keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kärcher joululahjavinkkinä?

Sain syksyllä Kärcheriltä testiin pari konetta, joista viimeisimmäksi testasin tämän "märkäkuivaimurin". Napakkatekoinen, laadukkaan tuntuinen laite oli hieman kovaääninen, tosin minulla ei ole kokemusta muista vastaavista laitteista, ehkäpä teho vaatii sitten sen äänen ;).
Koneella pystyi sekä kuivaimuroimaan, että märkäimuroimaan, siinä on suuttimia erilaisiin tarkoituksiin muunmuassa tekstiilipesuun. Esim. valkoisen sohvan likatahran voi pestä tämän laitteen avulla, niin että mieluiten ensin antaa pesuaineen hieman vaikuttaa tahrassa.
Kärcherille plussaa koneiden ulkonäköseikoista, ihanaa kun eivät ole enää kirkkaan keltaisia kaikki laitteet.

Tässä vielä esimerkkitilanne syksyn kurakeleistä (nämä on edessä taas keväällä!), kun koiruus on päässyt sisälle väärän oven kautta ja eteinen on aivan järkyttävässä kunnossa. Kärcher auttoi selviytymään tästä tilanteesta ja monesta  muusta syksyn mittaan. Itseasiassa jos totta puhutaan, tykästyin ehkä enemmän siihen höyrypesuriin, jolla sai tapetuksi sisään tulleet pöpöt ja esim tautisena aikana höyryttelin ovien kahvoja, hanoja yms paikkoja mihin lapset räkäsormillaan yltävät.
 
Loppuyhteenvedoksi sanoisin, että varmasti on paljon konsteja joilla asiat saa puhdistettua, erilaisia aineita ja myrkkyjä joilla bakteerit tappaa. Imurilla imuroidaan, mopilla mopataan, mutta märkäimurilla voidaan tehdä molempia yhdellä kertaa. Bakteerikammoisen unelma on höyrypesuri, varsinkin jos ei tahdo myrkkykemikaaleja kotiin ja hengitysilmaan päästää.
 
Jospa tämä olisi sitten sellainen joululahjavinkki ihmiselle jolla on jo "kaikkea", helpottamaan arkea siivoustuokioita.
 
Kiitos Kärcherille yhteistyöstä!
 
 
                                         Muut blogitekstini Kärcherin laitteista löytyy täältä!

4 kommenttia:

 1. Edelleen kyselen, että kuinka tuo toimi laattalattian saumoihin. Olisi kiva kuulla kokemuksia!

  VastaaPoista
 2. Minä suosittelen imevää höyrypesuria. Ihan huippulaite! Siinä yhdistyvät aikalailla nuo molemmat testaamasi laitteet. Meillä on SV 1902, mutta siitäkin on vissiin tullut uudempi versio.

  VastaaPoista
 3. Ullalle vastaan omasta kokemuksesta, että kyllähän höyrypesurilla laattasaumoja saa puhdistettua, mutta kovaa työtä se on, eikä lopputulos välttämättä ole täysin puhdas. Riippuu saumauslaastin ominaisuuksista ja likaisuudesta ennen puhdistusta ja liasta. Lisäksi olen huomannut, että saumat puhdistuvat vähitellen enemmän ja enemmän, kun pesuria käyttää niihin säännöllisesti. Eli itse en menisi lupaamaan, että sillä takuuvarmasti saa saumat säihkyvän puhtaiksi, selkeästi puhtaammiksi kyllä. Huippujuttu tuossa on se, ettei tarvitse käyttää kovia puhdistusaineita, vaan pelkkä vesi riittää ja samalla pinnat tulee desinfioitua.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Katri! Paljon kuullut hyvää ja huonoa tuosta laattasaumojen puhdistuksesta, joten laitetta en ole vielä itselle uskaltanut hankkia. Kovaa työtähän tuo saumojen puhdistaminen on toki ollut muutenkin.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!