perjantai 28. lokakuuta 2016

Karmivaa Halloweenia!

Meillä pidetään pienet Halloween-kemut jo tänä viikonloppuna, juhlintaa aiotaan jatkaa vielä seuraavanakin. Miksipäs ei, lapset nauttivat Halloweenista kovasti.

Halloween-rekvisiittaa on kertynyt noin 15 vuoden juhlinnan ajalta, säästän kaiken minkä aina voi säästää seuraaviin vuosiin..

Uusin "hankinta" tänä vuonna oli tämä hämähäkin seitti. Hämähäkit hankittiin viime ja toissavuonna. Asujakin on kertynyt aikamoinen määrä. Tänä vuonna päätettiin pelleasut jättää kaapin perukoille. Muut asut on kaiveltuna rekkiin lasten saataville vaikka joka päiväiseen käyttöön.

Mukavaa viikonloppua!



torstai 6. lokakuuta 2016

Repaleinen lokakuu

Kakkuilua tulee harrastettua ja leipomista, ei ehkä ihan päivittäin tällä hetkellä (koska aikapula), mutta aika paljon. Näitä suklaalla päällystettyjä kakkuja on viimeaikoina syntynyt, niiden tekeminen on aika hauskaa.

Lokakuu on aina bloggaamisessa ollut vähän hiljaisempi kuukausi. Lokakuussa ei oikein vielä voi alkaa joulua tuomaan blogiin, ja toisaalta pihalla ja puutarhassakaan ei ihmeitä tapahdu. Tai no tapahtuu, mutta lähinnä siivoilua, suojailua ja valmistautumista tulevaan kevääseen.
Kotoilua meillä harrastellaan sensijaan ainakin tänä syksynä niin paljon kuin mahdollista. Tänään "leivottiin" muovailuvahasta True Love -keksejä. Oli aika ihanaa. Yläkerran vaatehuonekin saatiin rakennettua valmiiksi, vielä viimeinen silaus puuttuu ja osa vaatteista ja turhaksi havatuista tavaroista seilaa edelleen kodissa siellä ja täällä. Myöhemmin, jos saan tuon projektin täysin valmiiksi, voisinkin esitellä pukeutumishuoneen/vaatehuoneen täälläkin.

Arki rullaa nyt aika kivasti, kun olen töissä ja kotona ja koulussa. En olisi uskonut, että nämä kaikki saa elämään järkevästi mahdutettua perheen lisäksi. Perhe on kuitenkin aina se ykkösjuttu, ihan kaikista.



lauantai 1. lokakuuta 2016

Elämän välietappeja

Eilen vietettiin valmistujaisjuhlia, yksi välietappi elämässä saavutettu ja tutkintotodistus kirjoihin ja kansiin laitettu. Opiskeleminen aikuisena on ollut mielenkiintoista, aivan erilaisin motiivein tapahtuvaa ja tehokasta verrattuna siihen, mitä opiskelu aikoinaan, juuri lukion suoritettua oli.
Näin aikuisena, kun opinnot ovat lisäopintoja edellisiin opintoihin ja työhön liittyen mielestäni yksi tärkeimpiä anteja koulunpenkiltä ovat ihmissuhteet ja verkostoituminen alan muiden asiantuntijoiden kanssa. Tottahan oman ammattiosaamisen päivittäminen on tärkeää myös ja uuden tiedon omaksuminen, uusien käytäntöjen jne. oppiminen, mutta minä sosiaalisena ihmisenä väittäisin, että loppuelämääni saan paljon enemmän niistä ihmissuhteista joita olen ympärilleni saanut opiskelujen myötä.
Ja mikä tärkeintä; Olen saanut ystävyyttä. Se on aivan mahtavaa, aikuisella iällä ystävyyden löytyminen ja jonkun syvällisemmän saman henkisyyden saavuttaminen ei ole niin yksinkertainen asia.
Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
Ja todellakin eteenpäin tässä mennään. Opinnot yliopistossa ovat sujuneet varsin hyvin ja aloitinkin syyskuussa toiset yliopisto-opinnot tuohon ensimmäisen rinnalle. Kaksi toisiaan lähellä olevaa tieteenalaa, jotka tukevat toisiaan tuntui luontevalta valinnalta.

Kiitos kaikille juhlissa mukana olleille ja valmistumisestani ilonneille henkilöille!

Ps. Kuvien kukat ovat osa kukkaloistoa täältä meiltä. Sain aivan valtavasti ihania kukkia ihmisiltä eilen. Huikeaa.