torstai 30. huhtikuuta 2015

Laastipaljuviljelyä

 Viimekesänä intouduin ostamaan pikkiriikkiseen kasvihuoneeseeni näitä halppis-laastipaljuja. Paljujen hyvä puoli on se, että ovat helposti liikuteltavissa, siivousta ja multien muokkausta ajatellen, toisaalta nämä sattuivat olemaan juuri oikean kokoisia minun kasvihuoneeseeni.

Kasvihuoneessani on 7 kpl tällaisia paljuja ja uudistan niiden multaa näin:

Käytössä ollutta multaa möyhentelen ja lisään siihen hyvin palanutta, kuivaa hevosen kakkaa. Saatan lisäillä viimevuotisia kukkaruukkujen multia ym. millä ei muuta käyttöä enää ole.

Tuon multa-hevosenkakka seoksen lisäksi lisään noin 1/3 osaa iha uutta pussimultaa. Tällä kertaa sain kokeiluuni Biolanilta vihreää multaa, joka sisältää hiiltä. Neljään paljuun laitoin tuota vihreää multaa ja loppuihin kolmeen perinteistä mustaa multaa.
Tässä vielä oven läpi kuvattuna paljut rivissä ja jonossa. Nyt vaan odotellaan toukokuuta ja sitä, että ilmat lämpenisivät!

Viimevuonna minun kasvihuoneestani tuli kirsikkatomaatteja niin paljon, että joulukuussa söimme viimeisimmät! Meillä oli siis kyllä jo lokakuussa sisään otettu kypsymään vihreinä raakileina ne viimeisimmät tomskut ja sanomalehtipapereiden välissä ne kypsyivät vielä joulukuulle saakka.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!