maanantai 23. toukokuuta 2016

Kirvojen kesä?Varmaan jokainen, joka vähänkin on pihahommista kiinnostunut on kuullut kirvojen tulosta Suomeen. Kauheita määriä näkyi ihan tutkakuvissa ja niistä sitten kirjoiteltiin lehdissä ja internetissä paljon. Teinpä itsekin vähän kirvaselvitystä pihaltamme ja ihan "normaali" määrä niitä vihreitä kirvoja, mitä nyt aina kesällä liikkuu, tuli vastaan. Ja olin jo kierrosta lopettelemassa kun hokasin maksaruohoissa olevat mustat kirvat! -Niitähän oli ihan hirveä määrä!
Niitä vihreitä kirvoja olen ihan kylmällä vesisuihkulla suihkutellut ja joskus näitä mustiakin yrittänyt, vähän kehnolla menestyksellä. Minä uskon, että nämä ovat jotenkin sitkeämmässä. Toluvesiä en suosittele luontoon laittamaan, joten löysin tällaisen luonnonmukaiseen viljelyynkin soveltuvan Natrian hyönteisten torjunta-aineen.
Tässä on mukana hauskannäköinen ja kätevä annostelusysteemi ja suihkuttamalla kasveihin saadaan tuhoeläimet pois niistä. 
Suosittelen tsekkaamaan aika-ajoin kasvit, ruusut, heisikasvit, ihan kaikki oikeastaan, etteivät kirvat ehdi tehdä pahasti tuhoja niissä. Toiset tykkäävät "napsia" sormilla kirvat kuoliaaksi, itselläni ei kyllä hermo riittäisi noinkin suuren määrän mekaaniseen poistamiseen. 

Tästä linkistä pääset tutustumaan erilaisiin torjunta-aineisiin ja löydät myös tämän tuotteen tarkemmat tiedot. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!