maanantai 22. huhtikuuta 2019

Bioruukut kokeilussa yrttien kasvatuksessa

Vähän aikaa sitten harmittelin mielessäni, että joudun ottamaan kuvia taimista, jotka ovat yleensä muovisissa ruukuissa. Muoviruukkujen elinikä onneksi on pitkä ja pesen niitä kaudesta toiseen, niin kauan kunnes ne hajoavat ja ovat käyttökelvottomia. Siitä huolimatta muoviruukut eivät ole hyvä juttu, ja haluaisinkin löytää muun ratkaisun. Turveruukkujakin käytän, mutta esim. tomaatti mielestäni nautiskelee paremmin vettä pitävässä muoviruukussa olostaan. Turveruukuissa onnistun kuivattamaan taimet helpommin. Jonkun verran tulee laitettua myös maitopurkkeihin ja muihin purnukoihin taimia kasvamaan. Mutta oma juttunsa sekin purkkien kanssa touhuaminen, kerääminen, peseminen ja säilöminen..

Kevätmessuilla tärmäsin  Vefi -bioruukkuihin, jotka vaikuttavat varsin käteviltä! Ne ovat nimittäin biohajoavia!  Ruukkuja oli sekä pyöreitä, että neliskulmaisia. Pyöreät ovat ehkä hieman pienempiä tilavuudeltaan.

Päätimme kasvattaa uusissa biohajoavissa ruukuissa Bio basilikaa ja tavallista, violettikukkaista basilikaa. Kokeeksi kahta eri lajia, että nähdään onko niissä jotain eroa toisiinsa nähden esim. maussa. Basilikahan on ihana yrtti ja sitä voi kuivattaa ja säilöä talveksikin. Basilika käy melkein mihin tahansa ruokaan, tosin sekin taitaa olla mielipideasia..

Biohajoavat ruukut muuten eivät ole mitään höttöä tavaraa, vaikuttaa ihan napakalta muovilta. Kerron myöhemmin täällä blogissa lisää käyttökokemuksia, mutta nyt muutaman viikon kokemuksella vaikuttavat ihan normaaleilta taimiruukuilta. Kevätmessuilla Scheteligin edustaja kertoikin, etteivät nämä ihan kotikompostorissa hajoa. Uskoisin, että ovat myös monivuotisia, hyvän pesun jälkeen.

Basilikaruukut kylvettiin reilu viikko sitten..

Näin minipienet siemenet basilikalla on.

Ja tänään ruukuissa näyttää tältä. Eli hyvin ovat lähteneet itämään meidän basilikatkin.

Kuulemisiin taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!