lauantai 21. toukokuuta 2016

Lisääntymisen ihme koettu

Sormustinkukka on yllättänyt minut lisääntymiskyvyllään. Minullehan tämä kasvi on ennestään melko tuntematon, viime kesänä ihastuin sen runsauteen ja suureen kukintaan. Värikään ei ollut yhtään paha. Istutin tuolloin kaksi kappaletta sormustinkukkia eri paikkoihin ja ajattelin, että siinähän kukkivat. En yhtään ajatellut, että saan niistä iloa sen pidempään..
 Talven jälkeen kasvin maanpäälliset osat olivat kuolleet ja repäsin ne sitten pois. Ja koska kasvi oli minulla väliaikaisessa "kasvupaikassa" ei missään virallisessa kukkapenkissä, ajattelin tänään että alan tyhjentää multaa noista "altaista". Huomasin kuitenkin, että siellä on paljon pikkuriikkisiä taimia juuri näiden sormustinkukkien lähettyvillä. 
Etsin googlen avulla tietoa ja sain varmistuksen: Nämä todellakin ovat sormustinkukan pikkualkuja ja niitä on todellakin paljon!
Tutustuttuani tarkemmin aiheeseen minulle selvisi se, että tämä kasvi tekee ekana kesänään lehtiruusukkeen ja toisena kesänä se kukkii kauniisti. Kasvi voi kukkia ruusukkeesta myös useampana kesänä. 

Sormustinkukka on myrkyllinen, joten se tulee tietysti muistaa tätä kasvia käsitellessä. Viikonlopun aikana meinaan siirtää pikkutaimet parempaan paikkaan kasvamaan ja vahvistumaan, jospa vuoden päästä sitten saisimme valtavan paljon ihania sormustinkukkia!

2 kommenttia:

  1. Sormustinkukka tosiaankin jaksaa ilahduttaa aina uudelleen,meidän pihassakin kukoistaa samanvärinen :)

    VastaaPoista
  2. =) On todella näyttävä. Toivottavasti saadaan nuo pikkuruiset ensi kesäksi kukkaan, tai siis ainakin osa niistä.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!