maanantai 31. elokuuta 2015

Uusi osoite on tämä!

 Sain kunnian vierailla kameran kanssa Lappeenrannan uudessa Polarn O. Pyretin liikkeessä, uudistuneessa Iso-Kristiinassa. Pari kertaa olen tuolla uudessa liikkeessä jo asioinut aiemminkin, mutta nyt minulla oli mahdollisuus käydä ihan yksin, ilman lapsia nautiskelemassa lastenvaatteiden ihanasta väriloistosta. Samalla tein vähän talvivaatehankintoja jo ja postailen niistä vähän myöhemmin lisää.
 Liikkeessä silmiini pisti uudet softshell -housut, ne ovat tässä kuvassa noiden oranssiin taittavan punaisten softshell -takkien alapuolella pinossa. Housut ovat muodoltaan hauskan sporttiset ja minulle nämä olivat ainakin huikea, uusi juttu! Tuossa housujen vieressä olevassa pipo-laatikossa on suosikkipiponi, jossa hauska "heebo" kurkistelee hiihtolasien takaa. Söpöä! -Ja miten ihana kokonaisuus tuosta takista, housuista ja piposta syntyykään.
 Uuden Popin liikkeen löytää tuolta kauppakeskuksesta ihan Suomalaisen kirjakaupan vastapäätä. Tässä kuvassa lasteni kestosuosikki windfleece-takit, joissa näkyi olevan upeita sävyjä tarjolla kuviollisen mustavalkoisen lisäksi.
 Villa vaatetta tuntui olevan todella hyvin tällä hetkellä tarjolla ja minullakin lähti mukaan villaiset alusvaatteet syksyn viimaa ajatellen pojille. Suosikkivärini noissa villajutuissa oli tuo hyvin ihanaisen pinkki!
Tämän lastenvaatekaupan liiketilassa on selvästi ajateltu lapsia ja leikkipaikka on tuotu keskeiselle paikalle. Vaaleat lattiat ja oikeanlainen valaistus tuovat myös tälle tilalle kivaa, valoisaa ilmettä. Ja tämä sama valoisa ilme löytyi myös myyjien kasvoilta!

Mukavaa viikon alkua kaikille!


sunnuntai 30. elokuuta 2015

Rakkaudesta lapsiin ja lasten vaatteisiin

Minulla on viimeaikoina ollut monta rautaa tulessa ja se on varmasti heijastunut myös tänne blogiin. Olen opiskelujen lisäksi osallistunut vapaaehtoistyöhön lasten hyvinvoinnin edistämiseksi. Nyt oli kuitenkin aikaa ja mahdollisuus päästä shoppailemaan omille murusille. Lappeenrannan Polarn O. Pyretillä sain käydä tutustumassa uusiin, raikkaisiin tiloihin ja niistä julkaisenkin huomenna ihan oman postauksensa. Polarn O. Pyretistä lähti mukaan kaikkea tarpeellista talven tuiskuihin, muunmuassa kuvassa vasemmalla näkyvä villainen aluskerrasto setti, rakastamassani harmaan sävyssä!
 Tulevan talven toppavaatteita en ole vielä paljon ehtinyt katsella, että mitä meillä jo on. Mutta ainakin tämä viimetalvinen 86 senttinen puku sopii vieläkin perheemme pienikokoiselle 2,5 -vuotiaalle oikein hyvin.
 Keräsin kuitenkin kuviin kokonaisuuden, joka mielestäni näyttää oikein kivalle, rauhallisia sävyjä joita sitten voi halutessaan piristää esim. poltetun oranssin värisellä pipolla. Olen kestävän kehityksen ajatusta kunnioittaen pyrkinyt hankkimaan lapsille vaatteita, joista olisi iloa vielä pitkään ja jotka kelpaavat vielä sitten myöhemmin, jos ei mene enää omille niin ainakin kavereiden lapsille käyttöön. Tietyt sävyt ovat mielestäni pommin varmoja, eivät jää muodista pois. Ja toisaalta varovainen sävyjen valinta on ollut minun tapani saada puettua pojat "sävysävyyn" melkein menoon kuin menoon.
Tässä vielä tämä ihana villainen Polarn O. Pyretin setti. Liikkeeseen oli tullut jo villaisia vaatteita todella paljon, oli raidoilla höystettyjä väliasuja, pipoja ja käsineitä! Ihania!

Viimeaikoina pakolaisasiat ovat olleet kovasti tapetilla ja puhututtaneet. Oma humanitäärinen huoli on herännyt ja tällä hetkellä suunnittelenkin pakkaavani lahjoituksena pakolaiskeskukseen kirpparille aikomani lasten vaatteet. Tämä aihe herättää varmasti tunteita moneen suuntaan, mutta itse äitinä ja lähimmäisen rakkauden periaatteella elävänä henkilönä en voi olla auttamatta hädässä olevia ihmisiä.

Se miksi otan tämän tässä yhteydessä esille, haluan herätellä ajatuksia myös teissä blogini lukijat. Oletteko miettineet, missä maailma menee? Olisiko teillä mahdollisuus auttaa näitä ihmisiä, joilla ei ole enää mitään?

perjantai 28. elokuuta 2015

Mini Rodinin uusinta uutta

 Mini rodinin uusin mallisto tuli myyntiin eilen. Tälle merkille on tyypillistä useat värikkäät ja hurjistuttavatkin kuosit, nyt esimerkkinä yhdestä mielenkiintoisesta kuosista voisin mainita kelta-mustan rottakuosin. Onneksi myös neutraalimpaan makuun on aina jotain tarjolla. Nyt tilasin Alvinille tämän harmaan Onsien, jollaista itseasiassa olen vähän etsiskellytkin hänelle.
 Tilaukseen lähtivät myös nämä, Mini Rodinille tyypillisellä logolla varustetut villaiset paita ja housut. Uskoisin, että ovat oikein kivat kunhan ilmat vielä tästä viilenevät, ohuet ja lämpimät yhtäaikaa..
 Tämän sinisen kuosin valinta hieman mietitytti, mutta uskoisin kuitenkin olevan oikein kiva meidän sinisilmäiselle hurmurillemme. Harmaa olisi ollut ehdoton ykkösvalinta, mikäli sellainen olisi ollut tarjolla.
Tuon Onsien kanssa mietin pitkään pipovalintaa, otanko basic-harmaan vai repäsenkö vaaleansinisen sävyllä. Otin tummansinisen. Jostain syystä tummansininen (joka on ehdoton entinen inhokkini!) on nuorimmaisen kohdalla ollut luonnollinen valinta ja täytyy myöntää, että sopii värisävynä hänelle ihan kaikkein parhaiten. Tummansininen pipo istuu meidän t.sinisten nahkatennareiden kanssa myös oikein kivasti.

Syksyn vaateasiat täytyy saada pikimmiten kuntoon! -Aloitin vaatekaappien siivouksella ja sisävaatteiden perkaamisella, mitä on ja mitä puuttuu. Joko teillä ollaan syysvaatteet etsitty esille? Vai onko joku jo talvivaatteita ennättänyt miettimään? (Niitäkin alkaa olla jo kaupoissa)




Näin varmistan sadon ja kukinnan myös ensivuonna!

Kuva lainattu Biolanin sivuilta

´Syyslannoitus on mielestäni jopa tärkeämpi asia kuin kevätlannoitus. Syyslannoite auttaa kasveja valmistautumaan talveen ja myös seuraavaan kevääseen. Monet kasvit valmistelevat seuraavan vuoden kukkasilmut jo syksyllä. Syyslannoite eroaa muista lannoitteista niin, ettei se sisällä lainkaan typpeä. eidän pihassa syyslannoituksen saa kaikki marjapensaat, omenapuut, koristepensaat, rhodot ja havut sekä nurmikko. Käytännössä syyslannoite on se, mitä minä laitan ihan joka paikkaan. Se isompi säkki Biolanin syksyn PK-Lannoitetta (25l) riittää noin 300m2 alueelle.

Eilen illalla tajusin, että nyt on sadetta tulossa ja lannoitin viimeinkin myös nurmikon! Edellisen sateen yhteydessä lannoitin jo kaikki pensaat syyslannoitteella. Sade auttaa lannoitetta hajoamaan ja imeytymään maahan. Syyslannoituksen aika on viimeistään nyt! Syyslannoitus kannattaa tehdä elo-syyskuussa, että kasvit ennättävät saada sen antamat ravinteet itselleen.

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Lähtisitkö messuilemaan?

Minulla on kunnia saada osallistua tänä syksynä Habitare-messuille bloggaajan ominaisuudessa. Sain samalla myös mahdollisuuden arpoa haluamallani tavalla viisi (5) kappaletta lippuja tuonne huonekalu/sisustus/design -messutapahtumaan Messukeskukseen.  Habitare on tänä vuonna 9.-13.9 välisenä aikana ja tosiaan yhteistyönä messujen järjestäjän kanssa arvon nyt lippuja sinne.

Arvon kaksi lippua kahden lipun parina ja yhden lipun erikseen. Toisin sanoen, kolme voittajaa tässä arvonnassa tulossa.

Arvontaan pääset osallistumaan kommentoimalla tätä postausta. Avaan facebookiin vastaavanlaisen kuvakkeen, ja arvontaan pääsee osallistumaan myös siellä facebookissa. Jokainen kommentoija saa yhden arvan ja arvon poikien kanssa nämä arvat sitten perinteisesti lippuarvonnalla.

Voittajat julkistan täällä blogissa 6.9.2015 illan aikana ja mikäli yhteystiedot ovat kommentissa mukana, niin ilmoitan samalla myös voittajille sähköpostilla henkilökohtaisesti!

ONNEA tasapuolisesti kaikille!

lauantai 22. elokuuta 2015

Poikien juhlapukeutumisen salaisuus

 Juhlavaateasia poikien kohdalla ei aina ole itsestään selvyys! Tytöille tuntuu löytyvän pilvin pimein ihanuuksia, mutta pojille huonommin. Meillä viime viikonlopun häihin ostettiin esikoispojalle puku. Mielestäni murkkuikäinen poika alkaa olla jo sillä rajalla, että voiko pukeutua juhliin "kuin pienet pojat" vai pitääkö olla miehekkäämpi asu. Koin, että nyt oli hyvä näin. Viimeistään rippijuhlien jälkeen, minun mielestäni poikien olisi hyvä pukeutua jo kuin miehet juhlaan kuin juhlaan.
 Pienemmille naperoille minulla oli mielessä tummat suorat housut ja valkeat kauluspaidat. Suorien housujen suhteen en ollut niin ehdoton ja Polarn O Pyretin lempparifarkkushortsit valikoituivat sittenkin juhla-asuksi, juhlien aurinkoisen kelin mukaan.
  Neljä pienintä saivat siis olla "puoliksi" rennosti farkkushortseissaan. Ja mielestäni asu oli oikein sopiva, pieniin rentohenkisiin ulkohäihin.
Kerron vielä lopuksi oman "jujuni" valkoisista kauluspaidoista. Meillä niitä löytyy nimittäin kaapista ihan jokaista kokoa! Monilapsisessa perheessä, jossa on näinkin monta poikalasta, olen huomannut valkoisten kauluspaitojen pysyvän aina "muodissa" joten niiden suhteen ei käy niin, että ajanhammas purisi niihin. Kauluspaitoja on ostettu aina tarpeen mukaan ja nyt niitä alkaa tosiaan olla kaikkia kokoja aina 62 senttisestä 160 senttiin. (Jonka jälkeen esikoinen siirtyi miesten paitoihin).

Mukavaa viikonloppua!


perjantai 21. elokuuta 2015

Pienissä häissä

Viime viikonloppuna vietetyistä "Huvivaara"-häistä tarttui kameraan mukaan mukavia kuvia perheemme lapsukaisista..

 Osan kuvista julkaisinkin jo instagramissa ja ajattelin vielä täällä vilauttaa muutaman harvahammashymyn ja hassuttelukuvan.
 Miksipä ei tällaista rekvisiitta-ideaa voisi lastenkutsuillakin käyttää.
 Meillä ainakin oli hauskaa näiden tiimoilta, ihan koko perheellä
Häät meni muutenkin ihan mukavasti. Pojat tapasivat serkkujaan ja muita sukulaisia ja saivat herkutella karkkibuffetissa.
Ja äiti sai nautiskella kauniista pienistä yksityiskohdista ja maalaismiljööstä, vanhan pappilan ympäristössä. 

Onnea vielä "Huvivaaran" pariskunnalle!

torstai 20. elokuuta 2015

Yhtä juhlaa!

 Meidän perheellä tämä elokuu on aina yhtä juhlaa. Tänä vuonna kaiken muun juhlan lisäksi kolahti kaksi hääkutsuakin elokuun häihin meille. Viime viikonloppuna vietimme toisia näistä häistä ja minulla oli tällainen kampaus hiuksissani silloin..
 Tämä hääpäivä oli meille vielä sen verran erityinen, että sekä minun että esikoispoikani syntymäpäivät sattuivat samaan syssyyn sen kanssa.
Ennen häihin lähtöä sainkin rakkaimmaltani syntymäpäivälahjan, 35-vuotis-sellaisen! Hän oli varannut meille hotellin ja ostanut liput Nightwishin konserttiin. Meille tämä on erityinen juttu, sillä emme juuri koskaan käy missään. varsinkaan yhdessä. =) Mikäli saadaan lapsille silloin hoito järjestettyä (se onkin se isoin asia tässä!), niin juhlistamme samalla myös 10 -vuotispäiväämme joka muuten myös sattui elokuulle.

Tämän postauksen lopuksi haluan toivottaa ONNEA omalle äidilleni, joka täyttää juuri tänään 20.8, 60 vuotta! Hyvää syntymäpäivää sinne ruudun taakse.

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Sekaisin vanhaa ja uutta

Meidän perheessä kierrätetään lasten vaatteita. Osa lähtee kiertoon ihan muille maille ja osa vaatteista siirtyy pykälää pienemmälle lapselle käyttöön. Polarn O Pyretin vaatteista olen pannut merkille sellaisen seikan, että niiden värimaailmat kohtaavat hyvin vanhojenkin mallistojen vaatteiden kanssa. Tässä on pienen pieni osa tällä hetkellä Alvinilla käytössä olevia Pop:in vaatteita, ja mielestäni ovat oikein hyvin yhdisteltävissä keskenään. Nuo uudet keltaiset jutut tuovat reippautta vaatevaraston värimaailmaan. =)

Turkoosit, perus punainen, tummansininen ja ripaus keltaista tuntuu toistuvan Popin vaatteissa.

tiistai 18. elokuuta 2015

Syysistutuslaatikossa

 Tämän kuvan taustalla näkyy tuollainen rakennusjätepuusta valmistettu istutuslaatikko. Laitoin sinne pari marjakuusta, krysanteeneja ja yhden kasvin, jonka nimeä ei edes Plantagenin myyjä tiennyt! =D Pari tuollaista syksykesän istutusta laitoin nyt pihalle, vielä vähän etsivät omaa paikkaansa nuo laatikot.
Edellä mainitsemastani kaupasta tarttui mukaan myös tällaisia vuokkoja. Myöskään näiden virallista nimeä minulla ei ole tiedossa, pitänee illalla alkaa googlettelemaan josko löytyisi vuokolle oma nimi.

maanantai 17. elokuuta 2015

Heinäelokuun kuningattaret

 Minusta tuntuu, että heinäkuun lopulta pitkälle elokuulle meidän pihassa ollaan kauneimmillaan kukkaloiston suhteen. Erilaisia ruusuja putkahtelee sieltä ja täältä täyteen kukintaansa..
 Kauniit, violetit tähtiputket antavat myös omalla herkällä tavallaan iloa silmälle
Ja nämä "yllätykselliset", Lidlin halppis ruusut. Ne on olleet kyllä ihan uskomattomia. Kukkaa pukkaa toisensa perään. Ihan koko ajan.

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Arvonnan voittajat ovat tässä!

  1. Ksylitolituotepakkaukset on nyt arvottu ja olen yhteydessä voittajiin välittömästi sähköpostilla! 

  2. Onnea paljon Katja ja Kartsu!

  3. Yhdellä arvalla mukana

    katja
    katjakur@luukku.com
  1. Yhdellä arvalla olen mukana
    karicepu(at)gmail.com
  2. Arvonta on suoritettu blogiyhteistyönä Cloetta Suomi Oy:n kanssa

Tikkarikukkia

 Vielä viimeisiä kuvia näistä ihanuuksista, ennen kun kukinta alkaa olla jo todellakin ohi
 Lollypop liljat ovat olleet unelmieni täyttymys, miten näin nopeasti ja näin valtavasti voikaan liljat kukkia. Pari kesää ollaan näistä jo saatu nauttia
Hieman näkyy jo nurmikolla terälehtiä.. Sinne ne menee. Onneksi taustalla näkyvät tumman pinkit jättililjat ovat vielä visusti nupuissaan.

lauantai 15. elokuuta 2015

Kärhöjen kesää

 Kärhöt ovat kauniita ja herkkiä ja näköjään, minäkin sain ne viimein selviytymään talven yli. Liekkö syynä ollut viimetalven leutous vai olinko viimein tajunnut, miten hurjan syvälle ne täytyy istuttaa oikeasti!
 Tämän kesän kukinta yllätti minut, siellä pukkaa koko ajan uutta nuppua lisää ja lisää.. Todella positiivista. En odottanut yhtään näin runsasta kasvua ja kukintaa. En tosiaan voinut uskoa sitäkään, että nämä alesta hankitut raahkanat selviytyvät.

 Huomasin kuvia katsellessani, että minultahan puuttuu vielä sellainen pinkki kärhö.. Pitänee laittaa ostoslistalle seuraavaan alennusmyyntiin..

                                       Mukavaa viikon jatkoa!

perjantai 14. elokuuta 2015

Värisävyjen sinfoniaa ja käytännöllisyyttä samassa paketissa

 Meidän ekaluokkalaisen talvitakki on tässä! Polarn O. Pyretin takki on kuin suunniteltu meille, sillä sen värimaailma istuu ihan kaikkeen mitä meillä jo on ennestään. Aiemmin hankkimani mustat toppahousut istuvat tämän takin kanssa, mutta siihen kävisivät myös tummansiniset housut ihan yhtä hyvin. Popin vaatteissa jujuna onkin se, että niiden värimaailma on suunniteltu niin, että ne sopivat keskenään yhteen, olitpa ostanut vaatteen edellisellä kaudella tai vaikka jo paljon aikaisemmin.

Raitapipo ja tuubihuivi valikoituivat tällä kertaa takin sävyjen mukaan sopiviksi. Tuubihuivit ovat meillä ihan todella kovassa käytössä ympäri vuoden ja lapset rakastavat käyttää niitä. Meillä pojat vetäsevät välillä tuubihuivin ihan pipoksikin päähänsä.
 Muutama vuosi sitten hankkimani windfleecetakki sopii myös raikastamaan tätä asua.  Turkoosin ja petroolin sinisten sävyjen yhdistelmä tummansinisen seurana on mielestäni oikein harmoninen.
Tässä kuvassa mukana on vielä toinen windfleece-takki joka on tummansininen. Ihan yhtä hyvin sekin voisi olla tämän takin "kumppani".

Joko teillä on talvivaatteet hankittuna lapsille?

Ihanaa viikonloppua!

torstai 13. elokuuta 2015

Köllähtäisin kyllä!

 Glamouria, silkkiä, pellavaa ja ihania värimaailmoita tarjosivat asuntomessukohteiden makuuhuoneiden sänkyjen petaukset.
 Tässä hieman erilaista romantiikkaa, ehkä jotain englantilaishenkistä kauneutta minun mielestäni
 Tumman ja vaalean liitto toimii! Tosin aina ei valokuvaajan hoksottimet toimi näköjään vastavaloon kuvatessa..
 Mielenkiintoinen liukuvärjätty tapetti ja raikas petaus ovat täydelliset yhdessä!
 Viileän turhoosi sattui tähän huoneeseen paremmin kuin nenä päähän. Raikasta ja kaunista yhtäaikaa.
 Kutsuvan ryppyistä ja kaunista pellavaa. Melkein olisin voinut köllähtää tälle vuoteelle lepäilemään.
 Ja tässä taas tumman ja vaalean liittoa, jotain graafista ilmettä tuovat nuo valokuvat seinällä ja toisaalta pitsilamppu pisteenä iin päällä.
Vielä viimeisenä suloista hempeää vaaleanpunaista pellavatyynyissä. Arkinen, mutta oikein kaunis värimaailma.