sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Terhakat ja tuuheat pikkutaimet

Minulla tuli mahdollisuus tutustua KodinKukat -nimiseen puutarhakauppaan, joka sijaitsee Haminassa. Tein jokunen aika sitten "tilauksen"heidän verkkokauppaansa ja sain sitten hauskasti pakatut, kompaktit kasvit postipakettina. Tilasin kesäkukkia mm. miljoonakelloa ja riippupelargonioita ja orkideoja.
Kesäkukat olivat mukavan pieniä, itse kasvatettavia ja tuollaisissa muovisissa rasioissa. 
Näiden pikkutaimien kunto kotiin tultua oli oikein hyvä, vaikka pari päivää postissa olivatkin seikkailleet. Ajattelin kuitenkin istuttaa ne mahdollisimman pian ja olinhan jo kesäkukkamullat ja istutusastiat niille varannutkin valmiiksi.
Minulla on jonkun verran kesäkukkien kasvatuskokemuksia. Kotioloissa niiden kasvun optimaalisten olosuhteiden järjestäminen on aika haastavaa. Ainakin minun kesäkukkani ovat joko venähtäneet kuikeloiksi tai kärsineet valon puutteesta. Lisäksi viimevuotiset pikkutaimet kokivat perheen pienimmän puutarhurin "nyppimis"-leikin ja näin ollen menehtyivät ihan jokainen!

-Jotenkin minulla on tällä hetkellä sellainen tunne, että meillä ei ehkä tulevinakaan kesinä kasvatella kesäkukkien taimia.

Tällaiset napakat, tuuheat ja vehreät taimet on ilo istutella ja jäädä odottelemaan kasvun ihmettä. Suoraan ulkona, ilman sisäkasvatuksia.


Kokeilumielessä tilasin KodinKukilta vielä tuon ruukkuvadelmankin. Katsotaan tuleeko satoa ja kuinka se täällä meidän terassilla pärjäilee jatkossa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos linkistä! Ensi keväänä taimet tulevat meillekin tuolta. Kotikasvatusta yritetty, mutta olosuhteet eivät ole oikein hyvät. Ja taas satoja euroja kannettu taimikauppoihin, pikkutaimilla saisi aika hyvät säästöt kesäkukissa.

    VastaaPoista
  2. Juuri sitä mietinkin, että jatkossa säästän aikaa ja rahaa ja ison vaivan tilaamalla näitä taimia!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!