maanantai 4. kesäkuuta 2018

Kevään tomaattikuulumiset!Tänä keväänä ei voi lakata ihmettelemästä lämpimän määrää. Toukokuu oli ennätyksellisen lämmin, helteinen toukokuu. Tomaatit pääsivät hyvissä ajoin kasvihuoneeseen ja ovat jo alkaneet kypsyäkin siellä. Ajattelin tässä postauksessani esitellä muutaman tämän vuotisista tomaattilajikkeistani. Black berry -nimisen kirsikkatomaatin halusin laittaa kasvamaan tänä vuonna erikoisuutena. Tosin, mielestäni on haastavaa saada selvää, milloin nuo tomaatit ovat kypsiä. Tummia ne ovat jo pidempään olleet. Satoakin tuntuu tulevan hyvin. Pari kymmentä raakiletta on jo nyt ja kukkia tulee koko ajan.

'
Heartbreakerista minulla on jo viime vuodeltakin kokemus. Pidin sen mausta ja muodosta. Söpö sydämeen viittaava muoto ja väri! Tänä vuonna juurikin tämä lajike on yllättänyt runsaudellaan, sillä raakileita on todella paljon. Taimiakin on useampi.


Hyvin ovat jo kasvihuoneessa väriä pintaan ottaneetkin heartbreakerit.Kolmas tämän postauksen tomaattilaji on IKISUOSIKKINI, maailman paras ja tuottoisin lajike; Sweet Million. Tämä on se lajike, joka sungoldin kanssa yhdessä näyttäisi joka vuosi myyvän itsenä loppuun jo hyvin varhain keväällä kaupoista. Sweet millionit eivät ehkä yhtä nopeasti itäneet tänä vuonna, jostain syystä kuin muut lajit, mutta hyvin itivät sitten kun se ihme tapahtui. Ja nämä kasvattavat tomaatit pitkiin terttuihin. Ja niitä on miljoonittain. Aina.

Tänä keväänä on saanut varkaita tomaatin taimista jo poistella paljon. Ja kasvihuone on jo toukokuun aikana "täyttynyt" kivasti, kun kasvit ovat kasvaneet niin kovaa vauhtia. Oikea tomaattivuosi taitaa olla tulossa.

Ps. Siemenet on saatu blogiyhteistyönä Schetelingiltä. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!