torstai 11. heinäkuuta 2019

Kouvolan asuntomessut 2019 -pihapostaus

Huomasin tänään Kouvolan asuntomessuilla pressitilaisuuden jälkeen messukohteisiin tutustuessani, että minulla on selvästi elämäntilanne vaihtunut ja nyt ei enää kiinnosta yhtään lastenhuoneet tai vaikkapa keittiöt. 

Ehkä myös pihahommista kiinnostuneen ystävän läsnäolo vaikutti, mutta siis tänä vuonna messukohteiden pihoihin tuli kohdistettua aiempia vuosia enemmän huomiota.


Mielenkiintoinen tapa käyttää isoja mukulakiviä talon reunoilla, ehkäpä tämä tapa on sellainen, ettei rikkakasvit niin nopeasti valloita tuota alaa?

Ihmetystä aiheuttanut aita-ratkaisu tämän kodin pihalla ei tuntunut äkkisistään hyvälle, mutta ehkäpä siihenkin silmä tottuu? 

Ihania piharakennuksia, patioita ja grillikeitaita oli talojen pihassa. Tämän talon pihassa olevassa grillikatoksesa oli heinäpaaleja istumapalleina. Ja hauskinta tässä oli se, että jostain kuului kukon kiekuminen koko tuon ajan, mitä pihassa oleilimme.

Drop-allas on selvästi suosittu tai useammassa kohteessa sellainen löytyi. Tätähän meillekin on haaveiltu, mutta tänään juuri saatoin ymmärtää, ettei suunnittelemalleni paikalle mahdu nimenomaan Drop-allas vaan on pakko tyytyä perinteisempään paljuun. Joka on ulkomitan halkaisijaltaan selkeästi pienempi.

Tässä muuten vielä esimerkki siitä, miten olkea voi käyttää myös katteena kasveille. Tässä kasvaa muun muassa pionia.
Juuri tätä postausta tehdessäni tajusin, etten tullut kuvanneeksi kivetyksiä, mutta taidanpa pyytää ystävältäni kuvia vielä niistä. Jos tekisinkin vielä kolmannen postauksen kivetyksistä.

Hyötyviljelyä näytti myös kohteiden yhteydessä olevan. Tässä hauska ratkaisu myös, mustiksi maalattujen puulaatikkojen sisään on laitettu yrttejä ja tomaatteja kasvamaan.

 Nuotiopaikat olivat myös useamman talon pihalla. Tässä on liuskekivistä rakenneltu nuotio.


Kokonaisuudessaan pisteet näistä melko valmiista pihoista asuntomessuilla. Nykyisin pihat tehdään tosiaan selvästi valmiimmiksi kuin aikanaan messuilla tehtiin. Näissä on pihan rakentajille tai muuten vain pihahommista kiinnostuneille paljon ideoita ja minua ilahdutti se, etteivät kaikki pihat olleet samanlaisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!