tiistai 31. heinäkuuta 2012

Juhlia, juhlia!

Edvin täyttää tänään meillä 6 vuotta! Autot-elokuva-teemalla juhlistetaan synttäreitä illalla kaverilauman kera. Kakku kotikutoinen autot kakku, että minä tykkään noista kakkukuvista kun tunarikin saa niillä tehtyä hienoja kakkuja! ;) Onnea rakas Edvin!

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kyllä on tärytetty ja pohjia laiteltu



Pihakiveysasia etenee. Tänäaamuna isäntä haki täryn vuokralle päiväksi ja on ties monettako kierrosta täryttämässä pihakivetysalueitamme. Aivan kaikkea emme pysty tekemään tänä kesänä, koska on vielä sellaisia muuttujia ilmassa, ettei vaan yksinkertaisesti voi, mutta pääpiireittäin ja suurin osa meinattiin saada ladotuksi.
Rudukselta tuli tänään myös kivituhkakuorma olikohan 13 tonnia kivituhkaa. Siinä sitä on taas lapioitavaa, harmi vaan kun selkä alkaa sanoa jo sopimustaan irti. =/

Voin kertoa, että piha vaikuttaa tällä hetkellä niin sekavalta. Olen kantanut nuo pihakiveyskivet ympäriinsä ja pois muurialtaiden tieltä etupihalta (niitä muureja ei vissiin nyt samaan syssyyn saada mitenkään tehtyä) ja lähemmäs ladontakohteita. Kiviläjiä on joka puolella ja kaikkea muutakin roipetta. Ehkäpä tämä kaaos tästä vielä asettuu joku päivä.

Minä ja kumpparit mentiin metsään..


Vaapukoita poimimaan. Eikä edes kovin kauas tarvinnut mennä, meillä nimittäin  ihan tässä oman tontin laidalla (ei vielä ihan kypsiä) ja lähimaastossa on paljon vadelmaa ihan villinä. Pienen tovin käytin aikaa ja poimin vajaan leivontakulhollisen näitä ihanuuksia. Mies sillä välin tärytteli pihamaata. Voisinkin ottaa tilannekuvia vielä tänä iltana ja laittaa tänne.

Ps. Ihana päivä! Sain kivan yhteydenoton uudelta mahdolliselta yhteistyökumppanilta, sitä jännityksellä odotan mitä kivaa keksitään.. =)

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Rantuja vähän seinään!

Laitoin vierashuoneen tapetin viimeinkin seinälle. Tätähän suunnittelin jo aikapäiviä sitten tapetoivani, en vaan ole saanut aikaiseksi. Nyt sitten tapetoin _ihan omin pikkukätösin_ tämän seinän ja olen ihan tyytyväinen työn jälkeen ja tulokseen! Antaa heti ylellistä ilmettä tuo satiiniraidallinen tapetti.

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Koko ajan tapahtuu vaan niin paljon..

Tämä heinäkuu on ollut melko tapahtumarikas meidän perheelle, ihan kaikkea en täällä aiokaan puida tässä vaiheessa, mutta siis pihahommista sen verran että pihalla möyrätään koko ajan satoi tai paistoi. Ollaan pihakiveyksen pohjia laiteltu kuntoon ja allekirjoittanut on kantanut noita kiviä lähemmäs kivetyskohteita ja pois havupuualtaiden edestä talon edustalta. Meinattiin maanantaina ehkä jo vuokrata se täry ja tärytellä pohjat valmiiksi, maanantaina ilmeisesti tulee myös soraa ja kivituhkaa kiveyksen laittoa varten.

Välillä tuntuu, että loppuu kädet ja jaksut kesken, isovanhemmilla on kuulemma sellainen elämäntilanne ettei apuja voi pyydellä ja kaverit on kaikki ties missä ja lomillaan. Mut kyllä me perskules tämä homma tehdään.

Eilen saatiin eka tarjous meidän vanhasta kodista, ollaan siis edellen "kahden asunnon loukussa" ja annetiin vastatarjous ostajille sinne. Maanantaille mennessä selvinnee kuinka käy. Oishan se hyvä, jos saataisiin asunto pois käsistä, helpottaisi elämä monella tapaa. =) Pitäkää peukkuja.

Meillä olis täällä parit lapsen synttärit, 3v ja 6v juhlat pitäisi loppukuusta järjestää, elokuussa on lisää synttäreitä ja lastenvaatekutsuja ym. kivaa tulossa, eskarit ja koulutkin alkavat sitten.

Niin joo, löysin punalehtiruusun! Tirilän puutarhassa Lappeenrannassa oli niitä vielä useampikin kappale.

Hauskaa viikonloppua!


maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kadonneen ruusun metsästystä

 Kysyin paikalliselta puutarhalta punalehtiruusun taimia, mutta he olivat sitä mieltä, ettei sitä tällä hetkellä oikein saa mistään. Tämä ruusu kun ei verso, niin se hankaloittaa taimien saantia.. Mutta minä jääräpässi olen päättänyt tällaisen vielä tontilleni metsästää. Kaverini lupasi äidiltään kysellä, koska muisteli heidän mökillään tätä olevan.. =)
 The Fairy on harkinnassa oleva maanpeiteruusulaji tällä hetkellä. On hyvin kaunis ja matala, vaaleanpunainen ruusu. Ja tätä tulisi P A L J O N. Jos ei sitten tupsahda jostain muualta joku muu hyvä vaihtoehto vastaan. Kyselin tätä puutarhalta, odottelen vastausta sieltä. The Fairystä on kuulunut vähän talvehtimisongelmia, mutta katsotaan miten käy. Ootteko muuten ostaneet avojuuritaimia vai aina vain astiataimia? Onko haasteellisempaa tai miten hyvin on onnistunut istutus avojuuritaimesta?

Norjanangervorivistö asettui viikonlopun aikana takapihan perälle. Joku angervovuosi tänä vuonna on ollut, koska meillekin on ilmaantunut ne koivuangervot ruokailutilan ikkunan alle riviin, terassin taakse keijuangervoja ja vielä nämä norjanangervotin. =P

Tässä yhtenä iltana tein vähän "taulukkoa" kasvien kukinnoista ja melkoisen hyvin on joka kuukaudelle jotain silmän iloa tulossa. Huhtikuu on hieman heikolla, mutta eiköhän sinnekin jotain keksitä ;)

Biolanin pikakompostori eco 220 on tulossa meille myös. Päästään ihmettelemään luonnon kiertokulkua oikein omalla pihalla. Biojätettä meillä ei oikeastaan kerrykään nykyisin, keksittiin siihenkin omanlainen ratkaisu. ;) (josta kerron myöhemmin lisää)

Ihanaa alkuviikkoa kaikille!
Blogissa olevaan Crocs-arvontaan voi osallistua kuun loppuun saakka ja sinne pääsee vasemmalla sivupalkissa olevasta linkistä.

Tää lähtee selkä väärällään kantelemaan pihakiveyskiviä. Se on ollut nyt parina päivänä miun hommaa. Josko vaikka tällä viikolla saataisiin tärytettyä tuo piha. Isäntä on kaivellut vielä sähkökaapeleille putkia maahan. Meille kun tulee etupihalle muutama pihavalo ja takapihalle myös ihan koristevalaistusta.

Nyt menen! Moikka! ;)

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Mikä tuota multaa oikein vaivaa..

Meillä siis pihahommissa kävi niin, että siltä mullan toimittajalta jolta multaa alkuun tuli, loppui se kesken, joten jouduimme ottamaan selkeästi kalliimpaa 10e ja 15e nuo hinnat per kuutio multaa. Mutta tämäpä kalliimpi multa ei vissiin ollutkaan ihan jees, koska nurmikko ei kasva siinä, ei sitten millään. Katsokaahan kuvasta erot, raja on niin selvä noissa..

Molempia on tismalleen samalla lailla hoidettu ja samat kastelut sun muut tehty ja raja on kuin viivan piirtäisi pihalle..

Nyt jännätään tuloksia, koska tänään lähti näytteet Kuopioon tutkittavaksi, mikä meidän multaa oikein vaivaa..

Niitä tuloksia odotellessa...

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Asuntomessulippujen arvonta on suoritettu!

Poikamme Edvin sai toimia onnettarena ja luettiin kahteen kertaan kommentit arvonnassa läpi. Voittajaksi Edvin valitsi Marjan tällä kommentilla;

Hei Edvin ja blogin väki! Olisipa hauskaa saada liput asuntomessuille meidän perheelle, johon kuuluu isä, äiti ja Paavo 1-vuotta. Paavolle on tulossa oma huone ja siihen tarvittaisiin messuilta hienoja ideoita. Terveisin Marja, mapakari@gmail.com

Onnea voittajalle!

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Sisustusshoppailuja ja pimeitä unelmia sisustamiseen liittyen..

Muistakaa kaikki lukijat osallistua arvontoihin! Nyt on poikkeuksellisesti "pika-arvonta" asuntomessuihin liittyen ja se Crocs-arvonta käynnissä yhtäaikaa!
..Ja sitten asiaa..
Huomenna saan kotiin kaksi kappaletta näitä ihania Byholma-tuoleja pehmuisteineen. Ihanaa! Minulla on nimittäin ehkä maailman paras setä ja hän on aina auliisti suostunut käymään Vantaan Ikeassa shoppailemassa puolestani kun olen pyytänyt.. <3

Tuolin lisäksi laitoin ostoslistalle byholma-koreja erikokoisia ja muotoisia..

Tuntuu, että näitä koreja uppoaisi kymmeniä tänne taloon jos vain raaskisi kaikki kerralla hankkia. Olen ostellut pikkuhiljalleen ja aiemmin kesällä ostin sen mitä autoon mahtui, kun kävimme siellä Kuopion Ikeassa lasten kanssa.
(kuva googlesta)
Ja ne pimeät haaveet. Haaveissani olisi vanha, ehkä joku 20-60-luvun penkki. Penkki saisi olla pituudeltaan max 150 cm, mutta voi olla lyhyempi. Ajanpatinaa en pelkää. Onko ideoita mistä tuollaisen löytäisin ja vieläpä kohtuu hinnalla?
Olen yrittänyt kysellä ihmisiltä ja kyselen edelleen.. Jos joku sattuisi tietämään jossain jonkun.
Penkin paikka olisi sänkymme jalkopäädyssä pukeutumispenkkinä ja yöllä tyynyjen säilytyspaikkana.

Ja heteka.. Minulla on tiedossa mahdollisesti ainakin yksi heteka, jota en ole vielä uskaltanut kysyä itselleni. Uskonpa, että saisin sen edullisella hinnalla ostettua sieltä pois. Se on ollut erään vanhan rakennuksen yläkerran vintillä jo vuosikymmenet. Minulla on tästä hetekasta hurjat visiot. En uskalla vielä paljastaa niitä. =)

Lenkkiverhot, läpikuultavat valkoiset kiehtoo, verhotangot on hankkimatta edelleenkin..Pitäisi saada aikaiseksi ja kerralla kaikki.. Sisällä meinaa vähän sisustushomma seisoa, ulkohommat vie kaikki ajatukset ja ajan! =)

Hauskaa viikon alkua kaikille! -Minä teenkin työviikon kesken hoitovapaan ja nautiskelen aikuisten maailmasta välillä.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Crocs arvonta!

Perheeni sai kesäkuussa vapaavalintaiset crocsit uudelta yhteistyökumppanilta Crocsilta! Niitä on nyt koeajettu kovasti ja myöhemmin varmasti postaan niistä lisää.  Crocsit ovat varsin mainiot kotikengät ja soveltuvat hyvin lapsipehe-elämään.. ;)

Yhteistyössä Crocsin kanssa päätimme pitää arvonnan. Arvottavana on 50e lahjakortti Crocs-kauppaan. Arvontaan pääsee osallistumaan kommentoimalla tätä postausta. Tasapuolisuuden nimissä kaikki osallistuvat vain yhdellä arvalla tällä kertaa. =)

Arvonta aika alkaa N Y T eli heti ja siihen voi osallistua koko heinäkuun ajan. Voittaja julkistetaan täällä blogissa 1.8.2012. Arpajaisten onnettarena toimii joku lapsistani ja se suoritetaan hyvin perinteisin "lappupaperi"-keinoin. Leikkaamme kaikkien nimet arvoisi ja arvomme voittajan sokkona.

Arvonnan lisäksi Crocs tarjoaa blogini lukijoille, aiemminkin jo mainitsemani alennuksen -10% tilaamistanne tuotteista koodilla; rappuralli10

Harri ainakin oli jo käyttänyt hyväkeen tämän alennuksen! Hyvä Harri! ;)

Nyt kannattaa siis tarttua tilaisuuteen! Koittaa arpaonnea ja shoppailla muuten vaan alennuskoodilla crocseja. Panin merkille, että Crocsin verkkokaupassa on tosi hyvät aletkin meneillään..



Tästä painikkeesta vielä suoraan Crocsin verkkokauppaan;

                                         KLIKKAA TÄSTÄ!

Kuka haluaa ilmaisliput asuntomessuille?

Nyt olisi mahdollisuus saada ilmaiseksi liput asuntomessuille!!!
Hiljattain tuli 150 000 klikkausta blogissani käyntejä täyteen ja mukavasti on pikkuhiljaa kasvanut lukijamääräkin, haluan yhteistyönä rakennustoimisto Pohjolan kanssa lahjoittaa liput Tampereen asuntomessuille. Messuthan ovat 13.7.-12.8.2012 välisenä aikana. Ja kaksi kappaletta lippuja on nyt jaossa.

Rakennustoimosto Pohjolan kohteet asuntomessuilla ovat 4-7 ja ne ovat rivi- ja kerrostaloja. Kannattaa tutustua niihinkin! Tässä esimerkkikohde Vuoreksen Eemeli joka on kyseisen rakennustoimiston kädenjälkeä, on ainakin hyvin värikäs ja persoonallinen!



Jutun juonihan on sellainen, että LIPUT SAA JOS ON OIKEASTI MESSUILLE MENOSSA ja osaa kertoa pienen perustelun syyksi miksi juuri sinun tulisi nämä liput saada. Aikaa hankkia liput on 13.7 asti, jonka jälkeen poikani Edvin kohta 6v saa valita voittajan. Aion lukea perustelut siis hänelle ja hän saa kertoa mikä oli paras. =)


Ei aivan perinteinen arvonta siis, mutta tavallaan arvonta tämäkin. Laitathan sähköpostiosoitteesi tai selkeän nimimerkin mukaan perusteluihin. ja osallistua voi nyt HETI kommentoimalla tätä postausta.

Ps. Kiitos hurjan paljon Pauliinalle vaivannäöstä ja oikein paljon kiitoksia lipuista rakennustoimisto Pohjolalle!

Sydän Maami -arvonnan voittajat!

Paljon onnea Mansardikaton alla ja Eeva-Liisa ja Eemeli! Olette voittaneet vapaavalintaiset sydämet Sydän Maamilta. Ottakaa yhteyttä taijamaija@pp.inet.fi osoitteeseen, niin voimme sopia tarkemmin tuotteiden eteenpäin toimittamisesta.

Oikein mahtavaa kesää arvontaan osallistuneille! Pysykäähän kuulolla, sillä hyvinkin pian on tulossa Crocsin kanssa yhteistyössä tehty arvonta.

=)

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Biolanin yrttimaasta tulikin salaattimaa

Näin siinä pääsi käymään. Biolanilta saamani yrttimaa-säkki on osoittautunut hauskaksi tavaksi kasvattaa omassa kotona salaattia ja herneitä. Olisihan tähän voinut yrttejä jos jonkinmoisia laittaa, mutta päädyin helppoihin ratkaisuihin ja sellaisiin, mitä varmasti tulee syötyä! Tadaa, eikä mennyt kauankaan näillä ilmoilla kun siemenet itivät ja herneet alkoivat kasvaa. =) Ihanan helppoa ja nopeaa. Muistaa vaan kastella.

Nämähän menis partsilla rivitalossa tai miksi ei kerrostalossakin. Oikea multasormi ja viherpeukalo pystyy olemaan pienellä vaivalla. Ei muuten ees oo kauheen kalliita noi säkit, jos miettii mikä ilo tuosta kasvun ihmeestä tulee ja saa satoakin. Lapsillehan se on kans aika opettavaista.

Näin meillä. ;)

Ehkä ens kesänä vois väsätä jotain kasvatuspöytiä tai laatikoita tuonne kasvimaa-varauksen kohtaan takapihalle ja kasvattaa vähän reilumminkin erilaisia juttuja tälleen helpomman kaavan mukaan.

Tulossa, ehkä tulossa, mahdollisesti tulossa.. ;)

Tämän kesän ensimmäinen mansikkakku meidän perheessämme herkuteltiin tänään. Meillä kävi spesiaalivieraita. ;)

Vieraisiin liittyen, minä sain tältä toiselta vieraaltamme Asuntomessuille Tampereelle liput, ja koska hän on erään firman edustaja siellä, niin mahdollisesti voisimme saada tänne blogiinkin arvottavaksi liput! Nyt odottelen, että saadaanko vaiko ei. =)

Tulossa; Huomisen puolella pitäisi ajastettuna alkaa  Yhteistyönä Crocsin kanssa crocs aiheinen uusi ARVONTA!
Toivotaan, että yhtä mukavasti tulee osallistujia siihen kuin tuohon Sydän Maaminkin arvontaan on tullut. Crocsilla tämän heinäkuun 2012 loppuun asti -10% tämän blogin lukijoille koodilla: rappuralli10.

Sydän Maamin arvonta päättyy huomenna 9.7 ja julkistan voittajan sen jälkeen!

Lisäksi Polarn o pyret -teemalla tulossa syksykesällä postauksia ja tuote-esittelyjä tänne. =) Tätä odotan kyllä tosi innoissani.

Syksymmällä myös Biolanin tuotteet tulevat näkymään blogissani. Minulla on pihahommissa käytössä erilaisia Biolanin tuotteita joihin olen tutustunut ja opetellut käyttämään.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Krokotiili rokki soi! Ja alennuskoodi crocsille!

Meidän perheeseen kotiutui perjantaina "krokotiilikenkiä" oikein vinopino.
Saimme valikoida perheellemme vapaavalintaisesti crocs-kenkiä. Koska pihatyöt ovat kovasti käynnissä, halusin ehdottomasti klassikkomalleista katsoa omani ja otinkin sitten Baya mallin violettina, violana
 Miehelle klikkasin suklaisen ihanat chokolade-väriset Bayat.
Lapset saivat itse valita kenkänsä ja he arpoivatkin Scoopidoon, Mikki Hiiren ja Paavo Pesusienen välillä, kunnes vanhin lapsista ihastui Crocskin-malliin, ja sai pienemmät innostumaan mukanaan...
Ja näitä meille sitten tulikin NELJÄ paria. =)

Tällätavoin me otettiin sitten testiin ja kovaan käyttöön crocsit heti niiden saavuttua ja näistä aion vielä postata tulevaisuudessakin.

Heinäkuun alussa täällä blogissa käynnistyy vielä Crocs-aiheinen arvonta, jossa voi voittaa lahjakortin Crocs-kauppoihin.

 Blogiyhteistyö  Crocsin kanssa käynnistyi ja siihen liittyen saimme tämän blogin lukijoille alennuskoodin, alennuskoodi oikeuttaa -10% alennukseen Crocsin verkkokaupassa. Alennuskoodi on; rappuralli10. Nyt ehdottomasti käyttämään tämä alennus hyväksi ja hankkimaan crocsit. Huomasin, että siellä verkkokaupassa on hyvät alet jo meneilläänkin. Alennuskoodi on voimassa koko heinäkuun 2012 ajan!

Sivuni vasemmassa laidassa, ylhäällä on Crocs-logo, jota klikkaamalla pääsette suoraan verkkokauppaan!