sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kompostikokemuksia ja kesäkukkia

Pelargoniat ovat kyllä aivan mahtavan upeita ja tämä kevät on hellinyt niitä ihan selvästi. Kukkaloisto on mahtava ja nuppuja puskee koko ajan lisää.

Pelargonia on kukka, joka tykkää olla sateelta suojassa, vaikkapa ikkunalaudalla. Se kestää mielestäni myös hyvin paahteisemmankin paikan

Komposti on talven mittaan täyttynyt ja meillä on tapana keväänä sitä tyhjennellä ja myllätä hieman. Meillä oli talvella vähän kosteuden kanssa pulmaa ja olenkin toiselle kompostin käyttäjälle perheessämme ohjeistanut RUNSASTA kuivikkeen käyttöä.
Meillähän oli vastikään kärpäsen toukkia kompostissa, joka on merkki liiallisesta kosteudesta. Muurahaiset sensijaan kielivät siitä, että komposti on kuiva. Kompostin möyhintä ja pieni potallinen lapsen pissaa lisättiin sinne ja noin puoli tuntia sen jälkeen lämpötila kompostissa nousi taas noin 50 asteeseen. Eli lämpötilaan, jossa ne kärpäsen toukatkaan eivät enää elä. 

Meidän 7 henkiselle perheelle tämä Biolanin pikakomposti on joinain talvina riittänyt, toisinaan tuntuu että toinenkin voisi vielä olla vieressä. Se ainakin helpottaisi elämää. Joskus meinaa lopputalvesta loppua kompostissa tila, varsinkin jos ollaan onnistuttu saamaan se umpijäähän ja kompostointi on ns. tauolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!