perjantai 4. syyskuuta 2015

Omakohtaista kokemusta robottiruohonleikkurista

Tämän kesän se "The juttu" on ollut ehdottomasti robottiruohonleikkuri. Meillä tämä kyseinen vekotin on saanut nimen Pirkko. Meidän Pirkkomme on Boschin indeco 1300. Olen päivittänyt välillä täällä Pirkon kuulumisia ja nyt syksyn alkaessa on luonnollisestikin hyvä palata taas asiaan.

Pirkko on ansainnut paikkansa perheessämme, voin kertoa että meillä oli ehkä pieni epäilys siitä, onko tuo laite ensinäänkään tarpeellinen ja toisekseen hintansa väärti meidän 1200m2 omakotitalon pihallemme. Positiivisena yllätyksenä se on kyllä lunastanut todellakin lupauksensa ja juuri mieheni kanssa listattiinkin sen parhaat ominaisuudet;
  • Vaivattomuus
  • Järjestelmällisyys
  • Vapauttaa selvästi aikaa pihatöistä
Huoltohommia tässä robotissa ei ole juurikaan ollut, aina välillä tulee puhdisteltua (kuvassa näkyy) nuo renkaat nurmikosta, varsinkin jos nurmi on kosteaa leikatessa, se alkaa helposti jumia renkaaseen kiinni.

 Toisinaan Pirkko on onnistunut joutumaan lasten lelujen kanssa tekemisiin, ja muutaman kerran tramboliinin jalat ovat olleet se, minkä päälle se on ajanut ja jumittanut. Keksittiin kuitenkin tramboliinille "lautaviritykset" jalkoihin ja nyt leikkuri osaa sitten kulkea sieltä altakin oikein mukavasti. 

Jos tykkää siististä, huolitellun näköisestä nurmikosta pihalla, niin voin suositella robotin hankintaa. Sen avulla se on aina sitä, oli sinulla aikaa tai ei nurmikon leikkuulle. Minun mielestäni tuo laite maksaa hintansa pois ajansäästöllä. Ja toisaalta sillä, että ei tarvitse olla ostamassa bensaa koneeseen, siistimässä jalkineita kun ajelee ylipitkäksi kasvanutta nurmikkoa, olla leikkaamassa nurmikkoa kun vieraat on kohta saapumassa jne. 

Muutama tuttu on innostunut ostamaan robottinsa nyt kun on nähnyt sen meillä tosi toimissa. En uskalla toisten suulla puhua, mutta sanoisinko, että vertaillessa eri merkkien robotteja tämän Boschin järjestelmällisyys on noussut ehdottomana ominaisuutena esiin. 

Hyvää viikonloppua kaikille!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!