lauantai 27. elokuuta 2016

Boschin oksasilppuri on miellyttävän hiljainen ääneltään. Olin jo varautunut siihen, että joudun käyttämään oksia silputessani kuulosuojaimia. Koneen ääni olikin suorastaan mukava. Kunnon oksasilppuri on riittävän tehokas ja sitä käyttämällä vähenee puutarhajätteen määrä selvästi. Puisevia oksia ja vaikkapa puiden vesoja ei oikein voi kompostoida lehti- tai pikakompostorilla, mielestäni silppuaminen on hyvä vaihtoehto. Pihapiiriin tai ympäristöön ei jää epämääräistä risuroskaa pyörimään ja tuon hakkeen mikä syntyy voi käyttää vaikkapa kuorikkeen tapaan.

Oksat työnnetään suuaukosta yksi kerrallaan, suojalaseja käyttäen tietenkin.
Parhaiten tähän soveltuvat tuoreet, pehmeät oksat. Eli tämä on oikein hyvä olla heti paikalla kun vaikkapa pensaita leikataan alas tai yksittäisiä oksia syksylläkin leikataan. Nythän esim. kirsikalle alkaa olla se aika kun voi leikata oksia.
Boschin oksasilppurissa on alla suuri kokoojasäiliö, joka kokoaa murskatut ja pätkityt oksat. Siitä ne on helposti kaadettavissa jatkosijoituspaikkaansa. Laite on myös helppo siirtää paikasta toiseen alla olevien renkaiden avulla.


Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Boschin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!