lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kokemuksia robottiruohonleikkurista

Minulla on nyt muutamalta päivältä kokemuksia tuosta Boschin indego -robottiruohonleikkurista ja alkaa vähän on olla ajatuksia siihen liittyen.
Alkuun on mennyt pari päivää ihmetellessä ja tutustuessa tämän robotin sielun elämään. Oikeastaan nyt kolmantena käyttöpäivänä alkaa hieman valjeta ajatukset ja en ehkä pidäkään "häntä" niin kovin omapäisenä ja pitkävihaisena tapauksena kuin aluksi. ;) Muutamia seikkoja jotka ovat nousseet mieleeni ovat olleet

1. Jos olisin pihanrakentaja ja suinkin olisi mahdollista; Hankkisin robottileikkurin ihan heti alkuunsa, ennen kun pihaa edes on suunniteltu. Suunnittelisin pihan täysin robottiystävälliseksi ja asentaisin pihan multien laittamisen aikaan jo nuo rajalangat robottia varten. Se olisi todella kätevää!

2. Olen käyttänyt aikaa enemmän "ruohonleikkaamiseen" näiden kolmen päivän aikana kuin koko kesänä. En nimittäin malta pitää katsettani irti tuosta laitteesta. =D Seurailen, että minnehän se seuraavaksi suuntaa ja mikä on lopputulos nurmikolla.

3. Kolmantena ajatuksena voisin todeta, että kyllä tähän taitaa innostua oikein kunnolla. Vielä täytyy vähän "makustella" ja totutella robotin olemassa oloon. Ehdottomana kumppanina tälle robotille pidän hyvää akkutrimmeriä, jolla pääsee sitten niihin paikkoihin mihin robotti ei.  

Ruohonleikkuripostauksia tulee, kunhan taas käyttökokemusta ja -näkemystä kertyy.

Ps. Tuo Boschin malli on erittäin helppo ottaa käyttöön. Siitä kertoivat muutkin käyttäjäkokemukset, mitä googlettelin. Ja androideilla/applen puhelimella ja tabletilla tuota leikkuria voi ohjeistaa ihan kotisohvalta käsin. 

2 kommenttia:

  1. Tuo houkuttaisi minuakin. Mitenkäs, jos tuon laittaa pihaan heti alkuvaiheessa, voiko istutuksia yms. kaivauksia pihalle tehdä huoletta ettei tarvitse pelätä rikkovansa jotain robotille kuuluvaa? :D

    VastaaPoista
  2. Meinaan juurikin tästä aiheesta kirjoitella vähän myöhemmin (kunhan kokemus vähän kertyy ja ajatukset kasaantuvat lisää). Mutta siis ehdottomasti, nyt jos olisi tämän hetkiset kokemuset ja tieto, niin laittaisin heti pihan rakennusvaiheessa jo nuo "ohjauslangat" maahan. Ja suunnittelisin pihan tuota leikkuria ajatellen kokonaisuudeksi. Sinne tontin rajojen ympärille tulee siis sellainen "lanka" ja vaikka sen katkaisisi kaivannoissa, niin kyllä sen korjattua saa, ihan helposti ja itse. Toisaalta, epäilen ettei sieltä pihan rajoilta niin kovin enää kaivella ja toisaalta kyllähän sen langan muistaa ja osaa sitten varoa. Mutta: Pysy kuulolla, laitan vielä ihan postauksen muodossa tästä aiheesta ajatuksiani.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!