keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Laiskan miehen/naisen mansikkamaa

 Minullahan on nyt ollut kolmena kesänä Biolanin mansikan kasvatussäkkejä. Olen joka kevät laittanut vähän uusia lisää. Noh, kerrottakoot että viime talvi ei ollut hyvä minun ruusuilleni, eikä myöskään mansikoille, joten muutamia uusia jouduin laittelemaan
Käytin kuitenkin viime vuotisia säkkejä, ja iskin hyvin varhain huhtikuulla jo mansikan taimia niihin, samalla lannoitin. Hyvin näkyvät lähteneen "käyntiin" harson alla, kun on alkanut raakileitakin tulla.

Nuo Biolanin mansikkasäkit on niin näppäriä. Ja mielestäni Biolanin peukun paksuiset ravinnepuikkopötkylät on helpoin ja paras tapa lannoitella noita! Ei mene marjojen päälle kakat ja toisaalta ei haise jne. Myös ravinneaineen määrä on helppo annostella noiden valmispuikkojen avulla, suosittelen lämpimästi.

Se mikä näistä mansikkasäkeistä tekee laiskan ihmisen säkkejä, niin ei ole koskaan tarvetta sen enempää vaihtaa mansikkamaan paikkaa, siivota rikkakasveja, ja jos kyllästyy mansikan viljelyyn, on helppo lopettaa koko homma ja vieläpä saa pussillisen hyvää multaa pihalle, vaikkapa pensaiden juurille. ;) Kantsii kokeilla!

Ps. Mansikat on siinä mielessä hauska "sijoitus", koska ne tekee rönsyjä, joiden avulla ne lisääntyvät. Kaverilta saan mansikan rönsyjä noihin säkkeihin ja halutessani voin niitä kesän mittaan sitten lisäillä, oman mielen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!