keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Vapun pirtein arvonta!

 
Hammaskeijun kanssa blogiyhteistyönä järjestän nyt arvonnan kaikille blogin lukijoille!
 
 Arvontaan pääsee osallistumaan kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla kommentissaan mitkä neljä makua haluaisi omasta voittopaketistaan löytyvän!
 
Maut ovat: Luomukarpalo, luomumustikka, greippi, metsämarja, päärynä, neutraali ja lakritsi 
 
Arvonta alkaa nyt ja osallistumisaikaa on 2.5.2016 asti. Jonka jälkeen arvon perinteisellä lappuarvonnalla voittajan ja ilmoitan sen täällä blogissa ja henkilökohtaisesti sähköpostilla, mikäli sellainen vastauksessa mukana on.


Tämän arvonnan erityisyytenä on se, että tähän voit osallistua lisäksi facebook-sivuillani  ja instagramissa kommentoimalla samaista kuvaa, tämä lisää mahdollisuuksiasi voittaa.


MUKAVAA VAPPUA ja KUULLAAN TAAS PIAN!

Joskus meinaa iskeä epätoivo..

Oman pihan rakentaminen on tunneasia, siihen liittyy niin paljon kaikenlaista,
erilaisia valintoja, omien mieltymysten ja kokemusten kautta tulevia

Olen ainakin itse pyrkinyt tekemään pihasta oman näköistä ja kasvivalinnat olen pyrkinyt tekemään sydämellä. Ja tietysti huomioiden niiden kasvuvaatimukset esim. valoon liittyen.
Olen tässä muutaman vuoden sisällä löytänyt omat suosikkini ja voisin mainita, että pionit, liljat, ruusut ja erilaiset hyötykasvit kuten omenapuut, luumupuut, marjapensaat.. Ne ovat ihan minun juttuni.
Sitten välillä tulee näitä "villikortti" tyyppisiä juttuja, kuten tämä Digitalis eli sormustinkukka. Villiksi tämän tekee se, ettei tästä voi ikinä sanoa mistä se seuraavana vuonna nousee ylös, jos nousee.
Värimaailma meidän pihassamme on hyvin vaaleanpunaiseen menevä. Sallittuja värejä ovat myös valkoinen ja persikan sävyt.
Mielestäni tietynlainen harmonia pihalla on ihanaa, ei hurjaa värien sekameteliä, vaan  hallittua ilottelua eri sävyin hennosta roosasta anilliinin pinkkiin ja kaikkea siltä väliltä
 Yhdet liljat pääsivät tosin viime kesänä yllättämään. Näiden piti olla ihan valkoisia, suuria liljoja vaan kuinkas kävikään: Sain keltaisia. Vaalean keltaisia. Ja todella valtavan kokoisia ja paljon. Jo ekana vuonna. Näiden liljojen kohtalo on vielä vähän auki: Kaivanko ne ylös vai annanko jatkaa kasvuaan meidän pihalla..
Kaikenlaista keskeneräisyyttä vielä on. Tässäkin kukka-altaiden sähköjohdotukset ovat pitkin "pihoja", noihinhan tulee sähköpistokkeet, jotta saan esim. valaistua kartiovalkokuuset myöhemmin sähkövaloin.
Keskeneräisyyttä on meillä ihan joka nurkalla vielä ja paljon.. Ja se jos mikä meinaa aina tuoda epätoivon hikikarpalot otsalle.
..ja varsinkin nyt, talven jälkeen kun mikään ei vielä näytä miltään vaan on aika karua, niin tuntuu että huhheijakkaa.. Tuleeko tästä pihasta ikinä yhtään mitään.
Joten nyt juuri tuntui, että on oikea paikka muistella kasveja näin viimevuotisin kuvin. Jospa ne sieltä heräilisivät ja toisivat iloa elämään. Oli piha kesken enemmän tai vähemmän.

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Uskothan hammaskeijuun?

Pienten ihmisten hampaat ovat yksi tärkeimmistä asioista ja pitäisi olla jokaiselle vanhemmalle itsestään selvyys, että hampaat pestään aamuin ja illoin. Hammaspesujen lisäksi hampaat kaipaavat ksylitolia voidakseen hyvin.
Ksylitolin positiivisista vaikutuksista on tehty myös hampaiden lisäksi tutkimuksia esim. korvatulehduksiin liittyen ja tutkimukset ovat osoittaneet säännöllisen ksylitolin nauttimisen vähentävän myös korvatulehduksia.
Meillä on nyt ollut kokeilussa Hammaskeijun kotimaiset ksylitolpastillit, joissa on makuja vähän joka lähtöön. Hammaskeijun verkkokaupasta voit tilata tuotteet suoraan kotiisi toimitettuina.
 
Se miksi otin nyt nämä ksylitolpastillit puheeksi erityisesti johtuu siitä, että aion järjestää vappuarvonnan pastilleihin liittyen! Pysykäähän kuulolla ja käykää tutustumassa hammaskeijun verkkokauppaan.

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kylmässäkin kylvettävät



 Porkkana on siitä hauska kylvettävä, kun sen kanssa ei tarvitse odotella lämpimpiä kelejä. Itseasiassa jotkuthan kylvävät porkkanan jopa jo syksyllä. Porkkanan kylvämisen voi hoitaa siis oman innostuksensa mukaan, syksyllä tai keväällä, kylmällä säällä tai vasta sitten kun alkaa olla lämpimämpää.
Porkkanan siemeniäkin on erilaisia. On ensinäänkin monenlaisia lajeja, on sellaisia herkkuporkkanoita jotka ovat erityisen makeita ja sitten säilöntään tarkoitettuja. On pyöreitä ja pitkiä, on eri värisiäkin. Meillä on tänä vuonna perinteisiä, oransseja pitkiä porkkanoita, sekä varhainen, makea lajike, että syksyllä nostettava ja säilyvämpi lajike.
Porkkanan siemenet voi ostaa irrallisina siemeninä ja tällaisina nauhoina. Jolloin siementen maahan laittaminen on todella helppoa ja riveistä tulee tasaiset, suorat ja kauniit. Meillä on enimmäkseen näitä nauhaporkkanoita laiteltu. Tästä klikkaamalla pääset tutustumaan siemenluetteloihin ja etsimään juuri sinulle sopivat porkkanan tai muun hyötykasvin siemenet.
Linkkaamani Puutarhasi elämään sivusto kaikille, joita kiinnostaa pihan laittaminen, hyötykasvit tai vaikkapa tuhoeläinten torjunta.
 
 


sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kesään valmistaudutaan meidänkin pihalla

Pienen miehen päällä on vielä toppahaalari! Ihan totta, täällä on niin jäätävän kylmä viikonloppu ollut, ettei meidän pienimmäinen tarkene. Jospa se vapulta taittuisi lämpimämmäksi ja alkaisi luontokin heräillä vähän vauhdikkaammin kevääseen.
Nyt kuitenkin on sen verran pihahommat jo onnistuneet, että nurmikko on haravoitu, viime vuotisten perennojen lehdet on poistettu kukkapenkeistä ja nyt aloin hyötykasvilaatikoita laitella kuntoon. Kasvilaatikoita möyhentelin talikon avulla ja tyhjensin viimevuotisia  Biolanin kasvusäkkejä "pintamaaksi" niihin. Kasvusäkeissä minulla kasvavat kurpitsat kesällä, tämän laatikkotarhan perällä.
 
Nämä kasvusäkit ovat sen verran näppäriä, kun niistähän jää ihan huippuhyvää multaa käytettäväksi. Käytännössä tämä multa on varmasti oikein hyvää ja viime vuonna aloitetuille kasvulaatikoille riittäisi ravinteet varmasti, mutta tunnustan: Pistin pienen määrän hevosen palanutta kakkaa kasvulaatikoiden pohjalle.
Siinä se kesän "työmaa" odottelee lämpimämpiä kelejä ja vielä pientä siistimistä käytäväalueille.
 
Piti vielä kertoa, että ajatelkaas kuinka pieni määrä kasvulaatikoita ja tilaa tuossa loppupelissä on. Meillä on 7 henkinen perhe ja tuosta saa oikein hyvin pitkin kesää syötävää koko porukalle. Salaatteja, kaaleja, porkkanoita, herneitä.. mitä ikinä voittekaan kuvitella noissa kasvavan. Tänä vuonna meillä on laatikoihin tulossa; Porkkanaa, punajuuria, lehtikaaleja, salaatteja ja herneitä. Melko samanlaisia juttuja kuin viimevuonnakin. Pinaatti todettiin helpoksi kasvattaa, mutta tänä vuonna se jätettiin pois kuvioista.

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Hempsukoita kevääseen pojalle

Meidän kuopuksen kevään ja kesän vaatteet ovat melko vaaleita ja hempeitä. Tietysti näitä klassisia farkkua, valkoista ja tummansinistä on lisäksi garderobissa perusjuttuina. Reiman viime vuonna alesta ostetut tennarit olivatkin viimein sopivat, viime vuonna kun sattuivatkin olemaan isot.
Mielestäni näitä Cubuksen ja Newbien juttuja voi yhdistellä mukavasti. Gugguun whitecap-värinen lippis on aika täydellinen sävyltään.
 Pienen herran kesäiset päivät ovat usein aika sottuisia, joten vaihtovaatetta on oltava reilusti. Kokosin vaatekaapista tähän kuvaan kivasti mätsääviä juttuja, joita mielestäni voi yhdistellä ristiin toistensa kanssa todella hyvin; Joten jopa isällä vaatteiden sävyt voivat tällä kertaa osua toisiinsa sopiviksi.
Turkoosia, minttua, valkoista ja ripaus keltaista sekä persikkaa. Niistä on meidän kevät ja kesä tänä vuonna tehty.
Siinä vielä pinossa tämä vaatteiden kirjo

torstai 21. huhtikuuta 2016

Kukkaa pukkaa

 Tomaatit ovat alkaneet tehdä minipieniä nuppusia. Eli odotettavissa on lähiaikoina kukintoja. Kun kasvit voivat hyvin, saavat riittävästi valoa ja ravinteita niin näin ne sitten kiittävät kasvattajaa.

Tämän lisäksi kävin juuri hakemassa paikallisesta Lidlistä neidon kurjenpolvia, liljoja ja ruusuja. Olen hyväksi havainnut nämä, niin mikä jottei. Hintakin on oikein sopiva. =)


tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kevätkuulumiset pihalta


 Meillä on niin nälkäisiä citypupuja täällä maisemissa, että olen joutunut verkottamaan ihan kaiken. Puput ovat maistelleet jopa piikkisiä ruusuja ja krookukset ne napsivat napoihinsa alle aikayksikön. Olenkin laittanut kanaverkkoja maahan, sinne missä krookuksia kasvaa. Minullahan krookukset ovat pensaiden ja puiden ympärillä nurmikolla ja saavat siellä kasvaa ja lakastua kaikessa rauhassa ennen kun ruohonleikkurilla sitten ajellaan niiden ylitse
Pionin hiipat alkavat pikkuhiljaa nousta myös, pionit ovat vieneet sydämeni ja niitä meidän pihapiirissä kasvaakin aika paljon ja monenlaisia. Pioneja ei ole koskaan liikaa.

 
Viikonlopun pihahommien ja messuilla käynnin lisäksi ehdimme vielä käydä vähän hevosiakin ihmettelemässä perheen pienimmäisen kanssa.

Ihanimmista ihanin

 Saunan jälkeen on ihana kääriytyä paksuun, lämpimään ja ihanan tuntuiseen pehmeään ponchopyyhkeeseen. Varsinkin jos siinä on korvat. Näitä ihanuuksia löytyy LuinSpan verkkokaupasta sekä näitä lasten malleja, että aikuisten. Tämä pyyhe on saatu kummilta synttärilahjana.
Meillä ollaan ainakin ihan rakastuneita. Ja suunnitellaan kesän uimarantareissua pelkissä uikkareissa ja ponchopyyhkeessä. =D

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Poikani suosikkikohde messuilla

Esikarilaiseni löysi heti suosikkinsa Lapsi-messujen yhteydessä pidettäviltä Model expo -messuilta! Nehänolivat tietenkin lego-rakennelmat.

Ja niitä käytiinkin ihastelemassa useaan kertaan ja sen vuoksi kuviakin otettiin joka suunnasta
Poitsu voi sitten kotona katsoa mallia ja rakennella samanlaisia.

Messutuliaisia

 Lapsi-messuilta tuli shoppailtua lastenvaatteita. Gugguun vaatteet ovat tulleet lukijoille jo tutuksi aiemmista postauksistanikin, mutta jos johonkin on menettänyt sydämensä niin minkäs sille voi.
Alvin sai tuliaisiksi kevään Gugguun uutuuksia, joita tosin meillä jo ennestäänkin kaapista löytyy.
Osa isoveljien tuliaispaidoista ja lippalakeista puuttuu kuvista, koska ne lähtivät heti käyttöön.
Kyllä passaa kesää alkaa jo odottelemaan ja shortsikelejä!
 

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kuvapläjäys Lapsi-messuilta Helsingin messukeskukselta

 Vietimme perheemme eskarilaisen kanssa äiti-lapsi-päivää perjantaina. Reissu alkoi pojan elämänsä ensimmäisellä junamatkalla. Kiitokset VR:lle siitä, että lippujen hinnat ovat madaltuneet ja junallakin kannattaa reissata. Ainakin jos reissuun lähtee vain yksi tai kaksi henkilöä.
Messukeskus oli täyttynyt iloisenkirjavista vaaterekeistä, äideistä vaunuineen ja tunnelma oli selvästi katossa.
 Hyllyt notkuivat messutarjouksia ja shoppailijoita tuntui riittävän, joissain kaupoissa ihan loppuunmyyntiin asti.
Jopa ulkomailta oli tullut vaatemyyjiä vähän erityisempiä juttuja myymään

 Lapsille oli touhupisteitä ja lelunmyyntikojujakin riitti.
Erilaiset hahmot kulkivat ympäri messuhallia jututtaen ja antaen valokuvata itsensä kanssa.

Jokaiselle oli varmasti jotakin

Lapsimäärä ei kyllä päässyt messuilla yllättämään ja onneksi olinkin henkisesti valmistautunut siihen paikalla olevaan "lapsimeteliin" ja tunnelmaan.

Keijut maalasivat kimallekasvomaalauksia lasten kasvoihin yhdessä pisteessä ja  vielä kotimatkallakin näimme ihania pieniä tyttöjä kauniine kimalle-maalauksineen..
 
Tässä vielä kuva Hyvitutti-yhtyeen esiintymisestä.
 
Päivä oli oikein onnistunut ja messukeskuksen tunnelma todellakin oli katossa.
Messut jatkuvat vielä sunnuntaina, joten vielä ehtii käymään paikan päälläkin!
 

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Tänään olemme lapsimessuilla!

Terveiset vaan lapsimessuilta! Helsingin messukeskuksessa 15.-17.4.2016 pidetään vuosittaiset ihanan herkulliset messut ja tänä vuonna minulla on etuoikeus toimia näillä messuilla bloggaajana! Nähdään messuilla!

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Meillä on lasten kanssa aina todella hauskaa, kun teemme näitä kasvijuttuja. Aika monen muunkin äidin suusta olen kuullut, että on kiva opettaa lapsille, mistä ne kasvikset oikein tulevat ja miten ne kasvavat.
Laitettiin viime viikonloppuna viimeiset esikasvateltavat asiat kasvamaan eli; Kurkut, kurpitsat ja kaalit. Kaikki muu lähteekin sitten suoraan ulos, kylvöt tehdään kunhan kelit vähän lämpenevät ja kunhan saan kasvilaatikot muokattua siihen kuntoon.

Tuossa kuvassa on nuo lehtikaalit keskellä, ne on aika vinkeän näköisiä kasvulaatikoissa ja miksipä ei vaikka ruukuissa kasvatettavia superfoodeja. Niitä voi käyttää monenlaiseen tarkoitukseen ja meillä ainakin niistä tulee aina vähän jopa ylituotantoa. Oikealla näkyy punaista, ne ovat ruukkupapuja. Ylhäällä on tillit, persiljat ja laventelit sekä salaatit. Niitä tosiaan laittelen sitten suoraan ulos kasvamaan.

Pirteän pinkit muoviset ruukut ovat olleet juuri sopivia ja minulla ainakin kestäneet usean kesän käytön, kun ne aina välillä sitten pesee hyvin. Näiden alla on aiemmasta postauksesta tuttua altakastelumattoa. Kevään ihanimmat kasvatustuotteet ja siemenet löydät tämän linkin takaa.

Pikkutaimet rakastavat valoa. Niitä ei saisi myöskään päästää kuivumaan, poisluien ehkä chilit, jotka taas pitävät siitä, että ne välillä kuivahtavat hieman.
 
Vielä siis ehtii laittamaan sormet multaan ja esikasvattelemaan vaikka mitä. Riippuen aina vähän asuinpaikasta ja miten kevät etenee, niin osa esim. kurpitsoista voidaan kasvattaa suoraan ulkona ilman esikasvatusta.

Osa postauksen tuotteista on saatu blogiyhteistyönä