tiistai 30. huhtikuuta 2013

Aurinkohatut on arvottu!

Vappuaaton kunniaksi meillä suoritettiin tänään esikoispoikani Antonin avustamana perinteiseen tapaan arvonta.

Vihreän hatun voitti kommentti:

Vihreä hattu ja kolme arpaa.
 
Punaisen hatun voitti kommentti:
 
Mukana kolmella arvalla, ja puna-pinkkiä hattua lähden tavoittelemaan :D
 
ja ruudullisen hatun voitti kommentti:
 
Kolmella arvalla mukana tavoittelemassa ruudullista hattua :)

(minnapo1@gmail.com)
 
 
Galadriel, Jospe ja Minna paljon onnea teille kaikille voitoistanne! Osoitetietoja saa laittaa minulle tulemaan taijamaija@pp.inet.fi osoitteeseen, Minnalle laitoinkin jo sähköpostia tulemaan! HAUSKAA VAPPUA!

Hauskaa vappua!

Kotikutoisten "Arnoldsin pomadoitten" siivittämänä toivottelen hauskaa vappua blogin lukijoille! Illemmalla järjestän Polarn O.Pyretin hattuarvonnan, vielä siis ennättää osallistua!

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Lapset ja piha

 Meillä aloiteltiin viime kesänä pihahommat. Kaikki on vieläkin ihan kesken ja on paljon asioita, joiden tekeminen vaatii yksinkertaisesti vain aikaa ja paljon. Milloinkahan sitäkin mahtaa taas olla? -Miehen työ tuntuu välillä vievän ihan kaiken ajan elämästä ja se taas hidastaa kotona projektien eteenpäin menemistä. Onneksi noin puolet pihakivetyksestä saatiin viime kesänä tehdyksi, se vähän helpottaa sitä, ettei ihan kaikki hiekka ja rapa kulkeudu sisään. Tosin kulkeutuu sitä nytkin, rattaiden, koiran, neljän pienen ihmisen jalkojen mukana.. Päivittäin on imuroitava, joskus useita kertoja päivässä.
Lapset odottavat pihan kuivumista, pohjoispuolelle taloa on suunniteltu tramboliinille ja lasten touhuille paikka. Se on tietysti se, joka sulaa ihan viimeisenä. Lasten onneksi pihassa on muitakin mielenkiintoisia aktiviteetteja, kuten tämä hiekkakeko, missä Iivan leikkiikin.

Joskus meinaa turhauttaa se, että piha on kuin kaatopaikka. Sitten yritän hahmotella mielessäni lopputuloksen, ehkä se sitten on sen arvoista! Helpollakin olisi päässyt, mutta miksi mennä helpommalla kun asiat voi tehdä myös hitsin hankalasti! ;)

Lasten vaatteet: Reima ja Nokian jalkineet

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Rappia ja poppia

Perheemme pojat alkaa olla pikkuhiljaa "kengitetty" kevääksi. Arauto Rap on nyt merkki jota hankin heille siistimmiksi nahkakengiksi. Nämä kengät ovat ihan huippuja, kauniita, käytännöllisiä ja pienen ihmisen jalalle hyvin istuvia. Biscaardin ihanuuksia katselin myös ja itseasiassa tilasinkin pari paria sovitukseen, mutta Rap:in lesti oli meille passelimpi näissä malleissa.
Tilasin alkuuna nuo alakulman ruskeat Arauto Rapin nahkatennarit, koot meni vähän hassusti totuttuun nähden (Eccoja on meillä lähinnä pidetty!) joten jouduin tilaamaan sitten vielä vähän eri kokoja, tilasin tähtilenkkarit ja nuo alanurkan mustat. Näiden koot voi näköjään valita "normaalia" pienemmät. =)

Pojilla on näiden lisäksi Eccolta vähän varrellista ja varretonta coretex-lenkkaria, ne on ihan huippuja myös. Ainoa, että ne on vähän tylsän näköisiä, vuodesta toiseen melko samankaltaisia..

Helteillä pojat käyttävät hyvin pitkälti crocseja, niitäkin jokaiselle on omansa. Kangastennareita on myös, niitä en erikseen alkanut ostelemaan koska ne on tosi pienellä käytöllä kesäisin olleet, eivätkä olekaan kovin terveellisiä pienille, kehittyville jaloille.

Itselläni on lättäjalka ja jalkaholvi on laskeutunut  lapsuuden huonojen kenkien, raskauksien ja painon kertymisen myötä. Minulla on tukipohjalliset olemassa, mutta silti erilaisia jalkojen ja lonkkien ongelmia. =( Kumpa lapset saisivat paremmat pohjat jalkojensa kehittyessä ja moisilta vaivoilta säästyttäisiin!

Vappuna lupasin pojille uudet kengät ulkokäyttöön! He odottavat jo innolla.. Sisällä nilla on tepsuteltu jo muutamia viikkoja..

Ps. Muistakaahan osallistua Pop kesähattuarvontaan täällä blogissa!

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Vaatekaappimylläys

Laitetaas vielä meijän kesävaatteita tänne. Edvin eskarilainen on itse vaikuttanut vaateostoihinsa ja valinnut paljon tummansinisiä ja punaisia juttuja. Tässä osa niistä 1. Polarn O. Pyretin lippis, 2. Polarn O.Pyretin t-paita, 3.Meandi:n shortsit, 4. Meandi:n Sweatjacket takki ja 5. Meandi:n jalkapallopaita oranssilla pohjalla, tummansinisillä tereillä.
 
 
Pikkusilla Irvinillä 5v ja Iivanilla 3v on aina samanlaiset jutut, tässäpä osa niistä 1. Polarn O.Pyretin lippikset, 2. Polarn O. Pyretin peruspaita raikkaissa väreissä,3. Polarn O.Pyretin raitapaidat (tämä myös eskarilaisella ja vauvalla), 4. Polarn O.Pyretin shortsit, 5. Meandin t-paita dinosauruksilla 6. Meandin froteeshortsit, 7. Polarn O.Pyretin "mielialapaidat", 8. Meandi:n traktori t-paidat, 9. Polarn O.Pyretin jätskisukat raikkaissa väreissä, 10. Polarn O.Pyretin vaaleat kesähousut.

Vielä pitäsi keksiä pienille miehille, tai vähän isommillekin tuleviin kesäristiäisiin vaatetukset! Siinä sitä onkin taas miettiminen. =)

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Varsin pihalla viikonloppuna

Urakoin parin litran taikinallisen erilaisia pullia, meillä kävi perjantaina oikein positiivisesti yllättänyt vieras Turusta saakka! Juuri kun pojat olivat päivällä häntä kaipailleet, hän illalla tupsahtikin tänne! -Eikä todellakaan tiedetty hänen olevan maisemissa.
Pullanleivontaurakan lisäksi tuli leivottua eilen naapureiden tulon kunniaksi jättiläiskääretorttu ja suklaamuffareita. Nämä ihanan värikkäät Dr. Oetkerin leivosvuokat ovat olleet kovasti käytössä.
Pihasuunnittelua on kovasti viime viikkoina harrasteltu, seuraavaksi tarvittaisiin kaivinkonetta ja kuorma-autolastillinen mursketta, että saataisiin tuota etupihaa johonkin suuntaan tehtyä. Joten, yritän lähiaikoina kysellä kaivinkonekuskeilta, olisiko kellään täällä suunnilla konetta lähiviikkoina. Multaakin kaivataan vielä pieni määrä ja ja ja ja... Kaikenlaista! Minulla on vielä iso urakka mukulakivien laittamisessa, pihakivetyshommia riittää miehelläkin aika paljon (tosin niitä ei ilmeisesti voi tehdä kovinkaan paljon ennen kun saadaan asfaltti kadulle!) ja pari muuria pitäisi rakentaa, ensin perustukset tehdä niille ja sitten muurailla. Muurit tulee tuohon ihan talon eteen ja niihin tulee havuistutukset.
Tontin ympäröivän aidan rakennusta ollaan kovasti mietitty. Siinä on muutamia ongelmakohtia, ja koska suunnitelma on vielä vähän kesken, ei olla saatu lupia vieläkään aidalle haettua! Täällähän on tosi tarkat ohjeet aidalle, se ei saa ylittää kadun puolella 90 senttiä (joka on tosi matala keskikokoiselle koirallekin ja lapsillekin!) ja siihen liittyy muitakin seikkoja, jotka vähän vielä mietityttää. Meillähän etupihan aidan jalukset (mitä ne on se rautaosat?) pitää porata kiveen, koska tuolla maan alla on se louhetäyttö.. Ei mene ihan helpolla maan sisään nuo osat. Mutta ehkäpä tuo aita-asia sitten siirtyy vähän myöhemmälle kesään. Ehditään selvittää siihen liittyviä asioita ja suunnitella. Aidan rakentaminenhan sinällään on helppo nakki, kunhan saa ensin nuo perustusasiat siinäkin kuntoon. Edellisen kodin pihassa oli juurikin tuollainen alle 90 senttinen aita, joka oli vaan upotettu puuosineen maahan, sehän oli ihan läpensä laho ja kaatui aina talvella. Ei kamalasti pidätellyt ketään se aita.
Sen verran lapsille ulos sain iloa hankittua, että Parolan rottingilta tilasin pari keinua partsille. =) Pihallamme viihtyy hyvin omien lasten lisäksi naapuruston mukuloita, niin on ihan kiva, että lapsille on vähän eri aktiviteetteja, ei ihan koko kylän mukulat ole tramboliinin kimpussa samaan aikaan.. =P


torstai 18. huhtikuuta 2013

Piha alkaa heräämään pikkuhiljaa!

Syksyllä laittelin kukkasipuleita monta monituista sataa maahan. Nyt olen jännityksellä odottanut, mitä sieltä nouseekaan. Krookukset ovat ensimmäisenä heränneet ja niitä ainakin on
jo aika paljon! Myyrät ja puput eivät olekaan syöneet ihan kaikkia, niinkuin pelkäsin!
 
 Haaveissani oli, että kaikki kukat olisivat valkoisia ja erivärisiä vaaleanpunaisia pihallamme. Krookukset sensijaan päättivät toisin ja valkeiden sipuleiden seassa on selkeästi ollut muutamia violetinsinisiäkin. =) Luonto päättää siis joskus tällaiset väriseikat, en minä. ;)

Biolanin Mansikkamaa-kasvatussäkki, ja toinenkin talvehtivat omissa vanhoissa hedelmälaatikoissaan. Nyt jännityksellä odotan, mitä sieltä nouseekaan kunhan mansikat heräilevät talviunilta. Kyllä noista ainakin osa on selvästi hengissä selvinnyt. =)
Kasvatussäkkejä olen tänä keväänä laittamassa vähän enemmänkin, kokeilen perunan kasvatussäkkiä, laitan vähän lisää mansikkaa sekä yrttimaan. Pojat haluavat kasvattaa tomaattia, salaattia ja chiliä, niitä kokeilen myös kasvatella säkeissä ja sellaisen kastelusysteemin kanssa! Niistäpä kerron myöhemmin lisää.
 
Laitoin muuten orvokit jo meille ulos ja muutaman kaunokin vai mitä ne nyt olikaan. =) Pikkupakkasen kestäviä ekoja kukkasia.
 
Ps. Nyt kannattais viimeistään kalkita pihamaata! Ja oikein hyvän säväyksen antaa myös tuhkat pensaiden juurille.
 
Meillä on kovasti mietteessä pihasuunnitteluun liittyen kaikenlaista, aidan rakentamista on pähkäilty, se helpottaisi kovasti elämää kun saataisiin se tehtyä ja nuo pihakivetykset pitäisi rakennella loppuun. Tosin meillä on vielä etupihassa täyttöhommaa ja multien laitto + nurmikon istutus, sekä muurialtaiden rakentaminen havukasveille ennen aidan tekoa täällä.. Kuistit ja terassitkin olisi ihan kiva saada.. =P Noinkohan kahdelle ihmiselle on riittävästi tekemistä. =P Mies ei suostu ulkopuolista tekijää palkkaamaan enää, vaikka vasta vähän ehdottelinkin sellaista..

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Aurinkoinen aurinkohattu ARVONTA!

Polarn O. Pyretin kanssa yhteistyössä saan järjestää arvonnan, jonka palkintona on ihastuttavia ja kesän värisiä aurinkohattuja! Hatut ovat kääntöhattuja, joten ne on hyvin monikäyttöisiä. Hattujen koko on 2-6 vuotiaille koko nro 52.

Kokeilimme hattuja Irvinin (5v) ja Iivanin (3v) kanssa.. Meni vähän hassutteluksi..

Punaisen aurinkohatun sisus on ihana pinkki!

                                  Vihreässä hatussa on kesäinen turkoosi kääntöpuoli
                                       Ja ruudullisessa hatussa farkkukuosi kääntöpuolella
Arvonnan säännöt:

1. Osallistut arvontaan kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla minkä näistä kolmesta hatusta haluaisit. Voit siis osallistua vain yhden hatun arvontaan. Pelkällä kommentoinnilla olet mukana yhdellä arvalla.

2. Mikäli olet rekisteröitynyt blogini lukijaksi tai rekisteröidyt samoin tein, saat kolme arpaa.

3. Jos linkität tämän arvonnan blogiisi tai facebookiin voit saada kaksi arpaa.

Ilmoitathan kuinka monella arvalla olet mukana ja osallistuessasi onhan sinulla joko selkeä nimimerkki tai sähköpostiosoite mukana.

ONNEA PALJON ARVONTAAN! Arvonta suoritetaan VAPPUAATTONA ja voittaja ilmoitetaan täällä blogissa.

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kesä keikkuen tulevi, samoin kesähatut!

Nyt se kesä tulee kohisten, tai ainakin kevät jos ei ihan vielä kesä! Vaaterintamalla kuitenkin kovaa vauhtia kesävaatehankinnat on meneillään ja ajattelinkin vihjaista, että Polarn O. Pyretillä on kivoja kesäuutuuksia ja aurinkohattuja jo kovasti myynnissä!

Käytiin viime viikolla eskarilaisen kanssa sovittamassa lippiksiä, hän halusi välttämättä juuri tämän punaisen lippiksen, jossa on P-kirjain. Pikkuveljille sen sijaan valitsimme yhdessä
vaalean turkoosit lakit! Jotka muuten sattuvatkin aika monen tämän kesän lempparivaatteemme kanssa, niin Polarn O: Pyretin t-paitojen, kun Meandi:n paitojen ja kesäshortsien.

 Aika vinkeä yhdistelmä tulee myös punaisesta ja turkoosista. Ei paha. Aika huippu oikeastaan!
 Eskarilaisen pyöräilysetti. Viimesyksynä hankittu punainen Polarn O. Pyretin Windfleece, hyvin rimmaa tuon lippalakin ja punaisen jopon kanssa.
 Aurinkohattuja oli ihan pikkuisillekin monenlaisia, meidän pieni mies sai tämän ihanuuden! Nämä hatut ovat muuten kääntöhattuja, narut saa vedettyä näppärästi läpi hatun toiselle puolelle.
 Hyvät säädöt näissä lippiksissä on, isompien koossa on solkisysteemi ja pienemmille tarra. Meidän  vajaa 4v, 5v ja 6v saivat samaa, isompaa kokoa olevat lakit.

Ja vielä viimeisenä tuo ihana nallebody, ostin kesäksi 68 senttisenä tuon, siihen sopivat pilkkupökät ja sitten tuo auinkohattu vileä toisinpäin käännettynä eli viheänä tuossa.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Polarn O. Pyretin kanssa! Ja meinasinkin vielä lopuksi kysyä, mitäs tykkäisitte lukijat kesähattu-aiheisesta arvonnasta täällä blogissani?!! =) Laitetaanko arvonta käyntiin?

Ihanaa alkanutta viikkoa!


sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Meillä on ihania naapureita!

Omistanpa tämän postauksen naapureille ja lähettyvillä asuville ihmisille.
Meillä on niin ihania naapureita, he ovat muistaneet vauvaa tosi kivasti ja käyneet katsomassa!
Vieraita on käynyt juuri sopivasti, ei liikaa, ei liian vähän. Kiitos kaikille! Minulle nämä vierailut ovat olleet tosi tärkeitä ja olen tykännyt kaikista.
Ja nämä vieraat ovat olleet ihania ja huomioineet vauvaa kivasti.
Kivoja vaatteita ja pikkulahjoja on pieni mies saanut, kiitos niistä.
Ja se KappAhlin Newbie-mallisto on nyt aika hyvin edustettuna jo meillä.
Tosin pitää vielä vähän kasvaa sinne 62-68 kokoon, mitä nuo lahjaksi saadut jutut
ovat olleet. =)
Naapurissamme asuva pariskunta toi meille myös lainaan sängyn. Tämä on ollut naapurin miehelläkin vauvana. Ihana, pikkusänky. Luulenpa, ettei meille pinnasänkyä koskaan tule tälle pienelle ihmiselle, aiemminkin ne ovat jääneet hyvin vähälle käytölle. Kiitos Johanna ja Atte lainasängystä!
Tässä näkyy kokonaisuudessaan pikkusänky. Tähän on myös reunapehmuste-röyhelö, minulla oli nyt sellainen tunne, että mennään ihan ilman sitä, näkee isoveljetkin paremmin pienen ihmisen tuolta sängystä.

Kiitos kaunis tosiaan ihan kaikille. Ja tervetuloa uudelleenkin pientä ihmistä ja koko perhettä tapaamaan, kahvit kyllä keitellään!

;) Ja kuvissa olevat vaatteet ja lelu ovat Polarn O.Pyretiltä ostettuja. kokoa 50.

Maileg pupu saa uuden kodin, arvonta on suoritettu!

Maileg-pupun ja Dr. Oetker-tuotteita voitti NoobaX! Onnea paljon, voittajalle on ilmoitettu sähköpostilla!


perjantai 12. huhtikuuta 2013

Huhtikuu on kenkäkuu.. ;)

Meillä ainakin näyttäisi sille. Sain viimein netin kautta tilattua pojille vähän kesäksi kenkiä (www.pikujalat.fi ja Eccon verkkokaupasta), ihan koko kenkäkomppanja ei ole vielä koossa, mutta muutamia kuitenkin. Itselleni ostin tänään Vagabondin nahkaiset tennarit, vaaleanpunaisena! Kiitos kaverille vinkistä. :) Jätin haaveilemani pinkit Converset odottamaan vielä sitä seuraavaa nuoruuttani, on nämä jotenkin vaan kivemmat vähän "aikuisemmalle" naiselle. Sitä paitsi, nämä on kivemmat jaloissakin. Minulla on lättänäjalat, itseasiassa saan pari kertaa vuodessa sairaalalta uudet tukipohjalliset, minulla on aina ollut vähän jalkaongelmia. Näihin saan tungettua hyvin tukipohjallisetkin.

Toiset kengät mitkä lähti Aleksi13:sta mukaan, on nuo keskimmäiset  Ten pointsin sandaalit. Ne vaan näytti niin somilta vaaleanpunaisilta siellä hyllyssä. Melko herkkää on nyt kevään kenkien väri. Seuraavaksi parin viikon sisällä suunnittelin hankkivani vielä kävelykengät ja ristiäisiin jotkut herkut korkkarit!

Noihin jalkaongelmiini viitaten, haluan omille lapsille hyviä kenkiä. Teinin kanssa alkaa ollakin ongelmana se, että olen ostanut hänelle sekä hyviä ja tukevia oikeanlaisia kenkiä, että hänen itsensä haluamia.. Arvatkaa vaan jääkö koskematta ne terveellisemmät kengät? =( Ikä alkaa olla sellainen, että oma pää on jo noissa asioissa kova. (Ihan kamalat KUOMAT jalassa kävi viime talven koulua vaikka Eccon Coretexit oli kaapissa..) Pikkupojille vielä olen voinut vaikuttaa kenkiin ja en todellakaan halua heidän jalkojaan pilata halppis lättänöillä. =/ Nyt on bisgaardin nahkatennareita, Eccon coretexeja ja Rap:in kenkiä pojille kesäksi varattuna. Yritän niistä joskus saada postauksen tehtyä.

Ps. Reinot vaan halusivat tulla mukaan kuvaan. ;)

Pyykkikone pyörii koko viikonlopun!

kuvassa Reiman takki ja Reiman pipo, HM:n tennarit
 
Meinaan viikonloppuna suurimman osan toppavaatteista pyykkäillä. Osa tosin lähtee suoraan sitan kyytiin, esím. eskarilaisen haalari joka on kolmatta talvea hänen päällään lähes tauotta ollutkin.. ei siitä kiertoon pikkuveljille enää ole! Tuo on juuri se ikä kun ulkona mennään (4-7v) tukka putkella ja rymytään.. ei ihme jos vaatteet vähän kuluu puhki.

Hauskaa viikonloppua!

torstai 11. huhtikuuta 2013

Ompelushommia

Mullahan on ollu "turtana" tuo oikea käsi jo useamman kuukauden ja odottelin, että synnytyksen jälkeen se paranisi. Vaan ei ainakaan vielä. Mulla kyllä on aiemminkin ollut jaksoja, kun ei tuo käsi oikein toimi niinkuin pitäisi ja sitä ollaan aina vaan ihmetelty lääkärissä. Reumaa ei pitäisi kokeiden mukaan olla. Mutta siis: Innostuin kokeilemaan ompelukoneen käyttöä pitkästä aikaa ja tällainen siinä syntyi. Ei ehkä mestariteos, mutta valmista kuitenkin. =) Neulomista kokeilin joku aika sitten ja mattojen virkkaamista, siitä ei vielä tullut yhtikäs mitään.. Puikot putoilevat käsistä, samoin kun haarukka välillä syödessäni..!

Ajatuskin minulla tälle viirinauhalle on, katsotaan toteutuuko se ajatus..

Loppuviikolle shoppailuvinkkejä!

Sain tiistaina sähköpostiini tiedon, että Vantaalla olisi Pop-Up-Myynti Lassien ja Tutan nimissä. Se on torstaista lauantaihin 11.-13.4. osoitteessa: Pakkalankuja 6 (alakerta). To-Pe 9-16 ja la 10-14.
En tiedä liekkö vähän samantapainen tapahtuma kuin muutamia kuukausia sitten täällä Lappeenrannassa oli, Reiman Pop-Uppi. Käykääs ihmeessä shoppailemassa, ainakin täällä olleessa Pop-Up:issa oli tosi edullisia juttuja tasarahalla.

Lisäksi toinen shoppailuvinkki on tuo Finlaysonin Vekara viikko joka on meneillään tällä hetkellä! Verkkokaupassa myös alejuttuja lastentuotteissa kivasti. Laitanpa tuon mainoskuvan tänne, puhukoon se puolestaan!
 
Ps. Kumpikaan näistä ei ollut sponsoritu mainos, eivätkä liity millään tapaa toisiinsa. =)
Pps. Muistakaa osallistua menossa olevaan arvontaan! Suunnitteella uusi arvonta, ehkäpä jo seuraavalle viikolle.

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Jopot on vaan niin ihania!

Viime keväänä esittelin kun perheeseemme saapui eka jopo jokaisen polkupyörä. Pyörähän oli väriltään punainen tai siis on edelleen..  Koska kyseinen pyörä osottautui laadukkaaksi ja hyväksi, sekä pääsi poikien suosioon.. Menin ja tilasin Suomen polkupyörätukusta toisen mokoman, hieman pienemmän vaan. Ja se on tällainen keltainen.

Sulakaa nyt lumet pois, niin päästään ajelemaan! Tai siis lapset pääsevät. Meillä on huonoja kokemuksia halppispyöristä lapsilla, niitä en enää ikinä halua tähän taloon. Jatkossa ostetaan vain laadukkaita, jos vaikka kestäisivät paremmin. =)

Kalleimpia aarteitani

Mies lähti aamulla työreissuun.
Minä ihmettelen tätä eteisen kaaosta.
Kun on toppaa, välikausivaatetta, kumpparia, talvikenkää ja teinin Conversetkin
lattialla monojen vieressä.
Ensiviikolla lupailevat kuulemma jo +10 astetta.
KYLLÄ sitä on jo odotettukin

 Aamu oli erityinen, käytiin vanhan päiväkodin valokuvauksessa, siellä missä eskarilainen vielä käy eskariaan puolipäiväisesti. Laitettiin ne ihanat popin kesä-raitapaidat kaikille ja vauvalle popin raitabody. Vauvakin pääsi siis kuvaan mukaan.
Sitten oltiin hetki ulkoilemassa, otettiin vähän välipalaa. Syödään vissiin kerhon jälkeen, välipala-aikaan. Meillä menee joskus nämä näin sekaisin lounas ja välipala. Eikai sen niin väliä?
Ainakaan minua  ei haittaa. Eikä poikiakaan.
Kyllä nämä kaksi ovat kalleimpia aarteitani.
Niinkuin ne kolme muutakin.
Joka päivä yritän muistaa sen heille kertoa.
 Olin tuossa muutama päivä sitten itse aika kovasti kipeänä. Kuume vei voimat ihan täysin. Onneksi kuuri tuntuu pureneen ja olen taas melkein voimissani. Ei kai sen väliä, kunhan ei tulisi lapsiin tuo tauti..
Nyt valmistautumaan kerhoon. Pienet isännät pääsevät maalaamaan ateljee-maalauksia.


Ja minä yritän saada hetken nukuttua.
 Jos eskarilaisella ei ole tärkeämpää touhua  meille. Muutama yö on mennyt aika heikolla unella..

Ps. Pojat kävi parturissa lauantaina. Iivankin ekaa kertaa elämässään oikealla parturilla. Tuli aika komee. Ainoa haitta lienee se, että nyt on hankalempi takaa päin taas tunnistaa kolme keskimmäistä veljestä..Ovat melko saman näköisiä, varsinkin kauempaa katsottuna.
 
 

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kuka haluaa Maileg pupun vaatteineen ja CupCake-juttuja?!!

Laitetaas kevätarvonta käyntiin! Vaikkapa vappua ajatellen ja tämän blogin vuosipäivää juhlistaen.
Pikku pupu Mailegilta + neuletakki + neulemekko. Ja pupu tuo mukanaan Dr. Oetkerin CupCake Daisies-paketin sekä pari pakettia muffinivuokia!

Arvonnan säännöt ovat tässä:

Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta. Toivottavasti laitat yhteystiedot mukaan tai olet tunnistettavalla nimimerkillä.  Arvonta alkaa heti tämän postauksen ilmestyttyä ja päättyy sunnuntaina 14.4 eli tasan viikon päästä. Nyt kannattaa olla siis nopea. Mikäli olet rekisteröitynyt lukija blogissani saat kaksi arpaa, muistathan mainita sen! Voit myös rekisteröityä samoin tein ja saat ne kaksiarpaa. Muuten käytössäsi on se yksi arpa!

ONNEA TASAPUOLISESTI KAIKILLE!

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Hot pink!

Pääsiäisenä laitoin tännekin kuvan pinkiksi pedatusta sängystämme.
Nyt kun olen Pääsiäisen ajan katsellut pinkkiä, on se alkanut näyttämään niin hyvältä minun silmissäni, että enpäs otakaan vielä pois.
Hot pink- pinkki väri oikein loistaa kilvan näissä kuvissa ilta-auringon kanssa..

Nämä kuvat on siis otettu klo 19 jälkeen illalla ja aurinko paistelee vielä noin kauniisti. Sängyn räjäytin hyvissä ajoin jo tänään ja vauvan kanssa köllötteltiin siinä. =)

Välikausihaalari

Välikausiasuprojekti sai uuden käänteen, eskarilaisemmehan oli saanut Reimalta testaukseen denim-henkisen ihanan takin, jota kauppareissulla ollaankin jo pidetty. Sen kaverina meillä on Reimatec-housut. Edvin kuitenkin on kokenut housut + takki yhdistelmän hankalana ja hitaana pukea kun kaverit ovella jo odottaa.. joten..
Reimakauppaan tiemme taas vei. Eli ostettiin hänelle haalari. Haalari on nyt 122 senttinen ja oikein sopivan kokoinen hänelle. Poika on n. 117 cm pitkä ja hoikka. Nyt on pojan hyvä "hypätä haalariin", ei ole liikaa liikkuvia osia pukeutuessa..
 
 
 
Vasemmalle nappasin Reimashopista kuvan Edvinin pikkuveljen Iivanin haalarista, piposta ja rukkasista. Samaan sävymaailmaan sijoittuu myös Edvinin itsensä valitsema haalari, pipo ja rukkaset sekä hanskat. Tuota samaa sarjaa kuin vasemmalla oleva haalari on, on myös Irvin-pikkuveljen takki ja housut.
 

Ps. Ihanasti Edvin jaksoi sovittaa haalaria kaupassa. Meillä on aistiyliherkkyyksiä, joiden takia sovitustilanteet ja uudet vaatteet ovat melkein aina katastrof! Nyt meni tosi hyvin, jäi kaikille osapuolille hyvä mieli.

Muumeja ja mukavia mummoja!

IHANIA VÄREJÄ!

Meijän eilinen päivä kääntyikin sitten M-päiväksi. =) Nimittäin sain uudet muumimukit, lautaset ja kulhot CM:stä haettua, ne kun olivat tarjoushinnallakin siellä.. (Ja Prismassa ei ees vielä oo ollu noita uusia!) Lisäksi meillä piipahti mukava naapureiden mummo ja toi pojille lapasia ja yhdet sukatkin. Eikö olekin ihanan värisiä? Menee mukavasti kurarukkasten alle ihan märimmillä keleillä ja toisaalta noilla passaa jo olla pelkästäänkin, jos ei rukkasia halua laittaa tai ne on jo läpensä kastuneet.

Ja sitten vielä toinen erityismaininta mummoista. Meillä käy tässä pihapiirissä aina tuolla lähettyvillä asuva mummoihminen rupattelemassa. Hänkin on aivan ihana. =)

torstai 4. huhtikuuta 2013

Miun tuunaus

Nyt ylpeänä viimeinkin esittelen tuunaamaani huonekalua. Valitettavasti syksyllä ottamani ennen -kuva on totaalisen kadonnut bittiavaruuteen, mutta toivottavasti osaatte kuvitella miten hurjan näköinen tumman ruskea kauhistus tämä oli alkujaan. Hioin loppukesästä hiomapaperilla ja hajottamallani hiomakoneella tätä, pohjamaalasin ja sitten maalasin kolmeen kertaan valkoisella. Korit ovat alkuperäisessä värissään. Ja tässä nyt nuo Elloksen istuintyynyt. =) Ihan kiva, jos ei muuta niin terassille joskus kunhan sellaiset rakennetaan. =)

Viimepäivien shoppailut

Olen "koukussa" Ellokselta tilaamiseen. Se vaan on niin helppoa ja näppärää ja siellä on aina ihan kivojakin kodin sisustusjuttuja. Vaatteita tai muutakaan en sieltä yleensä tilaile.
Reilu kuukausi sitten tuli jo päälähetys ihania tähtijuttuja, ostin vähän rullakappoja joissa tähtikuvio ja vuodevaatteita tähtikuoseilla. Viimeaikoina siellä on ollut noita tähtiä vähän joka lähtöön. =) Nyt tuli jälktoimituksella pari istuin tyynyä vielä.
 Pienet kerholaiset saivat uudet reput, tilasin nekin netistä. Pojat halusivat armeijan värisiä juttuja, armyn vihreää ei juuri ollut, nämä olivat lähinnä armeijavärityksiä. (Äiti olisi halunnut sen postiauton keltaisen ja punaisen).. Ihan kivat ja kauniit käyttöjutut. Entisissä repuissa olikin jo kaikenlaista pientä vikaa ja vetskarit rikki.
Tulevalle viikolle pitäisi varata neljälle poitsulle parturiajatkin. Aina mukava "lovi" kukkaroon (27e/pää), kun vie pojat parturiin, olen yrittäny noin 1,5 kk välein viedä. Joskus ennen käytin kuukauden välein.. Nyt tuntuu ettei ois ees aikaa moiseen. Niin siis pojilla on eräs valokuvausjuttu taas tulossa, niin sitä varten pitää vähän siistiä kuontaloita. Alla olevat Pop:in kesäiset raitapaidat ostin eilen pienille ja vauvalle tuon sinisen bodyn.Farkkuja ja sammareita suunnittelin alaosiksi kuvaukseen.