torstai 18. huhtikuuta 2013

Piha alkaa heräämään pikkuhiljaa!

Syksyllä laittelin kukkasipuleita monta monituista sataa maahan. Nyt olen jännityksellä odottanut, mitä sieltä nouseekaan. Krookukset ovat ensimmäisenä heränneet ja niitä ainakin on
jo aika paljon! Myyrät ja puput eivät olekaan syöneet ihan kaikkia, niinkuin pelkäsin!
 
 Haaveissani oli, että kaikki kukat olisivat valkoisia ja erivärisiä vaaleanpunaisia pihallamme. Krookukset sensijaan päättivät toisin ja valkeiden sipuleiden seassa on selkeästi ollut muutamia violetinsinisiäkin. =) Luonto päättää siis joskus tällaiset väriseikat, en minä. ;)

Biolanin Mansikkamaa-kasvatussäkki, ja toinenkin talvehtivat omissa vanhoissa hedelmälaatikoissaan. Nyt jännityksellä odotan, mitä sieltä nouseekaan kunhan mansikat heräilevät talviunilta. Kyllä noista ainakin osa on selvästi hengissä selvinnyt. =)
Kasvatussäkkejä olen tänä keväänä laittamassa vähän enemmänkin, kokeilen perunan kasvatussäkkiä, laitan vähän lisää mansikkaa sekä yrttimaan. Pojat haluavat kasvattaa tomaattia, salaattia ja chiliä, niitä kokeilen myös kasvatella säkeissä ja sellaisen kastelusysteemin kanssa! Niistäpä kerron myöhemmin lisää.
 
Laitoin muuten orvokit jo meille ulos ja muutaman kaunokin vai mitä ne nyt olikaan. =) Pikkupakkasen kestäviä ekoja kukkasia.
 
Ps. Nyt kannattais viimeistään kalkita pihamaata! Ja oikein hyvän säväyksen antaa myös tuhkat pensaiden juurille.
 
Meillä on kovasti mietteessä pihasuunnitteluun liittyen kaikenlaista, aidan rakentamista on pähkäilty, se helpottaisi kovasti elämää kun saataisiin se tehtyä ja nuo pihakivetykset pitäisi rakennella loppuun. Tosin meillä on vielä etupihassa täyttöhommaa ja multien laitto + nurmikon istutus, sekä muurialtaiden rakentaminen havukasveille ennen aidan tekoa täällä.. Kuistit ja terassitkin olisi ihan kiva saada.. =P Noinkohan kahdelle ihmiselle on riittävästi tekemistä. =P Mies ei suostu ulkopuolista tekijää palkkaamaan enää, vaikka vasta vähän ehdottelinkin sellaista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!