torstai 11. heinäkuuta 2019

Kouvolan asuntomessut, mitä jäi käteen?

Sain olla mukana Kouvolan asuntomessujen pressitilaisuudessa tänään. Tilaisuuteen sain ottaa mukaan myös kameramiehen ja tottahan sellaisen otinkin. Kiitos Tommille mukana olosta!
Asuntomessujen pressitilaisuudessa oli puhumassa mm. Marita Toikka, Kouvolan kaupunginjohtaja, jonka puheesta jäi päällimmäisenä mieleen lakritsi. Lakritsia valmistetaan Kouvolassa kahdessa tehtaassa ja sitä saa usein ravintoloista eri muodoissa. Myös asuntomessuilla oli tarjolla kouvolalaista lakritsia. Oli muuten hyvää. Asuntomessukohteita oli mielestäni hieman niukasti. Osa kodeista oli senioriasuntoja/kommuunityyppisiä asumisratkaisuja ja sitten oli perinteisiä perheille tarkoitettuja koteja ja myös aikuisten koteja. 

Sisustuksellisesti kodit olivat varsin maltillisia mielestäni ja värimaailma toistui useimmiten erilaisten harmaiden sävyjen tai murrettujen maanläheisten sävynen väreissä. Mitään todella erikoisia tai raflaavia sisustusratkaisuja ei mielestäni näillä messuilla koettu. Tavallisten ihmisten (ja yhden muusikon!), tavallisia koteja. 

Terasseilla ja pihoilla oli kivasti panostettu näissä messuissa. Tosin viimevuosina messutaloissa on ollut yhä enenevissä määrin mielestäni näihin kiinnitettykin huomiota. Teen tänään vielä erillisen postauksen pihakuvista, joita näppäilin. 

Erityisesti näissä tämän vuotisissa kodeissa minulle jäi mieleen se, että useissa julkisivu on mustan puhuva tai harmaa/ruskea-musta-valkea. Tietysti asemakaavakin vaikuttanee talojen julkisujen väritykseen. Mutta hyvin selkeästi mitään erityisen raflaavia julkisivujakaan en havainnut. 
Sisustuksellisesti kodit olivat kodikkaita ja mielestäni tavallisen ihmisen makuun sisustettuja. Muutamissa kodeissa kyllä havaitsin myös persoonallisuutta, joka oli mielestäni positiivinen asia.

Rottingin ja mustan liitto on aina toimiva ja sen totesin useammassa kohteessa tuolla messualueellakin.

Minulle päällimmäisenä jäi mieleen, että hulppeat jättisuuret "unelmakodit" näiltä messuilta puuttuivat, mutta normaalin omakotitalon rakentajalle, sisustajalle tai muuten vain haaveilijalle messuilla varmasti oli katseltavaa.

Laitan tähän postaukseen vielä kaksi minua miellyttänyttä asiaa messukohteista:

Tämä pesuhuonetila oli mielestäni raikas ja kaunis, ja se selvästi poikkesi muiden pesuhuonetilojen linjasta raikkaudellaan. Mustat saumauslaastit olivat hyvä valinta juuri tähän tilaan. 

Ja tässä vielä ainoa WOW-efektin aiheuttaja messuilta. Eli makkari, jonka katossa oli ihana ikkuna. Ikkunasta tuli sängylle ihanasti valoa ja mietin, kuinka kaunista on nukahtaa tähtitaivaan alle tai katsella vaikkapa revontulia (jos ne näkyvät tuolta suunnalta) öisin ikkunasta.

Myöhemmin tänään vielä toinen postaus asuntomessuilta!

#asuntomessut2019


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!