sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Huoleton ja helppo pienoiskasvihuone

Nyt elellään vasta helmikuuta ja ajallisesti lähes kaikkea ennättää vielä laittaa kasvamaan! -Jos ei esim. erityisiä chilejä lasketa, mutta varmasti löytyy chililajeja jne jotka ehtivät tulevaan kasvukauteen. Minä sain tässä viime viikolla ihanan postilähetyksen, jossa mukana oli muunmuassa tällainen Jiffyn turvenappeihin perustuva pienoiskasvihuone. Kasvihuoneen erityisyytenä on se, että siinä on pohjalla kastelumatto, joka auttaa turvenappeja pysymään sopivan kosteina ja kastelun tarve vähenee.
 
Kuten huomaatte, minulla on tuolla ikkunan puolella maitopurkeissa jo koulittuja tomaatintaimia ja pari astiaa koulimattomia pikkusia vielä.
 
Kasvihuoneen mukana tulee hyvät käyttöohjeet, ja kaikki on vettä ja siemeniä vaille valmiina.

 Lämmintä vettä kaadetaan kasvihuoneen kulmassa olevaan kasteluaukkoon ja odotellaan hetki, kunnes turvenapit turpoavat pulleiksi "lihapulliksi", kuten kasvihuone facebook-ryhmässä näitä turvonneita nappeja kutsuttiin.
 Tässä turvenapit ovat pulleina ja kosteina, ja näihin sitten asetetaan siemen kerrallaan tuohon pikkuruiseen aukkoon. Meillä lapset innostuivat tästä puuhasta. Turvenappien hyvistä puolista mainittakoon se, että aika siivosti nämä hommat hoituvat. Huonona puolena voisin mainita, että ihan minipienten siementen laittaminen tuonne pussukkaan on aika haastavaa, ehkä sellaisille minipienille suosittelenkin esikasvatusta laatikossa ja sitten koulimista.


Jiffy-kasvihuoneita ja muita mielenkiintoisia tuotteita löydät ihan hyvinvarustelluista marketeista!

Ps. Myöhemmin esittelen irrallaan myytävän kastelumaton, jota voi hyödyntää monessa tilanteessa!


Tämä postaus on blogiyhteistyö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!