perjantai 1. toukokuuta 2015

Jännittävä kokeilu taimirintamalla

Tiedättekös mitä nämä ovat?
Jotkut varmaan arvaavatkin, minulle nämä ovat ihan uusi juttu sinänsä, minulla kun ei ole kokemusta turve-pelleteillä kasvattamisesta. 
 Sain mielenkiintoisen tilaisuuden päästä testailemaan Jiffy -turvetuotteita ja heti alkuun olimme poikien kanssa innoissamme siitä, miten helppoja ja nopeita nämä olivat laittaa. Pakkauksessa tulevan ohjeistuksen mukaan lisäsimme turvenappeihin vain lämpimän veden ja ihan muutamassa minuutissa napit paisuivat ensimmäisen kuvan mukaisiin mittoihin. Sitä ennenhän nuo napit olivat suurinpiirtein kuin isoja vesivärinappeja.
 Jiffyllä on erilaisiin tarpeisiin ja eri kokoisiin viljelmiin sopivia pienoiskasvihuoneita. Tässä sellainen yhden ison napin juttu, johon voi laittaa kerralla enemmän siemeniä ja vaikkapa koulia taimet sitten kun ensimmäiset oikeat lehdet alkavat kasvaa.
 Ja nämä ovat 12 napin systeemit. Tuo kirkas muovinen kansi käy toisin päin käännettynä kasvihuoneen "kattona". Ja ohjeissa lukikin, että kattoa pidetään kasvihuoneessa siihen, kunnes ensimmäiset siemenet itävät. Sitten kasvihuoneen katto laitetaan raolleen, kunnes kaikki siemenet ovat itäneet ja katto-osa poistetaan.
Tässä vielä lähikuvaa. Pienetkin sormet saivat siemenet ujutettua turpeen ympärillä olevan suojapussukan sisälle. Nyt jännityksellä odotellaan, miten nopeasti meidän siemenet alkavat itää.

Näin alkutuntumalta voisin suotitella näitä turvenappeja lasten kanssa touhuamiseen. Ei sitä hillitöntä multasotkua ja imuroinnin tarvetta. Ja jotenkin oli paljon yksinkertaisempaa kun se perinteinen siementen idättäminen taimimullassa ja kouliminen sittemmin ruukkuihin..

www.puutarhasielamaan.fi  sivustolta löydät nämä testailemani tuotteet. ;)

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä  Scheteligin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!