torstai 5. helmikuuta 2015

Pahinta lienee luopuminen

 Elämäntapamuutokseemme liittyy luopuminen rakkaasta harrastuksestani. Itseasiassa, ei sitä täysin tarvitse lopettaa, mutta lähes jokapäiväinen leipominen täytyy loppua nyt. Minullahan on ollut tapana leipoa sämpylöitä, viikkopullaa, lepuskoita, muffareita, mokkapaloja, omenapiirakkaa, torttuja, pitsaa, ihan kaikkea mitä nyt keksiä saattaa. Aamupuuron jämästä saa ihan mahtavat sämpylät leivottua ja lapset ovat aina niitä rakastaneetkin..
 Nyt on kuitenkin aika sanoa good bye tuolle "tähdeleipomiselle" ja muullekin. Tottakai minä leivon jos on juhlat tai jos myyjäisiin pitää jotain tehdä. Ei se ihan täysin lopu kuitenkaan. Onhan se harmi, mutta joissain asioissa on nyt uhrauduttava ja tehtävä se muutos. Tuskimpa alkoholistikaan ostaa juomia ja tekee "huvin vuoksi" drinksuja kotonaan, pyrkiessään raittiiksi? -Sama homma minulla. En voi omalle perheelle enää tehdä hiilaripommeja tai herkkuja, ainakaan joka päivä.
Jonkunasteista luopumisen tuskaa sen vuoksi koenkin. Mutta toisaalta osa minusta hihkuu ilosta ja siitä tiedosta saan voimaa, että tiedän sen olevan parasta ihan kaikille!

Ristiriitaisia ajatuksia. Kuulunee asiaan.

(Kuvat: Pinterest)

2 kommenttia:

  1. Miksei sitä herkuttelua voi pitää kohtuullisena, esim viikonloppuina ja niin edelleen? Vaikka perjantai-illan herkut tai sitten lauantain? Lapsetkin oppii oikeanlaisen suhtautumisen ja kohtuukäytön? Ei kai lasten tarvitse äidin hiilarikiellosta kärsiä? Mutta tarkemmin ajateltuna, voisikohan tässä ja elämäntaparemontin tarpeessa olla jokin syy-yhteys?

    VastaaPoista
  2. Meillä on lapsilla ollut herkkupäivä aina lauantaisin, ihan kautta aikojen. =) Ei siis todellakaan joka päivä. Mielestäni ei ole ollenkaan huono asia opettaa lapset vaikka kokonaan pois sokerijutuista. Itselläni ei ole hiilarikieltoa enkä ole karppaaja tms. todellakaan. =) Kysymys on vaan puhtaan ruoan syömisestä, ei hiilarittomuudesta.
    Elämäntaparemontti on meillä ollut mielessä jo usean vuoden ajan, ei mikään hetkellisesti temmattu asia. Ajatuksista tekoihin olemme siirtyneet viime kesän lopulta pikkuhiljaa. En ihan ymmärtänyt mitä haet tuolla syy-yhteys asialla?

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!