sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Milloin ensimmäiset lannoitukset taimille?

 
Pikkutaimien elämää on niin ihana seurailla, tänä vuonna olen pyrkinyt siihen ettei viljelmäni täällä sisätiloissa paisuisi mahdottomuuksiin kuten menneinä vuosina on käynyt. Olen mielestäni onnistunut siinä ja taimia onkin vain "joitain kymmeniä" tällä kertaa.
 
Tässä tomaatin pikkutaimia, jotka alkavat kaivata jo ensimmäisiä lannoituskertojaan. Eli olen aina odotellut toisen lehtiparin ilmestymisen ennen lannoittamista ja aloitellut todella laimealla lannoituksella, lisäten sitten viikkojen saatossa hieman enemmän ja enemmän "jytyä" lannoittamiseen.
Lannoittamista tärkeämpiä asioita tässä vaiheessa taimien kasvua on mielestäni VALO. Erityisesti luonnon valo on todella tärkeää ja auttaa taimia vahvistumaan ja kasvamaan, lisäksi sopiva kosteus ja se, etteivät taimet ole liian lämpimässä, auttavat niitä kasvamaan vahvoiksi ja tomeriksi tomaatin taimiksi.

Lannoitteeksi sopii hyvin vaikkapa tämä Biolanin nestemäinen, veteen sekoitettava lannoite (HUOM: Tarkista lannoitussuhde!) ja miksipä ei vaikka helpot lannoitepuikot, joita itse käytän siinä vaiheessa kun olen "ajanut lannoittamisen" taimille "sisään". =D Eli siis kun taimet ovat tottuneet saamaan lannoitteita.

Minulla on osa taimista ehtinyt kasvaa näitäkin suuremmiksi, enkä ole vielä kertaakaan lannoittanut. Ne saavat nyt samalla lannoiteannoksensa. Epäilen, että se ei ole ihan niin tarkkaa milloin lannoituksen aloittaa, mutta saamani ohjeistuksen mukaan toisten kunnollisten lehtien ilmaannuttua on hyvä aloitella lannoittaminen.

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pupu ja kissa

Aurinkoa kaikkien alkaneeseen viikkoon! Meidän ihanat pienet virpojat saivat korit täyteen herkkuja ja iloisen mielen sunnuntaina.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Palmusunnuntai

 Ihana jo vähän laitella Pääsiäisjuttuja esille.. Tehtiin tällaiset söpöt kananpesät Riviera Maisonin pähkinävadille..
 
Kirsikkapuun oksakin alkaa ihanasti kukkia ja tuoda toivetta siitä, että ehkä meilläkin hedelmäpuut kukkii vielä tänä keväänä. =D

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Pienisuuri rakkauteni ja Vansit

Kevät tulee kohisten. Vaikka loppuviikolle onkin luvattu kylmenevää ja talvisempaa keliä, niin kyllä kevään merkit ovat olleet ilmassa ja Föhn-tuulet puhallelleet tänne Lappeenrantaankin. Plus-asteita on ollut ja lumet sulaneet jo aika paljonkin.

 Pienisuuri rakkauteni testaili jo kevään ihanimpia vaatteitaan, Gugguun icemint -väristä jumpsuittia ja Vans -kenkiään.
 Meillä ollaan Gugguiltu nyt muutaman kauden ajan, ja olen aina enemmän ja enemmän tykästynyt suurella näistä suurella suomalaisuusasteella valmistettuja ostamaan. Olen muutenkin pyrkinyt miettimään sitä, kun kaupasta valitsen ihan arkiseen käyttöönkin vaikkapa ruokatuotteita, että ne olisivat mahdollisimman pitkälle kotimaassa tuotettuja.
 Meidän takapihalla on vielä hurjan paljon lunta, mutta eiköhän lähi viikkoina päästä jo krookuksista ja muista kevään sipulikukkasista nauttimaan.
Tässä vielä Vanseista selkeämpi kuva, kuva on googlen kuvahausta napattu tänne blogiin. Ihanan minttuiset söpöstelykengät!

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Emäntä kiittää

 Tässä vielä pieni kuvakooste lauantain synttärijuhlista meiltä. Ihanan aurinkoinen iltapäivä sattuikin tulemaan ja juhlat sujuivat oikein hyvin.
 
 Late Lammas -täytekakku oli selvästi hitti tänä vuonna ja sitä pidettiinkin varsin onnistuneena tekeleenä.
Tässä meijän pieni herra puhaltaa kynttilät sammuksiin ja samalla harppaa 3 vuotiaan suuriin saappaisiin. Nyt meillä on enää ISOja poikia talossa.

Mukavaa ja keväistä viikkoa kaikille!

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Stringit seinällä

Meillä tuli akuutti tilanne ja tarvittiin legorakennelmille selvästi tilaa, jonne pikkuveli ei yllä. String -hylly tuli pelastamaan tilanteen ja sellainen on poikien huoneen seinällä nyt jo jonkun aikaa ollutkin. Tuollainen vajaa 3 vuotias lapsonen on aika tehokas sotkemaan ja rikkomaan kaikki isoveljien legoleikit.

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Tättäräää!

Tänään on se päivä kun Alvin täyttää 3 vuotta!
 
 Pieni, mutta pippurinen ja niin ihana.
Alvin on täynnä elämää ja hyvin rakastettava tapaus.
 
Onnea ISOLLE pojalle isosti!

perjantai 11. maaliskuuta 2016

En voinut vastustaa


Eilen Prismassa myytiin kirsikan oksia, ihania pieniä nuppusia täynnä. Laitoin pikkuherran 3v synttärietä varten tuollaisen kukkakimpun sitten niiden kirsikan oksien kera.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Miniskidit paprikan taimet

Parisen viikkoa sitten kerroin näistä Jiffyn turvenapeista ja pienoiskasvihuonesysteemistä, jossa on altakastelumatto. Nyt paprikat ovat tällaisia ihan minipieniä taimia, tomaatit ehkä aavistuksen verran jo isompia.
 
 Tomaatit ja paprikat olisi hyvä olla nyt tai viimeistään nyt laittaa itämään! Maaliskuu on alkamassa ja nämä vaativat kuitenkin aikaa, ennen kun alkavat tuottamaan satoa. Aina tietysti kesästäkin riippuu, miten nuo kasvit ja niiden kasvattelu etenee.

 Scetelingin kevätluettelosta löydät kevään uutuudet ja ihanuudet omaan puutarhaasi! Tuossa kevätluettelossa myös mm. kattava siemenluettelo




Tämäkin postaus on blogiyhteistyö!


lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kotoilua loman lopuksi

Ompas ollutkin toimelias loma, onneksi ollaan saatu touhuta perheen kanssa kaikenlaista ja pojat ovat päässeet pulkkamäkeen jne. Kaiken huipentumaksi minä menin torstaina ostamaan pojalle laskettelusuksia ja kävelin kaupasta itse murtomaasuksien omistajana ulos. =D Eli monen, todella monen vuoden unelmani toteutui viimein ja raaskin ostaa ikiomat sukset. Liekkö syynä ollut se, että eka vuosi, kun kenellekään lapsista ei tarvinnut suksia ostaa eikä luistimiakaan.

Viikon päästä meillä vietetään pienimmäisen 3 -vuotissynttäreitä ja nyt olen yrittänyt vähän kevättä laitella kotiin ja myydä ylimääräisiä lastenvaatteita jne. Ihan selvästi alkaa aurinko jo innostamaan kaikelle tällaiselle keväiselle puuhalle. Ihanaa!

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Ps. Huomasittehan Finlaysonin kierrätyskampanjan!

Minut sytytti kyllä nyt ihan täysin tämä Finlaysonin kierrätyskampanja, josta pääset lukemaan Aamulehden kirjoittamasta julkaisusta. Aivan pakko nostaa tämä teema tänne blogiinkin, sillä kierrättäminen on ehdottomasti niin hyvä asia. En tuosta kampanjasta sen enempää tiedä, enkä osaa kertoa mutta www.finlayson.fi sivustolta selvinnee tarkemmin.

Mukavaa viikonloppua! ;)

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Terveiset Tahkolta!

Meidän perheen lomat tuppaavat suuntautumaan aina tuonne Pohjois-Savon suunnalle yleensäkin. Ollaan useita syyslomia/hiihtolomia vietetty Tahkolla jo ihan käytännön syistäkin; Samalla reissulla pääsemme tapaamaan mummoa ja ukkia.

Tälläkin kertaa olimme siellä, vanhin pojista on innostunut laskettelemisesta ja me muu perhe, pikkuväen kanssa laskimme ihan vain pulkkamäkeä, grillasimme ulkomakkaraa ja käytiinhän me kylpylässäkin vähän uiskentelemassa.

Loma jatkuu loppuviikon! Oikein mahtavaa, saadaan tehdä yhdessä asioita ja keksiä kaikkea kivaa.