keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kunnon kuvapläjäys tähän väliin piiiitkästä aikaa.. vaikka kaikki onkin aivan kesken ja sekaisin vielä..

 Punapilkulliset pikkupojat leikkivät majaa epämääräisen telkkarin alla olevan "pömpelin" alla. Ajatuksena olisi hankkia tv-tasoksi joko muuramen korkeakiiltoinen systeemi tai jotain "vanhahtavaa", ehkä se muurame kuitenkin.. =) Kyseinen pömpeli on aikoinaan palvellut varastossa työkalujen yms säilytyksessä, joten ei tule jäämään tähän olkkariin toivottavasti pitkäksi aikaa..
 Ekoja takkatulia uudessa kodissa. Aloitimme parin viikon "pikkuhiljaa" uunin lämmittämisen, jonka seurauksena meinattiin läkähtyä kuumuuteen sisällä.. Ihanaa kuitenkin oli takkatulta katsella. Meillähän ei näy täällä telkkari, eikä tule piiiitkään aikaan näkymäänkään.. (olikohan se joskus syyskuussa 7.9 tai jotain kun asentajat tulevat laittamaan)...
 Kahden kerroksen väkeä keittiön kaapissa. Täytyy sanoa, että olen ihmetellyt Puustellin touhuja, enää en aio soitella perään.. Meillähän on osa asioista vielä asentamatta ja vetimiä yhdessä vessassa laittamatta jne.. Ja sitten ihmettelen sitäkin, että eikö Puustellin keittiöihin kuulu ne haarukka-lusikka-lokerikot ollenkaan? Sellaisia pitäisi alkaa metsästämään pariin laatikkoon, on aika v-mäistä kun ei niitä ole ja kaikki kihvelit ja kahvelit seikkailevat ympäri laatikkoa. Myöskään "jarrumattoja" ei miun mielestä noissa laatikoissa ole, joka kanssa ihmetyttää. Miten muilla Puustelli-keittiöläisillä?
 Oman maan satoa. Entisen kotimme pihassa on syksy tuonut ihanaa satoa, luumuja on tullut satoja kappaleita kuten myös omenia. Karviaiset olivat myös tosi herkullisia. Olemme vihdoin saaneet entisen asuntomme MYYNTIIN! Jiihaa. Jos vielä joku innostuisi katsomaankin sitä joskus..

 Väsymyksen seurauksena pienimmäisemme tuli kolme alinta porrasta alas ja sai suuhunsa kuusi tikkiä. Muuten on portaissa kuljettu tosi nätisti, eikä ihan hirveätä hulabaloota portaiden olemassaolo ole vielä ainakaan aiheuttanut. Mutta melkoisen kovat kolisemaan ja natiseman ne portaat kyllä ovat, siis ymmärtäisin narinat sun muut, mutta kun se oudon kovaa kolahtaa ja paukkuu kun ylös kävelee... Vaikka yrittäisi kuinka hiljaa mennä, niin helposti saa lapset heräämään portaissa kävellessään... =( Onko muilla uusien portaiden omistajilla ollut moisia ääniongelmia?
 Listoja puuttuu alhaalta edelleeen tosi paljon. Niitä ei olla yhtään askarreltu, tosin mies sai viimein oman sirkkelin hankittua, että josko vaikka sitten talvemmalla noita ehtisi... Keittiömme sai myös uuden IKEA-ruokapöydän väliaikaiseksi pöytäratkaisuksi. Tämä ei todellakaan tule meille jäämään, mutta oli aivan pakko hankkia perheelle pöytä. Söimme alkuun pahvilaatikkojen päällä ja sittemmin ulkopöydällä joka oli muovinen ja joka kerta kun joku vähän tyrkkäsi pöydän laitaa, kaikkien maitolasit kippasivat tai vastaavaa... Niinpä suuntasin viime viikolla Ikeaan ja ostin tämän. Tuolit ovat oikeastaan aika kamalan rumat, mutta ovat jämäkät ja hyvät istua.

 Cariitin kristalliled-valot saapuivat vihdoin.. Ja vielä jälkitoimituksella johdotkin niihin. Yritetään miehen kanssa askarrella ne illan aikana itse paikoilleen. Sähkömiestä ei ole ainakaan kolmeen viikkoon näkynyt eikä kuulunut, vaikka aika monta asiaa siellä kesken vielä onkin. Enkä aio soitella perään, soitelkoon... Minullahan alkaa työt ensi viikolla ja sitten meillä ei ole kukaan päivystämässä koko ajan asentajia paikanpäällä, niin saavatpahan itse sitten meidän aikatauluihimme sopeutua. (Minullakin työpaikka on kaukana, ei pääse ovia aukomaan jne milloin tahansa..)
 Taidettakin syntyi tässä eilen meillä seinälle ja vaatekaappiin. Timpurin merkkaustussi sattui olemaan rakennustarvikelaatikossa saatavilla ja meidän kaksivuotiashan käytti tilanteen hyväkseen.. Meillä on vielä vähän joka puolella erinäisiä rakentamistarvikkeita ja työkaluja, sekä koneita, muuttolaatikoita ja pakastimia sun muuta, mikään ei vielä oikeastaan ole omalla paikallaan..  Vaatehuoneet täytyisi saada kuntoon, hyllyt siis puuttuu, että saisi edes vaatteita laitettua lapsille saataville.. Mahtaa olla mukava arki tulossa kun ensi viikolla lähden töihin ja en löydä mistään mitään.. (Meillä muuten ei ole edes pyykinpesukonettakaan vielä! Sekin vähän hankaloittaa elämää..)
Mutta, etten vain valittaisi asioista, niin täytyy sanoa että lapset ovat ihmeen hyvin sopeutuneet uuteen kotiinsa ja tuntuvat siitä tykkäävänkin. Naapurit ovat ainaskin tähän asti olleet ihan ihania, talossa on jo nyt ihana tunnelma ja tuntuu omalta, oman näköiseltä ja kotoisalta. <3 Vielä kun joskus saisi nuo biljoona keskeneräistä asiaa tehdyksi.....

7 kommenttia:

 1. Ikävää, kun sattui porrasvahinko pojalle... :(

  Meillä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia portaisen narinan suhteen. Hienosti ne ovat toimineet ja äänettömät ovat. Hovinikkareilta tilasimme.

  VastaaPoista
 2. meillä on kyl erilaiset rappuset mut ne oli kans kovat nariseen ja koliseen. Niihin asennettiin johki kohtaan sellaset kumivaimentimet mut vieläki 2 rappusta narahtaa tossa keskivälillä. Onko noi teijän rappuset kovin liukkaat? Yks rouva puhui että niiden uudet rappuset on kovin liukkaat ja kun astuu vähänki huonommin nii on pyrstöllään, eli kantapää luiskahtaa. Jonna

  VastaaPoista
 3. Meille tuli Puustellilta lokerikot, kun keittiösuunnittelija/myyjä ne sinne suunnitteli/myi. Automaattisesti niitä ei tule.

  VastaaPoista
 4. Puustellin keittiöön ei "automaattisesti" kuulu lusikka/haarukka/veitsi systeemejä, mutta sellaisen saa laatikoihin aika pienellä rahalla kyllä hankittua. Meillä tosin myyjä kauppasi sen mukaan heti alussa. En usko tuon matonkaan kuuluvan. Ainakin itse olen sen itse hankkinut ja asentanut. Sekin on hinnaltaan suht edullista.

  VastaaPoista
 5. Juu, eiköhän nuo lokerikot ja jarrumatot ym. ole lisävarusteita. Eli ne saa, jos tajuaa niitä kysyä/suunnittelija niitä ehdottaa. Itsekin tässä oivalsin, että jäipä meilläkin tilaamatta! :/ Olishan se varmaan kuitenkin sopivampi kuin joku kaupasta ostettu sinne-päin-laatikko..

  Harmillinen vahinko portaissa! :( Ei ihme, että lapsille sattuu, kun tuntuu ainakin meillä sattuvan aikuisillekin! Tämän päivän saldona: mies viilsi puukolla sormeen ja itse astuin naulan jalasta läpi.. Auts.

  VastaaPoista
 6. Miä muistan kun valikoitte tuota keittiötä ja kerroin, että ostettiin omamme ikeasta (täyttä puuta jne) ja toivottelit vaan onnea sen suhteen jatkossakin :D Kerroin silloin, että ei se kotimaisuus takaa mitään laatua minkään asian suhteen... enkä vieläkään usko siihen. Meilä on nyt vuoden ollut se keittiö pystyssä ja toimii loistavasti... Sori mut oli pakko heittää vaan tähän väliin... koska ei sillä rahalla saa aina parempaa... mut oikeasti hyvälle näyttää teillä!

  Onko noi portaat miten liukkaat? Ja ootteko ajatelleet askelmiin niitä jarruraitoja? Kaupastahan saa ihan tyylikkäänkin näköistä karhennettua nauhaa, joka siihen etuosaan liimataan...

  VastaaPoista
 7. Olipas monta kommenttia. Niin niistä portaista, että eivät minun mielestäni ole erityisen liukkaat, ihan hyvän tuntuiset, jopa vähemmän liukkaat kuin yhdessä kodissani olleet lakatut mäntyportaat. Noissahan on reunassa musta kuminen nauha, joka jarruttaa kivasti askellusta.. Se musta viiva siis portaissa on kohollaan olevaa "pehmeää" kumijuttua ja jarruesteenä..Ei olla ajateltu enää toisia jarruja laittaa, enkä koe tarpeelliseksikaan. Sinänsä ei ole huomattu, että kukaan lapsista tai aikuisista meillä olisi liukastellut portaikossa. Vaikka välillä melkoisen lujaa pojat portaissa menevätkin.

  Portaiden äänekkyyteen vastasi portaat.comin henkilö, että johtuu rakennusaikaisesta kosteudesta narinat.. En kyllä vaan valitettavasti voi uskoa, että moinen kolahtelu tiettyyn portaaseen astuessa siitä johtuisi, joku siellä ei oikein ole paikoillaan...

  Minä tuosta Puustellista en uskalla kovin paljoa huudella, mutta olenpa jälkeenpäin kuullut niin paljon pelkkää pahaa Puustellin toiminnasta, oikeastaan ei vielä ole tuttavien tai tuttavien tuttujen kautta täysin tyytyväistä vastaan tullutkaan... että kyllä aika hurjaa on. Sinänsä laatuseikoista en vielä osaa sanoa mitään, nyt vaikuttaisi ettei keittiössä laadullisesti ole moitetta minulla..Asennus vaan kesken, asiakaspalvelu ei ihan pelaa jne.. =/

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!