maanantai 15. elokuuta 2016

Porkkanoita laatikoissa

Meillä on nostettu porkkanaa viikottain juhannukselta alkaen tänä vuonna. Saatiin nimittäin maalis-huhtikuussa siemenet jo maahan ja porkkanat ovat kasvaneet aika hyvin tänäkin kesänä noissa kasvulaatikoissa!
Lasten mielestä on tosi hauskaa seurailla niiden kasvua ja syödä niitä. Tänäänkin nostettiin 1,5 kiloa porkkanoita ja kolmeen poikaan lapset ne vetäsivät. Kaksi pojista sattui olemaan harrastustensa parissa nimittäin. =D Aikamoinen porkkanamenekki. (Viimevuonna nostettiin yli 10 kiloa porkkanoita yhdestä kasvulaatikosta, nyt meillä on porkkanaa kahdessa!)
Porkkanoissa, niin kuin marjoissa ja muissakin syötävissä jutuissa pihamaalla on sovittu yhteiset pelisäännöt, että aikuinen on aina mukana jos jotain otetaan! Muutenhan kaikki herkut olisi popsittu jo keskenkasvuisina.

Herneitä, kirsikoita, kuukausimansikoita ja metsämansikoita, omppuja, herukoita, karviaisia, viidenlaisia salaatteja, lehtikaalia, retiisejä ja kurpitsaa pojat ovat jo omalta pihalta saaneet syödäkin pitkin kesää. Niin ja tietty tilliä sun muita mausteita ruoan joukossa.

Kasvilaatikoissa kasvattaminen on ollut helppoa, sillä kitkemistä ei ole lainkaan! Istuttelen kasvit suht tiuhaan, niin ei rikkakasveja sekaan edes mahdu. Entisten kasvusäkkien jämämullat ja hevosen kakka ovat olleet ihan hyvä lannoittamaan noiden kasvilaatikoiden multia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!