tiistai 19. heinäkuuta 2016

Taviksesta tanskattareksi

Pääsimme Satun järjestämän bloggaritapaamisen aikana käymään myös Kivipajulan pihassa. Tämä piha on tv:stäkin tuttu (Suomen kaunein piha -ohjelma), persoonallinen kivipiha. Pihan omistajarouva on hurmaava tanskasta lähtöisin oleva puutarhaharrastaja. Pihaan on syntynyt selvästi omaleimainen tunnelma tanskalaishenkisistä istutuksista ja rohkeasta tavasta toteuttaa piha ihan omannäköisenä persoonallisena kokonaisuutena.

Istutukset ovat täydellisen runsaita ja hyvinhoidettuja, samoin kuin kaikki rajaukset, reunakivet, kivetykset ja sora-alueet. Täydellisyyttä hipovaa kauneutta.

Tämän pihan omistajat harrastavat pajutöitä ja se näkyy erilaisissa ruukkuistutuksissa ja pihalle tehdyissä huonekaluissa ja keinussa ym. Pajut he kasvattavat itse maaseudulla.

Suomessa menestyvillä "peruskasveilla" on saatu aikaan uskomaton lopputulos! Harmi, etten muistanut kuvata talon kulman takana olevaa vadelmatarhaa!

Tässä vielä yleiskuvaa takapihalta

Valtavan kokoine lohenpunainen pasuunankukka ilahduttaa omistajiaan kesäiltaisin voimakkaasti vaniljalta tuoksuen

Tirilän puutarhalta hankittuja verenpisaroita, valtavine kukintoineen

Tässä vielä kivetyksistä nähtävillä niiden siisteys. Näiden huoltamiseen tarvitaan kuulemma lehtipuhallinta viikottain

Reunakivien lisäksi näissä istutuksissa on peltiliikkeiltä saatavaa "reunanauhaa" käytössä
Pihan muutos perus nurmikko + trampoliini  -pihasta tähän on ollut huikea. Saimme nähdä tämän muutoksen pihan valokuvakansiosta.

Kiitos kun pääsimme tutustumaan tähän tanskalaishenkiseen kaunottareen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!