lauantai 13. toukokuuta 2017

Salt and pepper -puuhia pihalla

Eikös näytäkin, kuin suolaa ja pippuria olisi sekoitettu?
-Kyse on kuitenkin vain kalkista ja kevätlannoitteesta!

Joka keväiset kevätlannoitukset ja kalkitukset jäivät tänä vuonna näinkin myöhäiseen ajankohtaan. On ollut niin jäätäviä kelejä, ettei ole ollut suuria houkutuksia pihahommiin. Tänään oli pitkästä aikaa ehkä hieman lämpimämpää ja me aloitettiin viimein pihan laitto kevät kuntoon!

Kolmen apurin kanssa onkin mukava puuhastella. Suorastaan taistelu siitä, kuka saa ensin ottaa raemaista Biolanin kalkkia!

Kalkki on aina kiva heiteltävä, sillä se on raemaisessa muodossa. Joskus olen yrittänyt jauhemaista levitellä, niin se on aika moinen sotku ja helposti menee läjäänkin. Nämä papanat sinkoilevat kivasti joka puolelle.

Nurmikko on vielä vähän talviunillaan, mutta eiköhän se tämän haravalla rapsuttelun jälkeen taas heräile sieltä.
Biolanin kevätlannoitteen olen levitellyt osin nurmikolle ja pussin takana olevan ohjeen mukaisesti kasveille, herättelemään kasvit taas uuteen kasvukauteen.
Aikas mukavaa yhteistekemistä. Vielä ennättää hedelmäpuitakin kevätruiskutella, jos sellaiselle on tarvetta. Ainakin täällä päin lehdet ovat vielä visusti aukeamatta. Meinataan huomenna parafiiniöljy-ruiskutukset tehdä tuhohyönteisiä vastaan.

Äitienpäivää meinataan myös pihahommien parissa viettää.

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!