torstai 5. maaliskuuta 2015

Kuningas alkoholi

Nyt kun olen täällä kertonut teille hieman elämäntapamuutoksistamme, voisin kertoa suhteemme alkoholiin ihan "julkisesti". Mitään sen ihmeempää kerrottavaa sinällään ei ole, meillä kun ei juurikaan käytetä minkäänlaisia alkoholituotteita. Todella harvoin on tilaisuus/tilanne johon saattaa pienesti kuulua alkoholi. Sellainen nuoruusvuosien "pämppääminen" on kyllä niin mennyttä päivää, että viimeisen kymmenen vuoden aikana alkoholia on tullut nautittua päihtymykseen asti reilusti alle 5 kertaa. Mitään absolutisteja meillä ei olla, mutta ihan hyvin voisimme ollakin. Toisaalta miksi täysin kieltäytyä jostain, jos esim. juhlissa voi kilistää muiden mukana sen lasillisen tai erityistilanteessa ottaa jälkiruokakonjakin? Siis sen kerran vuodessa, ehkä?

Aika monille tuo alkoholi tuntuu olevan aika paljon enemmän mukana elämässä, tuota elämäntapamuutosta ajatellen mietin, kuinka paljon alkoholissa onkaan elimistölle ei niin välttämättömiä aineita ja kaloreita. Lisäksi ihmettelen sitä, miten lapsiperheen elämään moinen "pämppäämien" voi sopia? -Itse en ainakaan muutamaan päivään tuollaisen reissun jälkeen ole kovin fressi ja reipas hoitamaan niitä lapsukaisia. Onnekseni moista harrastusta meillä ei ole. Sallittakoon se niille, jotka siitä saavat elämäänsä enemmän kuin mitä se ottaa. (onko tämä niitä hetkiä, kun huomaa tulleensa vanhaksi? Kun ei enää vaan jaksa ajatellakaan moista?)

Olen lisännyt sivutunnisteisiin "elämäntapamuutos"-postauksille oman kohtansa. Sieltä voi lukea myös muita ajatuksiani aiheeseen liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!