lauantai 28. helmikuuta 2015

Rasvahapot, flavonoidit, omega..

 Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että ihmiset syövät ravintolisiä. Itsekin olen esim. imetysaikana syönyt ja syystäkin ravintolisiä. Lastemme allergioiden vuoksi meillä on ollut myös ihan vartavasten tiettyihin tarpeisiin rakennettuja jauhemaisia ravinnelisiä (vitkiv) ja erillisiä hivenaineita, joita olemme joutuneet pillereinä lapsillemme syöttämään. Viime vuosina pikkuhiljaa kypsyneet terveellisemmän elämän ajatukset ovat kuitenkin suuntautuneet niin, että olisi hienoa saada suurin osa  tai kaikki vitamiinit ja hivenaineet ihan suoraan ruoka-aineista. Erilaisia pähkinöitä meillä lienee syöty "aina" ja mm. saksanpähkinä joka tässä kuvassakin on, on ihan huippuhyvä omega-rasvahappojen lähde. Saksanpähkinät ovat myös erittäin hyvä proteiinin lähde ja suhteessa siinä onkin enemmän protetiinia kuin esim. maitorahkassa!
Pellavansiemenroihe on hauska lisä puuroon/sämpylään tai ihan sellaisenaan vaikka jugurtin päälle tai smoothiesiin. Pellavansiemen sisältää hyvinvoinnin aineksia: öljyä, proteiinia ja kuitua. Pellava sisältää myös muun muassa kaliumia, magnesiumia, kalsiumia ja seleeniä sekä B-, E-, ja K-vitamiineja. Pellavan erikoisuus on runsas lignaanien (pellavan oma antioksidantti) ja alfalinoleenihapon (omega-3) määrä. Pellavansiemen sopii osaksi terveellistä ruokavaliota, jolla pyritään ehkäisemään ja pitämään kurissa veren kohonneita kolesteroli- ja sokeriarvoja sekä kohonnutta verenpainetta. Siemenistä saa välttämättömiä rasvahappoja, kuitua ja proteiinia, joita laihduttajakin tarvitsee.(hyvinvointiapellavasta.fi)
Ei pellavaa suotta sanota superfoodiksi!

 Kaura on ollut vähän varovaisesti meidän perheen ruokavaliossa. Joskin, minä olen saanut sitä "suoraan" eräältä mylläriltä ja se on ollutkin aivan mahtava rikaste puuroihin, jota lapsiperheissä taatusti on totuttu syömään ja usein. Nimittäin ihan kunnon, höyryttämätön kaurahiutale on jotain aivan muuta kuin mitä kaupan paketeissa olevat. Siitä saa ihan mahdottoman ihanan ja täyteläisen puuron. Kaurallahan on myös pellavan tavoin monia terveysvaikutuksia.
Marjat ovat ihan oma lajinsa superfoodeissa ja niistä en sen enempää ala hehkutuksia tekemäänkään.

Aika pieniä "muutoksia" ja lisäyksiä ruokavalioon tekemällä saa jo aika paljon hyvää aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!