sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Varsin pihalla viikonloppuna

Urakoin parin litran taikinallisen erilaisia pullia, meillä kävi perjantaina oikein positiivisesti yllättänyt vieras Turusta saakka! Juuri kun pojat olivat päivällä häntä kaipailleet, hän illalla tupsahtikin tänne! -Eikä todellakaan tiedetty hänen olevan maisemissa.
Pullanleivontaurakan lisäksi tuli leivottua eilen naapureiden tulon kunniaksi jättiläiskääretorttu ja suklaamuffareita. Nämä ihanan värikkäät Dr. Oetkerin leivosvuokat ovat olleet kovasti käytössä.
Pihasuunnittelua on kovasti viime viikkoina harrasteltu, seuraavaksi tarvittaisiin kaivinkonetta ja kuorma-autolastillinen mursketta, että saataisiin tuota etupihaa johonkin suuntaan tehtyä. Joten, yritän lähiaikoina kysellä kaivinkonekuskeilta, olisiko kellään täällä suunnilla konetta lähiviikkoina. Multaakin kaivataan vielä pieni määrä ja ja ja ja... Kaikenlaista! Minulla on vielä iso urakka mukulakivien laittamisessa, pihakivetyshommia riittää miehelläkin aika paljon (tosin niitä ei ilmeisesti voi tehdä kovinkaan paljon ennen kun saadaan asfaltti kadulle!) ja pari muuria pitäisi rakentaa, ensin perustukset tehdä niille ja sitten muurailla. Muurit tulee tuohon ihan talon eteen ja niihin tulee havuistutukset.
Tontin ympäröivän aidan rakennusta ollaan kovasti mietitty. Siinä on muutamia ongelmakohtia, ja koska suunnitelma on vielä vähän kesken, ei olla saatu lupia vieläkään aidalle haettua! Täällähän on tosi tarkat ohjeet aidalle, se ei saa ylittää kadun puolella 90 senttiä (joka on tosi matala keskikokoiselle koirallekin ja lapsillekin!) ja siihen liittyy muitakin seikkoja, jotka vähän vielä mietityttää. Meillähän etupihan aidan jalukset (mitä ne on se rautaosat?) pitää porata kiveen, koska tuolla maan alla on se louhetäyttö.. Ei mene ihan helpolla maan sisään nuo osat. Mutta ehkäpä tuo aita-asia sitten siirtyy vähän myöhemmälle kesään. Ehditään selvittää siihen liittyviä asioita ja suunnitella. Aidan rakentaminenhan sinällään on helppo nakki, kunhan saa ensin nuo perustusasiat siinäkin kuntoon. Edellisen kodin pihassa oli juurikin tuollainen alle 90 senttinen aita, joka oli vaan upotettu puuosineen maahan, sehän oli ihan läpensä laho ja kaatui aina talvella. Ei kamalasti pidätellyt ketään se aita.
Sen verran lapsille ulos sain iloa hankittua, että Parolan rottingilta tilasin pari keinua partsille. =) Pihallamme viihtyy hyvin omien lasten lisäksi naapuruston mukuloita, niin on ihan kiva, että lapsille on vähän eri aktiviteetteja, ei ihan koko kylän mukulat ole tramboliinin kimpussa samaan aikaan.. =P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!