keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Alcudiassa lomalla osa 1

Baleaarien saariryhmään kuuluva Mallorca ja siellä Alcudian ranta valikoitui poikien toiveesta meidän tämän kesän matkakohteeksi. Uutta ja ihmeellistä tässä kohteessa oli se, että lapset (siis neljä pienintä) pääsivät elämänsä ensimmäistä kertaa ulkomaille ja Espanjaan! Lentokoneruoka oli järkyttävän pahaa, onneksi lapsille oli kasviksia tarjolla.

Menolento oli aika hurja kokemus, ainakin minun mielestäni. Thomas Cookin kone olikin vaihdettu selvästi vanhempaan ja huonompaan kreikkalaiseen Olympic airin (tai joku vastaava) koneeseen, joka rämisi ja paukkui ja laskun aikana happimaskit tupsahtivat esiin, sen verran kova töyssy lopuksi saatiin kokea...

Matkakohteeseen päästyämme (ja sen jälkeen päivittäin) kävelimme (noin 400m) meren rantaan katsomaan, mille kilometrejä pitkä ranta näyttää ja tuntuu. Ranta oli mielestämme siisti, lähes roskaton ja kaikin puolin kiva ja asiallinen. Hiekka olikin unelmapehmeää, valkoista ja ranta oli todella pitkälle matala. Jopa uimisesta pitäville lapsille liiankin matala =) 

Alcudiassa meidät yllätti siisteys, siellähän oli lähes siistimpää esim. kaduilla ja rannalla mitä meillä täällä Suomessa on! Ruotsalaisturistit olivat "vallanneet" meidän hotellin, mutta siitäpä kerronkin toisessa postauksessani enemmän

Rannan hiekassa kierittiin ja pyörittiin sekä möyrittiin viikon aikana lähes joka päivä. Rannalla kävimme aina eväiden kanssa, lämmintä piisasi, ihan tarkkoja lukemia en nyt osaa sanoa mutta noin +30 tuntumassa pyörittiin useampana päivänä. Viimeisinä päivinä oli viileämpää noin+28-29 asteista. 

Kahteen kertaan kävimme myös vanhassa kaupungissa paikallisella bussikyydillä. Vanha kaupunki oli kaunis, sunnuntain markkinapäivänä ruuhkainen ja "krääsäinen" paikka mielestäni. Keskityimme reissulla lähinnä uimiseen, jätskin syöntiin ja aurinkoon, joten sinänsä nämä retkikohteet eivät olleetkaan fokuksenamme lapsikatraan kanssa..

Matkatarina jatkuu vielä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!