsen kahvittelutuokio. =) Juhannuksen vuoksi piha sai rehottaa noin viikon aivan omassa rauhassaan ja punalehtiruusu olikin alkanut kukkia pikkuhiljalleen..
 Pioneista varhaisin, tarhapioni oli avannut kerralla viisi suurta kukkaa etupihalla ja niitä olen tässä huokaillen ihastellutkin. Viileähköt ilmat lienevät syynä siihen, että kukinto monissakin kasveissa tuntuu kestävän vähän kauemmin kuin aiempina vuosina.
Sitten vielä pihan perälle katsaus. Olen tämän kevään ajan kasvatellut uutta nurmikkoaluetta tuonne pihan perälle ja siellä nuo valkoiset ovat uudet kasvilaatikkoni. Eivät vielä ihan kestä lähempää tarkastelua, sillä toinen maalikerros on sutimatta ja alue on vähän vielä vaiheessa. =) Kesän aikana olisi tarkoitus saada pihan aita-asiat kuntoon ja viimeinkin rakennettua se (siis aita) tuonne takapuolellekin tonttia.

To do -listaa pihalle

  • Aidan tekeminen
  • Pihakivetysten tekeminen loppuun (meillä on viimein asfaltti täällä kadulla!)
  • Varaston hyllyjen tekeminen ja järjesteleminen
  • Talon maalaushommat loppuun
Tuon pidempää listaa en ole uskaltanut tänä kesänä suunnitella, noissakin tuntuu olevan tekemistä kahdelle ihmiselle ja viidelle lapsoselle ihan liiaksi.

Hyvää viikonloppua! Itse olen tämän viikonlopun reissuhommissa Helsingissä.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Uudet puutarha-apulaiseni

Vaikka jossain määrin pidänkin ruohon leikkaamisesta, ei se suinkaan ole lempihommaani. Suuren perheen äitinä voin sanoa, että kyllä senkin 1,5 tuntia noin viiden päivän välein voisin tehokkaammin käyttää kun pihalla ees taas kävelemiseen. Kerrottakoon, että meidän perheessä mies ei ole kertaakaan ajanut nurmikkoa pihalta. Ja toisaalta, en kyllä hänen, saati lasten antaisi moista tehdäkään. -Pelkään, ettei lopputulos miellytä minua.

Boschin Indego -robottiruohonleikkuri muutti meille juhannuksen jälkeen asumaan. Olemme vielä vähän ensihuumassa ja kuherteluvaiheessa; Käyttöohjeisiin tutustuminen ja ohjauslangan asentaminen on meneillään. 

Boschin Indegossa on PIN-suojaus ja hälytysjärjestelmä varkauksien varalle, lisäksi terässä on pikapysäytys esim. jos lapset keksivät nostaa sen syystä tai toisesta ilmaan. Laitteen automaattista latausjärjestelmää oli kehuttu jossain vertailussa fiksuksi ja tuo laitehan toimii lähes säässä kuin säässä.

Toinen uusi puutarha-apulaiseni on akkukäyttöinen trimmeri Boschilta. Sen käyttöohjeisiin tutustun heti tämän robotin käyttöohjeiden jälkeen. Myöhemmin esittelen tuon trimmerin teillekin paremmin ja robottiruohonleikkurista tulette kuulemaan pitkin kesää. ;) 

Ps. Robottiruohonleikkuri on meidän pihallamme livenä nähtävänä heti kun saamme sen otettua käyttöön ja siihen saa ihan rohkeasti tulla myös tutustumaan.

Laitteet ovat saatu blogiyhteistyönä

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Pioniviidakko

Meidän pihaan on alkanut kasvaa pioniviidakko. ;) Sen verran montaa erilaista pionia löytyy jo.
Ensimmäisiä kukkia odotellaan jo kovasti, kumpa vaan saisimme aurinkoa ja lämpöä, niin ne jaksaisivat aueta! (Samoin kuin ruusujen nuppuset!)

torstai 18. kesäkuuta 2015

Kasvimaan kesäkuu

 Tämän vuoden kevät oli aika vilpoinen, eikä tämä kesäkuukaan ole helteillä meitä vielä hellinyt.
Kasvimaalla kuitenkin tapahtuu koko ajan, herneet ovat alkaneet kasvamaan ihan kivasti. Minulla onkin tänä vuonna kahdenlaista hernettä, silpoyhdin- ja sokerihernettä.
 Punajuuren pienet taimet ovat kivasti vahvistuneet. Ne ovat olleet vielä sellaisten suojien alla, kylmät yöt kun pelottavat vielä minua..
 Pinaatti on villiintynyt ja ehkä vähän liian tiuhassa?! En ole ikinä ennen pinaattia kasvatellut, kerta se on näköjään ensimmäinenkin.
 Esikasvatetut kaalit ja salaatit (keräsalaatti yläkuvassa) ovat melkoisia kirppuja vielä, mutta ehtii ne kasvamaan!
 Olen varautunut kaalimaalla hyönteisten torjunta-aineella tuleviin tuholaisiin, tosin niitä ei vielä ole näkynyt.. Lieneekö samettikukilla osuutta asiaan. Ne kun luonnostaan hajullaan karkoittavat erilaisia tuholaisia.
Aurinko armas, hellihän meitä viimeistään heinäkuussa niin saadaan kasvit paremmin kasvamaan!

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Lapsiturvallisia hiirenloukkuja

 Kesämökkikausi on meneillään ja monissa omakotitaloissakin on hiiriongelmia. Me saimme testattavaksemme hiirenloukkuja, jotka ovat lapsi- ja eläinturvallisia (no ei tietenkään niille hiirille!).
 SuperCat merkin tuotteet tunnistaa kaupasssa puna-vihreistä pakkauksista ja niissä on selkeät käyttöohjeet mukana.
Meille viriteltiin kokeeksi pihamaalle ja varastoon muutama loukku. Vaikka sinänsä emme hiiriongelmaan ole törmänneet, ainakaan vielä (alueella on kissoja paljon). Testaillaan, löytyykö meidän nurkista kotihiiriä. ;)

Hiirenloukku on saatu blogiyhteistyönä.

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Koko kauden ravinteet kerralla

 Sain taannoin Bayer Gardenilta tuotteita testailtavaksi ja yksi tuotteista on VitaGro, ravinnetabletti. Tabletti on kartion mallinen, pienistä kuulamaisista papanoista muodostunut kiinteä möykky. Se piilotetaan kesäkukkien mullan sekaan ja muuta lannoitusta ei sitten tarvitakaan!
 Pelargoniat, petuniat, auringonkukat.. Kaikille pihalla kukkiville kesäkukille sopiva tuote.
Lisätietoja tuotteesta Bayer Gardenin kotisivuilta!

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Sähköpässiä odotellessa

 Meillä on nurmikkoa pihalla noin 700m2 ja uutta nurmialuetta tuloillaan noin 300m2 alue. Ajelen nurmikon noin 5 päivän välein ja ajaminen vie aikaa työnneltävällä, bensakäyttöisellä leikkurilla noin 1,5 tuntia.
 Sinänsä tykkään kyllä ajella nurmikkoa ja ihan eniten saan siitä lopputuloksesta aina nautintoa. Mutta kyllä senkin ajan voisi ehkä tehokkaammin elämässään käyttää. Vaikkapa istuttelemalla uusia kasveja..
Naapuruston kanssa olemme jutelleet myös tästä asiasta ja aika monella on käynyt mielessä robottileikkurin hankinta. Nyt minulle on tullut mahdollisuus esitellä sellaisen toimintaa ja käyttää sitä omassa pihassani, niin että muutkin pääsevät siihen tutustumaan. Tästä aiheesta kerron teille lisää, heti kun robottini saapuu. =)

Pionien kesä

Pioneissa on valtavan paljon nuppuja! Vaikka meillä pionit ovatkin vielä aika nuoria, viimekesäisiä ja pari vuotta vanhoja

 Laskin, että yli 50 nuppua on jo näkyvillä ja lisää tulossa koko ajan. Vielä kun saataisiin aurinkoisia, lämpimiä kelejä, että nuput aukenisivat.
 Pionit veivät sydämeni muutama vuosi sitten, meidän pihassa on yli 20 pionia ja itseasiassa eilen kävimme naapurikaupungin puutarhakaupan alessa (missä oli pioneja 5 eurolla kolme kappaletta!!!) ja ostin sieltä vähän lisää pioneja.... =D Eikai pioneja voi olla koskaan liikaa?

Ihanaa, ehkäpä kesän lämpimintä päivää kaikille!

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kevät antaa parastaan

 Aivan mahtavaa kun viimein saatiin kevät käyntiin ja oikeastaan nythän on jo kesä! -Meillä aloittelee norjan angervo kukintaansa, pienen pieniä nuppuja on oksat täynnä.
 Talon etukulmalla oleva luumupuu on kukkinut jonkun aikaa. Sekin on hassua, että vain yksi kolmesta luumusta kukkii. Johtuisikohan se siitä, että keväällä leikkelin luumua jonkun verran?
Omenapuissa ollaan vasta nupuilla. Kaikissa kolmessa ompussa on tosi kivasti nuppuja tänä vuonna. Toivottavasti saadaan jonkunlainen satokin niistä taas.

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Patjarikko ja liljat

 Kameraa tyhjennellessäni huomasin tämän aika hauskan "huti" vedoksen. Liljat ovat alkaneet pikkuhiljaa tulppaanien keskellä heräilemään.
 Kukkaloistoa ja kauneutta voi olla siis luvassa kunhan kesä tästä edistyy

Kivikossa kasvava patjarikko on aloitellut myös kukintansa. Sammalleimua vielä vähän odotellaan.

Lähellä on

Kevät ja tämä alkukesä on aina vaan niin upeaa ja kaunista tuolla ulkona.
Hyvin on lähellä omenapuiden kukinta. Muutama nuppu jo raottelee kukan terälehtiä. Ihania vaaleanpunaisia kaunottaria.
Päärynässä myös kukat ovat olleet auki muutaman päivän.

Ja minä täällä mietin, mikä olisikaan seuraava pihaprojekti. Niitä kun tuntuu riittävän loputtomiin. ;)

Hyvää KESÄN alkua kaikille!