tiistai 3. elokuuta 2010

Maalämpö

Mikä on tämä mystinen maalämpö, kun siitä ei oikeastaan tiedä mitään. Meitä kiinnostaa, mietityttää ja arvelluttaa. Pitänee lähipäivinä ja kiireenvilkkaa selvitellä maalämpöasiaa. Lähinnä kiinnostaa 1. Käyttökustannukset 2. Riittääkö lämminvesi näin suurelle porukalle ja miten riittää 3. Kuinka suuria pömpeleitä ja varaajia tuo vaatii näin suurelle perheelle (teknisen tilan riittävyys?). Kyllä tämä nyt on meillä kaukolämmön lisäksi se toinen varteenotettava vaihtoehto lämmitysmuodoksi. Mutta pelkällä paperiesitteellä, jonka sain asuntomessuilta, emme voi päätöstä asian suhteen tehdä.

Ja kyllä tiedetään. Kalliit perustamiskustannukset tässä on. Ja senkin tiedän että n. 180 neliöisen ok-talon lämmityskustannukset verrattuna sähköön tulevat n. viidessä vuodessa kattamaan nämä perustuskustannukset mitä tästä aiheutuu. Vai miten se nyt oli. (Asuntomessujen myyjän kertomia)
Kertokaa jos sanon jotain väärin?

Tähän kappaleeseen voisin myös todeta, että olemme kiinnostuneita myös systeemistä, jossa takan hormista tuleva lämpö otetaan talteen ja käytetään hyväksi vesikiertoisessa lattialämmityksessä (ja en tiedä tämän homman nimitystä). Tällaisesta olemme myös lukeneet jostain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!